Kirjoittaja Aihe: Riitan ruokajuttuja II  (Luettu 38066 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

santtu-62

  • Vieras
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #105 : 18.10.09 - klo:16:00 »
Nyt ovat sienisalaatti, sorsakastike ja punaherukkahyytelö valmiit. Illalla keitän saunan jälkeen pitkäriisi-moniviljariisin ja sitten syödään ja juodaan pullo punaviiniä. Jälkiruuaksi on vuohenjuustoa piparien ja päärynäviipaleiden kera.
Sienisalaatti ei ole aivan tavallinen. Siihen tulee miedossa punaviinietikassa liotetut suolasienet, vaahdotettu kerma ja smetaja, salottisipulia ja persiljaa. Testasin maun.
Se on ihanaa.  Sorsa on pehmeää ja siinä on paljov voita ja kermaa....
Nautiskelin Jacques Brelin loistavista laulelmista. :palvonta:

Hei, Riitta-mummi. Chansonsävellyksiä on sitten ilmeisesti  http://www.dailymotion.com/video/x1sdn5_la-chanson-du-dimanche-bonne-humeur_fun  tullut kuunneltua ja vatta on täynnä. :icon_wink:

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33642
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #106 : 18.10.09 - klo:16:38 »
Hei Benkku ja muut hyvän ruoan ja musiikin ystävät!

Jo vain on syöty, eilen sorsaa ym ja tänään muuta ( ammuu!). Ja Serge G, Jacque B, ja Jeanne M ( Jules ja Jim)  ovat hoitaneet musiikkinautinnot.

Pikku-ukot löivät korttia ja söivät ranskanperunoita ja joivat Colaa.

Tytär kehui kovasti, ja meillä oli niin mukavaa yhdessä.

Nyt kun on jo hiljentynyt ja räntää sataa taivaan täydeltä, on mieli hyvä lämmin hellä.

Minä ja vävy todettiinkin että on aivan joulutunnelmat. :114:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Antti Juhani

  • aralla tunnolla
  • Viestejä: 485
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #107 : 19.10.09 - klo:21:05 »
Mitähän muuta noista kuhista voisi tehdä kuin paistaa voissa? Alkaa jo maistua "puulta", kun lähes viikko on ollut kovin yksipuolista tuo ruokapuoli. Päivittäin on tullut saalista. On sitä jaettu sukuun ja vähän tuttavillekin. Uunikala oli mautonta, voita oli ehkä liian pieni nokare paketissa. Verkot otetaan pois parin päivän päästä. Pakastimeen täytyy jättää tilaa porolle ja hirvelle. Poroa tulee kokonainen (paloiteltuna), hirveä vähän vähemmän. Taisi mennä kehumisen puolelle talveen varautuminen, Huovisen Hamsteri tulee mieleen.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33642
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #108 : 20.10.09 - klo:08:55 »
Vesi silmihin sirisee, maku tulee suuhun! Sinä ja Pyryharakka olette samanlaisia hamstereita kun minäkin. Meille ei tulen hirven kieltäkään, ellei sitten halli-kauppiaalta.

Kuhien kanssa älä huolehi! Tee keitto.  Keitä pienityt perunalohkareet ja pikkuisen porkkanaa ja paljon kuhapalasia vesi-kermaliemessä. Keitä hiljaisesti, vain vähän poreillen. Seassa saa olla muutama rouhittu valkopippuri. N. 20 min. kuluttua lisää paljon tilliä ja ruohosipulia, ripaus sokeria ja hauduta muutama minuutti kannen alla. Lopuksi suola maun mukaa ja nokare voita..
Toinen oma kuharuokani on täytetyt kuharullat. Rullaa kuhafileiden sisään tilliä, sipulia ja suolaa. Keitä vesi-voiliemessä n. 15 min. hiljalleen. Nosta rullat pois. Suurusta liemi kermalla ja suurusteella. Syön punajuuri-homejuustopaistoksen ja keit.perunoiden ja ruisleivän kera.
 :007:
Kunhan jäät tulevat, saattaa Mattikin vielä lähteä Vikin kanssa kuhaverkoille.

