Keskustelu > Seuratupa

Yksinkertainen usko

(1/4) > >>

Riku:
Eläkkeellä oleva sosiologi proffa Antti Eskola on kirjoittanut uskoa käsittelevän trilogian: Uskon tunnustelua, Tiedän ja uskon sekä nyt juuri ilmestyneen Yksinkertainen usko.
Itse olen vaikuttunut Eskolan selkeästä tavasta kirjoittaa.  Kirjat ovat auttaneet minua omassa uskonelämässäni.
Itse en ole varsinainen körtti, mutta nämä foorumin keskustelut ja erilaiset kokemukset kristillisestä hengellisyydestä ovat herättäneet uteliaisuuden körttien veisuja ja seuroja kohtaan.
Mutta miten sointuvat yhteen Eskolan yksinkertainen usko ja körttien veisu?

seppos:
Minusta ne sopii aika hyvin yhteen. Jos muistan oikein niin Eskola oli kolumnistina Hengellisessä Kuukausilehdessä pari vuotta sitte. Jos olen väärässä korjatkaa please.

juhani:
Veisuut ja eskolamaisuus sopivat yhteen kuin nenä päähän. Mutta Eskolan mielipiteistä (jotka mielestäni ovat oikeita), en pysty papillisesti jatkamaan. Olen lukenut kirjan. Hyvä.  :wink:

Pena:
Jatkapa sitten ihan maallikkokristillisesti. Kai "papillonilla" on vielä talonpoikaisjärkikin käyttökunnossa. Olisi mukava lukea lisää.

Salis:

--- Lainaus käyttäjältä: "juhani" ---Veisuut ja eskolamaisuus sopivat yhteen kuin nenä päähän. Mutta Eskolan mielipiteistä (jotka mielestäni ovat oikeita), en pysty papillisesti jatkamaan. Olen lukenut kirjan. Hyvä.  :wink:
--- Lainaus päättyy ---


kirjoista olen lukenut kolme: Sosiologian tutkimusmenetelmät I ja II sekä Sosiologia. Antti Eskolaa epäiltiin alkujaan enemmänkin ateistiksi. Niin sitä vanhetessaan arvot muuttuvat vai muuttuvatko?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta