Kirjoittaja Aihe: Riitan ruokajuttuja II  (Luettu 38102 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33647
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #60 : 14.07.09 - klo:16:52 »
Kesäkastike uusille perunoille.

1 purkki kermaviiliä (ei kevyt, taikka miksei jos on ehdoton rasvan kanssa)
1 rasia Jansson-fileitä(valuta, liota hetki,hienonna)
1 kesäsipuli(hienonna, myös osa vartta)
1 tomaatti(keskikokoinen, hienonna)
1 tl sokeria tai hunajaa
1 tl sinappia(tai maun mukaan ei )
tuoretta hienonnettua tilliä (maun mukaan, ei kuitenkaan koko nippua,osto-sellaista)
ripaus sitruunapippuria.

sekoita hyvin, mutta varovasti. Jäähdytä n.20 min. jääkaapissa.

helppo, maukas ja suht. kevyt kaveri perunalle. Muitakin kasviksia voi joukkoon kokeilla, esim kurkkuja.

                              :023:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

myyrä

  • Vieras
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #61 : 19.07.09 - klo:11:29 »
Suurimmat herkkuruokani:

Mansikat
Vaapukat
Letut
Makaroonilaatikko
Mansikkatäytekakku
Tuore ruisleipä
Paistetut muikut
Karjalanpaisti
HK:n nakit ja muusi

Inhokkeja:

Kesäkeitto
Kaali kaikissa muodoissaan
Lipeäkala
Lanttu kaikissa muodoissaan
Monet vihannekset (=jäniksen ruokaa)

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #62 : 19.07.09 - klo:20:25 »

Inhokkeja:

Kesäkeitto
Kaali kaikissa muodoissaan
Lipeäkala
Lanttu kaikissa muodoissaan
Monet vihannekset (=jäniksen ruokaa)


Mitä inhokkeja? Kaalit, lantut ja monet vihanneksethan on myyränruokaa  :icon_lol:  :icon_lol:  :icon_lol:
Pyryharakka

myyrä

  • Vieras
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #63 : 19.07.09 - klo:20:52 »
Mitä inhokkeja? Kaalit, lantut ja monet vihanneksethan on myyränruokaa  :icon_lol:  :icon_lol:  :icon_lol:

Taidan olla enemmän lihanhimoinen sokerimuurahainen. :)

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 21985
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #64 : 20.07.09 - klo:00:09 »
Eihän rehuja syömällä kasva suureksi ja vahvaksi, katso vaikka elefanttia!

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33647
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #65 : 20.07.09 - klo:07:41 »
Eilen söin alkuruokana bataatti-kookoskeittoa. Nam! Samettinen tatsi, miedon maukas.
Indonesialaista kanaa , Hawajinleikettä ja jälkkärinä ihana sitruunasorbetti.
Laivaravintola oli syöntipaikka. Kun ei itse tarvitse laittaa, maistuu kyllä. Ei sentää ihan aina.
Mansikat ovat nyt makeita. Metsävadelmat eivät vielä olleet kypsyneet. Kala otetaan nyt kalatiskistä. Padasjoelta saa maankuulua ruisleipää. Presidentti Kekkonen tilasi sitä
aina. Fazerin maalaisleipä on mieluisin hiivaleipä. Inhokkeja ei oikeastaan enää ole, kun savulahnakin on nyt mielestäni syötävää. Lipeäkala on herkkua Jouluruokaa.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 21985
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #66 : 20.07.09 - klo:09:25 »
Riävä maistuu aina, varsinkin, jos vaimo ei ole vahtimassa voin määrää sen päällä. Tuuloksesta saa vallan ernomaista.

myyrä

  • Vieras
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #67 : 20.07.09 - klo:10:42 »
Eihän rehuja syömällä kasva suureksi ja vahvaksi, katso vaikka elefanttia!

Elefantti pelkää pientä hiirtä.

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 21985
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #68 : 20.07.09 - klo:18:17 »
Eikä hiirikään ole varsinainen lihansyöjä.

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #69 : 31.07.09 - klo:21:53 »
Tässä oiva mustikkaherkku jälkiruuaksi tai kahvin kera nautittavaksi. Tämä on jonkun eteläkarjalaisen pitäjän perinneruoka, en vain muista minkä.

Mustikkakukko

250 g voita
1½ dl sokeria
5 dl ruisjauhoja
2 ti leivinjauhetta
7 dl mustikoita
maun mukaan sokeria

Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan puukauhalla. Sekaan sekoitellaan ruisjauhot, johon on sekoitettu leivinjauhe. Ruisjauhot saa olla ihan niitä karketia leipäjauhoja.
Suurin osa taikinasta painellaan uunikulhon pohjalle ja reunoille. Mustikat kulhoon ja sokeria maun mukaan ripotellaan päälle. Loppu taikinasta taputellaan kanneksi mustikoiden päälle. Yritetään mahdollisimman hyvin ummistaa kukko.
Paisttaan ensin ½ tuntia 200 asteessa ja sitten toinen  ½ tuntia 150 asteessa.
Nautitaan lämpimänä jäätelön, kermavaahdon tai vanilijakastikkeen kera.
Pieni varoituksen sana: Voi viedä kielen mennessään  :023:
Pyryharakka

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33647
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #70 : 02.08.09 - klo:13:18 »
Kannaksen-Karjalasta olevat tätini laittoivat meille lapsille nopeaa kesäruokaa. Syvälle lautaselle mustikoita, ruislimpun palasia ja hienoa sokeria. Maitoa päälle.

Hämeessä muutoin samalla lailla, mutta talkkunan kera. :107: :107: :107:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16857
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #71 : 02.08.09 - klo:13:23 »
Meillä muuten koko suven kaikki kakut ja piirakat tehdään ruisjauhoihin, joihin on lisätty ripaus jos sitäkään vehnää. Tulee tosi hyvää ja on uutta suurimalle osalle kyläilijöistä.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Atanasia

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2189
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #72 : 02.08.09 - klo:13:30 »
Lainaus
Tässä oiva mustikkaherkku jälkiruuaksi tai kahvin kera nautittavaksi. Tämä on jonkun eteläkarjalaisen pitäjän perinneruoka, en vain muista minkä.

Mustikkakukko

250 g voita
1½ dl sokeria
5 dl ruisjauhoja
2 ti leivinjauhetta
7 dl mustikoita
maun mukaan sokeria

Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan puukauhalla. Sekaan sekoitellaan ruisjauhot, johon on sekoitettu leivinjauhe. Ruisjauhot saa olla ihan niitä karketia leipäjauhoja.
Suurin osa taikinasta painellaan uunikulhon pohjalle ja reunoille. Mustikat kulhoon ja sokeria maun mukaan ripotellaan päälle. Loppu taikinasta taputellaan kanneksi mustikoiden päälle. Yritetään mahdollisimman hyvin ummistaa kukko.
Paisttaan ensin ½ tuntia 200 asteessa ja sitten toinen  ½ tuntia 150 asteessa.
Nautitaan lämpimänä jäätelön, kermavaahdon tai vanilijakastikkeen kera.
Pieni varoituksen sana: Voi viedä kielen mennessään (korjaan: se vie eikä vain voi!) 
 
 
 

Täällä Lappeenrannassa olen saanut tutustua mustikkakukkoon ja se
on aivan taivaallista !
Laitoin juuri pakkaseen mustikoita pusseihin "mustikkakukko-annoksiin" - nam!
Herra armahda.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33647
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #73 : 12.08.09 - klo:17:53 »
Herkkutatti-pizza.

minulla oli : n. 1 litra herkkutatteja ja 2 -3 dl. kanttarelleja
                    1 uusi iso sipuli ja vähän sen varsia
                     1 pss. emmental-juustoraastetta
                     2 isoa tomaattia
                     mustapippuria
                     1 pss salamisuikaleita
                      tomattisosetta
                      oreganoa (kuivaa)

                     pizzataikina: 2,5 dl haaleaa vettä
                     sopivasti vehnäjauhoja (taikina vähän löysempää kuin sämpylätaikina) 1/4 hiiva ja 1 tl suolaa ja ripaus öljyä.(hiiva ja suola ennen jauhoja)

Tee ensin taikina, taputtele märin käsin leivinpaperille ja anna nousta.

Paista viipaloidut ja hienonnetut sienet ja sipuli voissa tai öljyssä, mausta vähällä suolalla ja makusi mukaisesti mustapippurilla.Jäähdytä haaleaksi.

Levitä nousseelle pohjalle ohuelti ketsuppia, sitten sieniseos jolle oreganot ja salamisuikaleet(tai toisinpäin). Päälle juustoraaste ja ohuet tomaattiviipaleet. Paista n. 225 asteessa n. 20 min.

Ei tämä nyt mikään ihme ole, mutta ajankohtainen kyllä.
                     
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

myyrä

  • Vieras
Vs: Riitan ruokajuttuja II
« Vastaus #74 : 15.08.09 - klo:07:40 »
Pilapiirtäjä, professori Kari Suomalaisen ohje sienien käsittelyyn ja valmistukseen:

Sienet ryöpätään, keitetään, paistetaan, hakataan, kaltataan ja heitetään pellolle.