Körttifoorumi

Keskustelu => Yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: Soopeli - 11.04.05 - klo:20:31

Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Soopeli - 11.04.05 - klo:20:31
Gallupinpoikanen alkuviikon piristykseksi. Millä arvon körtit elättävät itsensä? Vanhempien siivellä, valtion opintotuella, palkalla vai jollain muulla? Eli käytkö koulua, opiskeletko, ja jos opiskelet niin mitä alaa ja miksi? Vai käytkö töissä, jotain muuta, mitä, miksi?

Itse opiskelen yliopistossa porausalaa. Valinta tapahtui pitkälti poissulkumenetelmällä: ei matematiikkaa, ei ohjelmointia, ei työskentelyä esimiehen valvovan silmän alla, ei yötöitä, nasta liksa ja varma työllistyminen. Paljon ei jäänyt jäljelle noilla kriteereillä. Niin ja hampaita olisi tarkoitus opetella poraamaan ;)

Keskustelua voisi myös herätellä eri aloista muutenkin. Hyviä ja huonoja puolia, mikä ala on sijoitus tulevaisuuteen ja mikä ei?
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Kristian - 11.04.05 - klo:21:23
Tällä hetkelllä en tee mitään. Olen juuri kirjoittanut lukiosta ja odottelen tuloksia YTL:stä. Heinäkuussa pitää lähteä inttiin ja sen jälkeen Joensuun yliopistoon lukemaan matematiikkaa. Valinta tuli lähinnä sillä perusteella, että olen aina pitänyt matematiikasta ja siltä alalta löytyy tulevaisuudessa hyvin helposti töitä.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Henri - 11.04.05 - klo:21:37
Tällä hetkellä lukiossa kakkosella. Kai sekin jo opiskelua on, ettei enää koulunkäyntiä :wink: . Ja vanhempien siivellä, niinkuin kaikki kunnon lukiolaiset :lol:, mitä nyt kesätöistä saa jonkin verran omaa rahaa.  Jatkosta ei vielä mitään tietoa.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: mari - 11.04.05 - klo:21:40
Elän kelan maksamalla opintotuella. Eli opiskelen päätyökseni. Sivutoimena olen tehnyt myös lyhyitä sijaisuuksia. Opiskelen yliopistossa matematiikkaa ja teologiaa. Näillä näkymin minusta tulee isona siis matematiikan ja uskonnon opettaja.  8)  Ammatinvalinta tapahtui aikanaan kohtalokkaasti, pääsin nimittäin opiskelemaan matematiikkaa suoraan paperella ja muualle en päässyt. Aloitin opinnot toistaiseksi ja jatkoin niitä toistaiseksi ja sillä tiellä olen edelleen.. Pahasti näyttää siltä, että valmistun myös toistaiseksi matematiikalta.  :wink:  Ei sillä että valinta olisi välttämättä huono, töitä ainakin pitäisi olla... Vaikka toisaalta en tiedä onko se lopulta kuitenkaan mun juttu.  :?

ps. Kristian, onnea valitsemallasi uralla... :wink:
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Heli - 11.04.05 - klo:22:09
Valtion rahoillahan tässä elellään. Opiskelen yliopistossa sitä kaikkien rakastamaa toista kotimaista kieltä eli ruotsia  8)  8)

Sivuaineina on tullut lueskeltua teologiaa, matkailua ja viroa... Arvatkaa vaan    
montako kertaa oon kuullut lauseen "aika erikoinen yhdistelmä!" Tiedetään.

Isona musta tulee tiukkapipoinen ruotsin ope   :twisted:
Ja tulevan ammattini huonoja puolia tässä ei varmaankaan ole tarvetta ruveta listaamaan...
Hyvistä puolista nyt voisi sanoa ainakin sen, että jos tykkää ruotsin kielestä ja opettamisesta, niin kyllähän se on aika luonnollista, että viihtyy ammatissaan.

Tosin sitä en tietenkään vielä pysty sanomaan, olenko ruotsin opettaja lopun ikääni vai lähdenkö vielä jossain vaiheessa opiskelemaan jotain muuta. Aika näyttää!
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Heli - 11.04.05 - klo:22:10
Ja taas toistuu jo ennestään tuttu ilmiö: ensin kirjoitti mari, sitten minä tai toisinpäin... :wink:
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: m.k - 11.04.05 - klo:22:52
Ei mitään henkilökohtaista, mutta miksi joku oikeasti haluaa opettajaksi? Anteeksi karkea ilmaisu, mutta vittumaisempaa ammattia saa hakea. Minunkin kaltaisia oppilaita kun ikänsä kaselee, niin se on taattu juttu että mielenterveydestä on enää turha puhua... Ja sitten vielä se ruotsi. Ruotsinopettajiahan järjestelmällisesti vihataan, aivan persoonasta riippumatta. Ihan sen opetetun aineen takia... Enkä kyllä viitsi olla mainitsematta sitäkään, että palkka on koulutukseen nähden aivan surkea.

Ei kuitenkaan haittaa jos joku haluaa opettajaksi, siitä vaan. Minulle ainakaan ei sopisi ollenkaan, ei taitaisi hermot riittää...
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: An-na - 11.04.05 - klo:23:28
Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Ei mitään henkilökohtaista, mutta miksi joku oikeasti haluaa opettajaksi? Anteeksi karkea ilmaisu, mutta vittumaisempaa ammattia saa hakea.


Voi m.k, monikin haluaa opettajaksi! Se ei lainkaan ole veemainen ammatti! Itse opiskelen sekä musiikinopettajaksi Sibelius-Akatemiassa että luokanopettajaksi Helsingin yliopistossa. Open työ on haastavaa, monipuolista, usein aika palkitsevaa, ja siinä saa olla monenlaisten ja monenikäisten ihmisten kanssa tekemisissä. Oikeasti, aina kun pääsen opettamaan, niin tunnen, että oon omassa elementissäni! Oppilaita on niin monenlaisia ja sekin tekee asiasta aika mielekästä. Palkasta kyllä olet oikeassa, se ei taivaita hivo. Mutta mutta, hidasta kehitystä odottaessa...

Kyllähän opettajan ammatti jollain tavalla ns. kutsumusammatti on, ei sille alalle kannata lähteä, jos siltä ei tunnu. Yhtä lailla kuin minä voisin miettiä, että ketä oikeasti kiinnostaa jotain kauppatieteitä lukea, mutta sehän tässä maailmassa niin mukavaa onkin, kun meistä on niin moneksi ja on niin monia kiinnostuksen kohteita. Yksi tykkää Sibeliuksesta, toinen Tiktakista. Kolmas molemmista. Yksi tykkää opettamisesta, toinen ydinfysiikasta, kolmas molemmista.

Huomenna Kroatiaan, siis Herännäisnuorten kuoro, on kivaa!   :D
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Soopeli - 11.04.05 - klo:23:29
Onhan opettajilla ainakin pitkät kesälomat. Ja työn rasittavuuteen vaikuttaa varmasti myös se, meneekö opettajaksi lukioon vai yläasteelle. Viimeksimainitussa pärjää hyvin sellainen sopivasti kyynistynyt, autoritäärinen luonnetyyppi. Lukiossa taas pitää olla huumorintajuinen, koska silloin saa oppilaat viihtymään ja kiinnostumaan. Oikealla asenteella pärjää varmasti missä vain.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Kristian - 12.04.05 - klo:09:42
Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Ei mitään henkilökohtaista, mutta miksi joku oikeasti haluaa opettajaksi? Anteeksi karkea ilmaisu, mutta vittumaisempaa ammattia saa hakea.


Minäkään en haluaisi opettajaksi, mutta olen järkeillyt, että jos ei matematiikan alalta tulevaisuudessa muita töitä löydy, niin lukiossa voisin opettaa ko. ainetta, mutta en missään nimessä yläasteella ja opettaminen on vain viimeinen vaihtoehto minulle. Jos on mitätahnasa muuta alaan liittyvää työtä, niin otan ennemin sen vastaan kuin opettajan työn.

P.S. On olemassa kolme hyvää syytä olla opettaja. Ne ovat kesä-, heinä- ja elokuu.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Heli - 12.04.05 - klo:11:32
Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Ja sitten vielä se ruotsi. Ruotsinopettajiahan järjestelmällisesti vihataan, aivan persoonasta riippumatta. Ihan sen opetetun aineen takia...


Niinpä niin. Juuri tällaisia kommentteja saan kuulla lähes joka kerta kun kerron mitä opiskelen... Sen voi ainakin sanoa, että tuleva työni tulee olemaan haastavaa ja mun mielestä se on tosi hyvä juttu :)
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: mari - 12.04.05 - klo:11:54
Lainaus käyttäjältä: "Kristian"
Minäkään en haluaisi opettajaksi, mutta olen järkeillyt, että jos ei matematiikan alalta tulevaisuudessa muita töitä löydy, niin lukiossa voisin opettaa ko. ainetta, mutta en missään nimessä yläasteella ja opettaminen on vain viimeinen vaihtoehto minulle. Jos on mitätahnasa muuta alaan liittyvää työtä, niin otan ennemin sen vastaan kuin opettajan työn.


Jos kuulopuheisiin on luottamista, niin pitäisi matemaatikolle löytyä muutakin kuin opettajan työtä. Kuulemma yritykset vievät opettajaksi pätevöityneetkin käsistä (tarjoavat parempaa palkkaa) ja sehän lisää entisestään opettajapulaa. Eli töitä pitäisi Kristianille löytyä.  :)  (Vihjeenä voisin kuitenkin sanoa, että ohjelmointia kannattaisi harrastaa, sen osaaminen on valttia työmarkkinoilla, itse en sitä osaa.)
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Juho A. - 12.04.05 - klo:15:22
Lukio takana, valmiina kortistoon. Väliajan aijon viettää syljeskelemällä kattoon.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Sanna - 12.04.05 - klo:16:03
Peeruskoulu loppu on, loppu on, loppu on... mutta vasta kesäkuussa. Sen jälkeen lukioon, ja sen jälkeen jotain mullistavaa. Minulla ei ole kyllä pienintäkään hajua, minne päädyn.
Mutta jos en muuta keksi, niin perustamme Laeralin kanssa liikkuvan nunnaluostarin. Nunnaluostari pysähtelee paikkakunnilla, ja nunnat esiintyvät laulaen ja soittaen, ja antavat hierontaa kaikille sitä haluaville. Nunnaluostarissa voi harrastaa myös maalaamista, ja nunnat elävät laskiaispullilla.
No joo. :] taisipa mennä inside-juttujen puolelle... x]
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: saarushka - 12.04.05 - klo:16:04
Valtio kustantaa minunkin elatukseni. Aate- ja oppihistoriaa opiskelen nyt toista vuotta, ja siihen lähes masokistiseen opettajan ammattiin ajattelin minäkin ryhtyä, ehkä peräti yläasteen historian- ja yhteiskuntaopin opettajaksi. Voi ehkä jonkun mielestä kuulostaa karmivalta, mutta jokin merkillinen minua siinä vetää puoleensa. Onhan siinä ainakin haastetta, että saa murrosikäiset kakarat pidettyä kurissa ja ehkä siinä sivussa jaettua jokusen tiedon jyväsenkin :) . Ehkä omat muistikuvani yläasteajalta ovat hiljakseen painumassa unholaan ja aika kultaa ne viimeisetkin muistot.

Toki historia-alalta pääsee muuksikin kuin opettajaksi, vaikkapa museoihin, arkistoihin, hallintohommiin tai tutkijaksi, mutta tällä hetkellä ne vaihtoehdot tuntuvat minusta jotenkin pölyisiltä. Tietysti voihan se mieli vielä muuttua.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Sanneli - 12.04.05 - klo:16:16
Lainaus käyttäjältä: "Soopeli"
Ja työn rasittavuuteen vaikuttaa varmasti myös se, meneekö opettajaksi lukioon vai yläasteelle. Viimeksimainitussa pärjää hyvin sellainen sopivasti kyynistynyt, autoritäärinen luonnetyyppi.
=Petteri Syrjämäki. On ihan paras. Ja myös hyvä opettamaan.

Kohta me mennään lukioon. lukioon, lukioon,
kohta me mennään lukioon tai amikseen!

Hmm. Nivalan lukioon oon menossa. Surkiampaa paikkaa saa hakia. Mut sielä on akvaario ja sohvia :D
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Dorothea - 12.04.05 - klo:16:58
Lukiossahan minä edelleen. Neljäs vuoteni alkaa ensi syksynä, samoin kuin ensimmäiset kerrat kirjoitusten piinapenkissä.

Eli toisin sanoen: en tee yhtään mitään. Nostelen kuukausittain minimaalisia tukiaisia valtiolta, mutta elelen silti edelleen vanhempien helmoissa takiais-vaavina. Joskus saatan kotona siivota ja joskus ihan leivonkin vain tullakseni toimeen vuokraemäntäni kanssa.

Siinäpä kai kaikki, mitä teen. En yleensä edes hae kesätöitä, kuten muut isän ja äidin itsenäistyvät kultamupselit  :oops: Mutta mitäpäs sitä turhia kallista nuoruutta niin ongelmallisiin ja masentaviin asioihin kuluttamaan. Onhan tässä vielä aikaa...
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Laura - 12.04.05 - klo:18:12
Tuolta kyllä puuttui meikäläisen vaihtoehto -opiskelen ja teen töitä. Lukiossa vielä tosin tämä rankka opiskelu tapahtuu :) Ties mitä sitten reilun vuoden päästä kirjoitusten jälkeen päätän ryhtyä tekemään.

Ja tuosta ruotsinopettaja-kommentista tuli mieleeni maailman ihanin ja loistavin ja parahain ruotsinopettajani. Suorastaan ihastuin jo ruotsinkin opiskeluun :) Ihanaa kun on innostavia opettajia, niitä lisää!
Mutta tosiaan olen minäkin tuota inhokkiammattiani, opettamista (ei niin että vihaisin sen ammatin edustajia vaan lähinnä työtovereita, oppilaita :p) aika vakavastikin harkinnut toisinaan, kun tuntuu että se on semmoinen ala jolta löytyisi aina töitä, kun tämä kansa haluaa kouluttautua.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: m.k - 12.04.05 - klo:18:57
Niin, onhan niitä mukaviakin opettajia. Meidänkin historianopettajamme on niin kertakaikkisen mukava että ei parempaa voisi toivoa. Ja lisäksi osaa asiansa paremmin kuin hyvin. Opettaja on kyllä niitä todellisia kutsumusammatteja, valitettavasti tuntuu siltä että 3/4 on opiskelut mennyt päin per5että, ja sitten joudutaan opettajaksi. Ja se ei sitten ole mukavaa opettajalle eikä oppilaille.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Kristian - 12.04.05 - klo:19:45
Lainaus käyttäjältä: "mari"

(Vihjeenä voisin kuitenkin sanoa, että ohjelmointia kannattaisi harrastaa, sen osaaminen on valttia työmarkkinoilla, itse en sitä osaa.)


Kiitos vihjeestä. Ilmeisesti jotain tietokoneisiin liittyvää pitää sivuaineekseen haalia...
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Henri - 12.04.05 - klo:21:33
Jos nyt sitte kirjotellaan tänne tuosta opiskelun vaativuudesta, kun ei tuo edellinen paikka ilmeisesti oikein sopinut tähän hommaan :wink:

Oltiin OPOsta tutustumassa Tampereen TTY:llä. Jäi siitä sellainen kuva, että ei ne teekkarit paljon muuta tee kuin biletä. Jos täällä joku teekkari on niin korjaa ihmeessä väärät oletukset.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: mari - 12.04.05 - klo:22:03
Lainaus käyttäjältä: "Henri"
Oltiin OPOsta tutustumassa Tampereen TTY:llä. Jäi siitä sellainen kuva, että ei ne teekkarit paljon muuta tee kuin biletä. Jos täällä joku teekkari on niin korjaa ihmeessä väärät oletukset.


En ole teekkari, mutta vastaampa silti... :D  Riippuu varmaan teekkarista, mutta sellaisen käsityksen olen saanut, että suurin osa bilettää aika paljon. Varsinkin opintojen alkuvaiheessa, onhan se mukavaa kun pääsee äidin ja isän valvovan silmän alta pois. Vaikka toisaalta täytyyhän myös teekkareiden jossain vaiheessa opiskellakin, kun niitä kuitenkin valmistuu vuosittain joitakuita. Toisaalta teekkareille järjestetään ihan omat kurssit, joiden sisältöä en tarkemmin tunne, mutta ainakin matikassa on erikseen teekkarimatikka ja matikistien matikka... :twisted:
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Kristian - 12.04.05 - klo:22:58
Lainaus käyttäjältä: "mari"
Toisaalta teekkareille järjestetään ihan omat kurssit, joiden sisältöä en tarkemmin tunne, mutta ainakin matikassa on erikseen teekkarimatikka ja matikistien matikka... :twisted:


Olen kuullut tuohon matematiikkaan liittyen sellaisesta asiasta kuin ns. teekkaritodistus. Siinä matemattiset kaavat todisetaan "oikeaksi" siten, että katsotaan muutamalla luvulla, että se pätee ja se on siinä. Se ei tietenkään ole mikään yleispätevä todistus eikä mikään matemaattinen todistus, mutta ne onkin teekkarit, jotka sitä käyttää  :wink:
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Jaakkoopuukkoo - 13.04.05 - klo:08:40
Valtion rahoilla taitaa elellä täällä aika monikin. Itse olen sivarina, että Eskoon palvelukeskus maksaa asumisen, syömiset ja päivärahat ja työministeriö maksaa matkustamisen. Kotosalla tosin ramppaan sen verran, että kyllä osittain äiti ja isäkin kustantaa elämistäni (pastaa ja sienikastiketta + punaviiniä, miksi siis en menisi kotiin viikonlopuksi?).
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: -JuuSo-P- - 13.04.05 - klo:19:21
Peruskoulua päätämässä olen... sitten olisi suuntana lukio  8)
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: mannaryyni - 13.04.05 - klo:20:13
Lukioon minäkin. Ja sitten Kaustiselle.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Saara - 17.04.05 - klo:19:48
Nurmon lukiossa lopettelemassa ensimmäistä vuotta. Ja ihan hyvin on selvitty, ainakin tähän asti.. :P Lukion jälkeen ei ole vielä varmaa tietoa. Mutta luokanopettajan koulutus on ollut vähän mielessä. Saa nyt sitten nähdä mistä sitä itsensä löytää.. (Täällä olikin yllättävän paljon opettajan ammattin tähtääviä..!) Rahoituspuoli tapahtuu vähän vielä äidin ja isän kukkarosta. Kotitöitä pitää sitten jonkin verran vastapalveluksena tehdä. Kesätöitäkin olen hakenut... Eri asia sitten taas on, että innostaisiko kauheasti. :)
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: sieni2 - 18.04.05 - klo:15:40
minä olen lukiossa ekalla. eipä muuta..  :o
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Sanneli - 19.04.05 - klo:16:23
Meiän opo vaan jauhaa amiksesta että mää en sitte lukiosta muuta tiiäkkään ko että sielä on sohvat ja akvaario. Eikä aavistustakaan millon saa ainevalintakortit ja saako ne kaikki jotka on hakenu nivalan lukioon ja WAAAH!!! :evil:
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Kristian - 19.04.05 - klo:22:53
Lainaus käyttäjältä: "Eliza"
Meiän opo vaan jauhaa amiksesta että mää en sitte lukiosta muuta tiiäkkään ko että sielä on sohvat ja akvaario.


