Kirjoittaja Aihe: Tiedotus:Seurat ynnä muuta 16.3. Pieksänmaalla  (Luettu 49040 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Vompsu

  • Yhtyy veisaamaan: Koska valaissee...
  • Viestejä: 62
Huomio kaikki Pieksämäen liepeillä asuvat! (Jyväskylän seutu ny ainaski, ynnä muut)

Peksänmaalla on jo jonkin aikaa järjestetty kuukausittain Solid(aarisuus)-messuja maaseurakunnan kirkossa. Nyt se on keskiviikkona 16.3. klo 18.00., ja tällä kertaa messun jälkeen on körttiseurat :D . Kirkkokaffit ja yhdessäoloa, jutustelua, pelailua yms. on tarjolla hengentapahtumien välissä. Nuorvan Miksu puhuu, en muista seuroissa vaiko messussa, mutta kuiteskin.
Tapahtuman järjestävät Peksämäen kaupunki- ja maaseurakunnat yhdessä Pieksämäen Diakonia-ammattikorkeakoulun kanssa.

Koska oma nuorisojoukkomme ei suuren suuri ole (5hlö:ä), ja yhdessä on hauskempaa, ja enempi parempi, ja ois kiva nähä, ynnä muutenkin, kutsutaan nyt Teidät kaikki mukaan. Jyväskyläläisten kannattaa puhua Miksun kanssa, sen kyydillä pääsee, ja toivommekin jos sieltä pari autoa tulisi. Myös junalla pääsee tänne, mistä vaan (vaikka Pohjois-Savosta!).

Tulkaahan ihmeessä! Jos jollekulle jää körttikrapula Hörrykästä :wink: , niin sitä seuraavana keskiviikkona sitä voi parannella! Tämä on hyväksi koettu tapa viettää keskiviikkoiltaa. Ilmotelkaahan ayhit eteenpäin.  

Poissa PekkaV

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 10415
Vs: Tiedotus:Seurat ynnä muuta 16.3. Pieksänmaalla
« Vastaus #1 : 07.03.23 - klo:05:56 »

   "Pidä seurat

Seurajärjestäjän opas

Körttiseurat ovat hengellinen tilaisuus, joissa Siionin virsien veisuu ja lyhyet (5-10 min) puheet vuorottelevat. Alkuvirren (jonka usein seurojen emäntä tai isäntä ehdottaa) jälkeen puhe ja virsi vuorottelevat, kunnes päätetään loppuvirteen. Puheita pidetään usein 3-4. Jos puheita on vähemmän, veisataan enemmän. Puheiden tilalla voidaan joskus lukea herännäishenkisiä tekstiotteita tai kertoa vapaamuotoisemmin omia hengellisiä kuulumisia. Seurat kestävät yleensä noin tunnin. Sinua lähinnä pidettävät herännäisseurat löydät tapahtumakalenteristamme.

Puheiden ja niiden välillä veisattavien virsien tulisi muodostaa jatkumo. ”Virsi potkii puhujaa eteenpäin, puhe toista puhetta.”

Jos puheita ei pidetä lainkaan, vaan pelkästään veisataan, kyseessä ovat veisuut."

https://www.h-y.fi/paikallisosastot/pidaseurat.html

Tervetuloa talkoisiin Vaasaan! Herättäjäjuhlat rakennetaan yhdessä toimien. Juhlien onnistumiseksi tarvitsemme n. 1000 talkoolaista eri tehtäviin. Sellaisia ovat muun muassa juhla-alueen rakentaminen ja purkaminen, kahvioiden ja grillien toiminta, liiken ...

https://herattajajuhlat.fi/talkoot2024