Olen tällä palstalla moitiskellut lahnaa kalana ja savulahnaa erikoisesti, ja katso nyt se alkoikin maistua. Vika ei toki ollut maussani, vaan savustajassa.
Söin Juhannusviikolla pitkästä aikaa palasen ja sehän olikin hyvää. Ja eilen aamulla lähtiessämme puoliso savusti toisen. Ja taas oli hyvää.
Selitys on se että aiemmin hän savusti kalan suomuineen. Niin oli jostain oppinut. Mutta kalan liha oli valkoista, höttöistä, ja savunmausta joka savukalassa mielestäni pitää olla melko voimakas, vain aavistus.
Nyt hän kokeili suomustetun kalan savustamista, ja kas, siinä se. Liha on kiinteää, hieman kuivaa, sopivan suolaista ja kauniin väristä ja hyvän makuista. Kuvailen kuin Salis ja seppos viinejä !
Parempaa oli kyllä omaksi Juhannusvaraksi ostettu lohi jonka paistoin pannulla kannen alla. Hölväsin lohen kermaviilillä jossa oli suolaa, homejuustoa ja ripaus curryä.
(savustetun lahnan ja curryn värinen taputus )