Sanokaa opollenne asiasta. Ehkä hän ei ole huomannut sitä ja sanokaa myös, että haluatte välillä kuulla myös lukiosta ette aina vain amiskasta. Veikkaampa, että moni tälläkin palstalla vastaa ilomielin lukioon ja lukio-opiskeluun liittyviin kysymyksiisi.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Jaakkoopuukkoo - 20.04.05 - klo:08:20
Kah. Meidän opo höpötti pelkästään lukiosta (oli nääs myös lukion opo) ja suorastaan johdatteli reilusti yli puolet valitsemaan lukion (lukio saa nääs rahaa aloittavien oppilaiden määrän mukaan) ja sitten oli kauhea määrä keskeyttäneitä heti ekana vuonna. Että semmosia opoja.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: m.k - 20.04.05 - klo:13:16
Meillä ainakin yläasteella keskityttiin aika tasapuolisesti sekä lukioon että amkiseen... Lukioon päädyin sitten itse, ajoittain kaduttaa mutta meneehän se näinkin.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Sanneli - 20.04.05 - klo:16:52
Lainaus käyttäjältä: "Kristian"
Lainaus käyttäjältä: "Eliza"
Meiän opo vaan jauhaa amiksesta että mää en sitte lukiosta muuta tiiäkkään ko että sielä on sohvat ja akvaario.


Sanokaa opollenne asiasta. Ehkä hän ei ole huomannut sitä ja sanokaa myös, että haluatte välillä kuulla myös lukiosta ette aina vain amiskasta. Veikkaampa, että moni tälläkin palstalla vastaa ilomielin lukioon ja lukio-opiskeluun liittyviin kysymyksiisi.
Arvaa vaan kuinka monta kertaa  :(  mutta eihän se ota kuuleviin korviinsakaan. Eikä meidän luokastakaan oo ko oisko 4 menossa muualle ko lukioon. Joulun alla kaverin kanssa opotunnilta lähtiessä puheltiin että onneks vaihtuu kevätlukukausi nii puhutaan joskus lukiostakin. Opo oli että "Eeei me lukiosta oikeestaan puhuta, kyllä teille kerrotaan kaikki siellä lukion opinto-ohjaustunnilla!" Täytyy sanoa että me oltiin aika närkästyneitä :roll:
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Laura - 20.04.05 - klo:18:51
Rajansa kaikella, mutta minusta on oikeastaan hyvä että opot puhuvat myös amiksesta. Sillä kun on nykyään yleisesti ihan liian huono maine, ainakin täällä päin, ja kyllä tähän maahan ammattiosaajiakin vielä tarvitaan! :)
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: m.k - 20.04.05 - klo:21:29
Minä kyllä ymmärrän sen amiksen maineen ihan täysin. Nytkin kun katsoo, minkälaista porukkaa on esim. raksapuolella tai autopuolella, niin ei perkele. IKINÄ en sellaisten ihmisten antaisi minulle rakentaa taloa, tai koskea autooni. Varmasti on asiallistakin porukkaa, mutta turhan paljon sellaisia räveltäjiä että olisivat minun puolestani saaneet jäädä syntymättä.

Muutenkin lähinnä ärsyttää kaikenmaailman paperi- ja metalliduunarit, joille yhteiskunnan pitää kustantaa kaikki, ei varmaan vaikeata arvata että kenen rahoilla. Sitten kun ei saada tarpeeksi palkankorotuksia, niin mennään duunareitten tapaan lakkoon. Kova sana olisi kyllä jättää demarit ja muut vasemmistolaiset oppositioon, ja rajoittaa hitusen SAK:n valtaa ja touhuamista. Suomi kun kuitenkin ON porvarivaltainen maa. Saisivat kokoomus ja keskusta tottua toisiinsa, mutta kun ei niin ei.

Suunnattomasti siis ärsyttää yhteiskunnassamme se, että ne jotka vaivautuvat lukioon ja yliopistoon, niin maksavat palkastaan niin paljon veroa, että hukkaan valuu kaikki se opiskelu ja muu toiminta. Minä henkilökohtaisesti haluaisin nähdä sen päivän, kun kaikenmaailman levyseppähitsaajat maksaisivat ITSE käyttämistään palveluista, eivätkä eläisi toisten kukkarolla. Kyllä kummasti laskisi heidänkin elintasonsa...

Ja sama kaikenmaailman tuloerojen vähentämisellä. Minkä takia ihminen ei saisi suomessa rikastua ihan rehellistä työtä tekemällä? Miksi täällä kaikkien rikkaiden pitää olla talousrikollisia tai muuten epäilyttävin toimin varansa keränneitä. Pitäisi vihdoinkin kohdata se fakta, että maailmassa ON ja TULEE AINA OLEMAAN rikkaita ja köyhiä. Valtion ei oikeasti tarvitse olla Peter Pan ja Suomen Sherwoodin metsä.

Eli jokaiselle siis ansionsa mukaan. Jos valitset lyhyemmän ja helpomman opiskelupaikan, niin sitten saat vähemmän palkkaa. Jos opiskelet kauan, ja teet vaativaa työtä, saat enemmän palkkaa. Aivan turha tulla kertomaan, että duunareitten työ on raskasta. Paskan marjat, oli viimeksi 60-luvulla. Fyysisesti raskasta työtä tekevät nykyään aniharvat, ja niitä raskaita töitä ei sitten tehdä tehtaissa vaan jossain ihan muualla.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Iha Miikka Vaan - 20.04.05 - klo:22:51
Vuosi sitten olin Lukion ensimmäisellä ja tuolloin asuin äipän ja isukin siiven alla, mutta se ei oikein sopinut minulle jotein lähdin maailmalle(kokkolaan) ja näin pitää pärjätä omillaan melko pitkälle. Opintotuki on melko pieni joten kyllä isukki aina silloin tällöin tukee minua, mutta muuten kyllä aika omillani(opintotuki + kesätyöt)! Rahaa tulee kesällä töistä muutama tuhat euro ja niillä on sitten tarkoitus pärjätä seuraava vuosi vaikka ei niistä jää mitään kesän jälkeen jää jäljelle.

Opiskelut sujuu ensimmäistä vuotta Kokkolan KauppaOpistossa ja kahden viikon päästä loppuu(työharjoittelu), joten oman paikkani olen business institutessa löytänyt :lol:
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Kristian - 21.04.05 - klo:08:21
Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Minä kyllä ymmärrän sen amiksen maineen ihan täysin. Nytkin kun katsoo, minkälaista porukkaa on esim. raksapuolella tai autopuolella, niin ei perkele. IKINÄ en sellaisten ihmisten antaisi minulle rakentaa taloa, tai koskea autooni. Varmasti on asiallistakin porukkaa, mutta turhan paljon sellaisia räveltäjiä että olisivat minun puolestani saaneet jäädä syntymättä.


En tiedä, provosoitko ihan tarkoituksella, mutta vastaampa silti. Olen sinun kanssasi samaa mieltä siitä, millaista porukkaa amiskassa yleensä on, mutta on syy siihen on todennäköisesti se, että he eivät ole päässeet lukioon tai sitten heillä on yleensä jonkin sortin "asennevamma", joka on yleensä saatu jo vanhemmilta. Sen mukaan et ole "kunnon ihminen", jos et käy amiskaa ja mene sen jälkeen heti töihin.  

Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Muutenkin lähinnä ärsyttää kaikenmaailman paperi- ja metalliduunarit, joille yhteiskunnan pitää kustantaa kaikki, ei varmaan vaikeata arvata että kenen rahoilla. Sitten kun ei saada tarpeeksi palkankorotuksia, niin mennään duunareitten tapaan lakkoon. Kova sana olisi kyllä jättää demarit ja muut vasemmistolaiset oppositioon, ja rajoittaa hitusen SAK:n valtaa ja touhuamista. Suomi kun kuitenkin ON porvarivaltainen maa. Saisivat kokoomus ja keskusta tottua toisiinsa, mutta kun ei niin ei.


En tiedä, millainen perhetausta sinulla on, mutta olen ainakin itse duunariperheen lapsi ja voin sanoa, että minusta SAK on todella hyvä asia, koska muuten Suomi ei olisi elintasoltaan läheskään samanlainen valtio kuin se tällä hetkellä on. Muutenkin tuo lakkoilu on minusta erittäin hyvä keino ajaa etujaan. Juuri esim. paperimiehillä ja ahtaajilla on sisua vuosi toisensa jälkeen jättäytyä TUPOn ulkopuolelle ja vaatia suurempia palkankorotuksia, eikä tyytyä niihin naurettavin pieniin TUPO-korotuksiin, jotka juuri ja juuri peittävät inflaation vaikutuksen. Vahva SAK on minusta suuri vahvuus Suomelle eikä heikkous, kuten nimimerkki m.k. asian esittää.

Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Suunnattomasti siis ärsyttää yhteiskunnassamme se, että ne jotka vaivautuvat lukioon ja yliopistoon, niin maksavat palkastaan niin paljon veroa, että hukkaan valuu kaikki se opiskelu ja muu toiminta. Minä henkilökohtaisesti haluaisin nähdä sen päivän, kun kaikenmaailman levyseppähitsaajat maksaisivat ITSE käyttämistään palveluista, eivätkä eläisi toisten kukkarolla. Kyllä kummasti laskisi heidänkin elintasonsa...


Jos sinusta kaikki opiskelu valuu hukkaaan progressiivisen tuloverotuksen takia, niin kysyn, että miksi sitten opiskelet? Kyllähän levyseppähitsaajat sun muut maksavat tällä hetkellä veroja palkastaan samalla tavalla kuin muutkin, tosin vain vähemmän, mutta hekin maksavat.

Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Ja sama kaikenmaailman tuloerojen vähentämisellä. Minkä takia ihminen ei saisi suomessa rikastua ihan rehellistä työtä tekemällä? Miksi täällä kaikkien rikkaiden pitää olla talousrikollisia tai muuten epäilyttävin toimin varansa keränneitä. Pitäisi vihdoinkin kohdata se fakta, että maailmassa ON ja TULEE AINA OLEMAAN rikkaita ja köyhiä. Valtion ei oikeasti tarvitse olla Peter Pan ja Suomen Sherwoodin metsä.


Tuloerojen pienentäminen on yksi keino lisätä yhteiskunnan vakautta. Tuloerojen pienuudesta johtuu varmasti osittain se, että Suomessa on vähän rikollisuutta moniin muihin maihin verrattuna. Maailmassa tottakai on aina rikkaita ja köyhiä, mutta ei köyhienkään missään nälkärajalla tarvitse elää. Kyllä heillekin kuuluu ihan samanlainen ihmisarvoinen elämä, missä korkeasti koulutetuillekin. Sitäpaitsi eikös kohledinkin siunaamisessa sanota, että "Sinun omaasi me annamme, Sinun omaasi me jaamme". Tämä käy minusta hyvin ohjeeksi myös muualle yhteiskuntaan. Pystyyhän tässä yhteiskunnassa rikastumaan muutenkin kuin vain rikollisilla menetelmillä. Esimerkkeinä voisin mainita vaikkapa Linus Torlwaldsin (toivottavasti kirjoitin nimen oikein).

Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Eli jokaiselle siis ansionsa mukaan. Jos valitset lyhyemmän ja helpomman opiskelupaikan, niin sitten saat vähemmän palkkaa. Jos opiskelet kauan, ja teet vaativaa työtä, saat enemmän palkkaa. Aivan turha tulla kertomaan, että duunareitten työ on raskasta. Paskan marjat, oli viimeksi 60-luvulla. Fyysisesti raskasta työtä tekevät nykyään aniharvat, ja niitä raskaita töitä ei sitten tehdä tehtaissa vaan jossain ihan muualla.


Kyllä taitaa vieläkin se fakta päteä, että duunareiden työ on fyysisesti raskaampaa kuin korkeasti koulutettujen. Toki niin on ja pitääkin olla, että enemmän koulutusta ja enemmän palkkaa, mutta ei duunarit siitä huolimatta mitään orjatyövoimaa saa olla.

On vielä syytä huomauttaa, että suurin osa Suomen viennistä perustuu "duunarivaltaisille" aloille, jos näin saa ilmaista. Esim. 1990-luvun loppupuolella Suomi oli maailman toiseksi suurin paperin viejä heti Kanadan jälkeen (tämän hetken tilannetta en tiedä) ja sellussakin neljäntenä.

Jos olette yhtään seurannut uutisia, niin olette huomanneet esim. MasaYardsin laivatelakoilla olevan suuren työvoimapulan, jonka takia kaikkia tilauksia ei välttämättä voida toimittaa. Se ei tee hyvää Suomen viennille, sillä Suomessahan on perinteisesti osattu rakentaa hyviä laivoja (ainakin loistoriseilijöitä ja jäänmurtajia). Jos nimimerkin m.k. kuvailemat asiat touteutuisivat, voisin olla melko varma siitä, että ko. teollisuudenala kuihuisi vielä lisää, koska tekijöitä ei löytyisi.

P.S. Mihin tämä maailma menisi, jos duunareita ei olisi ollenkaan? Kuka keräisi roskat, korjaisi putket jne.?
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: m.k - 21.04.05 - klo:14:23
Saattoi tuossa amiskommentissa olla tahallistakin provosointia, huomasit... Ihan asiallistakin väkeä on, sitä on turha kiistää, mutta aivan liian vähän.

Perhetaustasta sen verran että molemmat vanhempani ovat akateemisesti koulutettuja, isä on pappi ja äiti lakimies. Miten niin lakkoilu on hyvä keino? Ei mitenkään. Kyllä saisi ahtaajille ja paperiduunareille kelvata samat palkankorotukset kuin muillekin. Lakkoilun pitäisi aina olla viimeinen keino, ja sitten kun mennään laittomaan lakkoon niin pitäisi olla jo sellaisessa kusessa että ei mitään rajaa. Ahtaajien lakkoilun takia ajetaan paperikoneita alas, kun vienti ei vedä. Siinä menee rahaa hukkaan aivan julmetut määrät, siksi että jonkun saakelin ahtaajan pitäisi saada 20€ enemmän rahaa kuukaudessa. Turpaansa ne kaipaavat ja sillä siisti.

Vahvasta SAK:sta ei suomelle ole MITÄÄN hyötyä. Porvarienemmistöisessä maassa vahvasta duunareitten ammattiliitosta ei ole kerta kaikkiaan mitään hyötyä. Ay-liike sinällään on OK, mutta kun on noin mulkkua porukkaa. Vähän aikaa sitten pidetty LAITON bussilakko oli minulle ainakin ihan tarpeeksi. Olisi pitänyt rapsauttaa AKT:lle tuntuvat sakot, ettei toistuisi tuollainen puuhastelu. Kerrotko minulle, mitä hyötyä porvarille on SAK:sta? Olisi mahtavaa nähdä kunnon kokoomusvetoinen porvarihallitus, joka laittaisi aisoihin tuollaisen touhuamisen.

Kyllä, pitkä opiskelu valuu osittain hukkaan kun verotus on progressiivista. Kyllä, levyseppähitsaajat maksavat veroja, mutta eivät riittävästi. Jos on pienet tulot, niin sitten eletään sen mukaan. Jos jollakulla on isommat tulot kuin toisella, niin ei helvetissä tarvitse jakaa niistä muille. Terveydenhuollosta voisi minusta aivan hyvin ruveta jokainen maksamaan sen mukaan mitä käyttää. Vakuutukset on keksitty. Tietysti pitää saada ilmaista terveydenhuoltoa, jos ei oikeasti ole varaa maksaa, mutta muuten kyllä minusta ihan käytön mukaan.

Tuloerojen pienentäminen on hyvä keino keventää hyvätuloisen kukkaro, ei mitään muuta. Ei köyhien tarvitse missään nälkärajalla elää, kuten eivät elääkään. Mutta eipä kyllä tarvitse duunarinkaan syödä kaviaaria ja ajella mersulla! Kerrotko minulle, miten ihminen rikastuu suomessa työtä tekemällä? Jätetään harvan suuryrityksen johtajisto pois laskuista, niin kylläpä menee vaikeaksi. Ja Torvalds kirjoitetaan ihan yksöisveellä :D

Duunareitten työ raskaampaa kuin korkeasti koulutettujen? Anteeksi jos kuulostan hieman karkealta, mutta tuo on jo melkoista paskanjauhantaa. Automatisaatio on tehtaissa edennyt sille asteelle, että koneet hoitavat työn. Itse voi sillä välin pelata pasianssia tai vaikka runkata, aivan sama. Kunhan katsot että ei vääränvärisiä valoja syty tauluun, niin homma hoituu.

Korkeasti koulutetut ihmiset joutuvat oikeasti käyttämään aivojansa siinä työssä, ja tekevät henkisesti raskasta työtä. Anteeksi jos nyt pahoitan mielesi, mutta työläistaustasi kyllä valitettavasti paistaa aika paljon läpi kommenteistasi. Edelleenkään yhteiskunnassa ei osata ajatella, että henkisesti raskas työ olisi oikeasti raskasta.

Kvaernerin telakoilla työvoimapula? Justiinsahan sieltä lomautettiin porukkaa oikein urakalla. Tilauksiakaan ei tule, kiitos sen että palkkakustannukset ovat liian suuria, ja kilpailukyky on menetetty. Tähän on ajauduttu, kun ei olla tyydytty järkeviin palkankorotuksiin. Edelleenkin kyllä työtä on tarjolla tekevälle.

