Keskustelu > Seuratupa

Kirkko

(1/22) > >>

sivullinen:
Aihe käsittää siis kirkon maailmanlaajuisesti.

Äsken tuli telkkarista Flinkkilä ja Kellomäki, jossa oli Jaakko Heinimäki haastateltavana. Puhuttiin kirkosta, etenkin Suomen kirkosta. Minulla oli varmaan hymy naamalla koko haastattelun ajan, koska niin osuvasti Heinimäki osaa asiat muotouttaa. Jäi mieleen muutamia seikkoja:

-syntiä tehdään enemmän ylä- kuin alapäällä
-kristityksi riittää, kun toivoo Jumalan olevan olemassa ja että Hän on hyvä, muita kynnyksiä ei tarvita
- saarnaa ei tarvita, sen voisi korvata lukemalla jostain kirjasta ja tätä seurakuntalaiset sitten miettisivät (märehtisivät) koko päivän töissään, kotona tms. Ns. luostarityyli
- luterilaisuuden vähenemisestä Heinimäki sanoi, että sehän on muutenkin aivan marginaalissa, prosenttijengi ja peli on jo hävitty.

Riitta-mummi:
Kirkonmeno parhaimmillaan tänä sota-aikana:

https://areena.yle.fi/1-50846364?autoplay=true

öppiäinen:

--- Lainaus käyttäjältä: sivullinen - 12.03.22 - klo:18:14 ---- luterilaisuuden vähenemisestä Heinimäki sanoi, että sehän on muutenkin aivan marginaalissa, prosenttijengi ja peli on jo hävitty.

--- Lainaus päättyy ---

Tietenkin näin luterilaisena (en tarkoita nimimerkkiä) olen vähän jäävi sanomaan mitään, mutta luterilaisuudessa parasta taitaa olla se, mitä se on tehnyt yhteiskunnille. Maailman parhaiten toimivat valtiot ovat luterilaisia. Siksi sen ehkä ei toivoisi häviävän.

PekkaV:
   
   ˄ Eliitti on harvalukuinen, pieni on kaunista

Viisveisaaja:

--- Lainaus käyttäjältä: öppiäinen - 13.03.22 - klo:13:24 ---Tietenkin näin luterilaisena (en tarkoita nimimerkkiä) olen vähän jäävi sanomaan mitään, mutta luterilaisuudessa parasta taitaa olla se, mitä se on tehnyt yhteiskunnille. Maailman parhaiten toimivat valtiot ovat luterilaisia. Siksi sen ehkä ei toivoisi häviävän.

--- Lainaus päättyy ---

Toivottavasti nyt, mutta kun olin kakara, niin kirkonulkomaanavut meni suht suoraan terroristisille järjestöille.
Joku afrikkalainen kirjoittikin, että julistaisivat evankeliumia, mutta tekevät vaan nuorista oppineempia terroristeja.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta