jossain päin lakat on hilloja
Joo, jossain on lakatkin valmiiksi hilloina pitkin suota. Säästyy säilömisvaivalta.
mitä suomalainen kaipaa ulkomailla asuessaan kotimaasta. Ruisleipää ja salmiakkia. Moni on kertonut myös Fazerin Sinisen kuuluvan niihin.
Ruisleipää varmaan kaipaisin, nimenomaan kokonaan rukiista. Paitsi jos ulkomaa on sopiva kohta Venäjällä, niin siellä sitäkin voisi olla.
Läntinen ruokaperinne perustuu lieden ja itäinen uunin käyttöön.
Pohjalainen keittokirja: Otetaan lientä (esim. vettä, maitoa, piimää, kaljaa tai verta) ja kokkareita (esim. perunoita, klimppejä, lihaa, veripalttua, rusinoita tai kalaa) ja tehdään niistä soppa. Lientä ja varsinkin kokkareita voi hyvin olla useaa sorttia. Näin saadaan yhdellä reseptillä luotua parituhatta eri ruokalajia.
En usko, että on puhtaasti suomalaisia ruokalajeja, paitsi ne jotka jokin nimenomainen kokki on itse keksinyt ja jotka vasta joukkotiedotuksen aikakausi on sen jälkeen tuonut yleiseen tietoisuuteen. Eiväthän suomalaiset minään yhtenäisenä kansakuntana ole alueitaan asuttaneet niin että koko porukka olisi syönyt samaa.