Kyllä perikato odottaisi meitä, jos duunareita ei olisi ollenkaan. Kysymys on vain siitä, että duunareitten pitäisi tyytyä asemaansa. Työläinen ei ole keskiluokkaa eikä porvaristoa, vaan työläinen ja sillä siistiä.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Laura - 21.04.05 - klo:14:57
On olemassa maita jossa rikkaat saavat olla rikkaita ja rahvaat kuolevat katuojaan. Suomessa on pidetty tärkeänä rakentaa kaikille hyvinvointiyhteiskuntaa. En sinänsä osaa olla sitä mieltä että nyt pitäisi lopettaa.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Sanneli - 21.04.05 - klo:16:27
Lainaus käyttäjältä: "Laura"
Rajansa kaikella, mutta minusta on oikeastaan hyvä että opot puhuvat myös amiksesta. Sillä kun on nykyään yleisesti ihan liian huono maine, ainakin täällä päin, ja kyllä tähän maahan ammattiosaajiakin vielä tarvitaan! :)
No, se ei ole hyvä jos puhuvat vain amiksesta, kuten meidän rakas opomme. Ainoa mitä me lukiosta tällä hetkellä tiedetään, on peräisin vanhempainillasta (jossa oppilaiden piti täyttää kyselylappu kiertelemällä luokissa, joissa kerrottiin eri oppilaitoksista) ja yhdestä lukiovierailusta. Ja sama koskee ihan sitäkin, että minne lukiosta sitten voi jatkaa, yliopistoista ei puhuta paljon mitään, ammattikorkeakouluista sen sijaan... :roll:

P.s. Mikko, käytät tosi kaunista kieltä  :lol:  :roll:
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: m.k - 21.04.05 - klo:17:11
Ei yläasteella edes tarvitsisi puhua halaistua sanaa siitä, mitä tapahtuu toisen asteen koulutuksen jälkeen. Kyllä meilläkin oli opot (anteeksi vain) sen tason tolloja, että ei paljoa kannata.

Mitäs siitä lukiosta haluat tietää? Kysy pois niin kerron. Sen verran voin kyllä kertoa, että jos aikoo jatkaa yliopistoon tai ammattikorkeaan, niin ei muuta kun lukioon vaan. Ammatikorkeaan valituista opiskelijoista olikohan 70% tulee lukiosta, yliopistoon melkein kaikki. Eli jos haaveena korkean asteen opinnot, niin sitten lukioon, jos haluaa ammatin nopeasti niin sitten amikseen.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Henri - 21.04.05 - klo:17:25
Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Miten niin lakkoilu on hyvä keino? Ei mitenkään. Kyllä saisi ahtaajille ja paperiduunareille kelvata samat palkankorotukset kuin muillekin. Lakkoilun pitäisi aina olla viimeinen keino, ja sitten kun mennään laittomaan lakkoon niin pitäisi olla jo sellaisessa kusessa että ei mitään rajaa.


Tuossa asiassa olen kyllä täysin samaa mieltä.  Erityisesti ahtaajien lakkoilu tuottaa suuret tappiot. Ja siitä kärsivät kyllä kaikki, eivät pelkästää yritysten pääjehut.


Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Vahvasta SAK:sta ei suomelle ole MITÄÄN hyötyä. Porvarienemmistöisessä maassa vahvasta duunareitten ammattiliitosta ei ole kerta kaikkiaan mitään hyötyä. Ay-liike sinällään on OK, mutta kun on noin mulkkua porukkaa. Vähän aikaa sitten pidetty LAITON bussilakko oli minulle ainakin ihan tarpeeksi. Olisi pitänyt rapsauttaa AKT:lle tuntuvat sakot, ettei toistuisi tuollainen puuhastelu. Kerrotko minulle, mitä hyötyä porvarille on SAK:sta? Olisi mahtavaa nähdä kunnon kokoomusvetoinen porvarihallitus, joka laittaisi aisoihin tuollaisen touhuamisen.


Jos Suomi nyt mielestäsi on niin porvarillinen niin, miksi demarit ovat järjestään vaaleissa joko suurin tai toiseksi suurin puolue. Suomen keskustahan ei varsinaisesti mikää porvaripuolue ole. Sehän ajaa pääasiassa kuitenkin vielä maanviljelijän etua. Teollisuuspyörii kuitenkin yhä edelleen työläisten varassa, vaikka automaatiotakin tosin on jo paljon. Lähes varmasti voin sanoa, että kaikki työläiset äänestävät SDP:tä tai jotain muuta vasemmistopuoluetta. Joten varmastikaan porvarit eivät ole enemmistö Suomessa.
 
Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Kyllä, pitkä opiskelu valuu osittain hukkaan kun verotus on progressiivista. Kyllä, levyseppähitsaajat maksavat veroja, mutta eivät riittävästi. Jos on pienet tulot, niin sitten eletään sen mukaan. Jos jollakulla on isommat tulot kuin toisella, niin ei helvetissä tarvitse jakaa niistä muille. Terveydenhuollosta voisi minusta aivan hyvin ruveta jokainen maksamaan sen mukaan mitä käyttää. Vakuutukset on keksitty. Tietysti pitää saada ilmaista terveydenhuoltoa, jos ei oikeasti ole varaa maksaa, mutta muuten kyllä minusta ihan käytön mukaan.


Ja hienosti mentäisiin Ameriikan malliin. Yhdysvalloissahan kuitenkin talouskasvusta huolimatta elää suhteellisesti enemmän ihmisiä, jotka ovat köyhyysrajan alla, kuin esimerkiksi Suomessa.

Kommentoin myöhemmin lisää jos jaksan. Nyt loppuu aika.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: m.k - 21.04.05 - klo:17:54
Kyllä suomi on, ainakin näennäisesti, porvarivaltainen maa. Ongelma onkin siinä että Kokoomus ja Keskusta eivät onnistu tekemään yhteistyötä. SDP on kyllä suurin tai toiseksi suurin puolue, mutta kannatus on silti siinä 25% huitteilla. Vasemmistoliitolla alle kymmenen, ja siinäpä se vasemmisto sitten onkin. Perussuomalaiset, kokoomus, RKP, kristilliset ovat jokseenkin porvaripuolueita, niiden kannatus aikalailla samaa luokkaa kuin vasemmistolla. Keskusta kun lasketaan mukaan, niin ollaankin reilusti 50 paremmalla puolella. Keskustakin kuitenkin jo ehkä siirtynyt ohi Maalaisliiton ajoista, mutta edelleenkään en menisi porvaripuolueena pitämään. Työväenpuolue se ainakaan ei ole. Tässäpä perusteita sille, että suomi on, ja tulee aina olemaan, porvarienemmistöinen maa. Vaalituloksia pitää vaan osata lukea...

Presidentinvaaleissa nyt kerrankin kokoomuksella tilaisuus päästä toiselle kierrokselle. Valitettavasti vaan homma on niin, että kepulaisethan eivät tule asettumaan täysin Niinistön taakse, ja peli on selvä. Toinen kierros itsessäänkin on epävarma, hyvin paljon mahdollista on että Halonen saa yli puolet äänistä jo ensimmäisellä kierroksella.

Jos (ja toivottavasti kun) Niinistö päihittää Vanhasen, on Kokoomuksella jonkinlainen etulyöntiasema vuoden 2007 eduskuntavaaleihin, jos Keskustaan verrataan. Keskustalla olisi silloin takana tappiot sekä kunnalis- että presidentinvaaleissa, ja takana hallituskausi. Kokoomksella olisi taas takanaan reilu voitto kunnallisvaaleissa, ja jos ensimmäistä kertaa päihittäisivät Keskustan ehdokkaan presidentinvaaleissa, niin siinä on kepu hätää kärsimässä. Demareita ei Kokoomus todennäkösesti tule päihittämään, mutta se ei haittaa. Aina ei tarvitse saada eniten ääniä saadakseen pääministerin pallin (vrt. Harri Holkerin hallitus 1987-1991), mutta Kataisesta tuskin on pääministeriksi. Molemmat nuorehkot pääministerit (Aho ja Jäätteenmäki) on media saattanut, osin aiheestakin, aika huonoon valoon, joten pääministerin on parempi olla mies ja yli 40 vuotias. Riippuu tietenkin demareitten tulevasta puheenjohtajasta, miten lopulta käy. Jos Heinäluoma valitaan, saattaa olla mahdollista siihenkin että Kokoomus päihittäisi 2007 jopa demarit. Sitten onkin vaan tarpeen saada välit kuntoon Keskustan kanssa, ja muodostaa kerrankin TOIMIVA porvarihallitus. Heinäluomassa on nimittäin se huono puoli, että oikeistolaiset (lipposlaiset) demarit saattavat äänestääkin protestiksi Kokoomusta, jos puolueen johtoon valitaan vasemmalta laidalta oleva entinen ay-johtaja. Ongelmaksi muodostuu vain se, että tässä maassa ei varmaankaan koskaan ole muodostettu oikeasti toimivaa hallitusta, jossa ei ole mukana demareita. Eipä sinällään, sinipuna on sinällään ollut Lipposen aikana hyvinkin toimiva vaihtoehto.

Kaikki ylläoleva (lukuunottamatta Halosen valintaa presidentiksi, se on läpihuutojuttu) on VAIN ja AINOASTAAN spekulointia, ja suurimmaksi osaksi omia näkemyksiäni siitä miten saattaisi käydä. Tilanne voi myös olla täysin toinen, aika näyttää. Aika loppuu minullakin, olisi kiva jatkaa ikuisuuksia...
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: m.k - 21.04.05 - klo:19:45
Lainaus käyttäjältä: "Laura"
On olemassa maita jossa rikkaat saavat olla rikkaita ja rahvaat kuolevat katuojaan. Suomessa on pidetty tärkeänä rakentaa kaikille hyvinvointiyhteiskuntaa. En sinänsä osaa olla sitä mieltä että nyt pitäisi lopettaa.
Höh. Miksi AINA kun ehdottaa sitä, että ihmiset oikeasti eläisivät kukkaronsa mukaan, niin sanotaan että se ei ole hyvinvointiyhteiskunta. Eikö se justiinsa jumalauta ole hyvinvointiyhteiskunta, jossa ei osteta sellaista johon ei varaa ole! Vanha kansa sanoo: "Posasta pesee minkä polle aitaa kaataa". Jos on ohut kukkaro, niin sitten ei päästetä pollea tallista miten sattuu rellestämään :wink:

Missään en sanonut, että kaikki pitää karsia. Terveydenhuolto pitää tarjota niille, joilla ei oikeasti ole siihen varaa. Mutta, pentti perusduunarilla kyllä taatusti on varaa maksaa itselleen vakuutus, joka korvaa ne hoidot!

Yllättävän demareilta tuntuu tämä nuori körttikansa minun silmiini, jokseenkin yllättävää (ja samalla valitettavaa). Pitäisi jossakin vaiheessa ymmärtää, että kun väki suomessakin lähinnä vähenee, niin enää ei ole niitä jotka maksavat kaikki nämä palvelut. Ei olla kaukana siitäkään, että Nokia lähtee, ja sitten ollaan muuten kusessa. 1990-luvun alku on pelkkä hetkellinen notkahdus jos joskus Nokia häipyy tästä maasta. Siinä sitten saa olla tyytyväinen kaikesta niistä palveluista ja tuista, joita on maksettu niillä rahoilla, joita yritykset ja hyvätuloiset ovat valtion kirstuun syytäneet.

Koko verosysteemi on tällä hetkellä remonttia vailla, ja nyt ei enää perusparannus auta, kun on päästetty rapistumaan. Ei muuta kun puskutraktori hommiin, kenties vahasta voisi vielä perustukset hyödyntää? Kiire vaan alkaa olla, ennen kuin systeemi sortuu omaan mahdottomuuteensa. Hommahan kusee niin täydellisesti reisille, että ei mitään rajaa...
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Sanneli - 21.04.05 - klo:20:39
Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Ei yläasteella edes tarvitsisi puhua halaistua sanaa siitä, mitä tapahtuu toisen asteen koulutuksen jälkeen. Kyllä meilläkin oli opot (anteeksi vain) sen tason tolloja, että ei paljoa kannata.

Mitäs siitä lukiosta haluat tietää? Kysy pois niin kerron. Sen verran voin kyllä kertoa, että jos aikoo jatkaa yliopistoon tai ammattikorkeaan, niin ei muuta kun lukioon vaan. Ammatikorkeaan valituista opiskelijoista olikohan 70% tulee lukiosta, yliopistoon melkein kaikki. Eli jos haaveena korkean asteen opinnot, niin sitten lukioon, jos haluaa ammatin nopeasti niin sitten amikseen.
Ainevalintakortit. Tarvitseeko täsmentää? Ja mistä saa kirjoja ostettua ja kuinka hirviästi ne maksaa?
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: m.k - 21.04.05 - klo:21:14
Kirjoja saa ostettua ainakin meillä ylivieskasta ihan kirjakaupoista ja s-marketista. Eikä se edes kuulu yläasteen opon hommiin kertoa mistä kirjat hankitaan, se kyllä kerrotaan sitten kun menet sinne lukioon. Käytettynä saa myös ostettua. Kirjojen hinta vaihtelee uutena 15-30€, alle ja ylikin saattaa olla. Käytettynä aikalailla puoleen hintaan myyn minä, ja ostan kanssa.

Nyt vasta tuli mieleen, että mitenkäs jo nyt olet näistä kiinostunut, vaikket vielä lukioon ole käsittääkseni menossa ennen kuin vasta vuoden päästä? Vai miten on, kun riparillekin menet vasta tänäkesänä?

Ainevalintakorteista en osaa sanoa, en tiedä onko teillä samanlaiset. Ei siinä mitään mahdotonta kyllä pitäisi olla, meillä ainakin oli ihan hyvät ja selkeät ohjeet siinä kortissa.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Kristian - 21.04.05 - klo:22:30
Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Miten niin lakkoilu on hyvä keino? Ei mitenkään. Kyllä saisi ahtaajille ja paperiduunareille kelvata samat palkankorotukset kuin muillekin. Lakkoilun pitäisi aina olla viimeinen keino, ja sitten kun mennään laittomaan lakkoon niin pitäisi olla jo sellaisessa kusessa että ei mitään rajaa. Ahtaajien lakkoilun takia ajetaan paperikoneita alas, kun vienti ei vedä. Siinä menee rahaa hukkaan aivan julmetut määrät, siksi että jonkun saakelin ahtaajan pitäisi saada 20€ enemmän rahaa kuukaudessa. Turpaansa ne kaipaavat ja sillä siisti.


Lakkoon on pakko mennä, koska Suomessa brykoratian rattaa pyörivät liian hitaasti, jotta asiaa voisi TEHOKKAASTI ajaa muuta kautta. Jos sattuu olemaan tällaisella alalla, kuten vaikkapa ahtaajat, joka on kriittinen Suomen talouden kannalta, niin sitä on hyvä käyttää "peukaloruuvina" palkkaa vaadittaessa.

Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Vahvasta SAK:sta ei suomelle ole MITÄÄN hyötyä. Porvarienemmistöisessä maassa vahvasta duunareitten ammattiliitosta ei ole kerta kaikkiaan mitään hyötyä. Ay-liike sinällään on OK, mutta kun on noin mulkkua porukkaa. Vähän aikaa sitten pidetty LAITON bussilakko oli minulle ainakin ihan tarpeeksi. Olisi pitänyt rapsauttaa AKT:lle tuntuvat sakot, ettei toistuisi tuollainen puuhastelu. Kerrotko minulle, mitä hyötyä porvarille on SAK:sta?


Suhtaudun tuohon lakon laittomuus-käsitteeseen hiukan skeptisesti, koska lakko on työnatajien mielestä aina tai lähes aina laiton. Mainitse yksi lakko, joka ei olisi ollut työnatajien mielestä laiton. Bussilakkokin oli tehokas keino saada työnataja huomioimaan oikeasti työntekijöiden etu ja sen ansiosta neuvottelut eivät kestäneet pitkään. SAK:sta on porvarille hyötyä ainakin sitä kautta, että se rauhoittaa Suomen oloja, koska työläiset pärjäävät palkallaan ilman mitään rikollisuutta toisin kuin vaikkapa USA:ssa on aisan laita. Vastaksymys: Mitä hyötyä työläiselle on AKAVA:sta?

Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Kyllä, pitkä opiskelu valuu osittain hukkaan kun verotus on progressiivista. Kyllä, levyseppähitsaajat maksavat veroja, mutta eivät riittävästi. Jos on pienet tulot, niin sitten eletään sen mukaan. Jos jollakulla on isommat tulot kuin toisella, niin ei helvetissä tarvitse jakaa niistä muille. Terveydenhuollosta voisi minusta aivan hyvin ruveta jokainen maksamaan sen mukaan mitä käyttää. Vakuutukset on keksitty. Tietysti pitää saada ilmaista terveydenhuoltoa, jos ei oikeasti ole varaa maksaa, mutta muuten kyllä minusta ihan käytön mukaan.


Jos levyseppähitsaajat eivät maksa riittävästi verjoja, niin mikä on miestäsi sopiva veroprosentti? Tuosta terveydenhuollosta olen muuten samaa mieltä, mutta tuota vakuutus-kommenttia en oikein hyväksy, sillä vakuutukset ovat tälläkin hetkellä älyttömän kalliita ja vakuutusyhtiöt tekevät kaikkensa kiemurrelakseen korvauksien maksusta irti. (Katso joskus Karpolla on asiaa-ohjelma, niin näet, miten loistavasti vakuutusyhtiöt korvaavat erilaisia tapauksia.)

Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Tuloerojen pienentäminen on hyvä keino keventää hyvätuloisen kukkaro, ei mitään muuta. Ei köyhien tarvitse missään nälkärajalla elää, kuten eivät elääkään. Mutta eipä kyllä tarvitse duunarinkaan syödä kaviaaria ja ajella mersulla! Kerrotko minulle, miten ihminen rikastuu suomessa työtä tekemällä? Jätetään harvan suuryrityksen johtajisto pois laskuista, niin kylläpä menee vaikeaksi. Ja Torvalds kirjoitetaan ihan yksöisveellä :D


Ei duunarit todellakaan syö kaviaaria tai aja Mersulla, kuten kirjoitit. (Tämäkin kohta taisi tosin olla hieman provosointia...) Esim. meidän perheessä on tällä hetkellä kolme autoa olosuhteiden pakosta ja ne ovat Nissan Sunny vm. -88, Nissan Primera vm -00 ja Volvo 460 vm-92 eli ei mitään kovinkaan loistavia tai uusia autoja ja noistakin kaikki on ostettu käytettyinä. Meillä on ollut koko aikana, minkä minä olen elänyt, yksi uusi auto. Tavallinen ihminen Suomessa voi rikastua samalla tavalla kuin muuallakin. Ei se ole sen ihmeelisempää. Ja kiitos korjauksesta Torvaldsin nimen kirjoitusasusta. :D

Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Duunareitten työ raskaampaa kuin korkeasti koulutettujen? Anteeksi jos kuulostan hieman karkealta, mutta tuo on jo melkoista paskanjauhantaa. Automatisaatio on tehtaissa edennyt sille asteelle, että koneet hoitavat työn. Itse voi sillä välin pelata pasianssia tai vaikka runkata, aivan sama. Kunhan katsot että ei vääränvärisiä valoja syty tauluun, niin homma hoituu.


Ei kaikkia aloja ole vielä automatisoitu. Esim. äitini työskentelee Siilinjärven vanhainkodilla lähihoitajana ja voin vakuuttaa, että hänen työssään on fyysistä raskautta ihan riittämiin. Koneita ei juurikaan apuna ole. Ei siellä esim. yövuoron aikana joudeta todellakaan mitään pasianssia pelaamaan.

Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Korkeasti koulutetut ihmiset joutuvat oikeasti käyttämään aivojansa siinä työssä, ja tekevät henkisesti raskasta työtä. Anteeksi jos nyt pahoitan mielesi, mutta työläistaustasi kyllä valitettavasti paistaa aika paljon läpi kommenteistasi. Edelleenkään yhteiskunnassa ei osata ajatella, että henkisesti raskas työ olisi oikeasti raskasta.


Toki korkeasti koulutettujen työ on henkisesti raskasta. Sitä en mene kiistämään. Minustakin tulee melko varmasti korkeasti koulutettu ihminen tulevaisuudessa, mutta en aioi siitä huolimatta unohtaa työläistaustaani.

Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Kvaernerin telakoilla työvoimapula? Justiinsahan sieltä lomautettiin porukkaa oikein urakalla. Tilauksiakaan ei tule, kiitos sen että palkkakustannukset ovat liian suuria, ja kilpailukyky on menetetty. Tähän on ajauduttu, kun ei olla tyydytty järkeviin palkankorotuksiin. Edelleenkin kyllä työtä on tarjolla tekevälle.

Kyllä perikato odottaisi meitä, jos duunareita ei olisi ollenkaan. Kysymys on vain siitä, että duunareitten pitäisi tyytyä asemaansa. Työläinen ei ole keskiluokkaa eikä porvaristoa, vaan työläinen ja sillä siistiä.


Joo kyllä siellä toiselta telakalta porukkaa lomautettiin, mutta toinen telakka olisi palkannut ihmisiä lisää, jos olisivat saaneet. Kyseessä oli se telakka, joka sai tilauksen öljynporauslauttojen osista. Kaupunkeja, joissa nämä telakat olivat en muista. Viisaimmat valaiskoot... Minusta tuo kilpailukyvyn menettäminen on kovin suhteellista. Ei Suomalaisilla telakoilla käisttäkseni koskaan ole tehty mitään öljytankkereita, vaan lähinnä loistoriseilijöitä ja jäänmurtajia. Olisipa hauska nähdä, missä vaiheessa jokin kiinainen tai korealainen telakka kykenee tekemään jäänmurtajia tai muita vastaavia erikoisaluksia...

Mitä taas tulee tuohon asemaansa tyytymiseen, niin miksi korkeasti koulutettujen ei tarviste tyytyä asemaansa, vaan he voivat hakkia vapaasti lisää rahaa. Muistelepa vaan miten eduskuntakin on vain korotellut omaa palkkaansa...

P.S. Älä huoli en loukkaantunut kommteistasi. Päinvastoin. On kiva kerrakin väitellä, kun on jokin hyvä väittelykumppani, joka osaa perustella mielipiteensä. Sellaisia on ihan liian haravassa nykyään.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Sanneli - 22.04.05 - klo:12:19
Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Nyt vasta tuli mieleen, että mitenkäs jo nyt olet näistä kiinostunut, vaikket vielä lukioon ole käsittääkseni menossa ennen kuin vasta vuoden päästä? Vai miten on, kun riparillekin menet vasta tänäkesänä?
Ysillähän minä ko oon niin viisas penska :D  menin kouluun vuotta aikasemmin ko opin kirjottamaan siinä 4-vuotiaana ja lukemaan puoli vuotta myöhemmin ja matikka oli kans aika hyvin hallussa. Joo, ja meillä on videokameralla ko pikku Sanna kirjottaa SANNA:a jollain ikivanhalla dos-tietokoneella. Tänään saatiin semmonen vihkonen missä selostetaan Nivalan lukiosta ja kyllä se vähän ehkä mahdollisesti hiukan selventi.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: m.k - 22.04.05 - klo:16:45
Lakkoon ei ole KOSKAAN pakko mennä. Byrokratian pyörät, työtaisteluilla uhailu oman edun saavuttamiseksi... Jätkähän on pesunkestävä demari, ja aikoo hankkia korkean koulutuksen itselleen! Johan kannattaa...

Lakon laittomuus ei ole kenenkään mielipide, se lukee ihan lakikirjassa milloin lakko on laiton, ja siinä ei työnantajajärjestöjen mielipide paina paskan vertaa. Bussilakko tehokas keino? Johan se sanottiin silloinkin, että suurin osa osa-aikaisista ei edes haluaisi kokopäiväisiksi, ja harva on kokopäiväiseksi vaihtanutkaan kun mahdollisuutta tarjottiin. Vahvasti olen sitä mieltä, että fiksut ihmiset puhuvat asiat keskenään pöydän ääressä eivätkä juntturoi tuolla lailla.

En tiedä tuosta Yhdysvaltain tilanteesta enempää, epäilenpä että ei tiedä kovin moni muukaan tässä foorumissa. Minulla tosin on sellainen käsitys, että jos siellä käy töissä niin kyllä sillä itsensä elättää.

Akavasta hyötyä työläiselle? Ei mitään, eikä tarvitsekaan olla. En minäkään väittänyt että SAK:sta pitäisi olla hyötyä porvareille.

Sopiva veroprosentti? Siihen en ota enempää kantaa, sellainen joka on kaikilla muillakin. Sama prosentti kaikille, ihan palkasta riippumatta.

Älä nyt jumaliste mitään Hannu Karpoa ota asiallisessa keskustelussa esille. Kyseinen henkilö ei IKINÄ katso asiaa kahdelta kannalta. Monesti asia on niin, että ohjelmaan soittanut henkilö on itse tyrinyt tai muuten munannut omat asiansa, eikä siinä mitään.

Vakuutus on ainakin minulla sen hintainen, että ei paljoa paina. Idea onkin siinä, että se sairausvakuutus otetaan nuorena ennen kuin mitään sairauksia tulee. Vakuutusyhtiöt eivät liiemmälti kiemurtele maksussa, luettaisiin ennemmin se vakuutuspaperi ennen kuin allekirjoitetaan, ja perehdyttäisiin ensin kotona ja sitten virkailijan kanssa katsotaan vielä kerran, että mitä sisältää, niin ongelmia ei pitäisi tulla. Enemmänkin tuntuu siltä, että ihmisten mielestä vakuutuksen pitäisi korvata kaikki. Ei se niin mene, vakuutus korvaa sen mikä sopimuksessa lukee, ja samassa sopimuksessa lukevien ehtojen mukaan. Ehdot sovitaan ennen kuin otetaan, eli ei pitäisi olla ongelmia. Henkilökohtaisesti voin mainita, että ainakin meillä Fennia on korvannut kaiken mitä pitääkin, niin justiinsa niin kuin pitääkin. Ilman pienintäkään ongelmaa.

Kvaernerin telakoita on ainakin Raumalla, Turussa taitaa olla kaksi, ja Helsingissä. Miksi kiinalaiset niitä tekisivät? Kyllä telakkateollisuutta on ihan lähelläkin. Kvaerner teki kyllä aikanaan ihan tavallisia autolauttojakin, mutta muualla työvoimakustannukset olivat sen verran halvempia, että ei enää pystytty kilpailemaan. Valtion korkotuella saatiin vielä muutama silloisen Wärtsilän rakentama alus suomen lipun alle, mutta ei ilman.

Eduskunta korottanut omaa palkkaansa, kyllä on, ja se ei sinun tai kenenkään muunkaan suomalaisen pussissa tunnu ollenkaan. Minun puolestani voisi huoletta vieläkin kaksinkertaistaa kansanedustajien palkan. Se on vastuullinen tehtävä, josta kuuluukin maksaa kunnollinen korvaus. Ihmettelinkin, että miten ihmeessä sinne on ketään kunnollista ihmistä vanhalla palkalla saatu houkutelluksi. 200 ihmisen palkkaaminen ja ylläpito ei 5.000.000 ihmisen kukkarossa tunnu yhtään missään...

Paikallinen, jo eläkkeellä oleva kirjastoauton kuljettaja Juhani Mällinenkin kirjoitti kirjassaan, kun Ylivieskaan hankittiin 70-luvulla kirjasto auto. Oli ollut sitä tankkaamassa, ja joku oli vaan tokaissut että "kyllä on veroäyri taas nousussa kun tuollainenkin pitää hankkia". Jussi oli tokaissut takaisin, että hän kyllä maksaa vaikka omasta pussistaan sen pari markkaa, mitä oli valittajalle kustantanut. Hiljaiseksi oli mennyt... Tämä siis viitaten noihin kansanedustajien palkkoihin.

Kerrohan minulle, miten korkeasti koulutettu ihminen hankkii sitä rahaa lisää? Verottaja vie leijonan osan, joten jos ei hyvätuloisten verotusta kevennetä, niin ei ensimmäistäkään laillista keinoa tule mieleen. Laittomia useitakin... Ja veikkausvoitot eivät tässä yhteydessä ole keino rikastua...

En tosiaankaan loukkaannu, sivistynyttähän tämä keskustelu on ollut, ja toivottavasti tuleekin olemaan. Joku viisashan sen totesi, että asiat riitelevät, eivät ihmiset. Siinä vaiheessa kun keskustelu menee henkilökohtaiseksi, niin ollaan ylitetty raja. Nyt niin ei ole tapahtunut, niin miksipä sitä loukkaantuakaan pitäisi... Ja tuota rajaa en suosittele ylittämään :wink:
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Jaakkoopuukkoo - 23.04.05 - klo:12:01
Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Vähän aikaa sitten pidetty LAITON bussilakko oli minulle ainakin ihan tarpeeksi. Olisi pitänyt rapsauttaa AKT:lle tuntuvat sakot, ettei toistuisi tuollainen puuhastelu. Kerrotko minulle, mitä hyötyä porvarille on SAK:sta?


Tästä pitää mainita, kun jotain asiasta tiedänkin. AKT teki ainoan oikean ratkaisun ja meni lakkoon, koska työnantajapuoli rikkoi yhteisiä sopimuksia. Tässä pari lainausta linja-autonkuljettaja-velipojan kirjoittamasta kolumnista:

Lainaus
Kuljettajan toimeentulo Linja-autoalalla perustuu kokoaikaisiin työsuhteisiin joiden perustana on vuodesta 1995 ollut takuupalkkajärjestelmä. Se takaa kuljettajalle kahden viikon jaksossa 80 työtuntia. Vaikka työntekijä todellisuudessa tekisi töitä 76 tuntia, on hänelle maksettava palkka aina vähintään 80:lta tunnilta. Näin siis kokoaikaisilla työntekijöillä. Jos taas lähdetään pilkkomaan työvuoroja osa-aikaisten kesken, saattaa kuljettaja saada palkan esimerkiksi 50:ltä tunnilta, jonka lisäksi hänelle ei tarvitse maksaa sairaslomapäiviä eikä pekkasiakaan kerry. Siis matkalla kohti amerikkalaista mallia jossa työntekijä ei tule enää tekemällään työllä toimeen, vaan joutuu haalimaan toisen, tai jopa kolmannen osa-aikaisen työpaikan ruokkiakseen lapsensa. Niin ja se kiista muutamasta kymmenestä osa-aikaisesta joka a-studion mielestä kuulosti niin naurettavalta. Concordia Bus:lla oli elokuun alussa alle kymmenen osa-aikaista työntekijää kun niitä marraskuussa oli jo 40! Connexin pääkaupunkiseudun toimipisteissä vastaava kehitys on tapahtunut hitaammin, tasaisesti tämän vuoden aikana.  -- AKT:n mukaan ALT halusi pääkaupunkiseudun bussiliikenteestä koekentän jonka jälkeen sama kehitys olisi käynnistetty myös muualla Suomessa. En tiedä oliko tuo väitös pelkkää sotapropagandaa vai onko sille sen kummempia perusteita. Joka tapauksessa on selvää että sekä norjalainen Concordia että ranskalainen Connex rikkoivat työehtosopimusta räikeästi. Sopimuksen mukaan osa-aikatyötä saa tarjota vain yhdelle kuljettajalle per toimipiste jolle ei enää ole tarjota kokoaikatyötä.


Mikään lakiprosessi ei kalleutensa ja pitkäkestoisuutensa vuoksi olisi tietenkään ollut vaihtoehto.

Mitä hyötyä porvareille pitäisi olla SAK:sta? Ja eikö vahva ay-rintama ole juuri porvarienemmistöisessä maassa tärkeä? Sinänsä on kyllä typerää, että alat, joilla on tällaista taloudellista valtaa saavat noin perinteisesti asiansa läpi toisin kuin esim. hoitotyöntekijät, joiden on vähän vaikea pitää mitään vakavastiotettavia lakkoja.

Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Tuloerojen pienentäminen on hyvä keino keventää hyvätuloisen kukkaro, ei mitään muuta.


Olen miettinyt muistaakseni joskus aiemminkin tällä foorumilla sitä, millä perustein jotkut ihmiset katsovat ansaitsevansa enemmän rahaa kuin toiset ja että eikö tuo varallisuus- ja valtasuhteiden tasaaminen olekin valtion ainoa tehtävä?

Lainaus

Eduskunta korottanut omaa palkkaansa, kyllä on, ja se ei sinun tai kenenkään muunkaan suomalaisen pussissa tunnu ollenkaan. Minun puolestani voisi huoletta vieläkin kaksinkertaistaa kansanedustajien palkan. Se on vastuullinen tehtävä, josta kuuluukin maksaa kunnollinen korvaus. Ihmettelinkin, että miten ihmeessä sinne on ketään kunnollista ihmistä vanhalla palkalla saatu houkutelluksi. 200 ihmisen palkkaaminen ja ylläpito ei 5.000.000 ihmisen kukkarossa tunnu yhtään missään...
... joten miksi siis emme maksaisi tämän ja tämän tehtaan työntekijöille näin paljon enemmän palkkaa? Eikö kansanedustajan motiivien pitäisi olla jossain muualla kuin palkassa?
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: m.k - 23.04.05 - klo:12:31
Minä en henkilökohtaisesti nyt ymmärtänyt tuota kansanedustajien palkkojen vertausta tehdastyöläisiin. Minä olen edelleenkin sitä mieltä, että kansanedustajille kuuluisi vielä nykyistäkin suurempi palkka, johtuen juuri siitä että heidän työnsä on raskasta, he tekevät pitkää päivää, ja joka neljäs vuosi on työpaikka katkolla. Lisäksi heidän palkkansa on täysin yhdentekevä asia, kun maksajia on niin paljon.

Sen sijaan jos tehdastyöläisille ruvetaan maksamaan muiden kustannuksella enemmän palkkaa, ollaankin aika lailla kusessa. Heitä kun on yli 200, yli 2000, yli 20 000 ja varmaankin yli 200 000. Tuollaisen ihmismäärän palkan nostaminen edes hiukan ylöspäin tulee kalliiksi niille, jotka sen palkankorotuksen maksavat.

Edelleenkin olen tuossa lakkoilussa sitä mieltä, että lakkoilun tulee tapahtua lain puitteissa. Lait on tehty siksi että niitä noudatetaan, ja lain rikkomisesta kuuluu saada sellainen rangaistus, että heti perään ei olla uudestaan rikkomassa. Ei välttämättä suuria sakkoja, mutta esim. liikenteessä toimiva pelote on se, että otetaan kortti pois. Se hillitsee suuria nopeuksia liikenteessä melko tehokkaasti. Jokin vastaavanlainen rangaistus olisi ihan paikallaan laittomille lakkoilijoillekin, ja jos muuta ei keksitä, niin sen verran roimat sakot että ei paljoa kiinnosta lakkoon mennä.

Juuri sakkojen pienuuden takia laiton lakko taitaakin olla kannattava. Jos sakkoja nostettaisiin ylöspäin, niin järkeväkin ratkaisu kiistoihin varmasti löytyisi, vaikka sitten ihan laillista tietä. Ei aina tarvitse asioita oikeuteen vetää, aikuiset ihmiset kyllä käsittääkseni osaavat neuvotelle asioista (Timo Rädystä en menisi takuuseen). Minusta tuntuu, että AKT lakkoilee ja on aina lakkoillut hieman turhan kärkkäästi, ja neuvottelutkaan eivät aina tunnu onnistuvan. Minullehan on aivan yhdentekevää, vaikka kaikki suomen linja-autot olisivat lakossa vaikka koko vuoden, kun en sellaisia tarvitse, mutta siitä kärsivät sekä niiden kuljettajat että matkustajat. Loppupeleissä kukaan ei hyödy lakosta, koska saavutetut edut ovat usein aika heikot jos verrataan lakon aikana tulleisiin menetyksiin.

Ja noista osa-aikaisista vielä. Edelleenkin minulla on asiasta sellainen käsitys, että he ovat osa-aikaisia aivan omasta, vapaasta tahdostaan. En tiedä moniko heistä on ottanut kokoaikaisen työsuhteen, asiasrta varmasti löytyy lisää netistä.

Johan minä sanoin ajat sitten, ettei porvareille pitäisikään olla mitään hyötyä SAK:sta. Joskus kun vaan tuntuu siltä, että tahallaan haitataan kaikkien paitsi omien elämää ja touhuamista. En ole vastaavaa havainnut esim. Akavan taholta tapahtuneen työväestöä kohtaan, korjatkaa ihmeessä jos niin on päässyt käymään.

Niin muuten oletkin miettinyt tuota asiaa tällä foorumilla aikaisemminkin, ja muistaakseni olen kyllä ko. aiheeseen myös oman näkemykseni asiasta laittanut. Hanki kuule aikakone ja muuta Neuvostoliittoon, jos välttämättä haluat että kaikki ihmiset ansaitsevat samaa palkkaa, riippumatta siitä mitä he tekevät. Jos muutat sinne, niin tulet varmasti huomaamaan, että Neuvostoliitossakin osa ihmisistä sattui vaan olemaan tasa-arvoisempia kuin toiset.

Valitettavasti asia on niin, että ainakin minusta tulospalkkausjärjestelmä on vallankin hyvin toimiva ja tasa-arvoinen. Maksetaan sen mukaan, mitä on saatu aikaiseksi. Se motivoi ihmiset tekemään töitä ahkerammin kuin se, että palkka juoksee vaikka istut ja piereskelet. Niin se vain on.

Kansanedustajan työn motiivi on taatusti muualla kuin palkassa, mutta ei sitäkään työtä kukaan tee kovin pienellä palkalla. Kansanedustajan työ on oltava houkuttelevaa, jotta eduskuntavaaleihin saadaan tarpeeksi motivoituneita ehdokkaita. Jos palkkaus on sama kuin jollakin kaupungin toimistosedällä tai tädillä, niin houkutteleeko se kansanedustajiksi kovinkaan kummoista porukkaa? Eipä taida houkutella ei.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Jaakkoopuukkoo - 23.04.05 - klo:17:55
Siis työntekijöiden tuleekin olla täysin aseettomia, jos työnantaja oman etunsa nimissä polkee sopimuksenvastaisesti työläisten oikeuksia? Kyllä ammattiliiton täytyy tehtävänsä hoitaa. Työnantajapuoli se tässä kiistassa rikollisesti toimi.

Tämä tehdastyöläisten ja kansanedustajien vertaaminen oli kieltämättä hätäistä. Pointtini (ettei se nyt hukkuisi kiihkeän retoriikan alle :oops: ) oli kuitenkin se, että on jotenkin hassua valita jokin satunnainen ihmisten joukko ja maksaa sille entistä isompaa palkkaa, koska "ei paljon tässä konkurssissa heilauta".

Osa-aikaisista: Minullakin on osa-aikaisina hilluvia kavereita, jotka vetelevät ihan tyytyväisinä leipänsä mistä tykkäävät ja nauttivat siitä. Kyse ymmärtääkseni on enemmänkin niistä, jotka todella haluavat tehdä elämäntyönsä linja-autonkuljettajina, eivätkä vakituista paikkaa saa, koska rahan perässä juokseva työnantaja tykkää oikeudettomista osa-aikaisista. Sama ilmiö on muutamalla muullakin alalla. Esimerkiksi hoitoalalla on ymmärtääkseni sellainen tilanne, että niin vakituisista työpaikoista kuin sijaisistakin on jatkuvasti huutava pula. Kummallista, eh?

NL: En sanonut, että kaikkien pitäisi saada joka tapauksessa samaa palkkaa (sinänsä kiinnostava ajatus). Kyselin vain sitä, millä perustein toiset ihmiset katsovat ansaitsevansa enemmän rahaa kuin toiset. Tuntuisi hyvin hyvin julmalta ajatella, että kyse on vain siitä, kuinka paljon rahaa ko. työn ympärillä pyörii (tämähän toteutuu lakkoilevien teollisuustyöntekijöiden kohdalla, miksi siis et iloitse heidän puolestaan?).

Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Kansanedustajan työn motiivi on taatusti muualla kuin palkassa, mutta ei sitäkään työtä kukaan tee kovin pienellä palkalla. Kansanedustajan työ on oltava houkuttelevaa, jotta eduskuntavaaleihin saadaan tarpeeksi motivoituneita ehdokkaita. Jos palkkaus on sama kuin jollakin kaupungin toimistosedällä tai tädillä, niin houkutteleeko se kansanedustajiksi kovinkaan kummoista porukkaa? Eipä taida houkutella ei.


Kummallisesti ja paikoin ristiriitaisesti sanottu. Ehkä haluat vielä täsmentää? Minusta kansanedustajien palkkoja pitäisi laskea, että houkutus ryhtyä urakansanedustajaksi pienenisi.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: An-na - 24.04.05 - klo:00:52
Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Kyllä, pitkä opiskelu valuu osittain hukkaan kun verotus on progressiivista.


Oletkos m.k koskaan miettinyt, millä pitkä koulutus maksetaan? Jonkun lähteen mukaan minun kouluttamiseni musiikinopettajaksi maksaa vanhoissa markoissa miljoonan. Onpa aika hiton paljon. Olisiko vähintäänkin reilua, että maksan veroja takaisin valtiolle?

Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Terveydenhuollosta voisi minusta aivan hyvin ruveta jokainen maksamaan sen mukaan mitä käyttää. Vakuutukset on keksitty. Tietysti pitää saada ilmaista terveydenhuoltoa, jos ei oikeasti ole varaa maksaa, mutta muuten kyllä minusta ihan käytön mukaan.


Ystävä hyvä, luuletko, että ihmiset itse valitsevat sairautensa? Jos yhteiskunta ei huolehtisi terveydenhuollosta, hoitoa saisivat vain upporikkaat. Eivät edes tavalliset porvarit. Ja mitä vakuutuksiin tulee; ajatellaanpa vaikka tilanne joka minulla ja monella muullakin tässä maassa on: jokakeväinen ja -kesäinen allergia. Se ei siitä parannu ja se on yhtä varmaksi tuleva kuin on päivät piteneviäkin. Kuka vakuutusyhtiö myöntäisi vakuutusta sellaiselle ihmiselle? Itselläni allergia puhkesi kun olin 6-vuotias. Paljon joudun lääkkeistäni joka vuosi maksamaan, onneksi kela edes vähän tukee. Entäs kun olen opiskelija ja tulot ovat todella vähäiset? Jos minkäänlaista tukea ei olisi, voisin unohtaa sitten lääkkeet ja viettää 4 kk vuodesta neljän seinän sisällä. Vaikka olen kaikella muulla tapaa hyväosainen tässä maassa, sairaus tekee siinä suhteessa minusta vähäosaisen. Mutta sehän tämän valtion suuri etuus on; jos olet jollain tapaa vähäosainen, yhteiskunta auttaa. Ja mitä huonoa siinä on? Sehän on nimenomaan lähimmäisenrakkautta suurimmillaan.

Voitko uskoa, että näin kirjoittaa porvari? Vaikka sellaiseksi itseni luenkin, niin voin sanoa, että tietty määrä sosialismia on todella hyväksi yhteiskunnalle. Yhteiskunnan tarjoama ilmainen koulutus, terveydenhuolto, ym. verovaroilla maksettava yhteinen hyvä tekee Suomesta juuri niin hyvän valtion kuin se on! Vai tuleeko sinulla joku valtio mieleen, jossa asiat oikeasti olisi paremmin kuin Suomessa? Epäsuorasti hyvinvointivaltion ansiosta meilläkin on mahdollisuus kirjoittaa täällä yöllä viestejä nettiin.

Mitä tulee verojen suuruuteen; kun olen kesätöissä tienannut jonkin verran rahaa (sanotaanko nyt vaikka 1100 € / kk), olisi se kyllä ihan järjettömän kohtuutonta, jos joutuisin siitä maksamaan veroja saman prosentin kuin sellainen, joka tienaa 11000 € / kk. Progressiivisessa verotuksessa on puolensa, toki sitä voi sitten miettiä, mitkä ne veroprosentit sitten ovat. Minun puolesta voisivat olla pienemmät, mutta siitä nyt en ala keskustelemaan, koska en alan asiantuntija todellakaan ole.

Ja mitä tulee koulutukseen ja palkkaukseen, nehän eivät aina käsi kädessä kulje, niin kuin opettajan työstä ollaan täällä jo aiemmin mainittukin. Aloittelevan luokanopettajan lähtöpalkka on n. 1800 €. Se siitä korkeakoulutuksesta ja työn haasteellisuudesta ja vastuullisuudesta (vai väittääkö joku, että opettajan työ ei olisi rankkaa ja vastuullista?). Monesti duunarit tienaavat paljon enemmän kuin korkeakoulutetut - ja maksavat myös veroja enemmän. Eikös se ole ihan kohtuullistakin? On tietysti yhteiskunnan ongelma, miten pitkän koulutuksen saanut tienää niinkin vähän, mutta se taas ei ole minun käsissäni. Kyllä siitä on väännetty ja väännetään kättä. Mikä tekee lakimiehen (jonka koulutus on tasan yhtä pitkä kuin opettajan) ammatista arvokkaamman, miksi he tienaavat lähes kaksi kertaa enemmän? Ikuisuuskysymyksiä. Suomessa ei arvosteta opettajan ammattia, mikä on todella sääli. Koska opettajien käsien läpi kaikki tulevat sukupolvet menevät. Mitä opettajien pitäisi tehdä? OAJ ei ole pystynyt kunnollista palkankorotusta opettajille hankkimaan. Olisiko tässä lakko oikea vaihtoehto? Tulisiko päättäjille paniikki kun maanantaiaamuna ei voisikaan lapsukaisia viedä turvallisesti kouluun?
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: m.k - 24.04.05 - klo:12:25
Haa, nyt lukaisin Talouselämästä jutun "tasavero suomeen". Vilkaiskaapa jos tulee kotiin tai käytte kirjastossa, varsinkin erään Kianderin tasaveromalli näytti ainakin paperilla todella mielenkiintoiselta. Verrattuna nykyiseen järjestelmään kaikkien nettotulot kasvaisivat, mutta euroissa suurin kasvu kohdistuisi hyvätuloisiin. Kuitenkin myös pieni- ja keskituloisilla jäisi enemmän rahaa käteen.

Kyseinen malli siis lähtee siitä, että kaikkien tulot ovat 10 000 euroon asti vuodessa verovapaita, ja sen ylittävästä osuudesta otetaan 40% tasavero, joka sisältää työeläkemaksun. Systeemissä 1000 euroa kuukaudessa ansaitsevan efektiivinen veroaste on 8% ja 10 000 ansaitsevan 36,8%. Vaikuttaisi kerrassaan mielenkiintoiselta, ei välttämättä kertapompsilla kannata kuitenkaan muuttaa... Lukekaapa ko. artikkeli, muutakin mielenkiintoista siellä oli.

Ja sitten annalle. Mikä ihme esti vanhempiasi ottamasta vakuutusta silloin kun olit aivan nappula? Itselläni on ollut sairausvakuutus käsittääkseni iät ja ajat, allergia puhkesi vasta sen jälkeen. Itse kävin siedätyshoidossa, ja se auttoi aivan mielettömästi koivuallergiaan, ja timotei ei enää aiheuta ongelmia ollenkaan. Vakuutuskaan ei ole mitenkään mahdottoman kallis, kunhan se on otettu aikanaan. Hinnat toki nousisivat, mutta eivät aivan järjettömälle tasolle, jos kaikilla suomalaisilla olisi vakuutus.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Jaakkoopuukkoo - 24.04.05 - klo:13:46
Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Ja sitten annalle. Mikä ihme esti vanhempiasi ottamasta vakuutusta silloin kun olit aivan nappula? Itselläni on ollut sairausvakuutus käsittääkseni iät ja ajat, allergia puhkesi vasta sen jälkeen. Itse kävin siedätyshoidossa, ja se auttoi aivan mielettömästi koivuallergiaan, ja timotei ei enää aiheuta ongelmia ollenkaan. Vakuutuskaan ei ole mitenkään mahdottoman kallis, kunhan se on otettu aikanaan. Hinnat toki nousisivat, mutta eivät aivan järjettömälle tasolle, jos kaikilla suomalaisilla olisi vakuutus.


Selventäkääpäs nyt vähän tyhmälle tätä vakuutusjuttua. Että kun nykyjänsähän systeemi on ymmärtääkseni se, että Kela maksaa aimo siivun kaikista terveydenhuoltokuluista (mikä siis imaisee suuren osan verorahoista). Elikkä mikä oleellinen asia muuttuisi, jos kaikki suomalaiset maksaisivat sen sijaan vakuutusmaksuja? Ainakin enämpi rahaa menisi vakuutusfirmoille.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: m.k - 24.04.05 - klo:14:32
Niin... Sitäkin kyllä tosiaan samalla ajattelin, että vakuutusmaksut voisivat nousta samaan malliin kuin vaikka autovakuutuksessa bonukset. Jos on terve, ei maksa niin paljoa, jos taas sairastelee jatkuvasti, maksaa enemmän. Tätä en tosiaankaan muistanut mainita...

Oikeasti köyhille pitää tietysti tarjota terveydenhuolto ihan täysin, mutta muita tukia olisin kyllä edelleenkin valmis leikkaamaan aika reilustikin. Tottakai ihmisen pitää saada elää, mutta nykyisellään sosiaali- ja muutkin tuet ovat osittain suheettoman korkeita, ja turhan kevein perustein jaetaan sitä rahaa monesti. Poistaa ei niitäkään saa, mutta laihdutuskuurille voisi laittaa.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Jaakkoopuukkoo - 24.04.05 - klo:17:53
Elikkä sekinkö kelpaisi että nykyisessä systeemissä yksinkertaisesti laskettaisiin Kelan osuuksia? Minun mielestäni terveydenhuolto saisi olla vaikka kaikille ilmaista. Inhottaa systeemi, jossa tuuri ratkaisee kuinka hyvin taloudellisesti pärjää. Inhottavimmillaan voisin viitata siihen, että esim. kehitysvammaiset eivät saisi asua palvelukeskuksissa, jolleivät heidän läheisensä kykenisi kuluja maksamaan. Tätä tuskin kuitenkaan tarkoitit?
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: An-na - 24.04.05 - klo:18:12
Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Ja sitten annalle. Mikä ihme esti vanhempiasi ottamasta vakuutusta silloin kun olit aivan nappula? Itselläni on ollut sairausvakuutus käsittääkseni iät ja ajat, allergia puhkesi vasta sen jälkeen. Itse kävin siedätyshoidossa, ja se auttoi aivan mielettömästi koivuallergiaan, ja timotei ei enää aiheuta ongelmia ollenkaan. Vakuutuskaan ei ole mitenkään mahdottoman kallis, kunhan se on otettu aikanaan. Hinnat toki nousisivat, mutta eivät aivan järjettömälle tasolle, jos kaikilla suomalaisilla olisi vakuutus.


Kyllähän he ottivatkin, mikä olikin suuri siunaus. Itse olen käynyt myös siedätyshoidon koivua vastaan ja se tulikin suurimmaksi osaksi (ymmärtääkseni) katettua vakuutuksella. Mutta eipä se vakuutus ole enää voimassa (olisiko ollut siihen asti kun täytin 18 tai 20? En tiedä.). Eikä tällaiseen enää vakuutusta saa. Ei vanhempiani estänyt mikään, mutta entäpä jos kyseessä olisi ollut vähävarainen perhe? Ei sairaudenhuoltoa kateta vakuutusmaksuilla, se on fakta. Jos nyt haluaisin, voisin tietysti vakuuttaa vaikka käteni, koska ne ovat tulevan ammattini kannalta erittäin oleelliset. Sehän on tietty ihan eri asia kun onnettomuuden riski ei ole se 100% niinkuin jokavuotisessa allergiassa. (no enpä nyt ole vakuuttamassa, mutta esimerkkinä vaan)

Kun terveys on vähän sellainen juttu, että ei sitä itse valita. Sairaus tulee riippumatta siitä onko köyhä vai rikas. Etkö voisi nähdä sen nimenomaan tämän maan rikkautena ja aivan mielettömän mahtavana etuutena, että meille on annettu (lähes) maksuton terveydenhuolto? Kyllähän eroja syntyy jo nyt, kun hyvätuloiset menevät yksityiselle, jossa maksavat palvelusta enemmän. Ei eroja mielestäni sen pidemmälle tarvi viedä.

Kuvittele itsellesi nyt tilanne, että sairastuisit vakavaan sairauteen. Jostain syystä sinulla ei olisi vakuutusta, joka kattaisi sairauden, eivätkä vanhempasikaan pystyisi sinua auttamaan. Mitä tekisit, jos valtio ei maksaisi sairaanhuoltoa? Aika karua, huomaatko.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Duffeli - 24.04.05 - klo:21:09
Mielenkiintoista puolue- ja veropolitiikkaa täällä väännetäänb niin aattelin lyödä lusikkani soppaan.

Eräs yhteiskunnan tärkeimmistä tehtävistä on heikko-osaisista huolehtiminen, sen takia lähtisin vasta viime kädessä purkamaan nykyistä kaikille yhtäläistä terveydenhuoltojärjestelmää. Itseäni ainakin alkaa
kauhistuttaa jo ajatuskin pelkästään vakuutuksiin perustuvaan perusturvaan. Kaikilla kun kuitenkaan ei ollisi varaa samanalaisen perusturvan kattaviin vakuutuksiin.

Toisaalta on myös totta että nykyinen malli ajaa luultavasti suurten ikäluokkien eläköidyttyä itsensä ainakin jollakin muotoa alas.

Mistä löytää siis semmoinen kompromissi, jolla pidettäis yllä suomalaista  perusturvaa kuitenkaan koko koko systeemiä kaatamatta? Jos nyt ollaan realisteja niin säästöjä ja leikkauksia pitää tehdä, mutta mistä?

Lainaus
Oikeasti köyhille pitää tietysti tarjota terveydenhuolto ihan täysin, mutta muita tukia olisin kyllä edelleenkin valmis leikkaamaan aika reilustikin. Tottakai ihmisen pitää saada elää, mutta nykyisellään sosiaali- ja muutkin tuet ovat osittain suheettoman korkeita, ja turhan kevein perustein jaetaan sitä rahaa monesti. Poistaa ei niitäkään saa, mutta laihdutuskuurille voisi laittaa.


Niin sosiaalituet ja muut. Mikä se olis sitten se yhteiskunnan vastuu työttömistä vähempiosaisista ja muista. Kuinka paljon yhteisestä pussista ollaan valmiita antamaan?
Työttömistä  puhuttaessa tavataan aina ne kaikki laittaa samaan laatikkoon.  Minun ymmärtääkseni suurempi osa työttömistä on melko aktiivisesti töitähakevaa porukkaa ja vain pieni (sitäkin näkyvämpi) ongelma ovat ne jotka pistävät Kelan tuet suoraveloituksena lähiöpubiin.
Yhteiskunnan tuella eläminen saattaa monelle olla tosi rankkaa ja työttömäksi joutuminen johtua paljon muistakin kuin itsestä johtuvista syistä, esim. joukkoirtisanomiset.
Työttömyyspäivärahaa en uskaltaisi lähteä nykytiedollani paljoa leikkaamaan, varmasti suuremmassa kaupungissa eläminen pelkillä Kelan tuilla on melkoista kitsastelua ja penninvenytystä. Ainakaan en ole kuullut että leipäjonot Suomesta olis vielä kadonnu.

Ehkä ennemminkin pitäisi lähteä siitä että näille sosiaalitukien varassa eläville ihmisille pitäis työhönpääsyä helpottaa. Esimerkiksi kaikkia niitä maksuja vähentämällä mitä työnantajalle koituu työntekijästä (työeläkemaksut ym.)

Entä sitten muut yhteiskuntaryhmät? Suurten ikäluokkien myötä eläkkeitä on varmaan miltei pakko jossain määrin laskea. Opiskelijat? yliopistojen lukukausimaksuista puhutaan paljon, mutta sehän vasta oliskin eräänlaista kuormastasyömistä. Kuitenkin opiskelijat ovat niitä jotka tulevaisuudessa maksavat yhteiskunnan toimivuuden. Lisäksi opiskelun pitäisi olla mahdollista myös vähävaraisilla.  
Mutta olis ihan mukava kuulla keneltä niitä etuuksia ja tukia pitäis sitten karsia ja kuinka paljon?


Lainaus
Yllättävän demareilta tuntuu tämä nuori körttikansa minun silmiini, jokseenkin yllättävää (ja samalla valitettavaa). Pitäisi jossakin vaiheessa ymmärtää, että kun väki suomessakin lähinnä vähenee, niin enää ei ole niitä jotka maksavat kaikki nämä palvelut. Ei olla kaukana siitäkään, että Nokia lähtee, ja sitten ollaan muuten kusessa. 1990-luvun alku on pelkkä hetkellinen notkahdus jos joskus Nokia häipyy tästä maasta. Siinä sitten saa olla tyytyväinen kaikesta niistä palveluista ja tuista, joita on maksettu niillä rahoilla, joita yritykset ja hyvätuloiset ovat valtion kirstuun syytäneet.


Hyvätuloisten tuloveronkevennys? Onhan se totta että Suomessa ei varsinaisesti pelkällä normaalilla työnteolla pääse juuri rikastumaan korkeitten verojen takia, mutta eikö tämä "Sherwoodin metsä/progressiivinen verotus" ole  kaikkein tasapuolisinta. Niillä jolla on eniten on myös varaa eniten ottaa. Ehkä tämän mallin karsastaminen lähtee siitä ettei nykyään minkäänlaista lähimmäisenapua olla enää valmiita antamaan sille naapurille.
Kuitenkin Itse joskus työelämään siirryttyäni maksan veroni tyytyväisenä takaisin jo senkin takia että tässä nyt lähes 20 vuotta tulen valtion rahalla käyneeksi koulua, käyttäneeksi kirjastoja ja terveyspalveluja. Kaikista niistä tulee aika suuri summa rahaa. Omaa tuleva verotusta suurempana ongelmana pidän juuri tuota kokoomuslaisten ja Ollilan  pelottelemaa ongelmaa suurten yritysten ja rikkaimman väestön maastapaosta, joka saattaa pahimmillaan merkitä tämän hyvinvointiyhteiskunnan lopullista alasajoa. Tällä hetkellä sitä vain toivoo että tämä jäisi pelkäksi pelotteluksi.

Kuitenkaan tuota hyvätuloisten verotusta alentamalla ei saataisi välttämättä lisää rahaa kulutukseen perustuvan talouden kasvuun vaan se jäisi sinne jonnekkin ökyrikkaiden ja suuryritysten tileille. Suuret yritykset sijoittaisivat tuon verohelpotuksista saatavan kassavirran ulkomaille halvan työvoiman maihin ja osinkoihin.

Sitten tuohon veromalliin. Ensi vuoden tuloverotaulukot voit katsoa täältä:
http://www.vero.fi/default.asp?article=598&domain=VERO_MAIN&path=5,39&language=FIN

Ni-in ketä tuo Kianderin malli sitten käytännössä eniten helpoittais? En tiedä noista  työeläkemaksujen ym. suuruuksista jotta voisin itse laskea muutamilla esimerkeillä tuloveroprosentteja nykymallissa verrattavaksi www.vero.fi
Jos jollakulla on paremat tiedot tästä nykyverotuksesta niin mielelläni kuulisin miten tuo malli tätä käytännössä muuttaisi

Itse en ole vielä itseäni luokitellut täysin porvariksi tai sosialistiksi. Näistä asioista puhuttaessa on vaan se totuus että kun on yksi kakku ja sata lapiota jotka sitä leikkaavat niin tulee aikamoinen tappelu. Aina kun sanoo mihin rahaa pitäis saada lisää (veronkevennykset) pitäsi myös perustella se mistä mistä on valmis ottamaan sitä pois.
Se on  myös suomalaisen päiväpolitiikankin ongelma.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Kristian - 24.04.05 - klo:21:34
Haluaisin tuoda tähän keskusteluun yhden uuden näkökulman. Se on seuraava: Minusta progressiivinen verotus yms. asiat tuovat rauhallisuutta ja turvallisuutta Suomeen, mikä on mielestäni koko valtion etu niin rikkaiden kuin käyhien, niin porvareiden kuin duunareidenkin.

Lisäksi tuosta vakuutushommasta vielä: Minulle sattui pari kuukautta sitten seuraava homma: Tulin autollani erääseen risteykseen ja siinä perääni osui toinen auto. Autooni tuli lommo. Keskustelimme asiasta toisen osapuolen kanssa ja tulimme siihen tulokseen, että kummankaan ei kannattanut ilmoittaa asiasta vakuutusyhtiöillemme, koska olisimme menettäneet bonukset ja niistä olisi tullut suurempi menetys kuin mitä olisi ollut saamamme hyöty.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Laura - 25.04.05 - klo:13:29
Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Niin... Sitäkin kyllä tosiaan samalla ajattelin, että vakuutusmaksut voisivat nousta samaan malliin kuin vaikka autovakuutuksessa bonukset. Jos on terve, ei maksa niin paljoa, jos taas sairastelee jatkuvasti, maksaa enemmän. Tätä en tosiaankaan muistanut mainita...


Miksi vakuutusmaksujen pitäisi nousta siinä tahdissa kun sairastaa? Ei sitä voi ihminen valita tuleeko sairaaksi vai ei. Vaikka kuinka pitäisi hyvää huolta itsestään ja eläisi terveellisesti voi silti sairastua, oletkos ajatellut sitä?
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: m.k - 25.04.05 - klo:14:48
Niinpä niin, kyllä taas on luettu hartaasti ja ajatuksella. Pitääkö vielä enemmän korostaa, että niille joilla ei varaa vakuutukseen ole, TÄYTYY TURVATA TERVEYDENHUOLTO. Jäikö vielä epäselvyyksiä?

Tuohon Kristianin esimerkkiin, olisi ehkä kannattanut ottaa vakuutusyhtiö mukaan tuossa tapauksessa, kun sinun bonuksesi eivät olisi menneet mihinkään. Minusta lähtökohtana liikenneonnettomuuksissa on se, että paikalle kutsutaan poliisi, ja vakuutus maksaa vahingot. Varsinkin, jos toinen johonkin asiaan vedoten ehdottaa että ei kutsuta paikalle poliisia, kannattaa soittaa kiireen vilkkaa ne paikalle. Jos asia on kuitenkin vain pieni lommo, ei poliiseja välttämättä tarvitse, mutta vakuutusyhtiölle kannattaa silti ilmoittaa. Saattaa olla nimittäin vaurioita jossain ihan muualla kuin päällä päin sinunkin autossasi, sen olisivat tarkastajat huomanneet. En siis ymmärrä, miksi toimit noin, mutta ihan vapaasti.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Jaakkoopuukkoo - 25.04.05 - klo:14:48
Samalla laillahan sitä on tuuripeliä muissakin vakuutuksissa.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Laura - 25.04.05 - klo:16:47
No kyllä luin ihan hartaasti ja ajatuksella ja mielestäni argumentissasi ei käynyt ilmi alleviivaamani seikka. Ja et kyllä tainnut ihan joko ymmärtää mitä alleviivasin tai ehkäpä vastasit tarkoituksellisesti aiheen vierestä?
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: iiwi - 25.04.05 - klo:21:00
Jaaha jaaha.

Vaikka aihe on jo valunut offtopiciin (olkaa hyvät, jatkakaa) vastaan alkuperäiseen kalluppiin.

Olen mielenterveys- ja päihdetyön lähihoitaja, pohjakoulutuksena yo. Tällähetkelllä (ja näillä näkymillä pitkälle tulevaisuuteen) teen töitä vammaispuolella.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: m.k - 25.04.05 - klo:22:11
Lainaus käyttäjältä: "Laura"
Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Niin... Sitäkin kyllä tosiaan samalla ajattelin, että vakuutusmaksut voisivat nousta samaan malliin kuin vaikka autovakuutuksessa bonukset. Jos on terve, ei maksa niin paljoa, jos taas sairastelee jatkuvasti, maksaa enemmän. Tätä en tosiaankaan muistanut mainita...


Miksi vakuutusmaksujen pitäisi nousta siinä tahdissa kun sairastaa? Ei sitä voi ihminen valita tuleeko sairaaksi vai ei. Vaikka kuinka pitäisi hyvää huolta itsestään ja eläisi terveellisesti voi silti sairastua, oletkos ajatellut sitä?
Ei voikaan. Kuitenkin jos pitää itsensä hyvässä kunnossa ja on terveet elämäntavat, sairastelee varmasti vähemmän. Se on sama kuin autovakuutuksessa, jos ajaa varovasti, ei myöskään kolaroi... Voi toki sairastua vaikka pitääkin terveydestään huolta, sitä ei käy kiistäminen. Siinähän se vakutuus tuleekin vastaan, eikö?
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: seppos - 25.04.05 - klo:22:25
Huomaan olevani joukossa poikkeava. Elän nimittäin eläkkeellä. Tosin teen aina välillä jotain töitäkin :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: seppos - 25.04.05 - klo:22:36
Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Lainaus käyttäjältä: "Laura"
Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Niin... Sitäkin kyllä tosiaan samalla ajattelin, että vakuutusmaksut voisivat nousta samaan malliin kuin vaikka autovakuutuksessa bonukset. Jos on terve, ei maksa niin paljoa, jos taas sairastelee jatkuvasti, maksaa enemmän. Tätä en tosiaankaan muistanut mainita...


Miksi vakuutusmaksujen pitäisi nousta siinä tahdissa kun sairastaa? Ei sitä voi ihminen valita tuleeko sairaaksi vai ei. Vaikka kuinka pitäisi hyvää huolta itsestään ja eläisi terveellisesti voi silti sairastua, oletkos ajatellut sitä?
Ei voikaan. Kuitenkin jos pitää itsensä hyvässä kunnossa ja on terveet elämäntavat, sairastelee varmasti vähemmän. Se on sama kuin autovakuutuksessa, jos ajaa varovasti, ei myöskään kolaroi... Voi toki sairastua vaikka pitääkin terveydestään huolta, sitä ei käy kiistäminen. Siinähän se vakutuus tuleekin vastaan, eikö?


Nyt meni Mikko mettään. Sairauksista yhä enemmän nykyisen tietämyksen mukaan johtuu perimästä. Kuntoilemalla et voi lisätä elinpäiviesi määrää, mutta voi parantaa laatua. Minusta vakuutuksen tulee olla sama kaikille, kun kukaan ei ole lähtökohtiaan voinut valita.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: m.k - 25.04.05 - klo:23:01
Niin... En ole tuohon asiaan sen enempää perehtynytkään, ja metsään näemmä meni :D

Toki tiedän että jotkut sairaudet ovat periytyviä, tai ainakin riski sairastua niihin on joillakin toisia suurempi. Ei vaan tullut loppuun asti ajateltua, pahoitteluni...
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Anonymous - 07.05.05 - klo:19:46
ai mitäkö teen elääkseni? no ainakin hengitän, syön, nukun ja liikun niin pysyn hengissä. :D ehheh.

niin mä käyn vielä koulua, Nurmon yläasteella joka on ehkä rumin yläaste jonka olen nähnyt suomessa...
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Anonymous - 07.05.05 - klo:19:47
nii siis 8. luokka menossa. vasta.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Annuu - 07.05.05 - klo:19:49
oho unohdin äsken kirjautua sisään.. :D  :oops:
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Sanneli - 09.05.05 - klo:08:51
Niva-kaijan koulu. Alias nivalan yläaste. Niva-Kaija legendan mukaan oli nivalan eka asukas. Joka karkotettiin tänne. Näin joskus siitä kertovan näytelmän joskus vuonna kivi ja muistan siitä yhen lauseen: "Henkein pitimikshän minä sen porsaan varastin!" :roll:
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Hölkänen - 09.11.05 - klo:11:32
Maailmassa on muuten järjettömästi mielenkiintoisia duunaritason ammatteja, joista suuri yleisö ei tiedä mitään vaan niihin ajaudutaan onnekkaan sattuman kautta. Minä elätän itseni tarkkailemalla säätilaa. Tämä on niitä vanhan ajan valvontatyyppisiä toimia, joissa on paljon löysää aikaa. Lisäetuna minulla on nuorekkaat työkaverit: puolen vuoden välein vaihtuvat sää-varusmiehet.  8) Vihje kaikille jotka eivät ole käyneet vielä armeijaa: jos haluatte rennon homman intissä, tulkaa tänne meikäläisen kanssa maailmaa parantamaan!   =)
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Sanneli - 09.11.05 - klo:14:48
Ja nyt mää oon lukiossa.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: mannaryyni - 09.11.05 - klo:15:06
Lainaus käyttäjältä: "Eliza"
Ja nyt mää oon lukiossa.

Samoin minä.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Eevi - 09.11.05 - klo:18:00
mää HENGITÄN. sillä pärjää kuulkaa aika hyvin.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Mikko - 09.11.05 - klo:22:33
En voi sanoa olevani "töissä" koska olen oma työnantajani.  MMutta muutoin olen´puuseppä, mielestäni viimeisiä kunniallisia ammatteja...

 
Mikko
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Juho A. - 10.11.05 - klo:15:06
Jatketaan samalla koulukunnalla.

Työharjoittelijana taidemetalliseppänä.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Jaakkoopuukkoo - 10.11.05 - klo:15:29
Minä olen nykyisin (toisin kuin edellisen viestini kirjoittamisen aikaan) opiskelija.

Se on ainakin tyystin epärehellistä.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Duffeli - 19.11.05 - klo:01:18
Opintopisteitä keräilen Tampereella.
Otsikko: Mitä teet työksesi?
Kirjoitti: Pena - 22.11.05 - klo:19:26
Olen opettaja peruskoulussa ja yläasteella. Joitakin veemäisiä kollegoja tunnen - eikä se tee heistä huonoja kasvattajia, usein päinvastoin - mutta työ ei ole sellaista, vaann yksi kiinnostavimmista ja haasteellisimmista. Joka vuosi saadaan todeta, miten tahna-aivoisista tolvanoista tulee kuin tuleekin toinen toistaan upeampia isänmaantoivoja. Jos joku hankala jätkä vielä kevätjuhlassa lykkää salaa kimpun nyrkissä nuhjaantuneita orvokkeja: "noi on sulle", saa pyyhkiä kosteita poskiaan vielä puolen tunnin päästä.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Hanna - 30.11.05 - klo:17:14
Minä opiskelen kudonnan artesaaniksi. Kun noita aiempia kirjoituksia luki tuli kyllä montakin asiaa mieleen, mut eräs tärkiä asia mulla olis: Kuunnelkaa sydämenne ääntä! Naiivia ehkä, mutta itse muutamat mutkat omaa paikkaa etsiessäni tehneenä voin sanoa, että vaikka se tässä maailman melussa voi olla vaikeaakin ottakaa selvää mikä teitä itseä kiinnostaa ja suunnatkaa sitä kohti! Esim. lukioon meno ei mun mielestä ole mikään itseisarvo jos ei ole "lukuihmisiä"(itse oon lukion käynyt ja kyllähän se toki hyvän pohjan antaa).
 Joo ja onhan meitä täällä "amiksessa" hyvin monenkirjavaa porukkaa ja itselläni kun on kummastakin kokemusta voin sen sanoa ne lukiolaiset ole yhtään sen kummempia kuin "amiksetkaan"(amis lainausmerkeissä koska sanalla on mielestäni ikävän negatiivinen kaiku). Toivonkin ettei kukaan joutavien ennakkoluulojen takia missaisi omaa alaansa.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: jude - 30.11.05 - klo:20:46
pitäiskö alottaa uusi ketju: mitä elät tehdäksesi?
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: llwyd - 01.12.05 - klo:10:59
Samaa kysyn useinkin itseltäni. En ainakaan yhtään mitään hyödyllistä - humanisti IT-alalla. Jäätävät tuulet puhaltaa, mutta rahallinen korvaus on suhteeton. (Vaimo opiskelee lähihoitajaksi ja tulee saamaan ihmisten auttamisesta paljon vähemmän palkkaa. Kovin terve tämä yhteiskunta ei ole.)
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: An-na - 01.12.05 - klo:13:34
Lainaus käyttäjältä: "llwyd"
(Vaimo opiskelee lähihoitajaksi ja tulee saamaan ihmisten auttamisesta paljon vähemmän palkkaa. Kovin terve tämä yhteiskunta ei ole.)


Hei nyt meni skeemat ihan sekaisin! Olen aina kuvitellut, että llwyd on naispuolinen ihminen! (Ellen sitten tee tätä periolettamuksellista virhettä, että tässä tapauksessa vaimostaan puhuisi vain miespuolinen :))
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: llwyd - 01.12.05 - klo:16:25
Lainaus käyttäjältä: "An-na"
Lainaus käyttäjältä: "llwyd"
(Vaimo opiskelee lähihoitajaksi ja tulee saamaan ihmisten auttamisesta paljon vähemmän palkkaa. Kovin terve tämä yhteiskunta ei ole.)


Hei nyt meni skeemat ihan sekaisin! Olen aina kuvitellut, että llwyd on naispuolinen ihminen! (Ellen sitten tee tätä periolettamuksellista virhettä, että tässä tapauksessa vaimostaan puhuisi vain miespuolinen :))


Notta, joo, olet kyllä ollut väärässä - miespuolinen olen!
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: minttu - 01.12.05 - klo:23:00
Täysin offtopic, mutta pidin myös nyttemmin vaimolliseksi mieheksi osoittautunutta nimimerkkiä naisena. Johtunee siitä, että kirjoitat kuin nainen, Ilwyd. (Ja tämä on sitten _suuri_ kohteliaisuus.)  :D
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: llwyd - 02.12.05 - klo:07:54
Lainaus käyttäjältä: "minttu"
Täysin offtopic, mutta pidin myös nyttemmin vaimolliseksi mieheksi osoittautunutta nimimerkkiä naisena. Johtunee siitä, että kirjoitat kuin nainen, Ilwyd. (Ja tämä on sitten _suuri_ kohteliaisuus.)  :D


Punaverisyyttä on kyllä epäilty aiemminkin, outoa kyllä, ehkä... Läheisistä ystävistänikin on melkoinen osa naisia eikä ole juuri ollut näitä myyttisiä kommunikaatio- tai ymmärtämisvaikeuksia. Tässähän pitää pian huolestua identiteetistään!
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Pena - 09.12.05 - klo:16:15
Huolestuminen on turhaa. Minusta on huolestuttavaa, että jotkut ovat niin huolissaan miehisestä tai naisellisesta identiteetistään, että kadottavat itsensä. Kovien karjujen ja hössöttävien kanaemojen välimaastossa on ihmisen hyvä olla.
Otsikko: Kovat kundit ei tanssi.
Kirjoitti: Benkku - 28.07.08 - klo:21:29
Rosvoan. 8)  :smt025  8)



ps.Yhteiskuntaa,luontoa,sieluja,luottamuksia,rakkautta,rehellisyyttä,...
Otsikko: -työtä-
Kirjoitti: Mahjong - 28.07.08 - klo:22:39
-ja tällä hetkellä oon pikkuisen vihainen.... on hyvä olla välillä pahallakin tuulella... vai? :wink: ...ja elääkseen on syötävä välillä, muuten tulee "noutaja"...

Aika aikaa kutakin, sano pässi kun päätä leikattiin...
-------------------------------------------------------------------------------------
4.8.2008 Muistan tuosta UT:sta kun Jeesus pani Jerusalemin temppelissä "hyrskyn myrskyks", kun hänen Isänsä huoneesta oli tehty rosvojen luola... Juolahti mieleen, tuli raikkautta temppeliin, kun kaupustelijat kaikkosivat...rahanvaihtajien pöydät kumoon ja kyyhkyset tiehensä...
-------------------------------------------------------------------------------------
Mutta nykypäivään...tuuli on pikkasen parantunu... jospa pitäisi käydä illalla uimassa...vaikka syksy on alkanut tehdä tuloaan... :roll:
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Kalistaja - 28.07.08 - klo:23:15
Sanailen! :shock:
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: juhani - 29.07.08 - klo:08:34
käyn kaupassa :wink:
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: mami - 29.07.08 - klo:09:57
Organisoin, testaan, kirjoitan, käännän, neuvon, vastaan (merkityksessä "olen vastaava"), koodaan, vahdin, kovistelen, kiirehdin, muistutan, palaveroin, säntäilen ja sitten kotona sitä samaa...  :smt100
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: llwyd - 29.07.08 - klo:12:13
Jaa, huomasinpas tästä vanhasta ketjusta, miten moni mukava ääni on täällä siirtynyt vähän takavasemmalle - ja paljon juuri siitä nuoresta päästä. Onko maailma vienyt, missä ovat? Ettei vaan olisi galleriassa joku nuoriso-körtti -yhteisö?
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: eeva-kaisa - 29.07.08 - klo:12:34
Minä olen huomannut saman kuin llwyd. Luen foorumia päivittäin, mutta tuntuu, ettei ole mitään sanottavaa mihinkään. Monet keskustelut ovat menneet jotenkin kummallisiksi. Tuntuu ettei ajatus täällä lennä niin vapaana ja raikkaana kuin ennen, vaan jonkinlaista ... en osaa sanoa, mitä, jotain ei-niin-körttiläistä on paljon. Jotain lievää kiusaantuneisuutta aiheuttavaa, joka ei houkuttele osallistumaan keskusteluun.

Tai ehkä minulla ei vain ole sanottavaa.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Kalistaja - 29.07.08 - klo:13:19
eeva-kaisa, onhan näitä foorumeita, olisko Usko ja rukous -foorumilla sinulle jotain parempaa, jotain rakkaampaa ja raikkaampaa, vai...  :roll:

    Kerro nyt kumminkin vähän tarkemmin mikä täällä mättää...? Hyvä on että ääneen sanot mitä tunnet. Ei kai kukaan voi muuten kaikkien tuntemuksia tietää. Minä kyllä silti vähän yllätyin tekstistäsi. Muistelen myös jotain kirjoittamisiasi. Useinkaan ei tainnut vastata, mutta mielenkiintoisina olen useimpia tekstejäsi pitänyt.

    Kehittele, eeva-kaisa, itse kelpo avauksia, jos täällä on jotain kummaa ja vierasta...

    Ja ennen muuta, vastatkaa nyt tämä ketjun kysymykseen, myös sinä eeva-kaisa, vaikka muistelen, että muutamaa paksua kirjaa kasseissasi kanniskelet... :)  :)
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: llwyd - 29.07.08 - klo:13:49
Lainaus käyttäjältä: "Kalistaja"
eeva-kaisa, onhan näitä foorumeita, olisko Usko ja rukous -foorumilla sinulle jotain parempaa, jotain rakkaampaa ja raikkaampaa, vai...  :roll:


Mikähän se on kun Usko ja rukous ei enää herätä aivan niin valtavaa vastenmielisyyttä kuin aiemmin? Jotenkin tuntuu että pahin piiskaaminen ja aggressio on siellä jotenkin laantunut, ja keskustelu on tiukoissa puitteissaan usein aika kiinnostavaa. Sinänsä se meno ei tietenkään riemua herätä: taitaa alkaa jo uskonpuhdistus kakistelemaan kurkkua, niin siellä muotopuolista menoa ihaillaan ja Roomaa karehditaan. Tämä menee muun ketjun aiheeksi, mutta mielestäni kristinuskon karikot ovat toisaalla sisällöstä tyhjentyvässä virallisessa valtavirta-kirkossa, jolle rakkainta on oman organisaationsa, valta-asemiensa säilyttäminen ja toisaalla näissä älyllisesti kapeissa enemmän tai vähemmän kirjaimelliseen tulkintaa takertuvissa jyrkissä virtauksissa, jossa sitten vallankäyttö (vähän vanhaan tapaan) kohdistuu jyrkkänä yksilöihin ja jossa on täysin unohdettu miten järkyttävän raadollinen yhteiskunta olikaan "puhdasoppisuuden" vallitessa. U&R tietysti vähän poikkeaa fundamentalismista teologisilla koukeroillaan (olisikohan niin että piru olisi keksinyt teologian?), mutta henkisesti ollaan ahtaissa raameissa siellä. Näitä karikoita harvat välttävät, mutta jotenkin tästä ei sentään tunnu olevan vaaraa tässä joukossa, joka pohjattoman osaamattomasti ikävöi muukalaisten isänmaahan. Vaikka synti tien sulkeekin. (Hmm, anteeksi vahva ot.)
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Liisa - 29.07.08 - klo:14:44
Luulen, että ymmärrän vähän tuota eeva-kaisan fiilistä.
Näin kai käy kyllä monelle foorumille joskus, ja ylipäätäänhän kausiluonteista täälläkin on tunnelma, aiheet jne.

Suurena tappiona pidän minäkin sitä, että olemme monia vanhoja - tosin tarkoitan kyllä, että iältään nuoria - kirjoittajia menettäneet. Mukanaan ehkä hieman hyväntuulista huulenheittoa ja viatonta pohdiskelua, kyselyä, yhdessä tuumailua ilman sarvia ja hampaita. Oliko aiemmin vähemmän kukkoilua, jyrkkää opetusta, vaatimuksia... Vai kultaako aika vain muistot?

Se, että meitä on täällä monen ikäisiä, on hienoa ja rikkaus - mutta kun vaan tosiaan nuoretkin vielä viihtyisivät. Mutta nämä foorumit elävät omaa elämäänsä.

Voi olla, että fiilikseni on väärä. Toivottavasti. Toivoisin kyllä, että täällä viihdyttäisiin.

---Ja että mitä elääkseni? Juuri tällä hetkellä aika vähän. "Väitöskirjaa" pitäisi kai olla virallinen vastaus. Sivussa yritän innokkaasti, tietokoneita pääasiassa, Herättäjänkin IT-kuvioita ja webbipuolta.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: llwyd - 29.07.08 - klo:15:00
Lainaus käyttäjältä: "Liisa"
Suurena tappiona pidän minäkin sitä, että olemme monia vanhoja - tosin tarkoitan kyllä, että iältään nuoria - kirjoittajia menettäneet. Mukanaan ehkä hieman hyväntuulista huulenheittoa ja viatonta pohdiskelua, kyselyä, yhdessä tuumailua ilman sarvia ja hampaita. Oliko aiemmin vähemmän kukkoilua, jyrkkää opetusta, vaatimuksia... Vai kultaako aika vain muistot?


Minulla on samanlaiset tuntemukset. Oli tiettyä hyväntuulisuutta ja tuoreutta keskusteluissa, oli mukava lueskella ketjuja vaikka ei itse niihin aina osallistunutkaan. Itse syyllistyn jatkuvasti ylikiivauteen ja pidän näitä erilaisia foorumeita lähinnä väittely-paikkoina itselleni, ne tarjoavat mukavaa älyllistä voimistelua ja argumentointia. Tälläinen ei oikeastaan helposti sovellu körttiläisyyden henkeen, paitsi niin että sitäkin hymähtäen suvaitaan joukossa. Mutta ydinasia tässä on että joukossa - nyt ehkä nämä muut sävyt ovat tulleet ehkä turhankin hallitseviksi. Ei siis niin että olisi väärin keskustella omalla tavallaan vaan niin että turhan paljon toisenlaista keskustelua puuttuu. Olemmeko karkoittaneet nuorison ja avaran hengen?
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: jUHOMA4 - 29.07.08 - klo:15:30
Yli neljänkymmenenvuoden työrupeaman jälkeen nautin työn tuloksesta(eläkkeestä) ja suurin työni on surfailla netissä ja lukea varsinkin körttifoorumin tapahtumia, josta olen Eeva-Kaisan kanssa erimieltä.  Hauskaahan tämä on , kun joskus Penan kanssa saa väitellä ja kehua "kaalikeittoa"  :D
Jäi vielä mainitsematta,että teen kyllä oikeaa työtäkin. Aloitin muistelmien kirjoittamisen parivuotta sitten. Aivan pian olen jo tässä foorumissa saakka.  Talletan sen työpöydän laatikkoon, josta aikanaan lastenlapsemme sen löytää.     Tällä työllä melkein elää  :!:
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: mami - 29.07.08 - klo:15:40
Jaa, minua rupeaa pelottamaan, että uudetkin kirjoittajat lähtevät pois, kun heitä/meitä pidetään niin "outoina" ja "kummallisina". Mutta pliis, kestäkää vielä vähän, kyllä me voidaan oppia talon tavoille! Minäkin olen jopa H-Y:n jäsen, mutta yritän vasta epätoivoisesti sisäistää aitoa körttihenkeä.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: llwyd - 29.07.08 - klo:15:58
Lainaus käyttäjältä: "mami"
Jaa, minua rupeaa pelottamaan, että uudetkin kirjoittajat lähtevät pois, kun heitä/meitä pidetään niin "outoina" ja "kummallisina". Mutta pliis, kestäkää vielä vähän, kyllä me voidaan oppia talon tavoille! Minäkin olen jopa H-Y:n jäsen, mutta yritän vasta epätoivoisesti sisäistää aitoa körttihenkeä.


Vähän pelkäsinkin että tälläinen tulkinta tehdään. Minusta on äärimmäisen hienoa että tulee uusia jäseniä - se on palstan elinehto, mitä enemmän on keskustelijoita sitä elävämpi on foorumi. Etenkin tälläinen, missä ei joukolla huudeta eri tavoin ajattelevia maan rakoon. Mutta huolestuttavaa on jos monet aktiiviset keskustelijat hiljenevät. En itse asiassa usko, että tämä hienoinen sävyn muuttuminen olisi syy keskustelijoiden lähtöön vaan lähinnä seuraus siitä. Tämä foorumi lähti liikkeelle aika selvästi nuorison aktiivisuuden merkeissä, muistan kun tunsin itseni ikivanhaksi palstalla, mutta nyt täällä lähinnä lienevät äänessä me keski-ikäiset. Minusta olisi hienoa, jos kumpikin joukko löytyisi niin omista kuin yhteisistäkin keskusteluistaan.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: eeva-kaisa - 29.07.08 - klo:17:47
Lainaus käyttäjältä: "Kalistaja"
Ja ennen muuta, vastatkaa nyt tämä ketjun kysymykseen, myös sinä eeva-kaisa, vaikka muistelen, että muutamaa paksua kirjaa kasseissasi kanniskelet... :)  :)


Olen pappi. Tällä hetkellä kotona lapsen kanssa, pätkätöiden välissä. Lähiaikoina olen ajatellut ruveta pitämään silmiä auki työpaikkojen suhteen, kun tuntuu, että pitäisi saada jotain omaa, aikuista tekemistä ettei pää hajoa. Mutta se on vielä pohdinnan asteella. Helmi Elina on hirmu pieni vielä.

Katselin tätä ketjua edellisiltä sivuilta. Vuonna 2005 on väännetty kiivaastikin ja perustellen veropolitiikasta. Se oli mielenkiintoinen keskustelu, sellaisia kaipaan tänne.

Ehkäpä juuri siinä on se puuttuva juttu: täällä on kovin paljon ollut viime aikoina ns. hengellisiä kysymyksiä. Itse olen tottunut ajattelemaan, että ei ole erikseen elämää ja hengellistä elämää, ja siksi tykkäisin körttien kanssa jutella yhteiskunnallisista jutuista. Kyllä se körttihenki näkyy siellä rivien välissä, oli aihe mikä hyvänsä. Vaikka kyllä kai uskonnollisistakin kysymyksistä täytyy puhua. En siis halua mitenkään rajoittaa tänne nykyään kirjoittavien aihevalintoja, vaan kaipaan niiden rinnalle sellaista meininkiä kuin pari vuotta sitten.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: jUHOMA4 - 29.07.08 - klo:18:00
Ei pappikaan saa , aina mitä haluaa.     :D
Otsikko: Mitä teen elääkseni?
Kirjoitti: Mahjong - 29.07.08 - klo:18:17
Olen eläkkeellä.  :roll: Teen omakotitalon työt: ruohonleikkuu, lumenkolaus ym., käytän sähkösahaa ja klapikonetta tarvittaessa ja kukun liikaa tämän tk:n ääressä, vie paljon sähköä... Käyn marjassa ja sienessä siskojen kanssa. Joskus mato-ongella....siinähän sitä....ja tietysti uimassa...
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: vaivainen mato - 29.07.08 - klo:18:57
Syön leepee, lihhoo ja pottuja, (ja on  kommee). Sanonta 'Suomen puolelta', eli  OL Pyhäjärveltä-
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Johannes - 29.07.08 - klo:21:22
Minä opiskelen, mutta nyt olin huhtikuusta alkaen 3 kuukautta työharjoittelussa ja sitten kesätöissä aina elokuun loppupuolelle asti ja sitten takaisin yliopistolle. Vielä muutama vuosi jäljellä.

Tänään olin töissä, siivosin mansikoita ja sitten tulin koneelle...
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Liisa - 30.07.08 - klo:00:14
Lainaus käyttäjältä: "llwyd"
Lainaus käyttäjältä: "mami"
Jaa, minua rupeaa pelottamaan, että uudetkin kirjoittajat lähtevät pois, kun heitä/meitä pidetään niin "outoina" ja "kummallisina". Mutta pliis, kestäkää vielä vähän, kyllä me voidaan oppia talon tavoille! Minäkin olen jopa H-Y:n jäsen, mutta yritän vasta epätoivoisesti sisäistää aitoa körttihenkeä.


Vähän pelkäsinkin että tälläinen tulkinta tehdään. Minusta on äärimmäisen hienoa että tulee uusia jäseniä - se on palstan elinehto, mitä enemmän on keskustelijoita sitä elävämpi on foorumi. Etenkin tälläinen, missä ei joukolla huudeta eri tavoin ajattelevia maan rakoon. Mutta huolestuttavaa on jos monet aktiiviset keskustelijat hiljenevät. En itse asiassa usko, että tämä hienoinen sävyn muuttuminen olisi syy keskustelijoiden lähtöön vaan lähinnä seuraus siitä. Tämä foorumi lähti liikkeelle aika selvästi nuorison aktiivisuuden merkeissä, muistan kun tunsin itseni ikivanhaksi palstalla, mutta nyt täällä lähinnä lienevät äänessä me keski-ikäiset. Minusta olisi hienoa, jos kumpikin joukko löytyisi niin omista kuin yhteisistäkin keskusteluistaan.


Tälle en voinut kuin tyytyväisenä täällä nyökytellä, samaa mieltä.

Niin ja suunnittelija olen palkkatyönimikkeeltäni tällä hetkellä. Mitä ikinä se sitten tarkoittaakin. (Onneksi yrittäjänä saa tehdä myös tolkun töitä tolkun meiningillä.)
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: juhani - 30.07.08 - klo:00:18
Sinä olet enkelimäinenliisa...
Otsikko: Re: -leimatut-
Kirjoitti: seppos - 30.07.08 - klo:11:24
Lainaus käyttäjältä: "Mahjong"
Lainaus
Etenkin tälläinen, missä ei joukolla huudeta eri tavoin ajattelevia maan rakoon.

Kiitos!

Pakastin 5kg mansikoita ja samalla kuuntelin Espoon h.juhla-CD:ltä "Raamattutuntia". Olen sen kuunnellut useinkin ja mieleen on jäänyt kysymys: Miksi erilaiset ihmiset leimataan? -rikollinen - huumeidenkäyttäjä - mielenterveyskuntoutuja - maahanmuuttaja - verenvuototautinen - ja muu tautinen...(- "sateenkaari"-leimatuilla nyt on oma sivustonsa pyörinyt monta vuotta, en ymmärrä miksi.)  Joku fiksu saisi tuosta muusta leimaamisesta jutun juurta. Vai onko "leimatut" helpompi lakaista maton alle? Aihe ehkä liian vaikea? ...kun ei ole sen hartaampi aihe...kunhan ehdotin...itse tuskin osaisin sanoa mitään... :?:
-tai onhan tuolla aihe: Katso ihmistä! Siitähän voisi jatkaa...


Ehkä syynä on juuri tuo, ettei ymmärryksemme yletä kuin omiimme ongelmiimme. Silloin ne, jotka eivät sovi siihen kuvioon on siirrettävä pois häiritsemästä paratiisiani, vaikka maton alle. Hyväksi havaittu harja uskovaisten keskuudessa on biblia. Kun sillä harjataan, ollaan samalla puolella kuin Jumala. Oikeastaan ollaan vähän ylempänä käskemässä Jumalaa, kun päätämme mitä mieltä hänen on oltava. Sopiva teksti joka paikkaan löytyy kyllä Raamatusta. Jumalan pomona on varmaan kiva olla.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Liisa - 30.07.08 - klo:12:51
Lainaus käyttäjältä: "juhani"
Sinä olet enkelimäinenliisa...


Oliko tässä nyt vähän sarkasmia mukana...?
Enkelimäistä ei ainakaan ole se, miten työstä tuli sanottua. (Mutta kuinka huonosti työntekijöitä oikeasti saa kohdella? Kuinka alas esimies saa alaisen ihmisarvon yrittää painaa? Kuinka monta lupausta voidaan rikkoa ja kuinka paljon älyttömyyksiä voidaan vaatia, ihan vaan sillä oikeutuksella, että maksetaan sulle (huonoa) palkkaa. Meikä yrittää kovasti pysyä sen verran tolkuissa ja energisenä, että jaksaa hakea muuta työtä.)
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: hm - 30.07.08 - klo:13:11
Kerronpa avoimesti, että olen Juhanin tavoin 100 % invalidi ja määräaikaisella työkyvyttömyyseläkkeellä.

Syynä on raju osteoporoosi ja selkärankareuman tyyppinen (tunnistamaton) sairaus isoissa nivelissä. Selkäranka on ylhäältä vino! Röntgenkuvat on aika rajun näköisiä. Lähinnä huvittavia. Lisäksi on vielä lievä sydänvuoto. Yritän liikkua mahdollisimman paljon, koska se on kaikkein paras hoitokeino. Muuten näitä sairauksia ei pystytä pysäyttämään, mutta tekoniveliäkään en (vielä) halua, vaikka niitä kolmeen paikkaan on jo tyrkytetty.

Olisin päässyt/joutunut eläkkeelle jo viime kesänä, mutta olen nyt ajatellut työkokeilua, josko sittenkin vielä jotain. Hoitava lääkäri suhtautuu ajatukseen epäillen, mutta jotakin kevyttä kuulemma voisi ajatella.

Katsotaan nyt.