Kolmas syksy kun Luoteis-Padasjoella, juuri meidän miesten pyynti-alueella ei ole hirviä. Naapuriseurueet ovat vielä jonkinverran saaneet.
Tytär on tilannut poroa, ehkä saan häneltä hiukan. Poro, peura ja lammas ovat
ominaismakuisia lihoja. Niistä mie tykkään.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16857
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #109 : 20.10.09 - klo:10:13 »
Vesi silmihin sirisee, maku tulee suuhun! Sinä ja Pyryharakka olette samanlaisia hamstereita kun minäkin. Meille ei tulen hirven kieltäkään, ellei sitten halli-kauppiaalta.

Kuhien kanssa älä huolehi! Tee keitto.  Keitä pienityt perunalohkareet ja pikkuisen porkkanaa ja paljon kuhapalasia vesi-kermaliemessä. Keitä hiljaisesti, vain vähän poreillen. Seassa saa olla muutama rouhittu valkopippuri. N. 20 min. kuluttua lisää paljon tilliä ja ruohosipulia, ripaus sokeria ja hauduta muutama minuutti kannen alla. Lopuksi suola maun mukaa ja nokare voita..
Toinen oma kuharuokani on täytetyt kuharullat. Rullaa kuhafileiden sisään tilliä, sipulia ja suolaa. Keitä vesi-voiliemessä n. 15 min. hiljalleen. Nosta rullat pois. Suurusta liemi kermalla ja suurusteella. Syön punajuuri-homejuustopaistoksen ja keit.perunoiden ja ruisleivän kera.
 :007:
Kunhan jäät tulevat, saattaa Mattikin vielä lähteä Vikin kanssa kuhaverkoille.

Kolmas syksy kun Luoteis-Padasjoella, juuri meidän miesten pyynti-alueella ei ole hirviä. Naapuriseurueet ovat vielä jonkinverran saaneet.
Tytär on tilannut poroa, ehkä saan häneltä hiukan. Poro, peura ja lammas ovat
ominaismakuisia lihoja. Niistä mie tykkään.

Yksi kälyni on lampuri ja heiltä hankimme aina mökille purkitettua lampaanlihaa. Purkitettua siksi, että kylmäsäilytystilat ovat mökillä rajalliset ja purkkiliha säilyy huoneen lämmössä. Nykylampaalle syötetään kaksi viimeistä viikkoa vain viljaa ja siksi lihasta katoaa talin maku. Purkkilihasta voi laittaa ihan mitä vaan mitä mökillä viitsii tehdä. Toiselta kälyltä saa aina hirvenlihaan, kun vain käy. Hänen miehensä valittaa kun saisi joskus jotain muuta lihaa, vaikka sikaa. Heillä on suuret erämaat vieressä ja hirviä on ollut runsaasti. He palkkaavat joka syksy teurastajan, kun töitä on niin paljon.  Kuhmoisten mökillä on hirvenjälkiä aina keväisin, kun poikkeamme näkynyt lumessa.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33642
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #110 : 20.10.09 - klo:10:16 »
A-J! Lisään vielä kalamurekkeen. Jauha keskikokoisen kuhan lihat ja lohta puolet siitä. Sekoita mureketaikinaan jauhettua purjoa, valkopippuria, tilliä, suolaa, 2-3 vaahdotettua kananmunaa ja 1 tölkki kermavaahtoa+ hiukan perunajauhoja.

Voitele esim. pitkulainen leipä- eli murekevuoka (minä jauhotan sen vielä korppujauhoilla.Sinulle löytynee omat jauhot) Kaada taikina vuokaan, aseta se suurempaan astiaan jossa on pari senttimetriä vettä. Uuni n.170 astetta. Pidä vesihauteessa tunnin verran. Juhlaruokaa vaikka kermaviilin t. smetanan kera.
Syödään kylmänä.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33642
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #111 : 20.10.09 - klo:10:19 »
Seppos, sä oot tölkki-hamsteri. Muuten olen sitä mieltä että lampaanlihassa pitää olla villasukan maku. Valkosipuli tekee siitä jumalaisen. :023:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16857
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #112 : 20.10.09 - klo:10:23 »
Seppos, sä oot tölkki-hamsteri. Muuten olen sitä mieltä että lampaanlihassa pitää olla villasukan maku. Valkosipuli tekee siitä jumalaisen. :023:

