Kirjoittaja Aihe: Onko körttipaitaasi kommentoitu?  (Luettu 11193 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa osmo

 • Valvoja
 • Muistelee sepän sanoja: Vain yksi...
 • Viestejä: 343
Onko körttipaitaasi kommentoitu?
« : 27.09.06 - klo:21:06 »
Herättäjän myymät siioninvirsi-paidat ovat olleet aika suosittuja. Tuli mieleeni kysyä "käyttäjien kokemuksia" siitä, minkälaisia komentteja tai suhtautumista nuo tekstit ovat herättäneet?  Tai missä sellaisia on tulllut vastaan, mitä ajatuksia herättänyt?
Ystäväni kertoi käyneensä kiireisen päivän jälkeen ruokakaupassa keskisuomalaisessa kirkonkylässä. Siellä tuli vastaan paita jossa luki "Murra valta mammonan." Hän sanoi hetken ihmetelleensä että mikä tuo tuollainen paita voi olla, kunnes jostain kaukaa päässä alkoi soida Siionin virsi...Kokemus oli kuulemma puhutteleva.

Siis kokemuksia, kommentteja paidoista, joita muuten voi ostaa nettikaupasta osoitteesta: http://www.h-y.fi/kauppa

 :wink:

Poissa Laura

 • Muistelee sepän sanoja: Vain yksi...
 • Viestejä: 354
Onko körttipaitaasi kommentoitu?
« Vastaus #1 : 28.09.06 - klo:12:18 »
Olen töissä suuressa ruokakaupassa Espoossa ja kerran yhdellä asiakkaalla oli joku noista paidoista, olisiko ollut "murra valta mammonan" ja tuli kyllä kassaneidille jotenkin niin hyvä mieli siinä kiireen keskellä :)

Poissa hupa

 • Valoa vaikk' en näekään...
 • Viestejä: 71
Onko körttipaitaasi kommentoitu?
« Vastaus #2 : 28.09.06 - klo:13:51 »
Kahden maan kansalainen -paitaani ovat puolitutut (liian etäiset tietääkseen paidan taustaa mutta eivät umpituntemattomat kuitenkaan) kummastelleet, kun eivät ole tienneet "kaksoiskansalaisuudestani". Ovat sitten kyselleet että minkä maan jne, ja on tuntunut suorastaan kiusalliselta selostaa että öö, se nyt on vaan kuvaannollista, öö... pidän silti paitaa ylpeänä.

Poissa mannaryyni

 • vaivatulla mielellä
 • Viestejä: 552
Onko körttipaitaasi kommentoitu?
« Vastaus #3 : 28.09.06 - klo:15:30 »
Meidän hissanopettaja rakastaa mun körttipaitoja (ja muutenkin se kiinnittää ihan liikaa huomiota siihen, että mä muka olisin pohjanmaalta kotoisin. Aina pitää päästä näkemään kumpi (Maan päällä muukalainen vai Odotan noutajaani) on päällä. Eräällä hissantunnilla sitten äijän piti ihan kysyä eräältä ihmiseltä, että "tiedätkös, mikäs kala se tuo anna on?" Siinä oltiin sekä minä että tämä toinen henkilö huuli pyöreänä, että anteeksi mitä häh? Ja opettaja jatkaa "no, sehän on muu kala. Näkyyhän se jo paidastakin".
Muuten porukka on tykännyt mun paidoista, kaikki haluaa tietää mitä niissä lukee ja miksi ja sitten on hauskaa. Kylän pummeilla vähän liiankin, jos paidassa lukee Odotan noutajaani.  :roll:
Tänä iltana kaikki onnistuu.

