Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Seuratupa / Vs: Aamuhartaus 25
« Uusin viesti kirjoittanut Pena tänään kello 09:55 »
Voi jos tämä kansa, joka täältä hajoaa itse kukin kotiansa ja perheväkensä keskuuteen, kertoisi siellä, kuinka kurjasti minäkin raukka olen elämän tietä kulkenut, ja pyytäisi perhekunnassaan: "Eikö mekin lähdetä uudelleen taas alusta?" Minä luulen, että tämä olisi sellainen saarna, että se vaikuttaisi sen, että nekin alkaisivat sanoa: "Eiköhän lähdetä?" - Mutta tämä on meille raukoille, meidän vanhalle ihmisellemme niin vaikea tehdä, alentua niin huonoksi omaistensa edessä. Ja kuitenkin sitä on tehty. Ellei olisi niin, niin ei olisi tämä kansa tämmöisenä koossa tänä päivänä.

Juho Malkamäki
2
Seuratupa / Vs: Aamuhartaus 25
« Uusin viesti kirjoittanut Pena eilen kello 07:37 »
Ja ellei vaivaa ja murhetta ole, on mahdotonta koskaan saada todellista iloakaan. Se on silloin mahdotonta. Joka Kristuksessa todellista elämää saa, se on murheellinen ja velanalainen. Eikä suinkaan mahda meistä kukaan, joka sitä on saanut kokea, kieltää tätä.

Juho Malkamäki
3
Yleinen keskustelu / Vs: Pena ikään kuin ilmestyi Annankadulle, Helsingissä!
« Uusin viesti kirjoittanut Kalistaja 22.05.24 - klo:17:50 »
Keskustelun tieteellistä tasoa valvomaan sattui viehättävä biologi, joka esitti asiallisia täsmentäviä kysymyksiä. Saattoi hyvinkin olla tarpeen.

 Selvisi sekin, että Penan esille ottama biologi on muiden muassa tutkinut hyönteisiä Madagaskarilla. Tiistainen iltapäivä/alkuilta avarsi myös tuolta osin.
5
Yleinen keskustelu / Vs: Pena ikään kuin ilmestyi Annankadulle, Helsingissä!
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 22.05.24 - klo:16:27 »
Keskustelun tieteellistä tasoa valvomaan sattui viehättävä biologi, joka esitti asiallisia täsmentäviä kysymyksiä. Saattoi hyvinkin olla tarpeen.
6
Yleinen keskustelu / Pena ikään kuin ilmestyi Annankadulle, Helsingissä!
« Uusin viesti kirjoittanut Kalistaja 22.05.24 - klo:15:50 »
'

   Istuskelin tiistaina terassilla Helsingin Annankadulla. Keskustelukumppaninani oli eteläpohjalaissyntyinen mies, taidealan moniottelija, galleristi, taidemaalari & kulkeva taidekauppias. Siihen sitten ikään kuin ilmestyi kolmanneksi Körttifoorumin aktivisti, Pena. Sukeutui sangen mainio keskustelu, jossa oli kuvataidetta, kuorolaulua, karaokelaulua, Kotkaa, Afrikkaa, Etelä-Pohjanmaata, körttiläisyyttä, herättäjäjuhlia. Oli itää ja länttä. Ainakin noita asioita.

                  Totisesti keskustelu virkisti. Totisesti. :kahvi:
7
Seuratupa / Vs: Aamuhartaus 25
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi 22.05.24 - klo:09:15 »
Aamen, aamen, aamen !

( Luen aina aamuhartauden, ja muutakin. En voi olla täysin erossa foorumista ) :049:
8
Seuratupa / Vs: Aamuhartaus 25
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 22.05.24 - klo:07:59 »
Mutta mitä varten tämä vaivan- ja velanalainen tila on niin edullinen? Se on sentähden, että vaivattu ja velanalainen ja hänen päämiehensä pääsevät siinä niin lähelle toisiansa. Ne tulevat olemaan yhdessä. Ja siinä syntinen nauttii jokahetkistä syntien anteeksiantamista Kristuksessa - joka on kaikkein ihanin asia maailmassa, mitä olla taitaa. Tästä ei raukka ole itse hetikään aina tietoinen, mutta niin se on. Sen Kristus itse todistaa vuorisaarnansa alussa, kun Hän lausuu: "Autuaat ovat hengessään köyhät, sillä heidän on taivaan valtakunta. Autuaat ovat murheelliset, sillä he saavat lohdutuksen" - ja luettelee, mitä etuja siitä on: ovat siveät, ovat rauhantekijät nämä tämänmieliset ihmiset. Niistä koituu rauhantekijöitä ja maan suoloja. Se on senkaltainen asia juuri, ettei silloin kerkiä niin paljon tuomioita langettamaan toisista, kun on itsellä kylliksi velkaa. Mutta sillä, jolla ei ole velkaa, ei ole hengellisesti köyhä ja murheellinen, sillä on tuomion mieli toisia vastaan. Sen aika menee siinä, josta elämän Herra sanoo: "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi" ja taas sanoo: "Joka itsensä tuomitsee, ei häntä ensinkään tuomita."

Juho Malkamäki
9
Kirjoitelmia ja päiväkirjoja-herännäisyyden hengessä / Vs: Ura
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 22.05.24 - klo:07:46 »
Miten olisi: "Olen juuri nyt vailla sitoutumista työsuhteeseen, joten teillä on erinomainen mahdollisuus saada asiantuntemukseni ja kokemusperäinen tietotaitoni yrityksenne käyttöön"?
10
Yleinen keskustelu / Vs: Synnistä nuhtelu
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 22.05.24 - klo:07:43 »
Synnintunnustuksen sanoin olen syntymästäni saakka ollut syntinen ihminen, isieni tavoin olen rikkonut pyhää tahtoasi vastaan ja tehnyt syntiä ajatuksin ja sanoin, teoin ja laiminlyönnen. Turhahan siinä on ruveta yksilöimään syntejä. Ainakin se on turhaa, että listaisi niitä syntejä, mitä muut ovat tehneet, mutta itse ei ole. Pelkästään laiminlyöntien syntilista on pitkä. Juho Malkamäki puhui vaivan- ja velanalaisuudesta, josta herännyt ihminen ei pääse irti. Hän puhui myös siitä, että Jeesus on vain vaivan- ja velanalaisten Herra.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10