Körttifoorumi

Keskustelu => Yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: seppos - 05.03.11 - klo:18:41

Otsikko: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: seppos - 05.03.11 - klo:18:41
Keskustelu jatkuu täällä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Leena - 08.03.11 - klo:23:47
  Anteeksi pitkä vaalipuhe:  Tämä on kaikki mitä tahdon tällä ketaa koko vaaleista sanokakaan.

Itseäni  mietityttää erään väestöryhmän kohtalo: Työkyvttömyyseläkeläisten. Kun elinkustanusindeksi toisilla nousee, se nousee eläkeläisillä ns. taitetun indeksin mukaan, toisin sanoen eläkkeen ostovoima laskee vúosi vuodelta. Kuitenkinesim.  lääkkeet, joista kaikki eivät kuulu peruskorvauksen piiriin, kallistuvat. Jo nyt asioidessani apteekissa tutuksi tulleet farmaseutit ja proviisorit ihmettelevät:  Ei voi olla totta - lääkekulut kuukaudessa lähemmä neljäsataa euroa. Hintakattokulukorvaus ei auta, ´sillä lääkekuluissa tullaan vastaan vain, mikäli lääke kuuluu peruskorvauksen piiriin. ¨

Tiedän hyvin olevani yhteiskunnalle välttämätön paha;  taakka josta pääseminen olisi huojennus. Noin kolmen kuukauden äärimmäiseen minimiin säädetyn elämän jälkeen voin kohtalaisen hyvin, ja olen siitä kiitollinen.  Siis: Unta niin paljon kuin nukuttaa, mielellään vaikka ympäri vuorokauden, niin vähän tekemistä kuin suinkin, säännölliset ateriat, rauhallinen kävelylenkki, kaikin tavoin tasainen (lue=tylsä) meno päällä.  Eipä silti;  en jaksanutkaan enempää. Viime toukokuusta lähtien työnteko on ollut järjetön yrityskin. Haluaisin tehdä työtä, haluaisin sitä todella, mutta jo silloin nähtiin, ettei siitä kerta kaikkiaan tule mitään muuta, kuin hankalampia ja hankalampia kohtaussarjoja.  Mutta olenpahan yrittänyt!  

Tiedän, että minussa, mikäli kylmän viileästi budjettia pohditaan,  nähdään ainoastaan valitettava "yhdeksän pisteen virhe" nyt, kun ilmeistä on, etten voi hyödyttää yhteiskuntaa millään tavoin ja "miljoonan markan koulutus" on mennyt hukkaan.  Realiteetti kuitenkin on, että elän, ilman lääkkeitäni joko kuolen mikä luonnollisesti poistaisi ongelman, mutta mahdollisesti "vain" halvaudun, halvauksen laajuutta on mahdoton ennakoida Saatan jäädä vielä raskaammaksi kustannuseräksi yhteiskunnalle kuin olin ennen, mikäli esimerkiksi tarvitsen jatkuvaa laitoshoitoa. Eikö olisi tolkullisempaa myöntää lääkkeelle edes peruskorvaus. Ja jälleen:  Tämä ei ole yksin minun ongelmani.

En kaipa ulkomaanmatkoja, en biletä, koetan käyttää järkeä auttamisriehakkuudessani, sillä on ensin huolehdittava itsestäni...HK on ainut lehti jonka tahdon tilata, siitä en halua luopua - Hesaria en tilaa, enkä muitakaan sanomalehtiä, siis..  Harrastuksistani tämä läppäri on kallein, ja tekstinkäsittelyóhjelmalla voin kenties hieman hyödyttää; jokin kirjani on ollut näköjään lauludidaktiikan harjoittajille tarpeen koska hinta on kiskottu poilviin ja uusia painoksia tarvitaan..

Oma oloni on tyyni; kaikki ei mene kenties juuri Jumalan tahdon mukaan, ja maailman väerstöä rivitettäessä voin hienosti, jokaisesta tilanteesta on tie Jumalan luo, ja opettelen pyytämään jokapäiväisiä lääkkeitäni...  Mutta en ole ainoa. Edustan suurta ihmisryhmää, jota ei oikeastaan kannata huomioida vaalipuheissa. Vanhustenhoito on äärettömän tärkeä, mutta myös mainio ääniharava;  suuret ikäluokat vanhenevat, ja heidän laposensa ovat vilkkaita äänestäjiä.

Terve eläkeläinen voi nostaa ansiotasoaan työskentelemällä varsin vapaasti; minun on pitkään täytynyt sompuloida työmahdollisuuteni KELA:n  onnelsi erittäin sympaattisen palveluneuvojan kanssa. Määräyskirja 12 tunnille/viikko, työtä 30 tuntioa --mutta se oli ainoa mahdollisuus säilyttää ammattitaito.

Minä en todennäköisesti palaa työhön, ei ole varaa enää, sillä kyseessä on toistenkin hyvinvointi. Tässä ammatissa työkyky on välttämätön. Itse jään siis merkityksettömäksi harmiksi toisille, mutta minä en ole ainoa.  On ihmisiä, jotka kykenisivät sairaudestaan huolimatta ajoittain työhön. Itse asiassa meillä on huomattava työvoimareservi, jonka käyttöönoton hankaloittamista olen ihmetellyt vuosikausia ja ihmettelen edelleen.

Miksi yksikään kansanedustajaehdokas tai puolue ei rummuta tällä? Räsäselle ja monelle muullekin, mailasin - hän mailasi ja lopulta keskustelimme puhelimitse, mitä todella arvosta Hän sanoi tyrmistyneenä  ettei tuo voi olla totta, mutta tarkisti asian, ja soitti takaisin:  On se niin!  Oltakoon Päivistä muutoin mitä mieltä tahansa, hän on siitä mukava, että todella selvittää asiat, ja ainakin lupasi yrittää helpottaa sairaseläkeläisten työntekomahdollisuutta. Saman "ei voi olla totta" olen kuullut lääkeasioista puhuttaesa --- rva Hyssälä paiskasi silmilleni pykälän jolla päätös olla korvaamatta enää mitään uutta on tehty.  

Perustuslakimme tulisi taata yhdenvertainen mahdollisuus myös terveydenhoitoon.  En pidä itse tilanteesta, jossa ihminen saattaisi asianmukaisella lääkirtyksellä kyetäkin työhön, muttyei sitä saa. Ihmiset nakertelevat sitten tabletinnurkkaa... kuultu on!  Samoin on kyseenalaista, onko niiden ihmisten kohdalla toteutunut "yhdenvertainen mahdollisuus työntekoon" joiden sairaus on siinä määrin vakava, että vaaka kallistuu sille puolen, että ollaan sairaseläkkeellä ja välillä työssä, eikä työssä ja yhtämittaa poissa...

Tämä on pitkä teksti, ja pahoittelenkin sitä.  Mutta ihmettelen tätä. Miksei tämä teema kiinnosta ketään --- mistä syystä kokenut parlamentaarikko huomaa sen vasta huomautettaessa, pykäliä pengottuaan?  Mainittakoon, että hän oli ainut niistä lukuisista poliitikoista, joille mailasin tästä. Kukaan muu ei ole vastannut lainkaan.  

Myös mahdollisuus tehdä työtä pienenee kainen aikaa, sillä myös ansaintioikeus on sidottu taitettuun indeksiin. Siis, kun viisi vuotta sitten sai tehdä työtä 25 tuntia, viime vuonna sai tehdä (meillä= saada palkjan) 12 tuntia. Sillä ei se osasto pyöri, jolla olin työssä. Ja kuitenkin:  Erittäin taitava tiimi, helppo yhteistyö, ei toivottoman raskasta työtä.  Mutta silti liikaa, suurelta osin kai työperäisesti vielä. Olen ymmälläni.

Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Viisveisaaja - 19.03.11 - klo:15:07
Ei tajuu poliitikot mistään mitään.
Mun kanssa ylen vaalikoneen mukaan samaa mieltä asoista oli lähinnä Kari Kärkkäinen kristillisistä.
http://yle.fi/vaalikone09/vaalikone.php

Nyt testaamaan mtv3 kone.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: mt - 19.03.11 - klo:15:20
Olen aktivoitunut poliittisesti.

1. Ostin yhden ehdokkaan tuoreen kirjan. Kirja on hyvä [vaikka/koska/mutta/sillä] kirjoittaja on persu.

2. Eräs ikivanhasta (1900) lehdestä löytämäni suomettarelaisen senaattorin lausunto on kuulemma toimitettu vasemmistolaiselle kansanedustajalle esim. vaalipuheen piristykseksi.

Eiköhän opposition vaalityö ole nyt osaltani hoidettu. Vuorossa ovat hallituspuolueet. Mitähän hyvää niille keksisi?

Oman ehdokkaan etsinnässä on kovat kriteerit:
- Kokemusta siitä, mistä raha tulee (= yrittämistä omalla rahalla ja riskillä).
- Pystyy omaksumaan kirjallista tietoa (= lukee kirjoja)
- Pystyy ilmaisemaan kantansa kirjallisesti (=osaa kirjoittaa ymmärrettävää suomea tai ruotsia).

Voi olla, että ei löydy.

Mt
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Viisveisaaja - 19.03.11 - klo:15:35
Ei tajuu poliitikot mistään mitään.
Mun kanssa ylen vaalikoneen mukaan samaa mieltä asoista oli lähinnä Kari Kärkkäinen kristillisistä.
http://yle.fi/vaalikone09/vaalikone.php

Nyt testaamaan mtv3 kone.

Halme Ulla Kristillisten taas. Pahus en kyllä tota, mutta toi toinen ehkä Keskustasta 81%
Lehtinen Sanna. Tota voisi jo ajatella. Pappi ja aika avarakatseinen ja sen näköinen, että ehkä pärjäisi vänkäpoliitiikassa vänkäämässä.
Sitähän se politikointi on. Yhtä vänkäämistä väkisin saada oma ääni kuulumaan.

MT llä hyviä kriteerejä.
Mulla lähinnä sellainen kun ottaisi rahat pois kulttuurilta ja urheilulta.
Julkiset kaikenmaailman erikoismuseo ja muut kulttuuriin ja urheiluun liittyvät hankinnat pois.
 Tukisi rehellistä yrittämistä. Nuorille töitä.
Vapaata kauppaa samoilla ehdoilla kaikille. Paitsi korvessa eläville etuuksia kuljetus ja muissa asioissa kun ne asuu kaukana ja kaikki siksi niille kalliimpaa.
Suomelle tukia maatalouteen, että ees perunoita saisi Suomessa, eikä ne menisi Venälälle.
Kalastukseen joku roti. Hylkeet ammuttava, norppa ensimmäisenä. Ne ihme linnut kun syö kaikki pikkukalat ammuttava.
Avarakatseinen. Itsepintainen väittelijä ja oman tien kulkija.
Hasuttelija..Ihan siis samanlainen kuin minä.

Kyllä olisi paljon mitä tehdä tässä maassa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Atanasia - 19.03.11 - klo:15:43
 :icon_lol:

Minkä poliitikon olemmekaaan menettäneet viisveisaajassa!
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 19.03.11 - klo:20:26
:icon_lol:
Minkä poliitikon olemmekaaan menettäneet viisveisaajassa!

Älä vielä luovuta. Ehkä Veisaajalla on jo puolue katsottuna ja vaalikoneisto valmiina seuraaviin koitoksiin.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Syterskalet - 19.03.11 - klo:20:29
Omalla listalle ei tullut persuja maailmancup pisteille! Onko se sivistyksen merkki?
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Leena - 19.03.11 - klo:21:21
Älä vielä luovuta. Ehkä Veisaajalla on jo puolue katsottuna ja vaalikoneisto valmiina seuraaviin koitoksiin.

Juuri!  Ellei ole, mikään ei meitä estä sitä perustamasta, joka iikka sitten ryhtyy vaalityöhön oitis kun nyt näistä 2011 koitoksista tyhmemmät rämpivät minne rämpivät. Saattaa olla että maa kaipaakin uudistajan kättä kun neljä vuotta on haukottu henkeä edellisten jäljiltä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 20.03.11 - klo:08:56
 Anteeksi pitkä vaalipuhe:  Tämä on kaikki mitä tahdon tällä ketaa koko vaaleista sanokakaan.
Itseäni  mietityttää erään väestöryhmän kohtalo: Työkyvttömyyseläkeläisten. Kun elinkustanusindeksi toisilla nousee, se nousee eläkeläisillä ns. taitetun indeksin mukaan, toisin sanoen eläkkeen ostovoima laskee vúosi vuodelta. Kuitenkinesim.  lääkkeet, joista kaikki eivät kuulu peruskorvauksen piiriin, kallistuvat. Jo nyt asioidessani apteekissa tutuksi tulleet farmaseutit ja proviisorit ihmettelevät:  Ei voi olla totta - lääkekulut kuukaudessa lähemmä neljäsataa euroa. Hintakattokulukorvaus ei auta, ´sillä lääkekuluissa tullaan vastaan vain, mikäli lääke kuuluu peruskorvauksen piiriin.

Siis kysymyshän on siitä, että normaalisti elinkustannukset eivät nouse niin paljon kuin palkat. Koska indeksi on sidottu elinkustannuksiin, eläke ei nouse riittävästi. Ei muuten nouse työeläkekään, koska 80% on elinkustannusten vaikutusta ja 20 % palkkojen vaikutusta. Olisi siis järkevää tehdä komprossi 50% elinkustannukset ja 50% palkat. Nyt tosin on poikkeuksillinen vuosi, koska elintarvikkeiden tuotteet ovat nousseet rajusti.

Itse työkyvyttömyyteen. Suomessa pannaan terveitä ihmisiä työkyvyttömyyseläkkeelle masennuksen takia. Sen sijaan, että heidät kuntoutettaisiin.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 20.03.11 - klo:08:58
Omalla listalle ei tullut persuja maailmancup pisteille! Onko se sivistyksen merkki?

ON!
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Leena - 20.03.11 - klo:14:39
Siis kysymyshän on siitä, että normaalisti elinkustannukset eivät nouse niin paljon kuin palkat. Koska indeksi on sidottu elinkustannuksiin, eläke ei nouse riittävästi. Ei muuten nouse työeläkekään, koska 80% on elinkustannusten vaikutusta ja 20 % palkkojen vaikutusta. Olisi siis järkevää tehdä komprossi 50% elinkustannukset ja 50% palkat. Nyt tosin on poikkeuksillinen vuosi, koska elintarvikkeiden tuotteet ovat nousseet rajusti.

Itse työkyvyttömyyteen. Suomessa pannaan terveitä ihmisiä työkyvyttömyyseläkkeelle masennuksen takia. Sen sijaan, että heidät kuntoutettaisiin.

Työkyvyttömyyseläkkeen ongelmallisin pointti on lopulta se, että oikeus ansiotuloon eläkkeen ohella on kytketty samaan taitettuun indeksiin myös. Tällöin työtuntien määrä sulaa kuin kinos auringossa. Kun siis se oli 5v sitten 25 tuntia se on nyt 12 tuntia ja ensi vuonna kai 8-9.  Tällöin sellaisissa sairauksissa, joissa työkyky fluktuoi, ihmiset voivat vuosi vuodelta osallistua vähemmän työelämään, vaikka työpanos ja siitä kerättävä ansiotulovero tarvittaisiin.  Eläke/ osa siitä olisi maailman helpoibn periä takaisin, sillä ansioita kontrolloiva järjestelmä meillä jo on. Jos tietää etukäteen ottavansa riskin ja menevänsä puoleksi vuotta työhön, voi onneksi eläkkeensä hyllyttää etukäteen neuvotellen siksi aikaa.  Mutta riskinotto se on. Sitä ei saa takaisin kesken sopimuskauden kuin laajan byrokratian kautta.  

Mitä depressioihin tulee olen tasan samaa mieltä.  Vakavan masennustilan toipilasaika tosin on usein kriittiset 2 vuotta joskus ylikin, mutta toimintakykyä voidaan alkaa ylläpitää varovaisesti ja lisäten oitis kun asianomainen jaksaa.  Hassuinta oli, että näki depressiosta toipuneita, jotka olivat vain jo tottuneet ajattelemaan itseään työkyvyttöminä ja olivat tyrmistyneitä jos ehdotti työvoimaviranomaisten puoleen kääntymistä, heillä kun on erinomaisia tukitoimia juuri tälle ryhmälle: Ollut oikeasti työkyvytön ja vieraantunut työelämästä, ja palata voisi kyllä, kunhan tottuu ajatukseen

Lisäksi tuorein havainto osoittaa, että masennuslääke suht vaikeissa tapauksissa on tosin välttämätön muttei auta ilman akjtiviteettia.  Jotakin aktiviteettia. Sen ottaminen on sama kuin ottaa anabolisia steroideja ja mennä sohvalle katsomaan telkkaria.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 20.03.11 - klo:17:56
Työkyvyttömyyseläkkeen ongelmallisin pointti on lopulta se, että oikeus ansiotuloon eläkkeen ohella on kytketty samaan taitettuun indeksiin myös.

Oikeus ansiotuloon on 600 euroa/kk eli 7200 euroa/vuosi. Periaatteessa sen pitäisi olla sama kuin opintotuessakin eli 11 000 euroa.   

Lainaus
Lisäksi tuorein havainto osoittaa, että masennuslääke suht vaikeissa tapauksissa on tosin välttämätön muttei auta ilman akjtiviteettia.  Jotakin aktiviteettia. Sen ottaminen on sama kuin ottaa anabolisia steroideja ja mennä sohvalle katsomaan telkkaria.

Juuri näin. Lääkevaraisuus ei riitä, tarvitaan myös toimintaa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: seppos - 20.03.11 - klo:20:10
Oikeus ansiotuloon on 600 euroa/kk eli 7200 euroa/vuosi. Periaatteessa sen pitäisi olla sama kuin opintotuessakin eli 11 000 euroa.   

Juuri näin. Lääkevaraisuus ei riitä, tarvitaan myös toimintaa.

Oikeus ansiotuloon työkyvyttömyyseläkkellä vaihtelee riippuen vakuutusyhtiöstä. Valtion eläkkeissä se on 25% kuukaudessa viimeisestä kuukausipalkasta. Useilla yhtiöillä se on 30%. Hinnalliseen ylärajaan en ole törmännyt.työkyvyttömyyseläke


Tuo 600€ on määräaikaisesta laista ja se nousi 687,74€ summaan 1.3.2011. Jos ansaitset tätä enemmän selvitä eläkelaitoksestasi, mikä on henkilökohtainen rajasi. Näin neuvoo työeläke.fi
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Leena - 20.03.11 - klo:23:04
Oikeus ansiotuloon työkyvyttömyyseläkkellä vaihtelee riippuen vakuutusyhtiöstä. Valtion eläkkeissä se on 25% kuukaudessa viimeisestä kuukausipalkasta. Useilla yhtiöillä se on 30%. Hinnalliseen ylärajaan en ole törmännyt.työkyvyttömyyseläke


Tuo 600€ on määräaikaisesta laista ja se nousi 687,74€ summaan 1.3.2011. Jos ansaitset tätä enemmän selvitä eläkelaitoksestasi, mikä on henkilökohtainen rajasi. Näin neuvoo työeläke.fi
Voiko se todella vaihdella?  Kun selvitimme sitä Päivi Räsäsen kanssa, se oli sama kaikilla ts dsama kuin KEVA:lla. utten väitä vastaan koska en ole ollenkaan varma-
Oleeellistahan on se, että työkyvyttömyys alkaa ykeensä suhteellisen varhain, ja siten alkuun ihan ok riittävä eläke ei enää silloin riitä, kun vanhuuseläkeläinen alkaa omaansa nostaa, sillä se on taitetusti noussut varsin varhaisesta. Toinen ja suurempi ongelmahan oli tuo, ettei työhön kannustamisesta voi puhuakaan, jos ei kerta kaikkiaan saa lupaa koko ansiotuloon eläketulon ohella. Kuka nyt täysimääräisenä molempia tarvitsekaan, ei siitä ole kysymys, vaan sairauksista jotka välillä hellittävät, ja toimintakykynsä perusteella ao kykenisi työhön, mutta äkkinäinen relapsi  eli nopeat käänteet huonompaan tekevät niin vaikeaksi sen ennustamisen milloin eläketulon uskaltaa kastkaista. Takaisinsaanti nimittäin on varsinaista nuorallakävelyä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 21.03.11 - klo:03:47
Ylen vaalikoneesta tuli ensimmäiseksi nro 3 Tiina Elo, vihr. Kymmenen topissa oli Köyhien asialla 3. ja 6., muut olivat Vihreitä.
Aion äänestää espoolaista Tiina Eloa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 21.03.11 - klo:06:11
MTV:n vaalikoneessa ainoastaan kolmantena ja 12.:na ruots. rikkoivat Vihreiden 15 kärkisijan vyörytyksen.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 21.03.11 - klo:07:29
Voiko se todella vaihdella?  Kun selvitimme sitä Päivi Räsäsen kanssa, se oli sama kaikilla ts dsama kuin KEVA:lla. utten väitä vastaan koska en ole ollenkaan varma-
Oleeellistahan on se, että työkyvyttömyys alkaa ykeensä suhteellisen varhain, ja siten alkuun ihan ok riittävä eläke ei enää silloin riitä, kun vanhuuseläkeläinen alkaa omaansa nostaa, sillä se on taitetusti noussut varsin varhaisesta. Toinen ja suurempi ongelmahan oli tuo, ettei työhön kannustamisesta voi puhuakaan, jos ei kerta kaikkiaan saa lupaa koko ansiotuloon eläketulon ohella. Kuka nyt täysimääräisenä molempia tarvitsekaan, ei siitä ole kysymys, vaan sairauksista jotka välillä hellittävät, ja toimintakykynsä perusteella ao kykenisi työhön, mutta äkkinäinen relapsi  eli nopeat käänteet huonompaan tekevät niin vaikeaksi sen ennustamisen milloin eläketulon uskaltaa kastkaista. Takaisinsaanti nimittäin on varsinaista nuorallakävelyä.

Asiasta on keskusteltu paljon, siis siitä, miten työhön takaisin haluavat työkyvyttömyyseläkeläiset saataisiin työelämään. Nyt, kun on vielä suhteellisen suuri työttömyys, ei työkyvyttömyyseläkeläisiä työhön haluta, mutta annas mennä 5 vuotta, niin kaikki mahdolliset potentiaaliset työntekijät halutaan töihin.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: seppos - 21.03.11 - klo:09:58
Kopioin suoraan tuolta työeläke sivustolta

Työkyvyttömyyseläkkeen määrä

Työkyvyttömyyseläkkeenä maksetaan eläke, joka sinulle on karttunut työkyvyttömäksi tuloa edeltäneen vuoden loppuun mennessä. Karttuneeseen eläkkeeseen lisätään tulevan ajan eläkkeen osa. Tulevan ajan eläkkeen osa tarkoittaa sitä, että eläkettä karttuu todellisen työskentelyajan lisäksi myös laskennalliselta ajalta eli ajalta eläketapahtumavuoden alusta vanhuuseläkeikään saakka. Osatyökyvyttömyyseläke on puolet täyden työkyvyttömyyseläkkeen määrästä.

Työkyvyttömyyseläkkeeseen sovelletaan elinaikakerrointa eläkkeen alkaessa. Karttuneen eläkkeen määrä kerrotaan työkyvyttömyyden alkamisvuodelle annetulla elinaikakertoimella. Tulevan ajan eläkkeen osaan elinaikakerroin ei vaikuta.


Nuorena, alle 50-vuotiaana, työkyvyttömäksi tulleen eläkkeeseen maksetaan kertakorotus, kun eläke on jatkunut yhtäjaksoisesti viisi vuotta. Korotus on sitä suurempi, mitä nuorempana työkyvyttömyys on alkanut ja sen saa 24 – 55 -vuotias eläkkeensaaja.

Työnteko työkyvyttömyyseläkkeellä

Työkyvyttömyyseläkkeellä oleva voi parantaa toimeentuloaan ja tulevaa eläkettään tekemällä työtä. Työkyvyttömyyseläkkeellä olevien työhön paluun edistämiseksi on säädetty määräaikaislaki, joka on voimassa 1.1.2010 - 31.12.2013. Lain mukaan työkyvyttömyyseläkkeellä oleva voi ansaita aina vähintään 600 euroa kuukaudessa. Tämä ansaintaraja muuttuu 1.3.2011 alkaen 687,74 euroon, kun laki takuueläkkeestä tulee voimaan.  Jos ansaitset tätä enemmän, niin selvitä ennen työn aloittamista eläkelaitoksestasi, mikä on henkilökohtainen ansiorajasi.

Jos ansioraja ylittyy, voidaan eläkkeen maksu keskeyttää, jättää lepäämään tai lakkauttaa kokonaan. Täysi eläke voidaan myös muuttaa osatyökyvyttömyyseläkkeeksi.

Jos työkyvyttömyyseläkkeesi on jätetty lepäämään työnteon vuoksi, on töiden lopettamisesta itse ilmoitettava eläkelaitokselle, jotta eläkkeesi maksu voi taas jatkua. Eläke voi olla lepäävänä kerrallaan vähintään kolme kuukautta ja enintään kaksi vuotta.

Eläkkeen rinnalla työansioista karttuu lisää eläkettä 1,5 % vuodessa. Tähän eläkkeeseen on oikeus vasta sitten, kun työkyvyttömyyseläke muuttuu vanhuuseläkkeeksi.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: juhani - 21.03.11 - klo:10:23
Vaalikoneesta minä sain kolme ehdokasta, jotka olivat paljon minun kannallani. Keskusta, keskusta, keskusta. Merkillistä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Leena - 21.03.11 - klo:11:17
Kyllä olet oikeassa, Seppos, tämä riippuu siitä missä on työeläkevakuutettu.  Se on KEVA:lla toisin.  

Kun se todentui kohdallani, laskettiin eläkkeen määrä siten että huomioitiin neljä viimeistä vuotta (kalenterivuotta)työelämässä  ainoastaan, niistä poistettiin suurin ja pienin (ansiomäärältään) laskettiin kahdesta keskiarvo josta 60%  oli eläkkeen määrä.  Itselläni se oli sairaspoissapoissaolojen tähden niin pieni, että havaittiin toimeentulo mahdottomaksi, siksi sain ns sovitellun eläkkeen, jolla pärjäsin ja pärjäisin yhä, jos se olisi kohonnut elinkustannusindeksin mukaan.  Tästä syystä olin niin paljon työssä kuin mahdollista, jos nyt pelkkää taloudellista tilannetta katsoo.   Minä nyt tahdoin säilyttää ammattitaitoni myös.

Aluksi sain ansaita 60% bruttoansiostani, josta liuonnollisesti maksoin veron ja eläkemaksut. 40%  sai ansaita ilman että se vaikutti eläkkeeseen, sen jälkeen eläkettä perittiin asteittain pois kunnes 60% ansioista se katkaistiin kokonaan.  Samaten tuo laskettiin vuosiansioista, jolloin oli mahdollista käyttää kaikki ansaintaoikeutensa ensimerkiksi kesäkuukausina jolloin myös sijaistarve oli suunnaton. 2001 tilanne muuttui: Sain ansaita 40% bruttoansioistaan, ja /kk jonka jälkeen eläke katkaistiin kokonaan. Pärjäsin silti, sillä tuolla 12 tunnista maksetulla palkalla sain lääkkeet ostettua.  Nyt en tiedä. Täytyy harkita uskaltaisiko sittenkin kokeilla ilman olemista.

Nyt KEVA tarkkailee tilannetta ja jos 3 perättäisen kalenterikuukauden aikana on ansaittu tuo, eläke katkaistaan automaattisesti.  Eläkkeensaajalle ei tätä etukäteen kerrota, itse sain selville puhtaasti vahingossa.  Kysyin miksi en saaanut tiedoksi:  Sitä ei nyt vain kerrota.  Aika tärsky ellei työkyky kestäkään.

Oletettavasti sairauden jatkuva vaikeutuminen oli pääasiassa työperäistä. Alkuperäinen GM-epilepsian puhkeaminen oli ilman muuta, koska seílle ei ollut muuta syytä kuin toistuva päivystysrasitus. Siitä huolimatta tätä ei lueta ammattitaudiksi.
Psykiatrian erikoislääkäreillä ei ole työttömyyttä.  Päinvastoin. Meistä, kuten useimmista kuntasektorin työntekijöistä on huutava puute. Hyvä, KEVA!  Loistavaa!  Voisiko vielä älyttömämmin toimia.

Jotenkin hölmöä, että isukki ja äiti maksavat aikuisen tyttärensä lääkkeitä ja harkitsevat mökkinsä myymistä jotta lastentarhanopettaja ja lääkäri tulisivat toimeen, tyttäret siuis.  No, me sanoimme että sitä ei muuten tehtykään. Järjetöntä.  Niin kauan heidän on se pidettäväö kuin pystyvät siitä iloitsemaan. Joku roti. Pikkuinen mökki, itsenikkaroitu,m pikkuisella palstalla.  Ei käy meille.

Kyllä jotain tars tehdä.  Ja työvoimapula meikllä jo on, niillä aloilla joille suomalaiset on koulutettu.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 21.03.11 - klo:12:43
Vaalikoneesta minä sain kolme ehdokasta, jotka olivat paljon minun kannallani. Keskusta, keskusta, keskusta. Merkillistä.

Merkillistä on tuo kepulaisuus.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 21.03.11 - klo:13:28
Me Suomen Keskustassa olemme liikkuvia äänestäjiä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: seppos - 21.03.11 - klo:14:19
Minulle tuli ensimmäiseksi RKP:läinen, mutta ei tule kysymykseenkään. Ovat onnistuneet olemalla hallituksessa aina vaa'ankielenä ahmimaan etuja yli osansa ja tarpeensa. Täytyy siis valita joku muu.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Leena - 21.03.11 - klo:15:35
Mulla tulee kanssa joka koneella eri, eri puoluekin.  >:(
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 21.03.11 - klo:15:47
Sen lisäksi, miten omani kaltaisia kantoja vaalikone näyttää ehdokkaiden esittäneen, äänestyskäyttäytymiseeni vaikuttaa se, miten luotettavina pidän ko ehdokkaita. Ovatko he todella samaa mieltä kanssani vai kalastelevatko vain ääniä yleistä mielipidettä arvaillen? Ovatko he valmiita pitämään kannastaan kiinni, vai suostuvatko esimerkiksi puoluekurin nimissä luopumaan siitä? Näitähän ei voi tietää. Pärstäkerroin vaikuttaa yllättävän paljon.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 21.03.11 - klo:16:13
Sen lisäksi, miten omani kaltaisia kantoja vaalikone näyttää ehdokkaiden esittäneen, äänestyskäyttäytymiseeni vaikuttaa se, miten luotettavina pidän ko ehdokkaita. Ovatko he todella samaa mieltä kanssani vai kalastelevatko vain ääniä yleistä mielipidettä arvaillen? Ovatko he valmiita pitämään kannastaan kiinni, vai suostuvatko esimerkiksi puoluekurin nimissä luopumaan siitä? Näitähän ei voi tietää. Pärstäkerroin vaikuttaa yllättävän paljon.

On todennäköistä, että ehdokkaat kalastelevat. Kunnioitan enemmän niitä, jotka pitävät puolueen kannoista kiinni tai selvästi omasta profiilistaan kalastelematta sen enempää. Oma äänestyspäätökseni on ollut selvä jo ennen vaalikoneiden katselmusta. Vaalikoneet ovat lähinnä viihdettä ja tulokset mediasta riippuen kovin erilaisia. Ne eivät ole siis mitenkään luotettavia. Sitä paitsi nykyiset vaalikoneet ovat huonompia kuin vuoden 2007 eduskuntavaaleissa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: VMJH - 21.03.11 - klo:22:07
Papilla pitäis olla sama kuin upseerilla... ei politiikkaan! En äänestä teologiota tai upseeria, vaikka evp. olis mistä puolueesta.
 
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Mörtti-57 - 21.03.11 - klo:22:26
Mukavaa ku tulit tänne miäs Mustastamaasta! :109:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 22.03.11 - klo:03:49
Kristillisdemokraattien puolustus:

Uskonnon ja politiikan päällekkäisyyden kieltäminen on suoraan verrannollinen yhteiskunnan teokraattisuuteen. (Pyryharakalle tiedoksi, että "teokratia tarkoittaa valtiojärjestystä, jossa uskonnollinen ja valtiollinen järjestysmuoto muodostavat ykseyden." (Uusi sivistyssanakirja, Otava 1983)
   
   On huomattava, että "valtio" toistuu määritelmässä, "uskonto" ei. Valtio korostuu. Uskonto on vallalle alisteinen. "Uskokaa minua, kun minä sanon", kuuluttaa eduskuntavaaliehdokas. Uskontoa ja politiikkaa ei voi erottaa ilman, että syyllistyy  ä l y l l i s e e n  epärehellisyyteen.

   Kaikki, me, olemme kristillisiä. Miksi vain kristillispuoluelaiset saisivat edustaa kristillisiä. Siksi, koska he ovat niiin kristillisiä. Olen kateellinen.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 22.03.11 - klo:07:55
Papilla pitäis olla sama kuin upseerilla... ei politiikkaan! En äänestä teologiota tai upseeria, vaikka evp. olis mistä puolueesta.

Miksi? Onhan upseereja mukana kunnallispolitiikassa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: juhani - 22.03.11 - klo:09:54
Miksi papit ja upseerit eivät saisi osallistua politiikkaan? Onko tässä papeilla puolijumaluutta ja upseereilla tappokoneiston tavalla puolijumaluutta? En ymmärrä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: seppos - 22.03.11 - klo:10:18
Miksi papit ja upseerit eivät saisi osallistua politiikkaan? Onko tässä papeilla puolijumaluutta ja upseereilla tappokoneiston tavalla puolijumaluutta? En ymmärrä.

Ymmärrän ettet ymmärrä. Sotilaat ovat saaneet oppinsa kriisijohtamiseen, jossa muut hankkii rahat ja lelut. Papit taas on koulutettu kotimaa24.fi sivustosta päätelleen vastuuttomaan viisasteluun. Ei niin voi valtakuntaa hoitaa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 22.03.11 - klo:11:16
Ymmärrän ettet ymmärrä. Sotilaat ovat saaneet oppinsa kriisijohtamiseen, jossa muut hankkii rahat ja lelut. Papit taas on koulutettu kotimaa24.fi sivustosta päätelleen vastuuttomaan viisasteluun. Ei niin voi valtakuntaa hoitaa.

Olen tavannut kyllä aivan erilaisia pappeja ja sotilaita. Yksi kunnioittamistani sotilaista on oman komppania päällikkö, 6 laudaturin ylioppilas, tiukka upseerinalku, josta tuli lopulta armeijan tutkija. Se mies tietää enemmän kuin poliitikot. Kaverilta tulee nykyään tiukkaa, tutkittua ja pidemmälle menevää asia kuin politiikot uskaltais ääneen sanoa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 22.03.11 - klo:15:03
Olen tavannut kyllä aivan erilaisia pappeja ja sotilaita. Yksi kunnioittamistani sotilaista on oman komppania päällikkö, 6 laudaturin ylioppilas, tiukka upseerinalku, josta tuli lopulta armeijan tutkija. Se mies tietää enemmän kuin poliitikot. Kaverilta tulee nykyään tiukkaa, tutkittua ja pidemmälle menevää asia kuin politiikot uskaltais ääneen sanoa.
Kuulostaa Nudikalta.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Jampe - 22.03.11 - klo:16:00
Olen tavannut kyllä aivan erilaisia pappeja ja sotilaita. Yksi kunnioittamistani sotilaista on oman komppania päällikkö, 6 laudaturin ylioppilas, tiukka upseerinalku, josta tuli lopulta armeijan tutkija. Se mies tietää enemmän kuin poliitikot. Kaverilta tulee nykyään tiukkaa, tutkittua ja pidemmälle menevää asia kuin politiikot uskaltais ääneen sanoa.

Kyllä minustakin papit ja upseerit voivat kaikin mokomin osallistua politiikkaan. Pakostakin on pidettävä ryhdikkäänä miehenä sellaista joka sanotaan nyt vaikka everstiksi asti päässyt. Joka on omassa elämässään ryhdikäs on sitä todennäköisesti myös yhteisten asioiden hoidossa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: 1944 - 22.03.11 - klo:17:31
Lisään sen verran, että palvelin sotilaana elämän työni verran. Lopetin arvoasteikoilla kipuamisen ikäänkuin kesken. Olin halpa-arvoisena palvelijana. Ei tuntunut kivalta kuulla olevansa "porvariston lakeija" tai kuulua siihenkin joukkoon "joka Jeesuksen tappoi". Ei voi politiikassa puolustautua. Tänään eläkeläisenä sanon pilkkaajalleni heti vastaan. Sana "sinimusta porvari" tuntuu tehoavan.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Atanasia - 22.03.11 - klo:17:38
 
Lainaus
Pakostakin on pidettävä ryhdikkäänä   :icon_rolleyes: miehenä sellaista joka sanotaan nyt vaikka everstiksi asti päässyt. Joka on omassa elämässään ryhdikäs    :icon_rolleyes: on sitä todennäköisesti   :icon_rolleyes: myös yhteisten asioiden hoidossa.

ryhtiliikkeensä kullakin
näillä argumenteilla paras yhteistyen asioiden hoitaja on  -  rautakanki  :icon_lol:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Riitta-mummi - 23.03.11 - klo:12:16
Taas on KD-puolue nostanut homokysymyksen esiin vaalien alla.  Nuotta-lehti tekee vaalityötä. :-\
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 23.03.11 - klo:12:38
Taas on KD-puolue nostanut homokysymyksen esiin vaalien alla.  Nuotta-lehti tekee vaalityötä. :-\

Näinhän ne Räsäsen joukot toimivat.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 23.03.11 - klo:13:02
He ovat vilpittömiä kaikessa yksinkertaisuudessaan. Antakaamme heille anteeksi.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 23.03.11 - klo:14:58
He ovat vilpittömiä kaikessa yksinkertaisuudessaan. Antakaamme heille anteeksi.