En pidä sairauksiani minään ristinä.

Ne vain ovat ja sillä siisti!

Iloisella mielellä pärjää pitkälle!
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: juhani - 30.07.08 - klo:22:32
En esiinny sarkasmilla. Sinä olet enkelinpentu. :lol:
Otsikko: x
Kirjoitti: Mahjong - 31.07.08 - klo:00:03
xxxxxxxxx
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Liisa - 31.07.08 - klo:22:50
Lainaus käyttäjältä: "juhani"
En esiinny sarkasmilla. Sinä olet enkelinpentu. :lol:


No, niinhän me kaikki.
Otsikko: -seurakalenteri-
Kirjoitti: Mahjong - 06.08.08 - klo:23:00
Kalenterissa yks´ merkintä, menen jos siltä tuntuu tai jään menemättä, jos siltä tuntuu... :wink:
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Eetu - 08.09.08 - klo:22:33
Hoidan kirjastoa. Hoitoalalla siis.  :P
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: munkki-1 - 09.09.08 - klo:04:16
Niin käsi sydämellä ja  kieli kurissa yritän selittää, että teen työtä yrittäjänä  laskien, piirtäen ja suunnittelen uusia ratkaisuja asiakkaiden ongelmiin.  

Vapaa-aikana olen interlinguan agitaattori.  
Interlingua on uusi mahdollisuus kieliteitse tehdä tuttavuutta  miljoonien ihmisten kanssa.
 Aloita opintopiiri omassa seura/kunnassasi

www.interlingua.fi
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Juho A. - 09.09.08 - klo:15:55
Päivitellääs vähän

Elääkseni saan opintotukea.

Kuopiossa harjoittelen hourailemaan muotoja.
Teen taidoikseni ja tulevaisuudessa myyntiin koruja.
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Sanneli - 10.09.08 - klo:19:03
Tuore nuorisotyönohjaajaopiskelija tässä päivää  :D
Otsikko: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Eetu - 11.09.08 - klo:23:19
Lainaus käyttäjältä: "Eliza"
Tuore nuorisotyönohjaajaopiskelija tässä päivää  :D


Onnea Eliza!
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Bengt Sandberg - 10.06.20 - klo:19:49
Ei mitään henkilökohtaista, mutta miksi joku oikeasti haluaa opettajaksi?

Siinäpä kysymys, mihin minä en osaa vastata. Ehkä sen kertoo sinulle joku viisaampi foorumilta.

Niin, onhan niitä mukaviakin opettajia. Meidänkin historianopettajamme on niin kertakaikkisen mukava että ei parempaa voisi toivoa. Ja lisäksi osaa asiansa paremmin kuin hyvin. Opettaja on kyllä niitä todellisia kutsumusammatteja, valitettavasti tuntuu siltä että 3/4 on opiskelut mennyt päin per5että, ja sitten joudutaan opettajaksi. Ja se ei sitten ole mukavaa opettajalle eikä oppilaille.

Niin harvassa ovat.
Itselläni on kolme tutkintoa ja neljä ammattia. Neljättä en voi sanoa tutkinnoksi, mutta ammatti sekin.
Eli kaikenlaista sitä on tullut nähtyä.

Olen opettaja peruskoulussa ja yläasteella. Joitakin veemäisiä kollegoja tunnen - eikä se tee heistä huonoja kasvattajia, usein päinvastoin - mutta työ ei ole sellaista, vaann yksi kiinnostavimmista ja haasteellisimmista. Joka vuosi saadaan todeta, miten tahna-aivoisista tolvanoista tulee kuin tuleekin toinen toistaan upeampia isänmaantoivoja. Jos joku hankala jätkä vielä kevätjuhlassa lykkää salaa kimpun nyrkissä nuhjaantuneita orvokkeja: "noi on sulle", saa pyyhkiä kosteita poskiaan vielä puolen tunnin päästä.


2005 ja nyt on 2020, tässähän rupea ymmärtämään mistä on oikein kysymys. Niin se ympyrä sulkeutuu.
Toivottavasti Teidän ei tarvitse joutua koskaan sairaalan vanhusten osastolle, siellä ei armoa anneta.

Se mitä minä teen tällä hetkellä elääkseni en valitettavasti voi kertoa.
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Kalistaja - 10.06.20 - klo:21:11



   Kirjoitan. :kahvi:
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Pena - 10.06.20 - klo:21:35
Toivottavasti Teidän ei tarvitse joutua koskaan sairaalan vanhusten osastolle, siellä ei armoa anneta.

Niin onkin hyvä. Sairaalassa on tarkoitus antaa hyvää hoitoa eikä armoa. Ainakaan armokuolema ei kuulu sairaalaan.
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Pyryharakka - 11.06.20 - klo:20:58
Vielä on tarkoitus reilu puoli vuotta tehdä toimistotöitä. Sitten pitäis pitää ansaitut lomat pois ja jäädä eläkkeelle.

Tämän ketjun alusta huomaa, miten tämä foorumi on vuosien varrella muuttunut. Tuossa tilastossa oli aika paljon opiskelijoita, eikä minkäänlaista kohtaa eläkeläisille.  :003: 
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Bengt Sandberg - 11.06.20 - klo:21:28
Voi autuuta jos pääsisi eläkkeelle. 
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Pyryharakka - 11.06.20 - klo:21:40
Voi autuuta jos pääsisi eläkkeelle.

Nythän taidetaan taas puhua eläkeiän nostamisesta. Toivottavasti ei eläkeikäraja karkaa sinulta liian kauas.
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Bengt Sandberg - 11.06.20 - klo:22:17
Nythän taidetaan taas puhua eläkeiän nostamisesta. Toivottavasti ei eläkeikäraja karkaa sinulta liian kauas.

Minusta Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ei tiedä mitä puhuu, vaikka onkin  koulutettu 50000e.

Se on Herran kädessä, se karkaa jos se karkaa.

Uskon että fyysinen / psyykkinen terveyspuoli  romahtaa minulla paljon ennen eläke ikää.

Sillä nyt jo mennään rajamailla.

Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Bengt Sandberg - 21.10.20 - klo:22:22
Se mitä minä teen tällä hetkellä elääkseni en valitettavasti voi kertoa.

Uskon että fyysinen / psyykkinen terveyspuoli  romahtaa minulla paljon ennen eläke ikää.

Sillä nyt jo mennään rajamailla.

No niin siinä kävi. Terveys romahti ennen eläke ikää, mutta nyt ollaan sitten eläkkeellä.

Tämä antaa aivan uusia mahdollisuuksia jatkossa.

Terv. Bengt  :icon_cool:

Ps. Se ei kyllä tarkoita sitä että "alkaisin asumaan foorumilla".
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Thomas McElwain - 22.10.20 - klo:07:39
Minäkin olen niita autuaita, mutta teen enemmän työtä kuin koskaan.
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Pyryharakka - 22.10.20 - klo:21:02
No niin siinä kävi. Terveys romahti ennen eläke ikää, mutta nyt ollaan sitten eläkkeellä.

Tämä antaa aivan uusia mahdollisuuksia jatkossa.

Terv. Bengt  :icon_cool:

Ps. Se ei kyllä tarkoita sitä että "alkaisin asumaan foorumilla".

Onneksi olkoon! En nyt tarkoita sitä, että kiva kun terveys on romahtanut. Tarkoitan, että on hienoa, että olet päässyt eläkkeelle. Niin monta kertaa oon seurannut vierestä ihmistä, jonka kuuluisi päästä eläkkeelle, mutta joutuu kituuttamaan saikulla ja töissä, sikulla ja töissä....

Mie olen jo niin vanha, että vuodenvaihteessa aion jäädä lomalle ja siitä sitten eläkkeelle.  :023: 
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Bengt Sandberg - 22.10.20 - klo:22:17
Onneksi olkoon! En nyt tarkoita sitä, että kiva kun terveys on romahtanut. Tarkoitan, että on hienoa, että olet päässyt eläkkeelle. Niin monta kertaa oon seurannut vierestä ihmistä, jonka kuuluisi päästä eläkkeelle, mutta joutuu kituuttamaan saikulla ja töissä, sikulla ja töissä....

Mie olen jo niin vanha, että vuodenvaihteessa aion jäädä lomalle ja siitä sitten eläkkeelle.  :023:

Minulla on käsitys että eläkkeelle ei nykyisin ihan helposti pääse, meni neljä vuotta ennen kuin tuli myönteinen päätös eläkeyhtiöltä.
Pyyteettömän rehellisesti täytyy kyllä sanoa myös että en olisi halunnut alkuvaiheessa päätyä työkyvyttömyyseläkkeelle, sillä vuosia olisi ollut vielä eläkkeeseen
Mutta nyt jälkeenpäin ajateltuna kaikki on mennyt niin kuin pitää.

Se mitä on jäänyt on vielä vaivaamaan on vuorokaudenrytmi. 
Kun on tehnyt yli kymmenen vuotta pelkää yö työtä ei uni tule niin helposti ja nukahtamislääkkeitä en halua käyttää, ne helposti koukuttavat, se rasittaa.

Toivon että korona helpottaa ensivuonna jotta pääsisi salille vääntää rautaa.

Kävin nimittäin "puukotettavana" ja kaikki meni hyvin, haava kyllä jää näkyviin, mutta ei se haittaa.
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Kalistaja - 22.10.20 - klo:22:28


   Kirjoitan. :kahvi:

  Edelleen kirjoitan. Siis kirjoitan saadakseni ruoka- ja retkirahaa ja muuta tuollaista. :kahvi:
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Thomas McElwain - 23.10.20 - klo:05:34
  Edelleen kirjoitan. Siis kirjoitan saadakseni ruoka- ja retkirahaa ja muuta tuollaista. :kahvi:

Kirjoitan minäkin, mutta siitä ei tule kunniaa eikä rahaa! Käännän kesimäärin 20 jaetta Raamattua päivässä irokeesinkielellä riimitettynä runomittaan. Harjoittelin aikanani Siioninvirsillä.
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Pena - 23.10.20 - klo:08:20
Kirjoitan minäkin, mutta siitä ei tule kunniaa eikä rahaa! Käännän kesimäärin 20 jaetta Raamattua päivässä irokeesinkielellä riimitettynä runomittaan. Harjoittelin aikanani Siioninvirsillä.

Onko irokeesirunoudella oma perinteinen mittansa samaan tapaan kuin suomalaisilla nelipolvinen trokee: ”Vaka vanha Väinämöinen”? Hiawatha-runoelma lainasi sen tietääkseni Kalevalasta.
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Thomas McElwain - 23.10.20 - klo:11:52
Irokeesirunomittaa on varsin vähän tutkittu asia. Olen varmaan itse vaatimattomasti asian paras tuntija. Olen huomannut 8-tavuisia fraaseja joissakin perinteissä taruissa, mutta aineisto on liian pieni yleistää. Ei taida enää olla kertojia olemassakaan. Nauhoitin varmaan itse viimeisiä 70-luvulla. Jo 1700-luvulla joitakin virsiä kirjoitettiin ja siitä tuli 1800-luvulla perinteeksi joka jatkui 1900-luvun puoliväliin. Sellaiset virret ovat kaikki sopivia laulettaviksi tiettyihin virsisäveliin, mutta riimitys puuttuu poikeuksetta. Se on omituista, sillä on varsin helppoa käyttää riimiä irokeesikielillä. Voi olla joku muu paitsi minä, joka sen tekee.
On kolme eri lausumistyyliä, jotka ovat perinteisesti käytetty muodollisessa puheessa: kertomistyyli (joka on kalevalalle lähin), rituaalipuhe, jossa on pitempi jaksoja, ja rituaalilaulelo, jossa äänentaso ja rytmi ovat vielä kaavamaisempia.
Olen itse käyttänyt riimitettyä muotoa, jota voisi laulaa virsisäveliin, siksi, ettei kukaan enää puhu kieltä ja olen ajatellut laulun olevan oiva tailaisuus käyttää kieltä, vaikkei osaisikaan puhua sitä sujuvasti. Tietääkseni kukaan ei laula sitä sen enempää kuin englanninkielisiä Siioninvirsiäni. Harrastan kai menetettyjä taisteluja!
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Riitta-mummi - 23.10.20 - klo:13:22
Thomas, oletko Suomen ainoa irokeesi-körtti ? Entä koko maailman ?
...
Minä elän ja vaalin perheestäni, lähinnä Matista ja lapsenlapsenlapsistani Lotasta ja Martasta.
Myös muut jo vanhemmat jälkeläiset ovat saaneet osansa , neuvoista ja varoituksista. Sekä ruokinnasta !

Itse olen leipäbi ansainnut konttoristina kenkäkaupassa, rakennusliikkeesä, kirjakaupassa ja pisimpään pankissa.

Nyt eläkeyhtiöt jakavat minulle leipärahaa. Parempaa leipää saan Kristukselta.
Jolla on korvat, se kuulkoon !
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Thomas McElwain - 23.10.20 - klo:13:33
Thomas, oletko Suomen ainoa irokeesi-körtti ? Entä koko maailman ?
...

Oletpa kultainen.
En mielelläni väitä olevani körtti. En halua pilata körttien mainetta. Siksi pidän Siioninvirret etutaskussani enkä takataksussa niin kuin ihan oikea körtti, ettei kukaan erehtyisi luulemaan minua paremmaksi kuin olen.
Leppävirralla on toinen irokeesi. Sekin on vähän arvelluttava identiteetti, kun en kuulu mihinkään USAn määrittelemään ryhmään. Kuulun kylläkin irokeesiraittiusseuraan. Ja puhun vahaa kieltä itsekseeni joka päivä!
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Thomas McElwain - 23.10.20 - klo:13:35
Huvittaa se, että kuuluun kahteen seuraan: herättäjäyhdistykseen ja irokeesiraittiusseuraan.  :003:
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Riitta-mummi - 23.10.20 - klo:13:38
Löysin Pinterestistä jutun jossa kuvataan joitakin hyvin menestyneitä intiaaneja. Kyllä heistä varmaan jokainen kelpaisi presidentiksi siinä missä Trump:

https://capsunm.tumblr.com/post/103478225539/national-american-indian-heritage-month-american

Tästä kuvasta lähdin liikkeelle:

https://fi.pinterest.com/pin/806496245767217521/

Harrastan alkuperäiskansojen kuvien keräämistäkin. :icon_biggrin:
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Bengt Sandberg - 23.10.20 - klo:17:20
Vielä on tarkoitus reilu puoli vuotta tehdä toimistotöitä. Sitten pitäis pitää ansaitut lomat pois ja jäädä eläkkeelle.

Tämän ketjun alusta huomaa, miten tämä foorumi on vuosien varrella muuttunut. Tuossa tilastossa oli aika paljon opiskelijoita, eikä minkäänlaista kohtaa eläkeläisille.   

Näin on, foorumia hallitsevat eläkeläiset (iäkkäät ihmiset) ja muutama poikkeusta lukuun ottamatta.

Mutta kysymykseen , mitä teet elääksesi ja vietät aikaasi päivisin?

Muuta kuin istut netin ääressä.

Minulla on muutama ajatus mielessä, mutta ei mennä asioiten edelle.

Terv. Bengt  :icon_cool:

Ps. Et muuten usko kuinka iäkkäät ihmiset riitelevät ja ovat ilkeitä toisilleen, nimimerkillä kokemusta on sosiaali- ja terveys puolelta.  :icon_wink:








Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: 1944 - 23.10.20 - klo:17:27
Minun pitää syödä ja juoda elääkseni  :003:. Ansiotuloni on sotilaan ammatista.

Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Thomas McElwain - 23.10.20 - klo:17:41

Harrastan alkuperäiskansojen kuvien keräämistäkin. :icon_biggrin:

Moni näistä, jopa 1800-luvun alusta, kävisi ihan hyvin suomalaiseksi.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Native_Americans_in_the_United_States_Congress

Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Bengt Sandberg - 23.10.20 - klo:17:47
...Ansiotuloni on sotilaan ammatista.

https://www.keva.fi/henkiloasiakkaalle/tietoa-elakkeista/ammattiryhmien-elake/puolustusvoimien-ja-rajavartiolaitoksen-henkilosto/#42d7a600

Ei paha.
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Riitta-mummi - 23.10.20 - klo:18:16
Moni näistä, jopa 1800-luvun alusta, kävisi ihan hyvin suomalaiseksi.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Native_Americans_in_the_United_States_Congress

Kuten tämänkin sotilas. Hän on melko lailla hämäläisen kummipoikamme näköinen, jolla on ns. aasialais-silmät. Taatusti padasjokelaista sukua molempien vanhempiensa polelta.

https://fi.pinterest.com/pin/806496245767217672/
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Thomas McElwain - 25.10.20 - klo:06:10
Minun pitää syödä ja juoda elääkseni  :003:. Ansiotuloni on sotilaan ammatista.

Kummallista, miten ihminen on epäjohdonmukainen. Olen anti-militaristi, mutta kunnioitan yli kaiken veteraaneja.
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Pena - 25.10.20 - klo:06:29
Kummallista, miten ihminen on epäjohdonmukainen. Olen anti-militaristi, mutta kunnioitan yli kaiken veteraaneja.

Onko tuo oikeastaan epäjohdonmukaista? Veteraanit ovat niitä, jotka ovat kunnialla hoitaneet militaristien heille sälyttämät tehtävät.
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: 1944 - 25.10.20 - klo:07:52
Minä ymmärrän asian niin, että Suomessa maallinen esivalta määrää sotilaistakin so eduskunta lainsäätäjänä. Presidentti on armeijan ylin päättäjä.
Minullahan ei ollut aktiiviaikanani kaikkia ihmisoikeuksia, mutta se oli esivallasta, lähinnä vasemmistokansanedustajien tahto.

En ole muuta kuin rauhanturvaamisen veteraani. Sodassa olisin ollut ehkä arka.
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Thomas McElwain - 25.10.20 - klo:10:56
Minä ymmärrän asian niin, että Suomessa maallinen esivalta määrää sotilaistakin so eduskunta lainsäätäjänä. Presidentti on armeijan ylin päättäjä.
Minullahan ei ollut aktiiviaikanani kaikkia ihmisoikeuksia, mutta se oli esivallasta, lähinnä vasemmistokansanedustajien tahto.

En ole muuta kuin rauhanturvaamisen veteraani. Sodassa olisin ollut ehkä arka.

Kunniaa ja kiitosta sinulle.
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: 1944 - 25.10.20 - klo:11:01
Paiskataanko ihan kättä, kun tavataan? :039:
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: Thomas McElwain - 25.10.20 - klo:13:46
Paiskataanko ihan kättä, kun tavataan? :039:

Jos Korona-aika on ohi!  :023:
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: 1944 - 25.10.20 - klo:13:49
Ok  :039:
Otsikko: Vs: Mitä teet elääksesi?
Kirjoitti: seppos - 25.10.20 - klo:14:50
Jatkuu osassa 2