HeinoM

 • Vieras
Onko körttipaitaasi kommentoitu?
« Vastaus #4 : 28.09.06 - klo:15:36 »
Minulla on Olen maan päällä muukalainen- paita, mutta en ole julkisella paikalla sitä juurikaan pitänyt. Syy on se, ettei vaan tulla tenttaamaan, mihin olen jättänyt avaruusalukseni, miltä tähdeltä olen tullut, tarvitsetko kenties apua jne. Silloin varmaan vasta muukalaisuutta tuntisinkin... :D

Poissa Sanneli

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 2387
Onko körttipaitaasi kommentoitu?
« Vastaus #5 : 28.09.06 - klo:17:49 »
Mulla oli ekana tavallisena päivänä lukiossa (eli siis viime vuonna) päällä Väärä vanhurskas ja kun uskonnonopettaja kyseli meiltä kaikkia kysymyksiä tyyliin että mitä odotat tältä kurssilta ja oliko kiva kesäloma niin multa se kysy sen mun paidan tekstin tarkotusta. No mutta se kyllä on körttiläinen ittekki että kysy varmaan vaan valistaakseen muita ryhmäläisiä. Selitin sitte että se on Siionin virrestä 228.

Kyllä mää mun paitoja pidän ihan julkisesti. Ja jos on likaset tai sekaset hiukset niin huiviaki. Ja joskus myös ihan muuten vaan.
"Kun oma pohja vajoaa Niin armo yhä kannattaa. Sen päällä, niin kuin kallion Minulla turvapaikka on."
Parhain terveisin Sanna

HeinoM

 • Vieras
Onko körttipaitaasi kommentoitu?
« Vastaus #6 : 28.09.06 - klo:18:50 »
En oikein tohdi tunnustaa itseäni täyskörttiläiseksi. Kynnys tuntuu liian korkealta, kaikesta huolimatta. Olen sellainen kaappikörtti ja roikun vaan ihan muuten täällä mukana, vaikken ossoo mittään kirjottoo ainakaan uskon asioista.

Paita tuli hankittua. T-paitana se menee toisen paidan alla. :(

Poissa osmo

 • Valvoja
 • Muistelee sepän sanoja: Vain yksi...
 • Viestejä: 343
Onko körttipaitaasi kommentoitu?
« Vastaus #7 : 28.09.06 - klo:21:40 »
HeinoM:lle "rohkaisuksi": Kollegani Kainuussa oli pitänyt juuri tuota Maan päällä muukalainen- paitaa kaupassa, kun joku oli tullut kysymään että mitä tuo tarkoittaa. Kollega kertoi että "se on virrestä," johon kysyjä lausui: "No sellaisia muukalaisiahan me ollaan kaikki."
Vaan saapa niitä pitää ihan toisen paidan allakin, muistuttaa itseä ehkä jostain tärkeästä?

saastamoinen

 • Vieras
Onko körttipaitaasi kommentoitu?
« Vastaus #8 : 29.09.06 - klo:11:02 »
Minä pidän väärä vanhurskas -paitaani muistuttaakseni itseäni siitä luonnottomasta esikuvallisuuslupauksesta, jonka pappisvihkimyksessä olen antanut. Onneksi riittää armoa myös tälläisille viran puolesta tekopyhille.

Poissa seppos

 • Ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16671
  • http://www.samila.1g.fi
Onko körttipaitaasi kommentoitu?
« Vastaus #9 : 29.09.06 - klo:14:10 »
Olen käyttänyt "nyt ihmettelen tässä" paitaani ja useimmat eivät ole kehdanneet kysyä vaikka selvästi näkee, että sanat hiertää mieltä. Minusta paita on loistava idea ja toimii ajatusten synnyttäjänä hyvin.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa FloVer

 • Yhtyy veisaamaan: Koska valaissee...
 • Viestejä: 61
Onko körttipaitaasi kommentoitu?
« Vastaus #10 : 29.09.06 - klo:21:26 »
Minulla on koulussa ja näytelmä harrastuksissa tultu usein läheltä lukemaan se teksi: "suothan murun" tai "siionin kukkamailla" ja usein kaverit ovat kehuneet paitaa ihanaksi, ja varsinkin luokkakuvan aikana sitä paljon kehuttiin nätiksi, ja käteväksi, vaikka kellään ei ole koskaan mitään hajuakaan mitä ne tekstit tarkoittavat, tai mistä ovat peräisin mutta eipä niiden tarvitsekkaan, ovat kyllä monesti kysyneet, kun hihassakin on H-Y:n leima, niin olen sitten siitä selittänyt että Herättäjä-Yhdistystä se leima tarkoittaa.  :D
Jemina