Tunnen hyvin kristillidemokraattien Räsäsen ja pari muuta heidän vaikuttajaansa ja he eivät ole vähimmässäkään määrin vilpittömiä. Kieroa porukkaa kuin mikä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: seppos - 23.03.11 - klo:16:07
Tunnen hyvin kristillidemokraattien Räsäsen ja pari muuta heidän vaikuttajaansa ja he eivät ole vähimmässäkään määrin vilpittömiä. Kieroa porukkaa kuin mikä.

Tuo sama tuli esiin meillä seurakuntavaaleissa jo toisen kerran.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: juhani - 23.03.11 - klo:19:33
Ovatko he saatanoita kaikki?
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 23.03.11 - klo:19:51
'ihmisparka, syntinen, saatana, kurja.' (A. Kivi: 7 veljestä)
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pirska - 23.03.11 - klo:20:59
Tunnen hyvin kristillidemokraattien Räsäsen ja pari muuta heidän vaikuttajaansa ja he eivät ole vähimmässäkään määrin vilpittömiä. Kieroa porukkaa kuin mikä.

Ovatko he saatanoita kaikki?

Jospa he ovatkin ilmestyskirjan petoja?  :107:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 24.03.11 - klo:07:37
Jospa he ovatkin ilmestyskirjan petoja?  :107:

Ei nyt kannata kuitenkaan liioitella.  :003:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Antti Juhani - 27.03.11 - klo:17:27
Kotopuolen lehden vaalikoneesta tuli eka sijalle Persu, toiseksi oman kylän ehdokas, hieno naisimmeinen. Ovat arvot molemmilla kohdallaan. Taidankin äänestää nyt naista, vanhoillislestadiolaistaustaista :-\ :-\.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 27.03.11 - klo:19:16
Kotopuolen lehden vaalikoneesta tuli eka sijalle Persu, toiseksi oman kylän ehdokas, hieno naisimmeinen. Ovat arvot molemmilla kohdallaan. Taidankin äänestää nyt naista, vanhoillislestadiolaistaustaista :-\ :-\.

Sillä lailla ja samalla tuli puoluekin tiedoksi.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Antti Juhani - 27.03.11 - klo:19:43
Mittepä tuo haettoo, tällä kerttoo :icon_biggrin:.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 28.03.11 - klo:08:28
Mittepä tuo haettoo, tällä kerttoo :icon_biggrin:.

Sanos muuta. Nyt foorumissa on jo vanhoillislestadiolaisten kannattaja. Helluntailaisia täällä onkin ollut jo joka lähtöön ja puheistä päätellen myös SLEY:läisiä.

Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: mt - 28.03.11 - klo:10:37
Sanos muuta. Nyt foorumissa on jo vanhoillislestadiolaisten kannattaja. Helluntailaisia täällä onkin ollut jo joka lähtöön ja puheistä päätellen myös SLEY:läisiä.

Helpollapa tuntuu lestiksi pääsevän, jos äänestäminen riittää. Mitenkäs minä, minulla kun on lestadiolaistaustainen asiakas?

Mt
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: vasara - 28.03.11 - klo:11:51
 Eipä ole juuri korkeatasoisempaa nimittelyä kui Kotimaassa, siispä lähden hakemaan mainostaulunpohjia kaupungin varastolta. Som Moro!
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 28.03.11 - klo:14:30
Helpollapa tuntuu lestiksi pääsevän, jos äänestäminen riittää. Mitenkäs minä, minulla kun on lestadiolaistaustainen asiakas?

Asiakas on asiakas. Edustajan kannattaminen, joka on lestis, on hieman eri asia. Jos tällaista edustajaa kannattaa ja tämä pääsee läpi eduskuntaan, niin eikö sillä muka ole mitään seurauksia?
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Antti Juhani - 28.03.11 - klo:14:57
On, on, pitää oman paikkakunnan puolta :).
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Jampe - 28.03.11 - klo:16:52
ja puheistä päätellen myös SLEY:läisiä.



Pieni mutta vaatimaton reunahuomautus: SLEY ja Evankelisuus eivät ole synonyymeja.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Sanneli - 28.03.11 - klo:17:10
Jep. Nykyään on ELY:läisiäkin.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Jampe - 28.03.11 - klo:17:13
Niin, ja on se Evankelisuus jo ennen ELYäkin haaraantunut. Eihän herännäisyyskään ole synonyymi Herättäjäyhdistykselle.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pirska - 28.03.11 - klo:21:15
Sanos muuta. Nyt foorumissa on jo vanhoillislestadiolaisten kannattaja. Helluntailaisia täällä onkin ollut jo joka lähtöön ja puheistä päätellen myös SLEY:läisiä.



Vielä kun saataisiin jehovantodistajat mukaan.  :003:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 29.03.11 - klo:05:18
Joo, ja onhan heitä paljon muitakin, kun eivät vielä ole täällä olleet. Usein unohtuu, eivätkä kaikki sitä tiedäkään saati tunnusta, että viime kädessä, ennen muuta kaikki ovat körttejä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: vanha lihava mies - 29.03.11 - klo:09:30
Vielä kun saataisiin jehovantodistajat mukaan. 

Minä olen jehovan todistaja ja olen paljon muutakin,niin että mätä liha tuoksuu koko pitäjässä.

Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: tim1965 - 29.03.11 - klo:11:57
Minä olen päättänyt äänestää ensimmäisen kerran elämässäni keskustaa. Meidän paikkakunnalta on pitkään aikaan saatu viime eduskuntavaaleissa oma kansanedustaja niin haluan tukea häntä, että hän saisi jatkokauden.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: seppos - 29.03.11 - klo:12:33
Minä olen päättänyt äänestää ensimmäisen kerran elämässäni keskustaa. Meidän paikkakunnalta on pitkään aikaan saatu viime eduskuntavaaleissa oma kansanedustaja niin haluan tukea häntä, että hän saisi jatkokauden.

Tuo on aika yleistä, mutta sillä on yllättävän vähän merkitystä. Meiltä oli sama kansanedustaja useamman kauden sanomatta mitään eduskunnassa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Riitta-mummi - 29.03.11 - klo:15:10
Minä olen päättänyt äänestää ensimmäisen kerran elämässäni keskustaa. Meidän paikkakunnalta on pitkään aikaan saatu viime eduskuntavaaleissa oma kansanedustaja niin haluan tukea häntä, että hän saisi jatkokauden.
Olen aivan samoissa aatoksissa. Kaiken lisäksi ehdokkaani on  m i e s. Teen näin siitä huolimatta vaikka vaalikoneissa tuli ensisijoille kaksikin entisen oman puolueeni naista.
Vielä tyhjinä seisovat vaalijulistetelineet muistuttavat ajoista jolloin meidän perhe hoiti enimmäkseen julisteiden liimauksen ja pystytyksen Lahdessa
sen tietyn puolueen osalta.
Aika aikaa kutakin. Muutoksen aikojen toivossa elelen.
Matti menee vieläkin vaalilautakuntaan.
 Ensi viikolla äänestämään. Tulossa mielenkiintoiset vaalit.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 29.03.11 - klo:15:24
Kävin juomassa ehdokkaan vaalitoimistossa kahvit. Olen ollut kaverin luokanvalvoja ja teki mieli tavata, kun osuin ovelle ja oli joutoaikaakin. Olisikohan meitä ollut puolisen tusinaa hiukan rähjäisen oloista äijää. Politiikkaa sivuttiin kerran hiuksenhienosti, mutta muuten vitsailtiin lähes salonkikelpoisesti. Tämä puoli vaalikampanjoinnista on ihan mukavaa. Minkähän taustajärjestön maksamat kahvit ne mahtoivat olla. En paljon välitä. Enkä anna tämän vaikuttaa päätöksiini.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: myyrä - 29.03.11 - klo:16:37
Ilmastoasia on ollut viime vuosina esillä kiitettävästi. Mielestäni jopa muun ympäristönsuojelun kustannuksella. Myös vaalikoneita alkaa olla joka lähtöön. Tässä kuitenkin vielä yksi, yhden asian vaalikone.

http://www.polttavakysymys.fi/vaalikone/ehdokkaat
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 01.04.11 - klo:06:27

Luovuin aikeesta äänestää Suomen Keskustaa pääministerin turkistarhakytkennän vuoksi. Päätimme äänestää Vihreitä, koska vaalikone käski. Nyt en äänestäkään heitä, sillä eilinen helsinkiläinen aamulehti tiedotti, että Vihreiden puheenjohtaja myöhästyy aina. Pitäisi edes fyysisesti olla paikalla sovittuun aikaan!
Ketäs nyt seuraavaksi?

En tunne edes itseäni saati jotain ehdokasta. Tietty jos olisi ystävä. Sitäpaitsi ryhmän vaikutus uudessa tilanteessa valittujen joukossa on niin merkittävä, että vaalilupaukset ovat suuntaa-antavia, eivät lukkoonlyötyjä sitoumuksia.

Mielikuvaani Kokoomuksesta leimaa sen ylimyksellinen ja ylivertainen asenne: me kokoamme kansaa, me olemme koko kansa, jonkinlainen kokoteeraus, mutta olkoon. Onhan se kykypuolue ja omistajien puolue ja Suomen ylärakennetta, ja jos siihen voi samaistua, lukeutua, saa osan säteilystä ja tuntee kuuluvansa kyykyttäjien kastiin. Toisaalta nöyryyttäkin riittää ja vilpittömyyttä muille jakaa. Kyky tarkoittaa siis myös sitä.

Mutta miksi en sitten äänestäisi kokoomusta? Koska en ole ehtinyt taistolaisista kuopistani sinne asti. Otin etäisyyden kokoomuslaisista vanhemmistani itsenäistyessäni. Ehkä sitten kun vanhainhoitolaitokseen tuodaan äänestyskone sängyn viereen, viimeisillä voimillani luovutan ääneni takaisin lapsuudelleni. Ympyrä sulkeutuu.

Suomen Sosiaalidemokraattista puoluetta en ole koskaan äänestänyt. Heitä puoltaa kuitenkin "sosiaali"-etuliite. Kyllä heissäkin on toki paljon hyvää.

Kansandemokraatti on menneen talven lumia.

Perset ilmentävät juurevaa protestia. He iskevät puukkoa selkään kuin vain demokratiassa, sillä ei tekevä, so. hallitusvastuussa ja vallassa oleva vanha voi selustaansa turvata. Sivustaseuraaja ulkopuolinen voi rauhassa kiertää ja kaartaa ja etsiä kiljuvan jalopeuran lailla heikkoa kohtaa. Tämän tietäen ja tunnustaen, kuitenkin runoilijana myöntäen ulkopuolisuuden eittämättömän oikeuden, en lukeudu heihin, perspuolen kulkijoihin. Tämä katsotaan loppuun.

Kristillisdemokraatit ovat kristillisyyden vapaamatkustajia.

Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: mt - 01.04.11 - klo:08:54
Luovuin aikeesta äänestää Suomen Keskustaa...
---
Ketäs nyt seuraavaksi?
---
Mielikuvaani Kokoomuksesta...
---
Suomen Sosiaalidemokraattista puoluetta en ole...
---
Kansandemokraatti on menneen...
---
Perset ilmentävät juurevaa...
---
Kristillisdemokraatit ovat kristillisyyden...

No mihinkäs unohtui RKP/SFP?

Mt
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 01.04.11 - klo:09:01
No mihinkäs unohtui RKP/SFP?

Mt
Ankkalammikolle.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 01.04.11 - klo:09:27
Jörkkaa voisin äänestää, jos hän kuuluisi samaan vaalipiiriin.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Frank - 01.04.11 - klo:14:42
Suomen kristillisellä liitolla oli aikoinaan tiukan uskontopuolueen leima. Bjarne Kalliksen puheenjohtajakautena puolueen julkista kuvaa johdonmukaisesti muutettiin ja puolueen nimi muutettiin Kristillisdemokraateiksi ja puolueen kannatus lähti nousuun. Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsäsen kaudella puolue näyttäisi palanneen uskontopuolueeksi, joka korostaa raamatullista oikeaoppisuutta suhteessaan homoseksuaaleihin ihmisiin. Varsinkin puheenjohtaja Päivi Räsäsen käyttäytyminen Ajankohtaisen kakkosen homoillassa viime syksynä muutti hänen imagonsa kiihkouskovaisen kielteiseksi ja eroaaltoon kirkosta.

A-studio väittely homoillan jälkeen Jussi K. Niemelä&Päivi Räsänen (http://www.youtube.com/watch?v=8_xBRDC0n4M&feature=related)

Kristillisdemokraattien kannatus galluppien mukaan näyttäisi kääntyneen laskuun, koska fundamentalistit, arvokonservatiivit ja herätysliikkeet ovat saaneet puolueessa sananvaltaa. Puheenjohtaja Päivi Räsänen myös lobbasi entisen huippu-urheilija, ekonomi Sari Essayahin eurovaalikampanjaan, ja ilo oli suuri, kun hänet valittiin. Näin puheenjohtaja Päivi Räsänen saanee myös paljon helluntailaisten ääniä.

Joidenkin mielestä puheenjohtaja Päivi Räsänen on palauttamassa Kristillisdemokratit ahtaaksi uskontopuolueeksi ja hänen imagonsa on puolueelle vahingollinen.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Lipasto - 01.04.11 - klo:15:40
Mulla KD on listalla "ehdottomasti ei" persujen, piraattipuolueen, muutos 2011 ymv. kanssa.
KD heittää mun ajatukset suoraan viidesläisiin ja hellareihin ja se yhdistettynä politiikkaan herättää mussa suurta ahdistusta. Eli ei kiitos.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Frank - 01.04.11 - klo:16:28
Kristillisdemokraattien enkelimäisen kauniin ja edustavan blondin, puheenjohtaja Päivi Räsäsen puhetta säestää usein kovantuntuinen keskustelutyyli. Puhetta tulee kuin konekivääristä ja homoa ja hairahtuneita syntisiä kaatuu kuin miehiä Tali Ihantalassa.  Entinen puheenjohtaja Bjarne Kallis on nykyisen puheenjohtajan vastakohta. Entinen puheenjohtaja Bjarne Kallis on huumorintajiunen, yhteistyökykyinen ja seurallinen, nykyinen puheenjohtaja Päivi Räsäsen imago on kova ja luotaantyöntävä. Puheenjohtaja Päivi Räsänen hehkuttaa kristillisdemokraattien vaalikampanjassa kodin, uskonnon ja isänmaan arvoja.

Päivi Räsänen hehkuttaa vaalikampanjassa kodin, uskonnon ja isänmaan arvoja (http://www.kristillisdemokraatit.fi/KD/www/fi/vaalit/Eduskuntavaalit2011/index.php)

Tietenkin kristilliset perusarvot ovat hyviä asioita, mutta voiko tiukkaa arvokonservatismia soveltaa politiikan tekemiseen, kun työttömyys pitäisi puolittaa ja valtion velkaantuminen estää yhteistyössä muiden puolueiden kanssa?
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Jampe - 01.04.11 - klo:17:30
Eilen taas tuli suuri vaalikeskustelu. Soini mylvi kuin leijona kun ei mielestään saanut tarpeeksi puheaikaa. Joka kerta kun Soini joutui ahtaalle, hän alkoi huutamaan nuppi punaisena. Eihän tuollaista möykkääjää ministeriksi voi panna, kun ei ymmärrä edes että paneelikeskustelussa yhdellä kerrallaan on puheenvuoro.

Urpilainen on liian politikoiva ja päällekäyvä.

Katainen hyvä mutta vähän hermostuneen oloinen. Katainen on kuitenkin taitava keskustelija kun häntä pannaan ahtaalle. Asiapitoista ja perusteltua tekstiä!

Kiviniemi esiintyi kovasti edukseen. Rauhallinen ja itsevarma keskustelija. Suomen parhaat keskustelijat on aina olleet Kepulla. Muistetaan vaan Ahoa, Väyrystä, Pekkarista jne.

En silti aio äänestää Keskustaa koska siltarumpupolitikoinnin aika on ohi.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: tim1965 - 01.04.11 - klo:18:23
Olen aivan samoissa aatoksissa. Kaiken lisäksi ehdokkaani on  m i e s. Teen näin siitä huolimatta vaikka vaalikoneissa tuli ensisijoille kaksikin entisen oman puolueeni naista.
Vielä tyhjinä seisovat vaalijulistetelineet muistuttavat ajoista jolloin meidän perhe hoiti enimmäkseen julisteiden liimauksen ja pystytyksen Lahdessa
sen tietyn puolueen osalta.
Aika aikaa kutakin. Muutoksen aikojen toivossa elelen.
Matti menee vieläkin vaalilautakuntaan.
 Ensi viikolla äänestämään. Tulossa mielenkiintoiset vaalit.

Vaalit tulevat olemaan epäilemättä mielenkiintoiset!
Minunkin ehdokas on nyt mies, vaikka yleensä olen äänestänyt naista.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 03.04.11 - klo:08:44

 :026::n mielestä perset täyttävät mielikuvissa aukon, jota Tekevät eivät ole ehtineet. He ovat protesti. Puheenjohtajansa on vielä tiukilla. Puolueensa menettää vaaliin mennessä kaikki ajattelevat kannattajansa, näppituntumalla yhden prosentin. Puolueuskollisten määrä on kuitenkin niin suuri, että he eivät saa yhtään lisäpaikkaa.
Nukkuvien puolue menettää kaikkein eniten. Se ei saa yhtään edustajaa. Äänestäjät siirtyvät Suomen Keskustaan, jossa, myrskyn silmässä, on taas hyvä uinahtaa tietäen että homma on hanskassa.


Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 03.04.11 - klo:09:28
Mielikuvaani Kokoomuksesta leimaa sen ylimyksellinen ja ylivertainen asenne: me kokoamme kansaa, me olemme koko kansa, jonkinlainen kokoteeraus, mutta olkoon. Onhan se kykypuolue ja omistajien puolue ja Suomen ylärakennetta, ja jos siihen voi samaistua, lukeutua, saa osan säteilystä ja tuntee kuuluvansa kyykyttäjien kastiin. Toisaalta nöyryyttäkin riittää ja vilpittömyyttä muille jakaa. Kyky tarkoittaa siis myös sitä.

