Kalakeittoa:
Suikaloi pari fenkolia (se vihannesosastolta löytyvä ainakin isommissa kaupoissa), porkkanaa, paprika, maun mukaan jotain mietoa sipulia (kesäsipulin varsia, purjoa, salottisipulia...), ehkä sellerinvarsikin, kuullota oliiviöljyssä jos huvittaa, muttei ole pakko. Lisaa purkillinen säilttyjä tomaatteja ja purkin huuhdinvedet kattilaan, ja lisäksi kalalientä tai ihan vaan vettä. Pari laakerinlehteä, kunnolla timjamia, valkosipulia viipaleina tai murskana, chilijauhetta, ehkä paprikajauhetta, ehkä valko- tai mustapippuria. Neljä perunaa lohkoina jos haluat, tai enemmänkin jos tykkäät. Ja sitten se salainen ainesosa, eli pienen pestyn appelsiinin raastettu kuori eli ne keltaiset osat, ja puristettu mehu. Keittele, ja kun kasvikset ovat kypsiä, lisää puoli kiloa jotain kalaa, tai voi olla enemmänkin jos haluat. Äyriäiset mahtuu mukaan myös. Näitä ei tarvitse enää keittää, kypsyvät liemessä kyllä. Syödään kuivahtaneen vaalean leivän kanssa. Lautaselle voi lisätä (valkosipuli)majoneesia, mut ei ole pakko. Terveysviranomaisetkin tykkää sopasta, jos vähän vaihtelet kalalajeja ja leipä on kokojyvää.