Olen jo lapsesta asti ollut ja olen edelleen allerginen ihoa vasten olevalle villalle ja siksi syön lampaani ilman villoja tai sen makua.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa PekkaV

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 10375
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #113 : 20.10.09 - klo:11:11 »
Käytän lihaa vain mausteena ilmasto-ympäristöpoliittisista syistä.
Tervetuloa talkoisiin Vaasaan! Herättäjäjuhlat rakennetaan yhdessä toimien. Juhlien onnistumiseksi tarvitsemme n. 1000 talkoolaista eri tehtäviin. Sellaisia ovat muun muassa juhla-alueen rakentaminen ja purkaminen, kahvioiden ja grillien toiminta, liiken ...

https://herattajajuhlat.fi/talkoot2024

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 21983
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #114 : 20.10.09 - klo:11:13 »
Syitä on monenlaisia. Tunnen erään, joka on vegaani  esteettisistä syistä.

Poissa PekkaV

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 10375
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #115 : 20.10.09 - klo:11:40 »
On se minunkin syyni, vaan ei ensisijainen.
Tervetuloa talkoisiin Vaasaan! Herättäjäjuhlat rakennetaan yhdessä toimien. Juhlien onnistumiseksi tarvitsemme n. 1000 talkoolaista eri tehtäviin. Sellaisia ovat muun muassa juhla-alueen rakentaminen ja purkaminen, kahvioiden ja grillien toiminta, liiken ...

https://herattajajuhlat.fi/talkoot2024

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33642
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #116 : 22.10.09 - klo:16:43 »
Kuten puhuttu on, silakka on mainio herkku. Meillä maistuu tällainen yksinkertainen
juttu kuin Suutarinlohi.

Osta puoli kiloa tuoreita silakkafileitä Laita ne pariksi tunniksi laimeaan etikkaveteen
kuullottumaan. Ne pysyvät sitten kauniin valkoisina purkissa.

Sekoita 1 dl etikkaa(tavallista), 3,5 dl kylmää vettä, 1rkl suolaa, vähän sokeria(0,5-1 rkl) n. 10 maustepippuria, 3 pientä laakerinlehteä ja 1 iso sipuli siivuina.

Nosta silakat valumaan. Purkita kerroksittain sipulin ja pippureiden ja laakerinlehtien kanssa. Kaada säilöntäliemi päälle. Voit alkaa maistelemaan makua ja kypsyyttä n.1,5 vrk.kuluttua. :023:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pirska

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6624
  • Vihaaja
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #117 : 22.10.09 - klo:17:51 »
Minäkin olen tehnyt suutarinlohta, mutta reseptini on vähän erilainen.

Ensiksi suolaan silakat karkealla merisuolalla ja sitten kun ne ovat varmasti kunnolla suolauneet (eivät lötkyjä), ladon ne lasipurkkiin kerroksittain sipuliviipaleiden ja porkkananpalasten kanssa. Sitten kaadan päälle liemen, jossa on etikkaa laimennettuna ohjeen mukaan ja siinä seassa sokeria jonkun verran. Sitten jääkaappiin ja seuraavana päivänä herkuttelemaan.

Mutta niinhän se on, että monista ruuista on monenlaisia reseptejä. Pääasia, että silakka on hyvää.
Vielä, Herra, kutsut meitä,
Vielä sanas saarnataan.

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 21983
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #118 : 22.10.09 - klo:18:19 »
Suutari on keksinyt myös siman, sitruunasoodaa ja pilsneriä sekaisin.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33642
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #119 : 22.10.09 - klo:18:58 »
Ostin 9 kiloa lanttuja. Teen lanttulaatikoita Herättäjäyhdistyksen myyjäisiin(joulumyyjäiset jo 27.11.) Pari karjalanpaistiannosta paistan myös. En ole lainkaan pullan- tai kakunleipojatyyppi.

Eilen keitin 28 munkkirinkilää. Rasvankäry taitaisi vieraan nenään tuntua tänäänkin.
Olemme urakalla niitä itse syöneet, kun vieraat eivät voineet tullakaan.
Täytyi vasiten tehdä hikilenkki aamupäivällä moisen mässäämisen jälkeen.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)