^Jatkan maantieteellä, eli minulla kaakkoisaasialaista yleiskeittoa lohiversiona. Keittoon siivutetaan fenkoli, paprika ja sipuli (itse sipulirajoitteisena valitsin oikein pienen banaanisalottisipulin), kuullotetaan ne öljyssä (oliivi ei käy, käytin seesamia), lisätään purkillinen kookosmaitoa sekä ehkä n. 7 dl vettä (=kookosmaitopurkin huuhdeliemet). Mausteeksi soijakastiketta, loraus limetti- tai sitruunamehua, kalakastiketta jollei haluta vegaanista ruokaa, jotakin chiliä sen verran kuin halutaan, ja valkosipulia ja inkivääriä, jos niistä pitää. Sitruunaruohokin käy. Suolaa, jos haluaa suolaisempaa. Keitetään kunnes on melkein kypsää, sitten voi vielä lisätä (lehti)persiljaa ja tuoretta korianteria jos haluaa.
Lohiversioon tulee lisäksi lohikuutioita, jotka lisätään lopuksi ja jotka marinoin em. mausteissa. Voi tehdä myös tofu- tai broileriversion. Voi myös lisätä nuudeleita tai perunaa ranskanperunan mallisena (potut kandee lisätä muita kasviksia myöhemmin jotteivät möyhenny). Sienetkin käyvät, etenkin viiruvalmuska on toiminut hyvin. Kaupan sienistä uskoisin että osterivinokas.
Syötyä tulee ensin "sattumat" puikoilla ja liemen hörppään päälle kulhon laidalta.