Kirjoittaja Aihe: Riitan ruokajuttuja II  (Luettu 38764 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22063
Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #30 : 06.05.09 - klo:16:31 »
Tulipa mieleen muutama Karhulan torin persoonallisuus, jotka saivat 80-luvulla perheessämme omat nimensä. Anopin miniältä ostettiin kalaa ja Miniän anopilta marjoja. Teräsrannan nuoret miehet olivat nuoruuteni sarjakuvalehden mukaan Teräsmiehen poikia. Possot ostettiin Ripatin mummolta.

Poissa Tiitiäinen

  • vaivatulla mielellä
  • Viestejä: 564
Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #31 : 06.05.09 - klo:23:31 »
Nyt ehkä pitää tunnustaa...en ole (tietääkseni) koskaan kotkalaista possoa syönyt...olen kuitenkin täällä neljättä vuotta asumassa...ja kyllä nyt sellanen herkkusuu oon, että täytyy ihan hämmästellä...noh asian ehtii korjata ennen kesäkuuta, jolloin muutan täältä pois...

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33765
Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #32 : 07.05.09 - klo:07:18 »
Grillipossoa vai munkkipossoa et ole maistanut?
Entä Atomia tai Vetyä ? (toisella murre-alueella asuville tiedoksi. edellämainitut ovat Lappeenrannan torilta saatavia kuuluisia keitinpiirakoita joissa on ainakin munaa täytteenä, en muista mitä muuta)

Nyt lähden tuskailemaan että mitä tehdään hauki- ja lahnasaaliille. Ukot on taas kalastuskiihkoissaan!

Mie syön mielelläin hailii, lohhee, sikaa, kuhhaa , muikkuu ja sillii ja vissii kaikkii muuta , vaan en haukii ja lahnaa.

  :-? Riitta
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pirska

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6624
  • Vihaaja
Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #33 : 07.05.09 - klo:19:30 »
Lainaus käyttäjältä: "Riitta-mummi"
Ukot on taas kalastuskiihkoissaan!


 

Kalastuksesta tulee aina mieleen juttu, että lappalaiset kesällä vain kalastelevat ja rakastelevat ja talvella he eivät kalastele. Jos täällä on lappalaisia, niin älkää pahastuko. Tämä ei ole tarkoitettu piikiksi.
Vielä, Herra, kutsut meitä,
Vielä sanas saarnataan.

Poissa Tiitiäinen

  • vaivatulla mielellä
  • Viestejä: 564
Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #34 : 09.05.09 - klo:13:13 »
Sitä sellaista aitoa kotkalaista munkkipossoa en ole syönyt. Toki olen muita munkkipossoja syönyt, mutta kun kotkalainen posso on käsite...

Ja vetyjä olen syönyt kyllä. Atomissa on joko munaa tai kinkkua, kumpaa haluaa ja vedyssä on molemmat. Ja on muuten hyvvää. Noh...koskapa höyryävän kuuma lihapiirakka pahaakaan olisi...

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22063
Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #35 : 09.05.09 - klo:13:16 »
Stadissa oli 60-luvulla legenda. että assan lihikset* oli tehty kulkukissoista. Maistuivat silti tai siksi.

(*Helsingin rautatieaseman kioskin lihapiirakat)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33765
Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #36 : 11.05.09 - klo:15:26 »
Kevätkalajuttua:

Kirsilahna on onneksi ohi, ja sen yhden minkä"ukot" viikonloppuna sai vei miehen veli. Haukia pantiin pakastimeen.

Sitten miehen veli oli viikonloppuna muissa hommissa ja minäkin pääsin
soutamaan ja huopaamaan. Se olikin kovaa hommaa kovassa lounaistuulessa.

Mies ja minä saatiin yksi kivankokoinen( 700-800gr.) säynävä eli säyne.
Särkikala. Lihava ja ruotoinen se on mutta Suomen kansan vanhoja savukaloja. Lisäksi tuli katiskasta n. 10 tavallisenkokoista ahventa. Säyne fileroitiin , viipaloitiin. Ahvenet suomustettiin ja suolistettiin. Suolaa vähän ja muutama tunti kylmässä.

Tein tästä kahden hengen uunisardiinin.:

kerroksittain: kalaa, sipulirenkaita, muutama maustepippuri.
                     ölyä, ketsuppia(ei ollut pyreetä) ja tomaatin viipaleitä.
                     kuivattua tilliä, kalamaustetta ja 1 valkosipulin kynsi puristettuna.

2,5 h uunissa( ensinn. 190 astetta 0,5 h sitten 150 astetta loppuaika.

                     oli oikein hyvä lisäke perunalle ja rukiiselle leivälle.
                      suolan kanssa tarkkana! ( meni vähän liikaa merisuolaa)
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

myyrä

  • Vieras
Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #37 : 11.05.09 - klo:16:00 »
Perunoita ja ryynimakkaroita. Nurmeksen Porokylän ruislimppua, juustoa ja vähän jäniksen rehuja eli tomaattia ja kurkkua. Sinistä maitoa.

Jälkiruuaksi kahvia.

Siinäpä se. :wink:

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33765
Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #38 : 11.05.09 - klo:21:41 »
Mie tykkään ja ryynimakkarast´. Otan joko puolukkahilloo(makkeeta) tai sit
hapankaalia niien kerall´. Rasvaton maito on ihan juotavaa, kun siihe ensiks tottuu. Lasi oluttakin männöö joskus. Nuorempan ei lasi riittäntkää.

Tänään tuli vauvaa odottava lapsenlapsi syömään. Täytyi tarkoin tutkia ostoksista lisä-, väri- ja säilytysaineet. Riisä, grillattua kanaa, itämainen kastike ( miedohko, valmis) ja wokkikasvikset. Hyvin hänelle maistui ja
meillekin.

Nämä meidän ruoat on ihan tavallista kotiruokaa. On vain nykyään hyvin tätä aikaa sitä harrastella.
TV:n ruokaohjelmista otan joskus vinkkejä, mutta vanha rakas Kotikokki-keittokirjani on paras opastajani.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Tiitiäinen

  • vaivatulla mielellä
  • Viestejä: 564
Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #39 : 12.05.09 - klo:19:33 »
Siirryin "nextille levelille" ja investoin ruokatermariin...mutta sen käyttö vaatii opettelua...se kun tuppaa imasemaan korkkinsa sen verran visusti kiinni, että siitä seuraa vaan kiukkunen ja nälkänen metsäläinen. Ehkä minä vielä opin ja saan hirvikeiton termoksen sisäpuolelle ennen metsään menoa...tänä aamuna jäi termokseen kuuma vesi ja soppa termoksen ulkopuolelle. Kiukkusena marssin kouluun, jossa selvis ettei tänään metsään mennäkkään, joten sain ruokaa koulussa. Loppu hyvin kaikki hyvin.. :)

Poissa Mörtti-57

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1567
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #40 : 24.05.09 - klo:16:54 »
Tälläkään saraalla tämä kilivoottelu ei taharo onnistua, vaikka kuinka yrittääs. Notta..  http://www.aijaa.com/v.php?i=4251866.jpg
« Viimeksi muokattu: 24.05.09 - klo:16:57 kirjoittanut Mörtti-57 »
Paree ymmärtää pikkuusen oikeen ku palio väärin.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33765
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #41 : 24.05.09 - klo:17:14 »
Ruokavalio muutamaksi päiväksi määrätty. Maitohappobakteereita, A-jogurttia,kaurapuuroa, mustikkakeittoa, Vichyä.

Laihdutusruokana hyvä. Olo hontelo. En ole ollut ulkomailla. Mutta söimme tiistaina ulkona, ja keskiviikkona tauti iski. Puolisoon ei kyllä iskenyt.

 :102:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33765
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #42 : 24.05.09 - klo:17:16 »
Hei Mörtti!

Miulekin niitä tulee DNA:lta, mutta nyt on muutama kyllä ulkoistettu. :039:

ja siksi kai tätä kirjoitustakin taas tulee, kun on oltava aloillaan.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33765
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #43 : 02.06.09 - klo:08:06 »
Uudesta kesäkaalista saa nopeasti hyvää. Wokissa valmistuu kasvikset, kaali, porkkana, sipuli, paprika,tomaatti ym. grillatun lihan lisäkkeeksi. Teen ulkona ne muurinpohjalettupannussa kaasupolttimen päällä. Käryt menee harakoille.
Riisi ja hapanimelä kastike sopivat ainakin meillä .  Paahtoleipää grillissä ja valkosipulivoita tai persiljavoita. Nam.

Vanhanajan maitokaali, siis kevyt kaalikeitto maitoon on helposti sulavaa ja maukasta.
Silputtu kaali, uudet porkkanat, kukkakaalia ja uutta perunaa hiukan keitetään kevytmaidossa n. 20 min. Suolaa, sokeria ja maustepikkureita muutama ja lopuksi nokare voita ken haluaa.  Ruisleipää ( ja metwustia ) siinä hellepäivän kesäkeitto.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22063
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #44 : 02.06.09 - klo:12:00 »
Asterixissa hispanialaiset kertoivat valmistavansa kaiken ruoan kuumassa oliiviöljyssä herkullisen aromin vuoksi ja britannialaiset sanoivat keittävänsä kaiken kiehuvassa vedessä - samasta syystä. Tämä olkoon johdantona kysymykselle: miten kaali keitetään niin, ettei se muistuta tiskirättiä?