Kylmäsavustettu lohi on kala-namien aatelia!
...
Suppilovahverot ovat alkaneet kasvaa uudelleen näiden leutojen säiden ansiosta. Kuulema oikein runsaastikin.
No minulla on niitä sekä pakastettuina, että kuivattuina.
Niimpä tein eilen jauheliha-sienipihvit suppiloista.
700 gr naudan jauhelihaa
n. 200 gr sulatettuja vahveroita hienoksi hakattuna
2 munaa
2 dl karkeita korppujauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl suola
puoli pussia sipulikeittoa
kämmenkupillinen hienonnettua lipstikkaa
mustapippuria muutama kierros myllystä
n.1-2 dl kylmää vettä.
Veteen suolat, mausteet, munat ja jauhot. Sekoita.
Lisää liha ja sienet. Vaivaa vaikka vatkaimen taikinakoukuilla.
Peitä astia ja pidä jääkaapissa pari tuntia. Muotoile sitten mieleisiäsi
pihvejä tai pullia. Paista voi-öljyssä. Lisää 2 tölkkiä kasviskermaa ja
hauduta puoli tuntia.
Perunamuusi+lisäkkeet (tavallinen jauheliharuoka, mutta nami)