Körttifoorumi
Keskustelu => Yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: steal - 31.07.11 - klo:10:37
-
Mustikoita on nyt hyvin.
Mars mehtään jos maistuu mustikat, nam !
-
Vähän olen jo saanutkin niitä pakkaseen, mutta välillä täytyi poimia viinimarjoja, kun on osa niistäkin jo kypsiä. Mustikkametsään lähtiessä on ihan pakko panna sääskihattu päähän. Vielä ei onneksi ole hirvikärpäsiä, jotka menevät vaikka mistä raosta iholle.
-
Sorsat söivät mustikkamme, mutta onneksi Pohjanmaalla niitä on runsaasti. Siellä on nyt pakkasessa niitä odottamassa syyskuun alun häitä, jossa yhteydessä otamme ne kyytiin, kun ajamme suoraan kotiin. Nyt olemme mökillä.
-
Lapuan ympäristöstä ei mustikkaa juuri löyry. Kävin iltapäivällä samoamas taas mettäs ja huamasin, että jualukkaa löytyy palion :109:. Noukin niitää kulukies puali ämpärillistä hetkes, kun ne on suuria ja kasvavat mustikkaa korkiammis pensahis. Jualukka ei palion häviä pensasmustikalle eres maultaan ja on superfoodia.
http://www.hs.fi/omaelama/artikkeli/Juolukka+ja+variksenmarja++yll%C3%A4tt%C3%A4v%C3%A4t+monet+terveellisyydell%C3%A4%C3%A4n/HS20030725SI1TL01mq1
-
Miul on niin ihana marjamies. Ku mie olin Tiitäisen kanss sukulimas, niin sill aikaa ol pakkaseen noukittu kolme ämpärillistä mustikoita. :003:
Täällä ei juurikaan metsässä, ainakaan avoimissa kangasmetsissä, enää itikoita. Ensimmäinen hirvikärpänen oli jo löytänyt itsensä marjamieheeni.
Juolukat on hyviä marjoja. Meillä niitä sanotaan koiranjorreiksi. Koiranjorrikiisseli on tosi hyvää. :023:
-
Ku mie olin Tiitäisen kanss sukulimas
:D
-
:icon_lol: :081: :082: Eikös myö lukivikaset olla hauskoja kavereita. Ei edes tarvitse yrittää olla hauska, ku se tulee ihan luonnostaan.
-
Nyt on niin paljon mustikoita mettässä, että suosittelen seuraavaa resepitä, Lapin lemmenjuoma:
http://www.elisanet.fi/kokkaaja/lapin_lemmenjuoma.html
Pieni varoituksen sana. Katsokaa tarkoin kenelle sitä tarjoatte, siis kenen kanssa sitä juotte. Se näet on taatun tehokasta. Olen vain kerran tehnyt sitä. Tästä on nyt kolmekymmentä vuotta. Sen teho vaikuttaa vieläkin. Edelleen miulla on sama petikaveri. :023:
-
Mustikkamessä kyssyy hyvvii jalkoi. Vaapukat saap noukittua tien päältä jakkaral istuen.
Herkkutattisato meinas olla hyvä, mut ne loppuit ko ei oo tult vettä parrii viikkoo.
Vähä on saatu kaikkia taltee, mut ottajii on paljo jot torit pittää hakia lissää. :017:
-
Aamulla aattelin syödä puuroa mutta sitte muistin ettei mulla oo mitään mitä laittaa siihen. Päivällä kaupasta tarttu matkaan poimuri :icon_cool:
-
Pakastinta kun ei ole en voi liiemmälti mustikoita säilöä, mutta sain kuitenkin herkutella äitini tekemällä mustikkapiirakalla, olikin tosi hyvää :)
-
Eläköön Mustikkapöperö!
Ken sen syö
ikinä ei ole höperö.
(Paljon mustikoita, loraus maitoa ja kohtuudella hämäläistä talkkunajauhoa sekä puoli ruokalusikallista Pirkan Makeutusjauhetta [Sötningspulver].
Osa mustikoista murskataan, ainekset sekoitetaan. Pöperön annetaan tekeytyä kotva.)
Itsepoimitut ovat suurinpiirtein puolitoistasataa kertaa maukkaampia kuin ostetut. Naapurilta, ystäviltä tai sukulaisilta saadut ovat 148 kertaa parempia.
-
Aamulla aattelin syödä puuroa mutta sitte muistin ettei mulla oo mitään mitä laittaa siihen. Päivällä kaupasta tarttu matkaan poimuri :icon_cool:
Poimurinko ajattelit huomisaamuna puuroosi laittaa? :icon_wink:
-
Etkö sää hippiäinen oo poimuripuurosta kuullu, sehän on vallan herkullista! :003:
-
En kyl määkään mistään poimuripuuroista tiedä. aika mielenkiintoinen idea!!! Poimuripuuroa!!! :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: HAHHAAA!!! Murskataanko se poimuri vai miten sen puuroon saa työnnettyä? Vai poimurillako syödään??? Valaisepas nyt kun näistä asioista tiedät!!!
-
Mikä se mustikkakukko on?
-
Mustikkakukko on eteläkarjalainen perinneherkku. Ja resepti tulee tässä:
250 g pehmeää voita ja 1½ dl sokeria vaahdotetaan. Vaahtoon sekoitetaa 5 dl ruisjauhoja, joihin on lisätty 2 tl leivinjauhetta.
Suurin osa taikinasta painellaan uunikulhon seinämille. Sitten vain 7 dl - 1 l mustikoita (riipuen kulhon koosta) mustikoita. Päälle ripotellaan maun mukaan sokeria. Voi käyttää hillosokeria, jos sitä sattuu olemaan. Loppu taikina litistellään kanneksi.
Paistetaan uunin alimmalla tasolla ensin 200 asteessa puoli tuntia. Sitten pienennetään lömpä 150 asteeseen ja annetaan olla vielä puoli tuntia.
Leivinuunissa lämpö laskee automaattisesti.
Nautitaan vanilijakastikkeen tai jäätelön kanssa. Niin, voihan siihen ottaa muutaman ystävänkin, joiden kanssa mustikkakukkoa voi nauttia. :023:
-
Minä sain olla tämän herkun ääressä runsas vuosi sitten Pyrtsin pöydässä. Lämmöllä muistelen herkkua sekä ystävyyttä meitä kolmea (Bassoakin) kohtaan.
En ole vieläkään itse kokeillut mutta nyt on taas reilummin mustikoita pakkasessa, joten pitänee pikimmiten leipoa. Lotta tykkää mustikoista yli kaiken. :109:
-
Myös painonvartijoiden resepteissä on mustikkapiirakka:),
mutta sitä saa syödä päivässä korkeintaan kerran yhden annoksen:(
Nyt on viimeiset hetket ( viikot) poimia itselleen mustikoita puuron varalle.
Taidankinkin mennä ensi la aamupäiväks mustikkaan ja poimimaan sieniäi, kun poikaystäväni on joka 2. la
kl.9-15 töissä.