Poissa jude

 • vaivatulla mielellä
 • Viestejä: 576
Onko körttipaitaasi kommentoitu?
« Vastaus #11 : 29.09.06 - klo:23:42 »
Mun epävirallinen virsipaita ("Pois, pois elo nurja, jumalaton meno hurja - se on YLEn kurja viihde sielulle") on päätynyt jo Helsingin Uutiset-lehden etusivullekin, kun satuin taiteiden yössä soittamaan se päällä. Muutenkin paidat (em. lisäksi Karhunmäen punainen KÖRTTI-paita sekä Väärä vanhurskas) ovat olleet ahkerassa käytössä. Kyllä ne mielenkiintoa tuntuvat herättävän, varsinkin viimemainittu. "Mitä se tarkoittaa, häh." Vielä ei ole Helsingin kiiruilla kaduilla tullut toista moista spontaanisti vastaan, mutta toivossa elän.

Poissa Sanneli

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 2387
Onko körttipaitaasi kommentoitu?
« Vastaus #12 : 30.09.06 - klo:09:20 »
Tulipas mieleen kun yhtä kaveriani kiusasin herättäjän logolla ko reppana ei edes uskonnonluokasta löytämänsä kuukauslehden kyljestä sen merkitystä tajunnu. No mutta onneksi vänkäs mulle just sillon siitä selitystä koska piti ettiä jostaki lehdestä joku omanlainen kuva... En meinannu mitään löytää mutta sitte Miika tuli että "Nyt Sanna selität!"
"Kun oma pohja vajoaa Niin armo yhä kannattaa. Sen päällä, niin kuin kallion Minulla turvapaikka on."
Parhain terveisin Sanna

Poissa FloVer

 • Yhtyy veisaamaan: Koska valaissee...
 • Viestejä: 61
Onko körttipaitaasi kommentoitu?
« Vastaus #13 : 01.10.06 - klo:14:36 »
Tämä nyt ei varsinaisesti liity paita-aiheeseen, mutta kerran koulussa meidän piti etsiä yhden tietyn Yhdistyksen tietoja ja tehdä siitä esitelmä, ja joku sitten eksyi vahingossa Herättäjän sivuille, ja otti siitä tietoja ylös, kun luuli että siitä piti pitää se esitelmä, ja luokassa sitten jokaisen täytyi kertoa oma versionsa siitä annetusta Yhdistyksestä, ja tämä yksi poika sitten ihan ylpeänä alkoi kertomaan Herättäjä-Yhdistyksestä, että se on joku uskonnonvastaisten yhdistys, joka vastustaa kristinuskoa, ja jäsenet kerääntyvät aina pari kertaa vuodessa johonkin juttelemaan. Hah hah, ei se nyt ihan noin mene! :D Raukka ei ollut tajunnut yhtään mitään..Herättäjän logostakin se alkoi sitten selittämään jotain ihan omaansa, ja sitten opettaja kyllä keskeytti hänet, ja hänen piti tehdä koko esitelmä uudestaan. Nyt varmaan kaikilla meidän luokkalaisilla on hiukan väärä käsitys Herättäjä-Yhdistyksestä.  :wink:
Jemina

Poissa MillaB

 • Etsii Siionin virsistä seuraavaa virttä
 • Viestejä: 93
Onko körttipaitaasi kommentoitu?
« Vastaus #14 : 02.10.06 - klo:22:29 »
Joku joskus hoksasi, että kahden maan kansalainen 'on siitä yhdestä virrestä'. Useimmiten ihmiset kysyy, mitä siinä lukee. Luettuaan ne on vaan hiljaa eikä enää uskalla kysyä lisää. Enemmän huomiota on saanut osakseen 18-vuotislahjaksi saamani sinappikone-paita...
"On ne voit bien qu'avec le cœur. L'essentiel est invisible pour les yeux."