Keskustelu > Seuratupa

Herättäjäjuhlat nyt

<< < (16/16)

Pena:
Ossi Kuoppalan teksti Paavo Ruotsalaisesta löytyy osoitteesta http://lukio.palkane.fi/raamattunet/paavoruo.html Lainaan siitä kappaleen: Uuden Paavon* merkitys voidaankin ymmärtää vastareaktiona massaherätyksille: Paavo kulki hoitamassa niitä sieluja, jotka olivat vaurioituneet korkealentoisen uskonnollisuuden ja siihen liittyvien korkeiden moraalivaatimusten paineissa. Hän saarnasi Jumalan ristin hulluutta ja salattua Jumalaa.

* Seppä Högmanin tapaamisen jälkeen

Kalistaja:                                                       Vaasa.

                                                        2024
                                                                                                           :kahvi:

PekkaV:

--- Lainaus käyttäjältä: Pena - 24.10.23 - klo:21:44 ---Ossi Kuoppalan teksti Paavo Ruotsalaisesta löytyy osoitteesta http://lukio.palkane.fi/raamattunet/paavoruo.html Lainaan siitä kappaleen: Uuden Paavon* merkitys voidaankin ymmärtää vastareaktiona massaherätyksille: Paavo kulki hoitamassa niitä sieluja, jotka olivat vaurioituneet korkealentoisen uskonnollisuuden ja siihen liittyvien korkeiden moraalivaatimusten paineissa. Hän saarnasi Jumalan ristin hulluutta ja salattua Jumalaa.

* Seppä Högmanin tapaamisen jälkeen

--- Lainaus päättyy ---

   Ymmärrän "ristin hulluuden" savolaisena viäräleokaesuutena, so. hämmennyksen tuottamisena rakkauden hengessä, jolloin ihminen pysähtyy, jää tyhjilleen ja voi aloittaa puhtaalta pöydältä keventynein mielin. Kaikki entinen katoaa. Taakka on laskettu Kristuksen hartijoille. Askel on kevyt. Kulku luistaa. Elämä hymyilee.
   Ristin tie on kohtaamista. Lähimmäisen katse sulauttaa kahden yhdeksi. Kaksinapaisuuden jännite laukeaa. On vain tämä tässä nyt. Olo on tiedostamaton, mutta aistit ovat auki valmiina näkemään ja kokemaan maailman uutena, imemään vaikutelmat. Kuitenkin kontrolli on automaattinen. Itsesäilytysvietti toimii luonnostaan. Uteliaisuus ei vie harhaan. Polttavaa lämpöä ennakoi suloinen hohde taivaallisesta uunista: olet siinä, et etene etkä peräänny, nautit ja kiität Kaiken Luojaa.

PekkaV:

--- Lainaus käyttäjältä: Kalistaja - 29.10.23 - klo:19:41 ---

                                                       Vaasa.

                                                        2024
                                                                                                           :kahvi:
--- Lainaus päättyy ---

   Tervetuloa 5.-7.7.!

https://herattajajuhlat.fi/

PekkaV:

   19.1.2024 Hyvää uutta vuotta!

https://herattajajuhlat.fi/5864-19.1.2024-hyvaa-uutta-vuotta

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta