Kotileiden liitteenä tuli pataruoka-reseptivihkonen. Silmäiltyäni niitä päädyin kokeilemaan Vorschmack-vuokaa. Enkä suotta. Vaikka hiukan mukaellen omani valmistin, on tämä jauhelihaperunasoselaatikkojen parhaimmistoa.
Näin kuuluu ohje:
1. Kuori ja keitä perunat. Kaada keitinvesi pois. Survo perunat
muusiksi. Lisää joukkoon juustokerma. Silppua kevätsipulit ja
kuullota ne vähässä rasvassa. Lisää sipulit, munat ja
parmesaani.
2. Viipaloi paisti monitoimikoneessa. Silppua sipuli ja valkosipuli
ja kuullota ne rasvassa. Mittaa kaikki ainekset lihan sekaan
ja pyöräytä tahnaksi.
3. Levitä lihaseos voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle
perunasose ja kypsennä 150 aseessa 1 tunti.
1 kg perunoita Minä tein: Perunamuusiin lisäsin kerman+juustoraaste+parmesaani+munat
2 dl juustokermaa jotka oli vatkannut keskenään .
nippu kevätsipulia
rasvaa lihan, naudan jauhelihan paistoin pannulla, lisäsin sipulit ja
2 munaa tomaattimurskan ja anjovista. Pestoa ei ollut.
ripaus suolaa Mustaapippuria ja ripaus suolaa.
rouhittua mustaapippuria
Uuniin, kuten ohjeessa.
400 gr kypsää karitsaa
1-2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
n 250 gr tomaattimurskaa
2 rkl punaista pestoa
100 gr anjovista
rouhittua mustaapippuria