Tunnen Kokoomuksen kuin omat viisi sormeani. Kokoomus edustaa pääasiassa suurta keskiluokkaa eli duunareita, toimihenkilöitä ja pk-yrittäjiä. Kokoomuslaisissa ei ole enempää omistajia kuin SDP:ssä tai Keskustassa.

Mutta, jos tarkastellaan osaajia, niin Kokoomus on ylivoimainen: Katainen, Stubb, Risikko, Häkämies, Zyskowicz, Vapaavuori, Jaskari, Kanerva, Lehti, Niinistö, Perkiö, Salolainen, Sarkomaa ovat erittäin tasokkaita ja rohkeita päättäjiä.

Kokoomus on muuttunut vuosien varrella hyvinvointiyhteiskunnan tukipilariksi. Jos jonkun varaan haluaisin maan jättää, niin Kokoomuksen. SDP tuhlaa rahamme. Keskusta taas keskittyy liikaa omien etujen (maa- ja metsätalous) ajamiseen. Olen pitänyt Soinia älykkäänä ihmisenä, mutta usko hänen on horjumassa jatkuvien mielipidevaihdosten takia.  Kristillidemokraatit on eduskunnan moralisoivin puolue, joka ei ole hyväksi moraalille. Vihreissä on lahjakkaita ihmisiä, mutta puolueen politiikka on kovin sekaisin. Mieleeni ei ole koskaan tullut äänestää vasemmistoliiton edustajia. En pidä Moskovan puoluekoulussa oppineista puppugeneraattoreista.

Suomen tulevaisuus lepää pitkällä tähtäimellä Kokoomuksen, Keskustan ja SDP:n varassa. Muista ei ole vastuunkantajiksi eikä nykyään edes demareista.   
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Hölkänen - 03.04.11 - klo:10:03
Nyt on kyllä aika paljon lokaa ilmassa.

Kun Kokoomus käyttää valtion varoja yhden Aalto-yliopiston ylenmääräiseen rahoitukseen, se on hyvinvointiyhteiskunnan peruspilarina olemista, mutta kun SDP parantaa kansalaisten peruspalveluja, se on valtion varojen tuhlaamista? Toivoisin asia- enkä asennepohjaisia perusteluja ja tältä vuosikymmeneltä.

Itse taidan äänestää punavihreää kirkkoherraa, joka haluaa vähentää mammonan valtaa yhteiskunnassamme ja puolustaa ihmistä ja hänen oikeuksiaan kohtuulliseen elämään.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 03.04.11 - klo:11:35
Kun Kokoomus käyttää valtion varoja yhden Aalto-yliopiston ylenmääräiseen rahoitukseen, se on hyvinvointiyhteiskunnan peruspilarina olemista, mutta kun SDP parantaa kansalaisten peruspalveluja, se on valtion varojen tuhlaamista? Toivoisin asia- enkä asennepohjaisia perusteluja ja tältä vuosikymmeneltä.

SDP ei ole pitkää aikaan parantanut peruspalveluja, pikemminkin heikentänyt niitä. Katso niiden hallitusten päätöksiä, joissa SDP on ollut mukana. Aalto-yliopiston rahoituksella ei rakenneta hyvinvointiyhteiskuntaa. Mittasuhteet pitää ymmärtää.

Lainaus
Itse taidan äänestää punavihreää kirkkoherraa, joka haluaa vähentää mammonan valtaa yhteiskunnassamme ja puolustaa ihmistä ja hänen oikeuksiaan kohtuulliseen elämään.

Suomessa saa vapaasti äänestää, ketä haluaa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 03.04.11 - klo:12:23
Kokoomus edustaa pääasiassa suurta keskiluokkaa eli duunareita, toimihenkilöitä ja pk-yrittäjiä.

Vuorineuvokset äänestävät Kokoomusta.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: myyrä - 03.04.11 - klo:13:36


Itse taidan äänestää punavihreää kirkkoherraa, joka haluaa vähentää mammonan valtaa yhteiskunnassamme ja puolustaa ihmistä ja hänen oikeuksiaan kohtuulliseen elämään.

Meillä on sama ehdokas. ;)
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Hölkänen - 03.04.11 - klo:14:58
Niin taitaa.  :023:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Jampe - 03.04.11 - klo:15:21
Nyt on kyllä aika paljon lokaa ilmassa.

Kun Kokoomus käyttää valtion varoja yhden Aalto-yliopiston ylenmääräiseen rahoitukseen, se on hyvinvointiyhteiskunnan peruspilarina olemista,

Eiköhän Aalto-yliopistoakin nykyisin rahoita enimmäkseen yksityiset tahot. Sille ei voi mitään että esim. yrityselämä näkee järkevämpänä sijoittaa kohteeseen joka tuottaa konkreettista tekniikan huippuosaamista Suomeen.  Minusta on hyvä asia että Aalto yliopistolla menee hyvin.


Kokoomukseen sen verran että olen samaa mieltä Saliksen kanssa; -tätä nykyä ei oikein ole muuta varteen otettavaa vaihtoehtoa. Kokoomus on hoitanut hienosti hallituskautensa verrattuna esim. Keskustaan joka vain kulki katastrofista toiseen. Mari Kiviniemi on hyvä esiintyjä ja taitava keskustelija mutta valitettavasti Keskusta ei kykene näkemään metsää puilta keskittyessään liiaksi maakuntapolitikointiin. Pääasiallinen tavoite tuntuu olevan hinnalla millä hyvänsä kasvattaa omaa valtaa maakunnissa. Esim. korkeakoulujen päätön hajasijoittaminen on jo johtanut sellaiseen ilmiöön että joka tuppukylässä pitää olla oma ammattikorkeakoulu ja jos ei oikein alaa löydy niin opetetaan sitten vaikka lumiukkojen tekemistä, kunhan vaan saadaan meidänkin pikkukylään jokin toimipiste. Opiskelijat haalitaan hyvä ettei Venäjältä koska omaa nuorisoa ei riitä. Loppupeleissä kunnan talous kärsii ja kokonaistilanne vääristyy. Juuri kun yritetään purkaa esim. ikiaikaista kuntarakennetta jossa Suomi on pirstottu muutaman tuhannen asukkaan pikkukuntiin, niin Keskusta vetää vastavirtaan ainoastaan tavoitteena kasvattaa/säilyttää valtaa tämän avulla.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 04.04.11 - klo:15:30
Vuorineuvokset äänestävät Kokoomusta.

Eikös ne äänestä milloin mitäkin puoluetta, kunhan se kannattaa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 04.04.11 - klo:16:30
Kaverit on Kokoomuksessa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 05.04.11 - klo:07:07
Eiköhän Aalto-yliopistoakin nykyisin rahoita enimmäkseen yksityiset tahot. Sille ei voi mitään että esim. yrityselämä näkee järkevämpänä sijoittaa kohteeseen joka tuottaa konkreettista tekniikan huippuosaamista Suomeen.  Minusta on hyvä asia että Aalto yliopistolla menee hyvin.

Tosiasiassa rahoitus tulee pääasiassa valtiolta. Perusrahoitus (valtio) + yksityiset rahoitus (yritykset ja kansalaiset, kansalaisjärjestöt) + yksityisen rahoituksen kannustinosa (valtio).


Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Jampe - 05.04.11 - klo:15:23
Tosiasiassa rahoitus tulee pääasiassa valtiolta. Perusrahoitus (valtio) + yksityiset rahoitus (yritykset ja kansalaiset, kansalaisjärjestöt) + yksityisen rahoituksen kannustinosa (valtio).

No niin, näinhän se varmaan on. Minulle on jostain vain jäänyt sellainen mielikuva että Aaltoyliopistoa tukevat yksityiset tahot huomattavsti enemmän kuin esim. humanistisia opinahjoja. Onko se sitten juuri tuo kannustinosa joka saa paisumaan tuet suuremmiksi verrattuna moneen muuhun? Eikös se mennyt jotenkin niin, että mitä enemmän yliopisto pystyy hankkimaan yksityistä tukea, sitä suuremmalla osalla valtio sitten tukee oppilaitosta(?).

Joka tapauksessa, väheksymättä mitään tieteenalaa, niin Suomessa ei taida olla oikein leveä sektori jos oikein huippututkimuksesta puhutaan, vaan ne on muutamat alat joista tekniikka on yksi tärkeä. Jokainen yliopisto lienee pullollaan näitä poninhäntäisiä "tutkijoita" ja maistereita jotka omasta mielestään jo gradussa ovat tehneet tiedettä, mutta merkittävää tutkimusta tuskin tekee läheskään yhtä moni. Tämä nyt on tämmöistä mutua vaan...
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 05.04.11 - klo:15:57
Joka tapauksessa, väheksymättä mitään tieteenalaa, niin Suomessa ei taida olla oikein leveä sektori jos oikein huippututkimuksesta puhutaan, vaan ne on muutamat alat joista tekniikka on yksi tärkeä. Jokainen yliopisto lienee pullollaan näitä poninhäntäisiä "tutkijoita" ja maistereita jotka omasta mielestään jo gradussa ovat tehneet tiedettä, mutta merkittävää tutkimusta tuskin tekee läheskään yhtä moni. Tämä nyt on tämmöistä mutua vaan...

Tuossa on perää. Suomen Akatemiassa on maan kokoon nähden aivan liian paljon tutkimusohjelmia (13), jotka jakautuvat pienenpieniin osiin, käynnissä olevia (14) ja tulevia (14) huippuyksikköjä pienine voimavaroinen sekä lisäksi Tekniikan kehittämiskeskuksen yli 20 ohjelmaa ja useita osaamiskeskusohjelmia. Sadat miljoonat eurot menevät pieniin hankkeisiin eikä todellinen kansainvälinen huipputukimus ole mahdollista.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: myyrä - 06.04.11 - klo:12:59
Äänestin (Aku Ankkaa :003:)

ps. ei vaineskaan, ihan oikeaa ihmistä
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Niila - 06.04.11 - klo:13:18
En aio äänestää ketään ei ne kumminkaan puheitaan pidä puhuvat vain lämpimäkseen, mutta siihen se jää onhan se nähty jo monena vuonna. Sitten kun ne alkavat pitää sitten kyllä aion äänestä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 06.04.11 - klo:15:11
En aio äänestää ketään ei ne kumminkaan puheitaan pidä puhuvat vain lämpimäkseen, mutta siihen se jää onhan se nähty jo monena vuonna. Sitten kun ne alkavat pitää sitten kyllä aion äänestä.

Yksi asia pitää ymmärtää. Suomessa ei ole kahta poliittista blokkia. Tämän takia hallitus syntyy aina puolueiden yhteisesti sopiman ohjelman pohjalta, joka ei välttämättä vastaa suoraan minkään puolueen tavoitteita. Kompromisseja joudutaan siis tekemään hallituksessa, jossa on monta puoluetta mukana. Omalta osaltani valinta perustuu pitemmän ajan visioon siitä, miten yhteiskuntaa pitäisi uudistaa. En siis tuijota yksittäisi ohjelmakohtia vaan nimenomaan kokonaisuutta ja sitä, kuinka aikaansaavia puoluejohdon ympärillä olevat ovat.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Sanneli - 06.04.11 - klo:16:20
Nyt meni ääni  :)
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 06.04.11 - klo:16:34
Näin iäkkään kollegani köpöttelevän ennakkoäänestämään. Meni kuulemma siltä varalta, että kuolee ennen varsinaista vaalipäivää. Tämä on jo todellista kansalaisvelvollisuuden noudattamista, vai kuinka?
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 06.04.11 - klo:19:20
Näin iäkkään kollegani köpöttelevän ennakkoäänestämään. Meni kuulemma siltä varalta, että kuolee ennen varsinaista vaalipäivää. Tämä on jo todellista kansalaisvelvollisuuden noudattamista, vai kuinka?

Ennenhän äänestämistä pidettiin kansalaisvelvollisuuteena. Minulle asiaa selvitettiin koton ennen äänestysoikeuden saamista perin juurin ja monta kertaa, että demokratia ei voi toimia, jos ihminen jättää kansalaisvelvoitteensa suorittamatta.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Tiitiäinen - 06.04.11 - klo:19:24
Kyllä miullekii on opetettu, että äänestäminen on kansalaisvelvollisuus ja jokaisella äänellä on merkitys. Äänestämään olen siis menossa vaikka ehdokkaan arvonta on edelleen käynnissä...
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 06.04.11 - klo:19:31
Kansallisoikeus
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 06.04.11 - klo:19:39
Oikeus täyttää velvollisuutensa vai velvollisuus nauttia oikeudestaan?
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 06.04.11 - klo:20:12
Oikeus täyttää velvollisuutensa vai velvollisuus nauttia oikeudestaan?

Äänestäminen ei ole erityisemmin nautittavaa vaan kuivahko toimitus.  :003:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 06.04.11 - klo:21:25
Äänestäminen ei ole erityisemmin nautittavaa vaan kuivahko toimitus.  :003:
Jotkut nauttivat kuivahkosta valkoviinistäkin.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: sadetta - 06.04.11 - klo:21:35
Jotkut nauttivat kuivahkosta valkoviinistäkin.

Kuiva on hyvää.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Sanneli - 06.04.11 - klo:22:01
Äänestäminen on hauskaa. Melkein niinku lottoais mutta voittomahollisuudet (oman ehdokkaan pääseminen eduskuntaan tai mistä nyt ikinä sitten äänestetäänkään) on isommat  :109:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pirska - 06.04.11 - klo:22:31
Käyn minäkin äänestämässä, koska minulla on äänioikeus. Vaalikeskusteluja en jaksa seurata, mutta aion äänestää semmoista naista, jonka kannanottoja olen lukenut lehdistä pitkin hänen edellistä kauttaan kansanedustajana. Hän vaikuttaa ihmiseltä, jolla on sydän paikallaan ja jalat maassa.

Miksikähän ne vaalikeskustelut ovat niin vastenmielisiä. Niistä on jäänyt semmoinen tunne, että haastattelijat ovat aina demareiden puolella.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Niila - 07.04.11 - klo:06:43
Kyllä minullekkin on opetettu että äänestäminen on kansallisvelvollisuus ja olenkin äänestänyt niissä vaaleissa jossa on ollut sellainen ihminen joka tekee mitä lupaa ja eu:hun sekä rahaliitton liittymisestä. Eduskuntavaaleista en ole viellä sellaista lyötänyt enkä presindentinvaaleista.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 07.04.11 - klo:07:01
Kyllä minullekkin on opetettu että äänestäminen on kansallisvelvollisuus ja olenkin äänestänyt niissä vaaleissa jossa on ollut sellainen ihminen joka tekee mitä lupaa ja eu:hun sekä rahaliitton liittymisestä. Eduskuntavaaleista en ole viellä sellaista lyötänyt enkä presindentinvaaleista.

Aika kovia vaatimuksia asetat. Eiväthän kunnanvaltuutetut tai kansanedustajat poikkea muista ihmisistä ollenkaan. Samanlaisia sappaankuluttajia ne on kuin muutkin.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 07.04.11 - klo:08:18

Niila! Lukisitko, ole hyvä, Salisin vastauksen, joka oli kommentti sinun aiempana esittämääsi samanlaiseen mielipiteeseen kuin alla. Haluamatta opettaa tahtoisin sinun kiinnittävän huomiosi hänen näkökulmaansa.

Kyllä minullekkin on opetettu että äänestäminen on kansallisvelvollisuus ja olenkin äänestänyt niissä vaaleissa jossa on ollut sellainen ihminen joka tekee mitä lupaa ja eu:hun sekä rahaliittoon liittymisestä. Eduskuntavaaleista en ole viellä sellaista lyötänyt enkä presindentinvaaleista.

Yksi asia pitää ymmärtää. Suomessa ei ole kahta poliittista blokkia. Tämän takia hallitus syntyy aina puolueiden yhteisesti sopiman ohjelman pohjalta, joka ei välttämättä vastaa suoraan minkään puolueen tavoitteita. Kompromisseja joudutaan siis tekemään hallituksessa, jossa on monta puoluetta mukana. Omalta osaltani valinta perustuu pitemmän ajan visioon siitä, miten yhteiskuntaa pitäisi uudistaa. En siis tuijota yksittäisiä ohjelmakohtia vaan nimenomaan kokonaisuutta ja sitä, kuinka aikaansaavia puoluejohdon ympärillä olevat ovat.


Kiitos!


Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Niila - 07.04.11 - klo:08:50
Kyllä kiinitin. Olen katsonut asioita laajempanankin näkökulmana, mutten ole viellä lyötä sitä oikeaa puoliettakaan. Mitä nyt olen seuraillut politiikkaa siellä kyllä on puhuttu asiaa, mutta monella puolieella ne onkin jäänyt puhe asteelle ja jos ne on edennyt niin se on ollut monesti yhtä tyhjän kanssa sama kun sitä ei edes toteutettu.  Ne kun eivät ole paranteet asiota millään tavalla esim. eläkkeen uudistaminen joillakin nuosi vaan 5e. Siinäpä muutosta kerrakseen kun samaan aikaan edeskuntalaiset nosti omaa palkaansa monin kertaisella summalla. Väärin päin meni.
Sitten viellä syydetään rahaa ulkomaille vaikka tärkeämpi asia olisi ollut reumasairaala,jolle vastattiin ettei oo mistä antaa monelta meni sen myöntä pohja elämältä.
Samoin isommat puoleet polkevat jalkoihinsa pienempiä puoluita, niitä harvoja joilla olisi juuri niitä asioita jotka parantaisivat asioita suomessa.
Joten ei ole kovin positiivista kuvaa edeskunnasta.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 07.04.11 - klo:09:09
Samoin isommat puoleet polkevat jalkoihinsa pienempiä puoluita, niitä harvoja joilla olisi juuri niitä asioita jotka parantaisivat asioita suomessa.

En usko tuohon. Yleensä pienpuolueissa on sekalaista porukkaa, siis sellaisia, jotka ovat loikanneet puolueista puolueisiin. 
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Niila - 07.04.11 - klo:11:20
Tarkoitin sellaisia puolueita jotka ovat olleet vuodesta toiseen samoilla edustajilla tai vain pienillä muutoksilla ja jäävät määrällisesti suurempien puoluiden alapuolelle vähemmän tai enemmän. En loikkaripuolueita niitä ei koko eduskunnassa tarvita olenkaan ne ei tee muutakun vahinkoa ja sotkevat asioita viellä sekaisemmaksi.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: jouni - 07.04.11 - klo:18:33
Jotkut nauttivat kuivahkosta valkoviinistäkin.

Kunhan löytyisi jostain hedelmäinen ehdokas. 
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Niila - 08.04.11 - klo:01:34
Ei ainakaan noilta ehdokkailta yritteliäisyyttä puutu päästä edeuskuntaan postista yli puolet ovat vaalimainoksia.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 08.04.11 - klo:04:58
Vaalimainosten ensisijainen tarkoitus on tuoda esille asioita, joita ehdokas haluaa edistää.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Niila - 08.04.11 - klo:08:48
Niittehän tulee juuri helpottaa ehdokkaan lyötämistä. Siksi kirjoitinkin että yritteliäisyyttä lyötyy ja toivottavasti sellaiset jotka pitää myös puheensa päsevät eduskuntaan.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 08.04.11 - klo:09:22

Kun tiedän, mitä ehdokas ajaa, valinta helpottuu.

"Puheensa pitämistä" ei pitäisi painottaa liikaa. Tilanne vaalitaistelussa kentällä on aivan toinen kuin eduskunnan valiokunnissa työskentely. Pelkästään ajallisesti välissä on kuukausia, jolloin mieli voi oppimisen kautta muuttua. Kompromissit ovat välttämättömiä päätösten syntymiseksi.
Äänestäjäkansalaisen tulisi varoa yksittäisiin puheisiin ja sanoihin lukkiutumista. Turhautuminen vaanii. Sinisilmäisyydestä johtuva pettyminen edustajaan ajaa äärimmillään haukkumaan politiikkaa yleensä. Se ei ole rakentavaa. Se ei johda mihinkään. Siitä ei seuraa mitään hyvää.

Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Jampe - 08.04.11 - klo:09:42
Suurin osa kansasta on läpeensä tyhmää, ja nekin jotka eivät ole tyhmiä; -tuskin tietävät mistään mitään.  Tämä on kylmä fakta. Siksi pitäisi olla jonkinlainen äänestäjän tutkinto jonka joutuisi suorittamaan kokeella ennenkuin pääsisi äänestämään.

Jos saisi hylätyn, niin pistettäisiin julkiselle paikalle jalkapuuhun ja aasinlakki päähän, kyltti kaulaan jossa teksti: "Tyhmeliini".

Jäljelle jäävä kansanosakaan ei tiedä mitään, vaan ainoastaan luulee tietävänsä. Fakta on se, että tavallinen valveutunutkin äänestäjä äänestää tunteiden ja mielikuvien mukaan, ei tiedon. Kun työpaikkojen kahvipöydissä keskustellaan politiikasta, on se useimmiten pelkkää ääliöiden sielustaan ulostamaa merkityksetöntä molotusta joka ei perustu mihinkään järjelliseen ajatukseen vaan mielikuviin joita heihin/meihin on syötetty.

Minä sanoisin, että valtakunnanpolitiikasta voisi oikeasti tietää ja ymmärtää jotain jokin korkeassa virassa oleva/ollut valtion virkamies tahi muuten yhteiskunnallisen vaikuttamisen avainpaikoilla työskennellyt henkilö.

Meidän muiden narrien ei tarvitse luulla tietävämme tai ymmärtävämme mitään. Vaalimainonta tähtää siihen että tavallinen hädin tuskin lukea ja kirjoittaa osaava juntti saadaan kuvittelemaan tajuavansa jotain asioista ja olevansa "merkittävä vaikuttaja".

Perussuomalaisten menestyksestä näkee tämän hyvin selvästi: Siellä heidän äänestäjäjoukossa on ilmeisesti kaikkein tyhmin ja tietämättömin kansanosa mutta taitavalla mielikuvasuggestiolla ja kansankielisellä retoriikalla on luotu illuusio "Kyllä kansa tietää" vaikkei kansa todellisuudessa tiedä eikä ymmärrä yhtään mitään! Tyhmiä ja yksinkertaisia kuin uudet perunat.

Mitä muka peräkylän lippalakki-juntti voi ymmärtää siitä onko Suomen järkevää osallistua Portugal - talkoisiin vai ei? Hän ymmärtää kyllä ettei sama lippalakki sovi melonin ja päärynän päähän mutta sitä edemmäksi ei ymmärrys riitä.

Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 08.04.11 - klo:10:07

                                                                 :icon_biggrin:

Jospa sittenkin kansa tietää?! Edustuksellisuus toteutuu kansanviisautena sillä tavoin, että äänestäjä antaa viisaammalle äänensä. Kansalainen tunnustaa itseään kykenevämmän edustajakseen.

Jospa tasavaltalainen näkee falskiuden läpi? Jospa Soinin äänestäjät äänestävät, koska he haluavat nostaa esimerkillään politiikan mädän osan esiin kuivamaan. Tai he näkevät oleellisen? Totuudet ovat yksinkertaisia.

Soini on hauska. Diktaattorin mielestä kansa tarvitsee leipää ja sirkushuveja, panem et circences, sanoi roomalainen. Huumorin osuus politiikassa on tärkeä. Sen puuttuminen on kuoleman merkki. Huumorintajuja vaan on erilaisia.


Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: mt - 08.04.11 - klo:12:15
Suurin osa kansasta on läpeensä tyhmää, ja nekin jotka eivät ole tyhmiä; -tuskin tietävät mistään mitään.  Tämä on kylmä fakta. Siksi pitäisi olla jonkinlainen äänestäjän tutkinto jonka joutuisi suorittamaan kokeella ennenkuin pääsisi äänestämään.

Ehdotus oppimateriaaliksi: Valtiontalouden kuukausitiedote (pdf-asiakirja) (http://www.valtiokonttori.fi/public/download.aspx?id=82786&guid={6ae1aaa6-f9e7-4982-bd7e-cc98b0a89a8d}).

Perussuomalaisten menestyksestä näkee tämän hyvin selvästi: Siellä heidän äänestäjäjoukossa on ilmeisesti kaikkein tyhmin ja tietämättömin kansanosa mutta taitavalla mielikuvasuggestiolla ja kansankielisellä retoriikalla on luotu illuusio "Kyllä kansa tietää" vaikkei kansa todellisuudessa tiedä eikä ymmärrä yhtään mitään! Tyhmiä ja yksinkertaisia kuin uudet perunat.

Sain ylläolevan linkin yhdeltä karvapers... karvaiselta persujen äänestäjältä.

Mt
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 08.04.11 - klo:12:42
Ehdotus oppimateriaaliksi: Valtiontalouden kuukausitiedote (pdf-asiakirja) (http://www.valtiokonttori.fi/public/download.aspx?id=82786&guid={6ae1aaa6-f9e7-4982-bd7e-cc98b0a89a8d}).

Sain ylläolevan linkin yhdeltä karvapers... karvaiselta persujen äänestäjältä.Mt

Persujen talouspoliittinen osaaminen on seuraava luokkaa: 1) Persut vaativat 200 miljoonan säästöjä rauhanturvatoiminnassa. 2) Erittäin vaikeaa toteuttaa tätä tavoitetta, koska rauhanturvaamiseen on budjetoitu vain 56 miljoonalla.

Luimme eilen porukalla läpi käsiimme saanutta persujen ohjelmaa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Jampe - 08.04.11 - klo:12:46
Eikös ne vaatineet myös FST5: n ohjelmalähetyksistä säästöjä, supistamalla kanavan tarjontaa...


[voi jos olis sellainen hymiö jossa tuo naama nauraahekottaa ja paukuttaa nyrkkiä lattiaan, niin laittaisin sen tähän]  :003:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pirska - 08.04.11 - klo:14:45
 
Eikös ne vaatineet myös FST5: n ohjelmalähetyksistä säästöjä, supistamalla kanavan tarjontaa...


[voi jos olis sellainen hymiö jossa tuo naama nauraahekottaa ja paukuttaa nyrkkiä lattiaan, niin laittaisin sen tähän]  :003:

Tuossapa Jampelle hymiö, joka löytyy, kun  klikkaa kohtaa "lisää" sieltä hymiörivin oikealta puolelta.
                   :repee:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pirska - 08.04.11 - klo:14:49
Suurin osa kansasta on läpeensä tyhmää, ja nekin jotka eivät ole tyhmiä; -tuskin tietävät mistään mitään.  Tämä on kylmä fakta. Siksi pitäisi olla jonkinlainen äänestäjän tutkinto jonka joutuisi suorittamaan kokeella ennenkuin pääsisi äänestämään.

Jos saisi hylätyn, niin pistettäisiin julkiselle paikalle jalkapuuhun ja aasinlakki päähän, kyltti kaulaan jossa teksti: "Tyhmeliini". ---


Koska meistä suurin osa saisi tuon Tyhmeliini-kyltin kaulaansa, niin eikö olisi yksinkertaisempaa tehdä Viisas-kylttejä ja laittaa näiden harvojen viisaiden kaulaan se kyltti. Nämä viisaat voisivat sitten toimia vaaliavustajina meille tyhmeliineille ja sanoa, ketä meidän pitää äänestää.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Jampe - 08.04.11 - klo:14:52
No nyt päästiin asiaan!   :064: :066: :106: :110:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Niila - 08.04.11 - klo:15:26
Jos halutaan että Suomen asiat parennevat nykyisestä on oltava sen hallinnossa sellaisia, jotka ajavat asiaansa pelkäämättä eteen päin seisojen, myös sen takana mitä sanovat eikä tosipaikan tulessa luistaen siihen asti kun lopullinen päätös on tehty oli se sitten mikä tahansa. Silloin voi  sanoa hyvällä omalla tunnolla että on tehnyt kaikkensa ja yrittänyt parhaansa. Ja jos asia on mennyt läpi sellaisenaan tai joillakin muutoksilla niin iloita siitä hyvällä omalla tunnolla.
Tälläiset ihmiset rakentavat maata ei tossun alla oliat, jotka kääntävät aina kelkkansa aina siihen suuntaa mikä sillä hetkellä hyvältä näyttää unohtaen täysin mitä olivat alun perin luvannut vaalipuheisaan.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Jampe - 08.04.11 - klo:16:09
Nilla, pakko kysyä kun sinulla on tuollainen nimi: oletko lappalainen?

(ei ole pakko vastata mutta on pakko kysyä)
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Niila - 08.04.11 - klo:17:37
Olen aina ollut luonnonhelmalapsi verenperintöä saamelaisilta suvun perukoilta siitä tuo lempinimikin on tullut.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Sanneli - 10.04.11 - klo:18:43
Vaalimainosten ensisijainen tarkoitus on tuoda esille asioita, joita ehdokas haluaa edistää.

Vaalimainosten toissijainen tarkoitus on, että niihin postiluukusta tippuviin lappuihin voi piirrellä arpia, mustia silmiä ja hitlerviiksiä  :icon_wink:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Atanasia - 10.04.11 - klo:20:08
Lainaus
arpia, mustia silmiä ja hitlerviiksiä   

pirunsarvia,tupakoita suuhun, kieltä ulos illistelemään...
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 11.04.11 - klo:07:56
pirunsarvia,tupakoita suuhun, kieltä ulos illistelemään...

Aha mulla ne menee paperikeräykseen.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 11.04.11 - klo:08:17
Aha mulla ne menee paperikeräykseen.
Luuletko Sannelin ja Atanasian ripustavan kantaaottavat postmodernit teoksensa seinilleen?
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 11.04.11 - klo:08:24
Luuletko Sannelin ja Atanasian ripustavan kantaaottavat postmodernit teoksensa seinilleen?

Mielestäni ne ovat enemmänkin modernia kuin postmodernia taidetta.  :icon_wink:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 11.04.11 - klo:11:51
Mielestäni ne ovat enemmänkin modernia kuin postmodernia taidetta.  :icon_wink:
Sovitaanko, että prepostmonernia ...
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 11.04.11 - klo:13:27
Sovitaanko, että prepostmonernia ...

Ok. Mulle olis kelvannut myös postpostmoderni.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 11.04.11 - klo:13:57
Ok. Mulle olis kelvannut myös postpostmoderni.

Entäpä itellamoderni?
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 11.04.11 - klo:16:58
Entäpä itellamoderni?

Ihan tuntematon taiteen suuntaus?
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: hippiäinen - 11.04.11 - klo:17:10

En kaiketi voi äänestää kun en tiedä yhtään kenelle olisi järkevää ääni antaa  :102:

Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 11.04.11 - klo:17:23
Ihan tuntematon taiteen suuntaus?
Minusta on käsittämätöntä, että posti ei voi olla posti. Voisikohan äänestää eduskuntaan jonkun, joka tekisi asialle jotain? Taitaa olla korkeammassa kädessä, markkinavoimien.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Viisveisaaja - 11.04.11 - klo:18:31
Modernisti postissa kävin äänestämässä.
Olin varmaan ainoa, kun en äänestänyt persuja. Oisin voinut äänestääkkin, mutta että vastustavat kehitysmaarahoitusta? EI käy.

Autuaampi olisi antaa kuin ottaa.
Ihmeellistä että vastustetaan maahantulemisia ja samalla kehitysyhteistyötä.
Mitä enempi Soinia ja muita persuja kuuntelee, niin ajatus nousee, että aika itsekkäitä ja jotenkin elääkö ne tässä yhteisessä pallossa vai missä? :-\

Paljon niillä kyllä on hyvääkin.

Velvollisuus on tyätetty ja nyt jos ehdokas ei pääse läpi, niin on varaa arvostella, että jos ois mun ehdokas päässyt läpi.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Hölkänen - 11.04.11 - klo:19:15
Minusta on käsittämätöntä, että posti ei voi olla posti. Voisikohan äänestää eduskuntaan jonkun, joka tekisi asialle jotain? Taitaa olla korkeammassa kädessä, markkinavoimien.
Eräs radiohupailu viikonloppuna tiesi kertoa, että uuden brändinsä johdosta Suomi käyttää jatkossa kotimaisissa ja kansainvälisissä yhteyksissä nimeä Diurea.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: myyrä - 11.04.11 - klo:19:24
En kaiketi voi äänestää kun en tiedä yhtään kenelle olisi järkevää ääni antaa  :102:



Pingupuolue ;)
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Atanasia - 11.04.11 - klo:19:27
mie kävin ennakkoäänestämässä  :017: :icon_exclaim: :023:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: hippiäinen - 11.04.11 - klo:19:31
Pingupuolue ;)

 (http://www.cosgan.de/images/smilie/tiere/o050.gif)
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pyryharakka - 11.04.11 - klo:20:46
Kunhan löytyisi jostain hedelmäinen ehdokas. 
Onhan noilla listoilla jonkun verran nuoria naisia.  :003:

Mie tein jo kolmannen vaalikoneen. Tänään kokeilin HS:ää. Ehkäpä mie sitten äänestän sitä ehdokasta, jonka se antoi. Vastaukset meni niin paljon samoille linjoille ja hänen kommenttinsa asioihin tuntui hyvältä. Ääneni annan vasta vaalipäivänä. Menen ehkä perinteisesti viimeisen tunnin aikana äänestämään.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Antti Juhani - 11.04.11 - klo:21:36
Huominen menee vaalityöhön, vien oman kylän tulevaa kansanedustajaa kiertueelle :eusa_clap:.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: seppos - 11.04.11 - klo:21:45
Monen, kuten kohdallani, se on jo myöhäistä kun tuli  jo tuo äänioikeus käytettyä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: mt - 11.04.11 - klo:22:06
Onhan noilla listoilla jonkun verran nuoria naisia.  :003:


Gamla tanter är morjens!

Mt
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: myyrä - 12.04.11 - klo:17:12
Harmi kun tuli jo syötyä kun äsken oli lähikaupan pihalla demarien vaalikiertue ja olisi ollut soppaa tarjolla. Ex europarlamentaarikko Riitta Myllerkin näkyi olevan mukana. Hän kyllä luultavasti pääsee eduskuntaan ja jotkut kaavailevat hänestä jo ministeriäkin. Saa sitten nähdä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 12.04.11 - klo:17:16
Harmi kun tuli jo syötyä kun äsken oli lähikaupan pihalla demarien vaalikiertue ja olisi ollut soppaa tarjolla. Ex europarlamentaarikko Riitta Myllerkin näkyi olevan mukana. Hän kyllä luultavasti pääsee eduskuntaan ja jotkut kaavailevat hänestä jo ministeriäkin. Saa sitten nähdä.

Enpä juurikaan usko, että Myller pääsee ministeriksi. Siihen on kaksi syytä: a) ministeriksi pyrkiviä on paljon ja Myller on ollut poissa kotimaan politiikasta b) SDP saattaa joutua oppositioon heikon kannatuksen takia.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: myyrä - 12.04.11 - klo:17:25
Enpä juurikaan usko, että Myller pääsee ministeriksi. Siihen on kaksi syytä: a) ministeriksi pyrkiviä on paljon ja Myller on ollut poissa kotimaan politiikasta b) SDP saattaa joutua oppositioon heikon kannatuksen takia.

Demarien oppositioon joutuminen on kyllä hyvin mahdollista. Täällä heidän vanhoja äänestäjiään siirtyy nyt perussuomalaisten kannattajiksi. Tosin ps:n kannatus on myös kääntynyt laskuun.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 12.04.11 - klo:17:38
Demarien oppositioon joutuminen on kyllä hyvin mahdollista. Täällä heidän vanhoja äänestäjiään siirtyy nyt perussuomalaisten kannattajiksi. Tosin ps:n kannatus on myös kääntynyt laskuun.

Niin. Tyhmyys ja tietämättömyys on nyt valttia.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: m.k - 12.04.11 - klo:17:45
^Demarit eivät joudu oppositioon vaan (toivottavasti ja ikuisesti) pysyvät siellä...

Eipä tarvinnut vielä tänään käydä, saa jättää varsinaiseen vaalipäivään kun ei tarvitte silloin töissä olla. Pitäisi vielä ehdokas katsella varmaksi, täytyy noita vaalikoneita varmaan vielä rustailla lisää. Tahtoo vaan semmoisia pölhökustaita taas olla pyrkimässä että tarkasti pitää valita jotta hyvän löytää. Ainakin pitää olla korkeasti koulutettu, kielitaitoinen, suvaitsevainen ja mielellään mies, kokoomuslainenkin olisi hyvä olla. Lisäksi mielellään mahdollisimman nuori, kun vielä itsekin sellainen olen. Jospa se oma ehdokas löytyisi ennen sunnuntaita niin ei tarvitse mennä koppiin ja valita kuitenkin sitä näteintä tyttöä kylällä olevista mainoksista... Vaikka ei kai siinäkään sinällään suurta riskiä ole vaikka tuonne pelkkien ulkoistenkin avujen avulla pääsisi, koskapa sinne typerykset muutenkin äänestävät kaltaisiaan.

Voikohan tyttäreni muuten liittyä jo vasemmistoliittoon? Hän on 3-vuotias ja vastaa kaikkeen kysyttyyn EI EI EI isoon ääneen perustelematta sen järkevämmin. Taidankin laittaa Arhinmäelle sähköpostia että meidän tyttö joutaa tuuraamaan vaalipaneeleihin jos tarvitaan...
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 12.04.11 - klo:17:47
^Voikohan tyttäreni muuten liittyä jo vasemmistoliittoon? Hän on 3-vuotias ja vastaa kaikkeen kysyttyyn EI EI EI isoon ääneen perustelematta sen järkevämmin. Taidankin laittaa Arhinmäelle sähköpostia että meidän tyttö joutaa tuuraamaan vaalipaneeleihin jos tarvitaan...

Taitaa olla samanlaista pulinaa kuin Arhinmäelläkin. Pane ehdotus menemään.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Jampe - 12.04.11 - klo:17:52
^Demarit eivät joudu oppositioon vaan (toivottavasti ja ikuisesti) pysyvät siellä...

Eipä tarvinnut vielä tänään käydä, saa jättää varsinaiseen vaalipäivään kun ei tarvitte silloin töissä olla. Pitäisi vielä ehdokas katsella varmaksi, täytyy noita vaalikoneita varmaan vielä rustailla lisää. Tahtoo vaan semmoisia pölhökustaita taas olla pyrkimässä että tarkasti pitää valita jotta hyvän löytää. Ainakin pitää olla korkeasti koulutettu, kielitaitoinen, suvaitsevainen ja mielellään mies, kokoomuslainenkin olisi hyvä olla. Lisäksi mielellään mahdollisimman nuori, kun vielä itsekin sellainen olen. Jospa se oma ehdokas löytyisi ennen sunnuntaita niin ei tarvitse mennä koppiin ja valita kuitenkin sitä näteintä tyttöä kylällä olevista mainoksista... Vaikka ei kai siinäkään sinällään suurta riskiä ole vaikka tuonne pelkkien ulkoistenkin avujen avulla pääsisi, koskapa sinne typerykset muutenkin äänestävät kaltaisiaan.

Voikohan tyttäreni muuten liittyä jo vasemmistoliittoon? Hän on 3-vuotias ja vastaa kaikkeen kysyttyyn EI EI EI isoon ääneen perustelematta sen järkevämmin. Taidankin laittaa Arhinmäelle sähköpostia että meidän tyttö joutaa tuuraamaan vaalipaneeleihin jos tarvitaan...

Aivan kaikki kriteerit ei täyty (ei ole mies), mutta muuten vastannee kriteereitäsi.

http://susannakoski.fi/?page_id=1116 (http://susannakoski.fi/?page_id=1116)
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Jampe - 12.04.11 - klo:18:33
kun vaan tietäis vielä itte ketä äänestäisi... :-\

Olisi varmaan kivaa kun olis politiikasta oikein innostunut, niin että aivan hehkuisi jonkun tai jonkin aatteen puolesta, löisi nyrkkiä pöytään ja yrittäisi takoa tyhmemmillekin järkeä kalloon miten Suomen asioita on oikein hoidettava. Pitäisi tupailtoja jossa juotaisiin kahvia ja keskusteltaisiin politiikkaa jne.

Mutta kun mikään eikä kukaan ehdokkaista jaksa mitenkään oikein sytyttää. Äänioikeuteni meinaan kyllä käyttää että jollekin se pitää antaa mutta kelle, siinäpä vasta pulma.

Tv.stä olen seuraillut ahkerasti vaaliohjelmia ja mukavahan niitä on katsella mutta jotenkin vaivaa se, että kellään ei tunnu olevan mitään sanottavaa mitä ei olisi sanottu jo satatuhatta kertaa ennenkin. Itsestäänselvyyksiä ja iskulauseita...  Olisi paljon mielenkiintoisempaa kun pistettäisiin vaikkapa paneeli puoluejohtajille pelkistä talousasioista ja sinne vielä kommentaattoriksi joku Raimo Sailas ja muutama muu talousasioiden "grand old man"  eri tahoilta, vaikka tutkimuslaitosten johtajia.

Aluksi vaikka Pellervosta (vai onko pellervoa enää?), jostakin SAK:n tutkijaporukasta ja työnantajien puolelta ja joku kovettu virkamies kommentaattoreiksi.  Asia olisi rajattu vaikkapa taloudenhoitoon tai jopa johonkin sen alueeseen.

Minua ei tämmöinen ylimalkainen vaalisloganeiden ja ylimalkaisuuksien heittely illasta toiseen tyydytä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Atanasia - 12.04.11 - klo:21:23
Sydän ei ole vahingossa vasemmalla  :eusa_angel:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Mörtti-57 - 13.04.11 - klo:00:42

Oli tiistaina viimeisenä ennakkoäänestyspäivänä ilo ja kunnia raapustaa lipukkeeseen Lapualla Jutta Urpilaisen äänestysnumero. :icon_sunny:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 13.04.11 - klo:08:01
Sydän ei ole vahingossa vasemmalla  :eusa_angel:

Joillakin sydän on oikealla!  :109:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Atanasia - 13.04.11 - klo:08:23
Lainaus
Joillakin sydän on oikealla!   

No tietenkii jos peilistä katsoo!  :eusa_angel:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 13.04.11 - klo:08:46
Se oikeanpuolinen on maksa!
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: myyrä - 13.04.11 - klo:09:05
Äänestin vasemmistodemaria (nainen) ja vaihtoehto oli vasemmistoliittolainen (mies). :049:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: hippiäinen - 13.04.11 - klo:09:09
Joillakin sydän on oikealla!  :109:

Sydän voi ihan oikeasti olla oikealla puolella.

Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Mörtti-57 - 13.04.11 - klo:09:27
Tärkeentähän on, että syrän on paikallaan. :eusa_angel:
Tämä eherokas on ny medias bisneksillään. http://www.iltasanomat.fi/vaalit2011/Nyt%20puhuu%20viinanmyynnist%C3%A4%20ep%C3%A4ilty%20pastori%20Kyse%20oli%20yst%C3%A4v%C3%A4npalveluksesta/art-1288382259095.html
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: seppos - 13.04.11 - klo:09:30
Sydän voi ihan oikeasti olla oikealla puolella.

Niin voi. Varpaita voi olla neljä,  samoin kuin sormia. Toiset etuhampaat puuttuu useilta. Serkkutytöllä oli ylimääräinen kylkiluu, jonka vuoksi hän joutui joka vuosi koulun tubikuvauksesta lisäkuvauksiin. Siskollani on viisi etuhammasta ylhäällä, mutta niin kauniisti ettei huomaa ellei laske. Näin oli jo maitohampaissa. Olemme kaikki poikkeavia, jos ei ruumiillisesti, niin sitten henkisesti.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Atanasia - 13.04.11 - klo:09:40
On epänormaalia olla normaali.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: myyrä - 13.04.11 - klo:09:54
Taitaa olla samanlaista pulinaa kuin Arhinmäelläkin. Pane ehdotus menemään.

Tällaiset, täysin epäasialliset ja henkilöihin kohdistuvat primitiivireaktiot ovat valitettavan yleisiä tällä foorumilla. Eilen, kun lueskelin näitä, niin mieleeni tuli jo käräjäoikeus. Yön yli nukkuminen kuitenkin hieman rauhoitti mielen myrskyä. Näiden juttujen seurauksena olen alkanut myös miettiä suhtautumistani körttiläisyyteen. Jos se on nykyisin tällaista loanheittoa niin lopetan yli 30 vuotta kestäneen jäsenmaksuni ja eroan koko liikkeestä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: mt - 13.04.11 - klo:10:32
Tällaiset, täysin epäasialliset ja henkilöihin kohdistuvat primitiivireaktiot ovat valitettavan yleisiä tällä foorumilla. Eilen, kun lueskelin näitä, niin mieleeni tuli jo käräjäoikeus. Yön yli nukkuminen kuitenkin hieman rauhoitti mielen myrskyä. Näiden juttujen seurauksena olen alkanut myös miettiä suhtautumistani körttiläisyyteen. Jos se on nykyisin tällaista loanheittoa niin lopetan yli 30 vuotta kestäneen jäsenmaksuni ja eroan koko liikkeestä.

Ota, mykrä, iisisti, monella hallituspuolueen aktiivilla on jostain syystä höyrynpaine korkealla, joten ajoittaisia paineenpäästöjä varoventtiilistä pitää suvaita.

Kova tuntuu vaalijännitys olevan joka puolueessa. Kaverini harmittelee, kun koripallon kolmas loppuottelu sattuu vaali-iltaan ja estää vaalivalvojaisten seuraamisen, ja hän on sentään toisen joukkueen entinen kapteeni.

En tiedä, ehdinkö itse seurata tuloslaskentaa, mutta esteen sattuessa osaan onneksi kuvitella aika hyvin puoluejohtajien kommentteja:
- Joka tapauksessa tämä on voitto.
- Olosuhteisiin katsoen pidän tulosta vähintäänkin tyydyttävänä.
- Kovan vaalityön ansiosta saavutimme loistavan torjuntavoiton.
- Vaikka tulos ei vastaa toiveitamme, linjamme sai kuitenkin kokonaisuutena ottaen kansan tuen.
- Aloitamme valmistautumisen seuraaviin vaaleihin jo huomenna.
- Vastustajiemme toiveet eivät sentään käyneet toteen täysimääräisinä.
- Tuloksesta saamme kiittää peruskannattajiamme sekä järjestöväkeä, joka kannusti heidät vaaliuurnille.
- Vaalikarja on ammunut, nyt on lehmänkauppojen aika.

Mt
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: sadetta - 13.04.11 - klo:11:11
Tällaiset, täysin epäasialliset ja henkilöihin kohdistuvat primitiivireaktiot ovat valitettavan yleisiä tällä foorumilla.
Täällä, kuten muuallakin elämässä. "Jos et ymmärrä tiettyä asiaa samoin kuin minä/ymmärrät täysin eri tavoin, olet tyhmä/väärässä ainakin."

Näiden juttujen seurauksena olen alkanut myös miettiä suhtautumistani körttiläisyyteen. Jos se on nykyisin tällaista loanheittoa niin lopetan yli 30 vuotta kestäneen jäsenmaksuni ja eroan koko liikkeestä.
Tämä foorumi on aika harvoille körteille tapa käyttää aikaansa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 13.04.11 - klo:11:18
Tällaiset, täysin epäasialliset ja henkilöihin kohdistuvat primitiivireaktiot ovat valitettavan yleisiä tällä foorumilla. Eilen, kun lueskelin näitä, niin mieleeni tuli jo käräjäoikeus. Yön yli nukkuminen kuitenkin hieman rauhoitti mielen myrskyä. Näiden juttujen seurauksena olen alkanut myös miettiä suhtautumistani körttiläisyyteen. Jos se on nykyisin tällaista loanheittoa niin lopetan yli 30 vuotta kestäneen jäsenmaksuni ja eroan koko liikkeestä.

Kovin on pienestä körttiläisyys kiinni, jos leikkisä kommenttini ottaa noin koville. Et varmaankaan tunne Arhinmäkeä, mutta minä tunnen. Siviilissä mukava mies. Puoluejohtajan rooli on sitten ihan erilainen. Toinen vastaava puhegeneraattori on muuten eduskunnan jättävä (ex-stal) Jaakko "Jakke" Laakso, jolla on käsittämättömän likainen huumorintaju. Veijarimiehiä molemmat ja aina mukana lystinpidossa (myös kokoomuslaisten kanssa). 
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 13.04.11 - klo:11:19
Sitäpaitsi minä virtuaaliheränneenä tarvitsen lintutietoutta, koska lennän.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Jampe - 13.04.11 - klo:17:27
Olen päättänyt ehdokkaani.

156

http://www.paularisikko.fi/
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 13.04.11 - klo:17:29
Olen päättänyt ehdokkaani.

156

http://www.paularisikko.fi/

Oiva valinta tuo Paula. Politiikan todellinen työmyyrä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Jampe - 13.04.11 - klo:17:33
Paula on ollut aika vakuuttava ministerikaudellaan. Soisin sen kernaasti jatkuvan.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Atanasia - 13.04.11 - klo:18:18
Arhinmäki on tosi välkky kaveri, kannattaa ottaa
v-suodatin pois korvista ja kuunnella.

Sitäpaitsi voittaa kaikki muut ehdokkaat kautta linjan söpöydellään  :023:
ja se jos mikä on tärkeä pointti!

Ajatelkaa jos joutuisitta tuijottamaan seuraavat neljä vuotta
joka tuutin uutisista joka päivä Soinia!

Eihän sitä kestäis Erkkikää!
Mie muuttasin Ruotsiin.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Mörtti-57 - 13.04.11 - klo:18:39
Paula Risikko ei selviytyny puhtahin paperin sikainfluenssa rokotteen tilauksesta. Lääkkeet toimittanut firma teki ison lahjoituksen lääketutkimukseen ja tilaushan siitä syntyi. Amerikkalaiset eivät hyväksyneet kyseistä lääkefirmaa puutteellisten testien vuoksi eres vaihtoehroksi ja olivat viisaita varovaisuudessaan. Politiikassakaan hyvä ulosanti ei aina riitä, vaan ne teot ratkaisee.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Lipasto - 13.04.11 - klo:18:43
Arhinmäki on tosi välkky kaveri, kannattaa ottaa
v-suodatin pois korvista ja kuunnella.

Sitäpaitsi voittaa kaikki muut ehdokkaat kautta linjan söpöydellään  :023:
ja se jos mikä on tärkeä pointti!

Ajatelkaa jos joutuisitta tuijottamaan seuraavat neljä vuotta
joka tuutin uutisista joka päivä Soinia!

Eihän sitä kestäis Erkkikää!
Mie muuttasin Ruotsiin.

Joo, Paavo on ihana! Ja kannattaa juuri oikeaa jalkapallojoukkuetta! :)
Mä kyllä jotenkin tykkään Timo Soinista, mä jaksaisin kyllä katella sitä, jos puolueen kannat ei olisi ihan kestämättömät mulle. Siinä miehessä on karismaa. Soiniin tartteis asentaa mute-nappula.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Lipasto - 13.04.11 - klo:18:45
Ai juu  ja Paavolla on myös ollut useampia rescue-koiria. Siksikin saattaisin äänestää jos voisin. :icon_wink:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 13.04.11 - klo:19:18
Paula Risikko ei selviytyny puhtahin paperin sikainfluenssa rokotteen tilauksesta. Lääkkeet toimittanut firma teki ison lahjoituksen lääketutkimukseen ja tilaushan siitä syntyi. Amerikkalaiset eivät hyväksyneet kyseistä lääkefirmaa puutteellisten testien vuoksi eres vaihtoehroksi ja olivat viisaita varovaisuudessaan. Politiikassakaan hyvä ulosanti ei aina riitä, vaan ne teot ratkaisee.


Tosiasiassa asian hoiti THL. Risikko hoiti rahoituksen.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 13.04.11 - klo:19:21
Arhinmäki on tosi välkky kaveri, kannattaa ottaa
v-suodatin pois korvista ja kuunnella.

Olen kuullut Arhinmäen puheita aivan riittävästi ymmärtääkseni, millaisesta politiikasta ja persoonasta on kysymys. 
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Riitta-mummi - 13.04.11 - klo:19:22
Foorumilaiset jotka ovat kertoneet ketä äänestivät(tävät) eivät ole feministejä eivätkä sovinisteja. Mörtti, Jampe, myyrä (ainakin) valitsivat naisen,
minulta meni ääni miehelle (kai ensi kertaa vuosikymmeniin). Joku muukin mummi (tai akka) ilmoitti nyt valitsevansa miehen.   :023:

Näin tasapaino säilyy.

Ehdokkaamme näkyvät olevan puolueidensa 1-ketjua. Varma on aina varma. Ministerismies minullakin valittunani.

Äsken uutisissa kerrottiin että Lahdessa oli eilen ollut äänestäjälle annetussa lipussa numero valmiina. Ennenkuulumatonta. Ei koskaan ollut tällaista minun keskusvaalilautakunta-aikoinani. Lisäksi Prisman äänestyspaikalla katkesivat sähköt kahdeksi tunniksi. Siirryttiin "vanhaan malliin".


Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: m.k - 13.04.11 - klo:21:31
Arhinmäki on tosi välkky kaveri, kannattaa ottaa
v-suodatin pois korvista ja kuunnella.
Hankala pitää erityisen välkkynä, kun kuuntelee mm. verotukseen liittyviä kannanottoja. Henkilökohtaisella tasolla en kyllä Arhinmäkeä tunne, varmasti voi olla oikeinkin mukava ja seurallinen kaveri. Onhan toki minullakin kavereita poliittisen kentän laidasta toiseen, mutta eihän nyt (toivottavasti) kukaan valitse ystäviään poliittisen kannan mukaan? Itse asiassa on jopa mukavaa keskustella ja väitelläkin asioista, ja väittely on hieman hankalaa jos kaikki ovat jo lähtökohtaisesti samaa mieltä.

Kaikenkaikkiaan vasemmistoliiton politiikkaa ja tavoitteita kuunnellessa tulee joskus mieleen, että voiko olla noin jalat irti maasta? Tavoitteet sinällään ovat oikein yleviä ja jollain tasolla kannatettaviakin, mutta realistisia rahoitusmalleja ei mm. kansalaispalkalle ole esittää. Pääomatuloverotuksen radikaali kiristäminen ja etenkin muuttaminen progressiiviseksi johtaisi todennäköisesti siihen, että suuret sijoittajat siirtäisivät varojaan pois suomesta ja piiloon suomalaiselta verottajalta. Samoin esimerkiksi yksityisten vuokranantajien saamat tuotot sijoitusasunnoistaan putoaisivat merkittävästi, mikä saattaisi johtaa lyhyelläkin aikavälillä siihen että asuntosijoittajat haluavat myydä asuntonsa ja siirtää niihin sidotut varat tuottavampiin kohteisiin. Tämä taas saattaa johtaa siihen, että asuntojen hinnat laskevat lyhyelläkin aikavälillä, mikä ei liene toivottavaa asuntovelallisten kannalta. Myös SDP:n ehdottama progressiivinen asteikko pääomatulojen verotukseen oli samansuuntainen kuin vasemmistoliitolla. Ilmeisesti siis vasemmistopuolueet eivät halua kannustaa suomalaisia sijoittamaan kotimaisiin yrityksiin tai ahkeraan työntekoon?

Kiitoksia kovasti ehdokasehdotuksesta tuolla ylempänä, mutta vaalipiiri oli valitettavasti väärä... Oma ehdokas on nyt kuitenkin varmistunut, joten rauhassa odotellaan vaalipäivää, äänestämistä ja sen jälkeen sitten leivoskahvit!
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Mörtti-57 - 13.04.11 - klo:21:56

Tosiasiassa asian hoiti THL. Risikko hoiti rahoituksen.

Peruspalveluministerinä Paula Risikko on vastuussa THL:n päätöksistä.
http://www.adressit.com/keskustelu/12582
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Atanasia - 13.04.11 - klo:22:02
Lainaus
Soiniin tartteis asentaa mute-nappula.

Hyvä ehdotus
voisi sopia moneen muuhunkin poliitikkoon.


Minä olen sitä mieltä, että koko maailmassa pitäisi tehdä täysi rakennemuutosremontti.

1. teesi: päätöksiä ja valintoja ei ratkaise mistä saa eniten voittoa,  vaan se mikä on ihmiselle hyväksi
2. teesi: jokainen, vauvasta vaariin, antaa panoksensa kykyjensä mukaan
3. teesi: jokaiselle tarpeen mukaan

Näin yksinkertaista se on.  :109:



Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: seppos - 13.04.11 - klo:22:42
Risikko on Ylihärmän körttejä taustaltaan ja puhui Seinäjoen juhlilla, jos sillä on sitten mitään merkitystä. Minusta uskonto ja politiikka on pidettävä riittävän etäällä toisistaan. Niiden sotkemisesta tulee yleensä vain harmia maailma ja historia ovat opettaneet.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Sanneli - 13.04.11 - klo:23:32
Jos risikko ois mun vaalipiiristä niin vissisti äänestäisin sitä. Se on niin reilu opiskelijoille.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Riitta-mummi - 14.04.11 - klo:07:45
Niin minäkin, vaikka en enää puoluetta kannata.  Risikolla on tosi slogankin:Turnauksenkestävä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 14.04.11 - klo:07:54
Lainaus käyttäjältä: SeppoS
Minusta uskonto ja politiikka on pidettävä riittävän etäällä toisistaan. Niiden sotkemisesta tulee yleensä vain harmia maailma ja historia ovat opettaneet.

Minulle taasen maailma ja historia on opettanut, että jos kristinuskoa ja politiikkaa ei ole sekoitettu toisiinsa, niin siitä on syntynyt harmia.

Siitä olen toki SeppoSin kanssa yhtä mieltä, että harmia on kosolti seurannut siitä, että kristinusko ja politiikka sekoitetaan toisiinsa kirkollisvaaleissa ja kirkon asioiden hoitamisessa.
Uskontoon liittyvissä asioissa kristinuskoa ja politiikkaa ei pitäisi sekoittaa keskenään, eli SepposSin linjoilla tässä yksityiskohdassa  olen.

Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 14.04.11 - klo:08:09
Hyvä ehdotus
voisi sopia moneen muuhunkin poliitikkoon.


Minä olen sitä mieltä, että koko maailmassa pitäisi tehdä täysi rakennemuutosremontti.

1. teesi: päätöksiä ja valintoja ei ratkaise mistä saa eniten voittoa,  vaan se mikä on ihmiselle hyväksi
2. teesi: jokainen, vauvasta vaariin, antaa panoksensa kykyjensä mukaan
3. teesi: jokaiselle tarpeen mukaan

Näin yksinkertaista se on.  :109:

Kolmas teesi on Karl Marxilta.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Atanasia - 14.04.11 - klo:09:13
Paula Risikko on harvinainen tapaus kansanedustajista,
koska hän tuntuu jotenkin aidolta ja rehelliseltä  :107:
saa vaikutelman ettei hänellä ole roolia päällä, se on hienoa  :023:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 14.04.11 - klo:10:18
Raimo Sailaskin totesi: "On osoitettu, ettei nopea kasvu paranna julkisen talouden tasapainoa pitkällä aikavälillä." Talouskasvu ei taida luoda vakautta ja työpaikkoja. Taitaa olla toisinpäin, vakaus ja työ tuo kohentaa taloutta.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 14.04.11 - klo:10:29
Raimo Sailaskin totesi: "On osoitettu, ettei nopea kasvu paranna julkisen talouden tasapainoa pitkällä aikavälillä." Talouskasvu ei taida luoda vakautta ja työpaikkoja. Taitaa olla toisinpäin, vakaus ja työ tuo kohentaa taloutta.

Kuten Sailaskin tietää, niin ei edes kommunistien hallitsema Kiina voi säätää talouskasvun määrää sopivaksi ja vakaaksi. Toteamus on siis sinänsä ihan oikein, muttei ota huomioon markkinatalouden tai edes suunnitelmatalouden lähtökohtia. Talouskasvua ei voi säädellä, mutta julkisen talouden velkaantumista voidaan toki vähentää vaikka siitä syntyykin itkua ja hammastenkiristystä. Valitettavasti Suomessa on edelleen puolueita, jotka lupaavat maat ja taivaat välittämättä lainkaan siitä, kuinka paljon velkaa pitää ottaa lupausten lunastamiseksi.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: seppos - 14.04.11 - klo:10:53
Raimo Sailaskin totesi: "On osoitettu, ettei nopea kasvu paranna julkisen talouden tasapainoa pitkällä aikavälillä." Talouskasvu ei taida luoda vakautta ja työpaikkoja. Taitaa olla toisinpäin, vakaus ja työ tuo kohentaa taloutta.

Minusta tuo on aika loogista. Mitä vähemmän elätettäviä sitä parempi tilanne.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 14.04.11 - klo:11:17
Kuten Sailaskin tietää, niin ei edes kommunistien hallitsema Kiina voi säätää talouskasvun määrää sopivaksi ja vakaaksi. Toteamus on siis sinänsä ihan oikein, muttei ota huomioon markkinatalouden tai edes suunnitelmatalouden lähtökohtia. Talouskasvua ei voi säädellä, mutta julkisen talouden velkaantumista voidaan toki vähentää vaikka siitä syntyykin itkua ja hammastenkiristystä. Valitettavasti Suomessa on edelleen puolueita, jotka lupaavat maat ja taivaat välittämättä lainkaan siitä, kuinka paljon velkaa pitää ottaa lupausten lunastamiseksi.
Talouskasvu ei siis kelpaa perusteeksi millekään suunnitelmalle tai ohjelmalle. Julkisen talouden pitää toimia kutakuinkin kelvollisesti markkinavoimien oikuista huolimatta.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 14.04.11 - klo:12:46
Talouskasvu ei siis kelpaa perusteeksi millekään suunnitelmalle tai ohjelmalle. Julkisen talouden pitää toimia kutakuinkin kelvollisesti markkinavoimien oikuista huolimatta.

Asia on nyt vain niin, ettei ole työtä eikä julkista taloutta ilman yrityksiä, jotka työllistävät ihmisiä. Mitä enemmän yrityksiä on ja mitä enemmän kasvuyrityksiä, sitä enemmän on myös työpaikkoja. Ja mitä enemmän on työpaikkoja, sitä enemmän on verotuloja. Verotuloilla taas ylläpidetään palveluja ja maksetaan valtion velkoja. Julkinen talous ei siis toimi, jos yrityksille ei ole markkinoita.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 14.04.11 - klo:12:53
Kun yritykset kasvavat ja menestyvät tarpeeksi, ne pystyvät investoimaan automatiikkaan ja lisäämään tuotantoaan moninkertaiseksi työllistämättä ketään. Pörssissä annetaan sijoittajille myönteinen signaali pikemminkin irtisanomalla kuin lisäämällä henkilöstöä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 14.04.11 - klo:14:48
Kun yritykset kasvavat ja menestyvät tarpeeksi, ne pystyvät investoimaan automatiikkaan ja lisäämään tuotantoaan moninkertaiseksi työllistämättä ketään. Pörssissä annetaan sijoittajille myönteinen signaali pikemminkin irtisanomalla kuin lisäämällä henkilöstöä.

Tämä saattaa päteä muutamaan kymmeneen yritykseen. On kuitenkin muistettava, että yli 95 % yrityksistä on yksinyrittäjiä, mikroyrittäjiä, pienyrittäjiä ja keskisuuria yritättäjiä. Näissä syntyy valtaosa uusista työpaikoista.  
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Antti Juhani - 14.04.11 - klo:15:01
Katsoisko joku tämän päivän Hesarista mitä Raimo Sailas sanoi. Sanoi jotakin tosi nokkelasti tämän päivän odotuksista joita uusiin edustajiin luodaan. Itse en enää muista, kun luin sen jo aamulla ja enkä tallentanut kovalevylle. :-\
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 14.04.11 - klo:15:12
Katsoisko joku tämän päivän Hesarista mitä Raimo Sailas sanoi. Sanoi jotakin tosi nokkelasti tämän päivän odotuksista joita uusiin edustajiin luodaan. Itse en enää muista, kun luin sen jo aamulla ja enkä tallentanut kovalevylle. :-\

Luin jutun nopeasti. Ei Sailas oikeastaan sanonut siinä jutussa mitään.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Mörtti-57 - 14.04.11 - klo:18:31
Pörssissä annetaan sijoittajille myönteinen signaali pikemminkin irtisanomalla kuin lisäämällä henkilöstöä.

Mahtaa Nokian kurssi olla nosteessa ensi viikolla, kun 6000 työntekijää saa ehkä potkut.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Totuus%20Nokian%20Suomi-pommista%20pian%20julki/art-1288382542752.html
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: myyrä - 14.04.11 - klo:19:24
Tykkään seurata vaalikeskusteluja. Ne on kuin parempiakin viihdeohjelmia. Tänään sitä sitten taas tulee - telkkarissa ykkösellä suuri vaalikeskustelu, jossa on mukana eduskuntapuolueiden puheenjohtajat, alkaa joskus klo 21:n kieppeissä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 14.04.11 - klo:19:44
Mahtaa Nokian kurssi olla nosteessa ensi viikolla, kun 6000 työntekijää saa ehkä potkut.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Totuus%20Nokian%20Suomi-pommista%20pian%20julki/art-1288382542752.html
Siihen ainakin pyritään.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Viisveisaaja - 14.04.11 - klo:20:43
Tykkään seurata vaalikeskusteluja. Ne on kuin parempiakin viihdeohjelmia. Tänään sitä sitten taas tulee - telkkarissa ykkösellä suuri vaalikeskustelu, jossa on mukana eduskuntapuolueiden puheenjohtajat, alkaa joskus klo 21:n kieppeissä.

Samaamieltä. Hyvää viihdettä, mutta näin myyntimiehenä kattelen myös miten parhaiten onnistuu myymään aatteensa ja saamaan muut puolelleen.

Ikävä vaan, etä myyntitilanteessa on vastapuolella ostaja, mutta on noi aika opettavaisia ohjelmia ihan näin muutenkin.

Ilmeisesti Soinin tyyli puree ihmisiin aika hyvin ja sen kokoomuksen oliko Katiainen nimi, ni tyyli. Toinen heittää vitsiä aina perään perusteelleen ja se uppoaa siten paremmin, kuin esimerkiksi jos hän sanoisi. Että kyllä sitä lisärahaa taas ottaa Italia ja perään, ainahan sitä letkun verteen tulee porukkaa, kun rahaa jaetaan.
Jos ois sanonut vain, että Italiakin on kiinnostunut ottamaan EU lta rahaa, ei olisi ketään silleen vakuuttanut, mutta vitsi perään ja meni paremmin perään.

Onkohan hän oppinut multa ton tyylin, kun multakin aina tulee ironia perään. Useimmiten itseironia.

No paras vastaveto ironiaan ja vitsailuun on pysyä vaan tieteellisessä ja teknisessä puolessa vitsailuista välittämättä, kuten Kaita kaipa tekee. Vihreiden mimmi taas yrittää vitsailla takaisin, mutta se ei onnaa.

Kait noilla ohjelmilla joku muukin syvällisempi tarkoitus kait on? Tiiä vaan mikä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 14.04.11 - klo:20:46
Viisveisaajalle kiitokset 'Katiaisesta'!
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 14.04.11 - klo:21:07
Siihen ainakin pyritään.

Ei mennä kuitenkaan merta edemmäksi kalaan. Katotaan nyt, mitä Nokia asiasta toteaa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: mami - 14.04.11 - klo:21:46
Mulla on mies Nokialla ja lähettävät ison porukan symbianilaisia parin päivän Windows phone -koulutukseen. Miksi? No, katotaan kortit katkeraan loppuun saakka.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: sadetta - 14.04.11 - klo:22:32
Tykkään seurata vaalikeskusteluja. Ne on kuin parempiakin viihdeohjelmia.
Minäkin seurasin menneinä vuosina. Lienen saanut yliannoksen, enää ei iske.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: seppos - 14.04.11 - klo:23:02
Minäkin seurasin menneinä vuosina. Lienen saanut yliannoksen, enää ei iske.

Sama vika täällä. Ei innosta kun jutut on kuultu jo niin moneen kertaan.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Riitta-mummi - 15.04.11 - klo:08:01
Pysyn edelleen arvauksessani että Perusuomalaisten äänimäärä on n. 10 % kun tulos on valmis.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 15.04.11 - klo:08:07
Pysyn edelleen arvauksessani että Perusuomalaisten äänimäärä on n. 10 % kun tulos on valmis.

Oma arvaukseni on 13 %.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Mörtti-57 - 15.04.11 - klo:09:11
Äänestyskiarrokset on parahimpia, kun ne sitoo moraalisesti pualueita seuraavalla hallituskaurella toimimahan äänsestyksensä mukaasesti. Eilen kaikki pualueet lupasivat parantaa vanhusten asemaa. :109:
Kokoomus ei luvannu ammattiliitoille kanneoikeutta, jolla voitaisiin puuttua tehokkaasti harmaasehen taloutehen ja tyämarkkinoilla rehottavahan rikollisuutehen. :icon_sad:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: steal - 15.04.11 - klo:09:18
Tälläkin hallituskokoonpanolla on ollut aikaa jo 8 vuotta laittaa vanhusten asiat kuntoon, mutta laittamatta ne vain vieläkin ovat!
Allaolevat ohjeet minäkin olen antanut näille tenavatähti kataisille, ja risikoille jo vuosia sitten!

http://www.kaleva.fi/plus/Nainen-pelastettiin-joesta-Torniossa/816645

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/09/vanhukset_tekevat_itsemurhia_nuoria_useammin_1041913.html

http://keskustelu.suomi24.fi/node/8509405

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/10/laitoksissa_asuminen_kallistuu_entisestaan_1078463.html

Eduskunnassa rustataan vanhusvaltuutetun virkaa, mikä on naurettavaa venkoilua vakavassa asiassa, vanhuksemme ovat jo vittuuntuneet yhteiskuntaamme niin läpeensä, jotta kruuvaavat jo jopa henkensä pellolle! Vanhusten heitteille jättö on ollut poliittisten pellejen tiedossa jo lähes 20 vuotta , eli 1990 luvun alun lamasta asti! vaikka he nyt taivastelevat ja jeesustelevat, jotta noinko heikosti meillä vanhuksemme hoidetaan! Vanhustemme oloja ei kuitenkaan yksikään hallitus ole vaivautunut laittamaan kuntoon, ja tuskin vaivautuu tämä nykyinenkään, suurista puheistaan huolimatta!
Paula Risikon pitäisikin ottaa mallia VANKEINHOITOLAITOKSESTA, suunnitellessaan vanhustemme asioiden kuntoon laittoa !
Alla ilmainen vinkki Risikolle ja muille vanhustenhoidosta vastaaville poliittisille pelleillemme!

VANHUKSET VANKILOIHIN HETI OIKEAAN HOITOON !
Suomen vanhusten elinolojen PARANTAMISEKSI, heidät on viipymättä siirrettävä VANKILOIHIN ! Siellä heillä olisi noin yksi hoitaja per potilas, eikä heidän tarvitseisi maksaa omasta eläkkeestään ruokiaan, juomiaan eikä muutakaan hoitoa, vaan eläke jäisi pankkiin säästöön!
Vanhukset saisivat jopa pientä palkkaa siellä, osallistuttuaan pienimuotoiseen virikkeelliseen työntekoon! Iltaisin he voisivat keitellä porukassa kahvia telkkarin katselun lomassa, tai mennä vaihtoehtoisesti veronmaksajien kustantamalle PUNTTISALILLE, pitämään kuntoaan yllä! Tai he voisivat jopa surffailla netissä, talon maksamilla laajakaista yhteyksillään! Tanssiaisetkin voitaisiin järjestää, elävän musiikin tahdissa, jonka senkin luonnollisesti kustantaisi Suomen vankeinhoito viranomaiset, veronmaksajien rahoilla!
Pakolaisten keräily keskuksissakin vanhuksillamme, olisi lähes yhtä hyvät olot kuin maamme vankiloissa, mutta nuo keskukset ovat hieman ahtaita, joten emme tunge vanhuksiamme niihin !

JAAHAS! VAI ETTÄ MIHINKÄS VANGIT PANTAISIIN?

No vangithan siirrettäisiin luonnollisesti KÄRSIMÄÄN rangaistuksiaan , terveyskeskusten vuodeosastoille ja kunnalliskoteihin, siellä he saisivat henkilökunnan puutteessa, ylilääkityksen turruttamana löhöä hetekoidensa pohjalla, miettimässä mitä tuli siviilissä tehtyä, siellä he viimeistään hogaisivat, jotta rikollisuus EI KANNATA! Se vie jopa rötöstelijän liikuntakyvyttömäksi, makoilemaan Buranalla huumattuna, loppuiäksi laitoksen sängyn pohjalle!

Yllä oleva juttu jäi hieman kesken edellisellä kerralla, jeesustelen ja taivastelen yhä, jotta miksi Suomeen värvätään pakoloisia hyysättäviksi ja paapottaviksi, jatkuvasti lisää? vaikka enään ei pystytä hoitamaan edes välttävästi, omia vanhuksia, sairaita ja lapsia!
Kouluunkin kutsutaan oikein poliisin karhuryhmä, jos oppilas ottaa nälkäänsä yhden ylimääräisen kalapuikon, vanhukset makaavat sairaaloissa ja vanhainkodeissa paskat housuissaan, koska määrärahat riittävät, vain yhteen vaippaan vuorokaudessa! Nämä samaiset vanhukset ovat kuitenkin nostaneet rehellisellä ja kovalla työllään maamme, tälle tasolle millä nyt ollaan!

EIKÖ NÄIN ? Late Lapista! Vanhuus kunniaan RY !      :023:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 15.04.11 - klo:09:22
Tälläkin hallituskokoonpanolla on ollut aikaa jo 8 vuotta laittaa vanhusten asiat kuntoon, mutta laittamatta ne vain vieläkin ovat!

Keskustan ja Kokoomuksen yhteistyöhön nojaava sinivihreä hallitus on istunut yhden vaalikauden eli 4 vuotta.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: steal - 15.04.11 - klo:09:27
Niimpä sinäpä sen sanoit 4-vuotta ja osa samaa porukkaa jo edellisestä.
Maailmalle rahaa löytyy muutamassa päivässä mutta omille vanhuksille ei.
Kaippa vanhukset on tuottamattomia, arvottomia jne.. ei sijaa rahan ja pahan maailmassa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: armonkerjäläinen - 15.04.11 - klo:09:44
Täyttä asiaa steal!  :023:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: seppos - 15.04.11 - klo:09:59
Ei se nyt ihan noin yksinkertaista ole. Kuten täälläkin on kerrottu yksi puolue säästi ohjemassaan 200 milj. 56 milj. euron menoista eikä tämä ollut ainoa kukkanen. Puhua voi mitä tahansa ellei ole vastuussa mistään. Näitä tulee varoa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Atanasia - 15.04.11 - klo:10:31
steal kirjoitti
Lainaus
VANHUKSET VANKILOIHIN HETI OIKEAAN HOITOON !
Suomen vanhusten elinolojen PARANTAMISEKSI, heidät on viipymättä siirrettävä VANKILOIHIN ! Siellä heillä olisi noin yksi hoitaja per potilas, eikä heidän tarvitseisi maksaa omasta eläkkeestään ruokiaan, juomiaan eikä muutakaan hoitoa, vaan eläke jäisi pankkiin säästöön!
Vanhukset saisivat jopa pientä palkkaa siellä, osallistuttuaan pienimuotoiseen virikkeelliseen työntekoon! Iltaisin he voisivat keitellä porukassa kahvia telkkarin katselun lomassa, tai mennä vaihtoehtoisesti veronmaksajien kustantamalle PUNTTISALILLE, pitämään kuntoaan yllä! Tai he voisivat jopa surffailla netissä, talon maksamilla laajakaista yhteyksillään! Tanssiaisetkin voitaisiin järjestää, elävän musiikin tahdissa, jonka senkin luonnollisesti kustantaisi Suomen vankeinhoito viranomaiset, veronmaksajien rahoilla!
Pakolaisten keräily keskuksissakin vanhuksillamme, olisi lähes yhtä hyvät olot kuin maamme vankiloissa, mutta nuo keskukset ovat hieman ahtaita, joten emme tunge vanhuksiamme niihin !

JAAHAS! VAI ETTÄ MIHINKÄS VANGIT PANTAISIIN?

No vangithan siirrettäisiin luonnollisesti KÄRSIMÄÄN rangaistuksiaan , terveyskeskusten vuodeosastoille ja kunnalliskoteihin, siellä he saisivat henkilökunnan puutteessa, ylilääkityksen turruttamana löhöä hetekoidensa pohjalla, miettimässä mitä tuli siviilissä tehtyä, siellä he viimeistään hogaisivat, jotta rikollisuus EI KANNATA! Se vie jopa rötöstelijän liikuntakyvyttömäksi, makoilemaan Buranalla huumattuna, loppuiäksi laitoksen sängyn pohjalle!

 

naurattais jos ei itkettäis

steal jatkaa vähemmän osuvasti
Lainaus
Kouluunkin kutsutaan oikein poliisin karhuryhmä, jos oppilas ottaa nälkäänsä yhden ylimääräisen kalapuikon,
 

pakko puuttua tähän jo ikivanhaan juttuun kalapuikkoja "nälkäänsä" varastavasta koulupoikarassusta!
Tilanne ei todellakaan ollut nälkäänsä kalapuikkoa varastavasta ressukasta, vaan aivan muusta.
Medialla on median lähtökohdat, ei totuus.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: mt - 15.04.11 - klo:10:40
Stealin vanhuskiihko on kyllä asiaa. "Mahdollisimman pitkään omassa kodissa" on kaunis periaate, mutta rajansa kaikella. Monet sellaisessa kunnossa olevat dementikot asuvat kotonaan, jotka minun arvioni mukaan (perustuu kokemukseen) vaativat ympärivuorikautista valvontaa. Tieto perustuu vanhushuollossa työskentelevän kertomaan. Pari päivää sitten avustin iäkästä yksin asuvaa henkilöä, joka oli käynyt kaupassa ilman avaimia, toisessa jalassa kenkä, toisessa pelkkä sukka. Kotisairaanhoito pelaa, mutta tieto ei kulje vanhushuoltoon.

Mt
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: seppos - 15.04.11 - klo:11:05
Otanpa minäkin kantaa tähän asiaan. Minun äitini (ensi kuussa 93v) pyörätuolissa oleva ja vessaan sekä sänkyyn autettava on palvelutalossa ja homma hoituu keskimääräiseen tasoon nähden hyvin (ei koske ruokailua). Homman edellytys on vain se, että pitää olla omaisia, jotka pitävät vanhuksen puolta, sillä vanhukset ovat alistuvia eivätkä käytä tiukkaa ja kovaa kieltä eli pidä puoliaan. Tämä sama pätee muussakin hoidossa nuoremmillekin sairaaloissa

 Äitini kävi muuten äänestämässä, kun äänestys tuli palvelutaloon. Seurakuntavaaleissa hänellä kävi kotiäänestys.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Sanneli - 15.04.11 - klo:11:56
Jos Suomessakin olis esimerkiksi vanhustenhoidossa tämä katolisissa maissa yleinen subsidiariteettiperiaate (eli että vaikka nyt vanhuksista huolehtisivat ensi sijassa läheiset, sitten järjestöt ja sitten vasta kunta/valtio). Oliskohan se hyvä vai huono? Ainakin Zircin vanhainkoti jota pitää munkit oli aika kodikkaan näkönen.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: seppos - 15.04.11 - klo:13:51
Jos Suomessakin olis esimerkiksi vanhustenhoidossa tämä katolisissa maissa yleinen subsidiariteettiperiaate (eli että vaikka nyt vanhuksista huolehtisivat ensi sijassa läheiset, sitten järjestöt ja sitten vasta kunta/valtio). Oliskohan se hyvä vai huono? Ainakin Zircin vanhainkoti jota pitää munkit oli aika kodikkaan näkönen.


Suurinpiirtein näin se on Suomessakin. Meillä ei ole munkkeja, mutta moni suuri palvelutalo on jonkun säätiön hoivassa ja omistuksessa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Atanasia - 15.04.11 - klo:14:02
Tänään kuulin uutisisata nopean TSoinin lauseen että
vanhukset pelkäävät "kuivumislaitoksia" jotenkin noin hän sanoi,
ja se on totta. Nykyiset vanhustalot ainakin sairaalaosastot mielletään
terminaali-nälkiintymis-paikoiksi, joissa kenelläkään ei ole
aikaa sanoa edes huomenta.
Ei savua ilman tulta, vaikkei täysin totta tuo pelko oliskaan.

Pienpuolueillakin on asiaa, mikä jää isojen huudon alle.

Tässä yksi, josta minua miellyttää kovasti tuo,
että

emme elä tehdäksemme työtä, vaan teemme työtä elääksemme
ja
se että olemme Ihmisiä, emme kuluttajia, potilaita, asiakkaita tms kapea-alaista

http://2011.piraattivaalit.fi/patricia-broas/

(ei ole minun vaalipiirissäni)
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 15.04.11 - klo:18:15
Tänään kuulin uutisisata nopean TSoinin lauseen että
vanhukset pelkäävät "kuivumislaitoksia" jotenkin noin hän sanoi,
ja se on totta. Nykyiset vanhustalot ainakin sairaalaosastot mielletään
terminaali-nälkiintymis-paikoiksi, joissa kenelläkään ei ole
aikaa sanoa edes huomenta. Ei savua ilman tulta, vaikkei täysin totta tuo pelko oliskaan.
Pienpuolueillakin on asiaa, mikä jää isojen huudon alle.
Tässä yksi, josta minua miellyttää kovasti tuo,
että emme elä tehdäksemme työtä, vaan teemme työtä elääksemme
jase että olemme Ihmisiä, emme kuluttajia, potilaita, asiakkaita tms kapea-alaista

http://2011.piraattivaalit.fi/patricia-broas/

(ei ole minun vaalipiirissäni)

Ikäihmisten määrä lisäänty 2040-luvulle asti. On selvää, että yhteiskunta pitää sijoittaa yhtä enemmän rahaa ikäsidonnaisiin menoihin. Menot koskevat pääasiassa sosiaali- ja terveydenhuollon ja eläkkeiden rahoitusta. Erityisesti kotipalvelujen lisääminen ja vanhainkotien rakentaminen ovat isoja haasteita.

Olisi kuitenkin hyvä, että todelliset ongelmat tiedostettaisiin eikä yksittäisten tapausten osalta kärjistetä asioita. Ongelman ydin on siinä, että työtä tekevien ihmisten määrä vähenee suhteessa huollettavien määrään. Huoltosuhde siis heikkenee seuraavien vuosikymmenien aikana. 

Tosiasia on se, että työtä tekevät rahoittavat eläkeläisten eläkkeet. Jotta tulevaisuudessakin eläkkeiden rahoitus olisi kunnossa, pitäisi työelämaksuja korottaa ensi vuonna 3 %-yksikköa ja v. 2015 2 %-yksikköä. Nämä ovat siis pois työntekijän palkasta.

Suurimmat ongelmat ovat liian lääkevaraisessa ikäihmisten terveydenhuollossa. Syyllisiä eivät aina ole reseptejä kirjoittavat lääkärät vaan vanhukset, jotka on totutettu siihen, että sairaus poistuu lääkkeellä. On tärkeää, että Suomessa irtaudutaan lääkevaraisesta terveydenhuollosta. Jos oikein muistan jokaista suomalaisten kohden määrätään 10 - 12 reseptiä. Kun valtaosalle ei määrätä yhtään reseptiä, lääkemääräykset kasaantuvat tieytyille ihmisryhmille.

Toinen ongelma on työvoiman puute vanhustenhuollossa yhdistettynä kuntien talousongelmiin. Kunnat ottivat 2000-luvun alussa velkaa silloin, kun niiden verotulot ja valtionosuudet lähes kaksinkertaistuivat. Kuntien tehtäväkenttää pitääkin supistaa ja samalla keskittyä tärkeille toimialoilla.

Täytyy kuitenkin muistaa, että lähimain jokainen vanhuuseläkkeelle menevä ikäluokka on edellistä terveempi ja paremmin toimeentulova. Valtaosa vanhuksista haluaa asuaa kotonaan niin kauan kuin mahdollista. Tätä tukee valtava omaishoitajien määrä. Usein valitetaan, että omaishoitajien tuki on liian pieni. Niinhän se varmasti on, mutta omaisia ei hoideta kuten lapsiakaan ei saada rahan vaan rakkauden takia.

Peruspalveluministeri Risikolla on pöydällään hyvä vanhuspalvelulaki. Ongelmana ei kuitenkaan ole  laki vaan aina kysymys on rahasta. Ja sitä on tunnetusti niukalti.

Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Sanneli - 17.04.11 - klo:23:17
Siunaa ja varjele meitä, Korkein, kädelläs...
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 18.04.11 - klo:00:20
Onnittelyt Perussuomalaisille hyvästä vaalituloksesta.
3. eniten ääniä, Kokoomuksen ja SDPn jälkeen.
PS jäi vain vajaat 2000 ääntä SDPstä.
3 suurinta puoluetta reilun prosenttiyksikön, vajaan 2 prosenttiyksikön sisällä.

Näyttää siltä, että kansa on sitä mieltä, että liberalisoituminen, suvaitsevaisuus ja uudistusmielisyys & moderni edistyksellinen ajattelutapa oli mennyt maassamme liian pitkälle ja
haluttiin äänestää taantumuksen, suvaitsemattomuuden ja vanhakantaisuuden puolesta.

Ehdotan seuraavaa hallituspohjaa: SDP, PS, Vasemmistoliitto, KD.


Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Viisveisaaja - 18.04.11 - klo:06:49
Mun edustajani pääsiläpi.
Tässä vanhoillapäivilläni olen oppinut, että ei kannata äänestää sitä josta itte eniten tykkäsi, koskahän ei pääsisi läpi, mutta joku tunnettu jonka ajatukset edes ovat sinnepäin.

En ole edustajani kanssa samaa mieletä kaikista asioista, mutta aika monesta ja hyvä näin.

Persut oisi vienyt meidät takaisin kivikaudelle ja hyvä kait että meni näin kuin meni,vaikka Sekoomuksen voitto kyllä jurppii.
Ihmetyttää, että miksi kansa niin sokeasti kokoomusta äänestää.
Eihänsiitä tule kuin rikkaille enempi rahaa ja köyhille vähemmän, mutta meni kuten meni ja sillä sipuli.

Onneksi olkoon voittajille ja nyt sitten lupauksista kiinni pitämisiä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 18.04.11 - klo:07:33
Ihmetyttää, että miksi kansa niin sokeasti kokoomusta äänestää.

Miksikö äänestää Kokoomusta? Siksi, että Kokoomus on Vihreiden ja Keskustan lisäksi puolue, joka toimii vastuullisesti ja arvopohjaisesti eikä mennyt missään vaiheessa perussuomalaisten leipää ja sirkushuveja linjalle. Ihmiset ymmärtävät, ettei tätä maata rakenneta perussuomalaisten EI-politiikalla.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Riitta-mummi - 18.04.11 - klo:07:55
Onnea uudelle eduskunnalle! Soinin jysky oli kaikkien aikojen teko. Soini puhui, kansa äänesti. Muutosvastarintaa ei ollut, päinvastoin, protestivaalit saatiin.
Omakin äänestäminen oli pieni protesti, mutta vain aluepolittisesti ja entisen puolueeni asenteita vastaan. Ehdokkaani meni komeasti läpi.
Lahdessa oli suurin yllätys että istuvat kansanedustajat kokoomuksesta putosivat. Hämeenlinnan seutu voitti taas Lahden seudun 8-6.

Hallituksen muodostaminen on mielenkiintoinen juttu.

p.s. veikkaukseni meni niin pieleen että sitä on turha spekuloida.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 18.04.11 - klo:08:01
Timo Soini rupesi yllättävän nopeasti sovinnollisesti puhumaan politiikasta kompromissien tekemisenä. Mitähän kannattajat siitä pitävät?
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Riitta-mummi - 18.04.11 - klo:08:09
Samaa mietin minäkin. Pyrky hallitukseen saattaa olla kovempi kuin aatteen jalous. :017:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Leena - 18.04.11 - klo:08:11
Timo Soini rupesi yllättävän nopeasti sovinnollisesti puhumaan politiikasta kompromissien tekemisenä. Mitähän kannattajat siitä pitävät?

Jaajaa, mutta ajattele jos ei olisi sitä tehnyt!

 Olisi nyt menneet sinne hallitusvastuuseen minä olisin tahtonut oikeesti nähdä miten ne hallittee.  Olen sen verran utelias. Mutta en sentään äänestäny, oivoi olisko pitäny`  --- missä muuten näkee pääsikö oma läpi?  Ja pari tuttua oli toisista vaalipiireistä eholla.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Leena - 18.04.11 - klo:08:42
Ooops mutta... nyt on Leenan flunssa taas kovempi kuin arki kestää. Niidenhän nimenomaan pitäisi mennä. Leena uskoo: Ne keksivät niin lujat ohjelmat etteivät voi, ja saadaan sinipunaa.
Nyt Leena ryömii torkkupeiton alle ja haukkaa paljon finrexiniä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 18.04.11 - klo:08:45
Ei persut keskustele. Voitto oli hiljaisten. Antoivat äänensä ja menevät töihin. Herrat hoitaa neuvottelun, lehmänkaupat ja lypsämisen. Sen takaa perustuslaki.
Suomen Keskustalle kävi kuten aikoinaan esim. Salolaiselle, kun hän oli puheenjohtaja ja neuvotteli EU:n alkuvaiheessa, so. oli paljon vartijana, ei voinut huolehtia kotijoukoista, hänet poistettiin puheenjohtajan pallilta.

Ihmisen pyrky kohti Jumalaa, Aurinkoa, Valtaa, Pysymään Hengissä, Olemaan Olemassa, Taistelussa toteuttaa biologista lakia Viidakossa.

Toisaalta tarvitsemme toista, mutta emme kaikkia toisiamme. Supliikkiminaiesnen ja/tai muutaitoinen pystyy antamaan ja ottamaan, olemaan vuorovaikutuksessa ja siis kiinni organismissa, jota elämäksi kutsutaan. Työnsä tekevä lunastaa sillä lippunsa elämän junaan.

Paula Lehtomäki voi keskittyä lastenhoitoon. Tappiossa on voiton siemen. Tämänpäivän voitetut ovat huomispäivän voittaja.

Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 18.04.11 - klo:09:04
Timo Soini rupesi yllättävän nopeasti sovinnollisesti puhumaan politiikasta kompromissien tekemisenä. Mitähän kannattajat siitä pitävät?

Selväähän se, että jokainen puolue joutuu tekemään kompromisseja, mikäli haluaa vaikuttaa oman arvopohjansa mukaan yhteiskuntaan.
Perussuomalaiset tuskin saavat mitään erioikeutta tässä.
Kaikki-tai-ei-mitään -politiikka ei välttämättä ole viisasta, eikä sitä varmaan kukaan harrastakaan.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Mörtti-57 - 18.04.11 - klo:09:18
Köyhäkansa voitti nämä vaalit. :109: Verotuksen painopiste ei saa olla tasaverotukses, joka kurittaa pahiten kaikista köyhimpiä. Tyättömien veroaste on 20%, mikä niillä tuloolla on suuri vääryys. Isoa joukkoa ei lämmitä yhtään, vaikka tasaverojen lisäämistä kompensoirahan kuinka palakkaverojen alennuksilla. Pitää olla kaikille solidaarinen. Se, että Suomi on ollu sinisilimääsen solidaarinen euroopan kriisimaita rahoittaneille pankeille ei kansan miälestä oo ollu oikeen.
Törkiä vääryys on esim. se, että toimeentulotukea saavan yksinhualtajan nuaren kesätyäansiot vähentää toimeentulotukia. Nuaren ilo "omista" rahoosta vaihtuu pettymyksehen, kun Kela leikkaa vanhepien tuloja. Nuaren tulot pitääs olla verovapaasehen määräsummahan asti vaikuttamatta perheen etuusuuksihin. Ei Nalle Wahlroosin sarat milioonatkaan vaikuta yhtään hänen vuasittain saamihin 300 000 €:n maataloustukihin. :102:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Mörtti-57 - 18.04.11 - klo:09:52
Rovasti Anssi Joutsenlahti ei ainakaan mammonan takia pyrkiny eruskuntahan. :eusa_angel:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/111340-persun-raju-lupaus-toteutuu-%E2%80%9Dannan-pois-300-000-%E2%82%ACn-palkkani%E2%80%9D
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: seppos - 18.04.11 - klo:09:59
Rovasti Anssi Joutsenlahti ei ainakaan mammonan takia pyrkiny eruskuntahan. :eusa_angel:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/111340-persun-raju-lupaus-toteutuu-%E2%80%9Dannan-pois-300-000-%E2%82%ACn-palkkani%E2%80%9D

Anssi jokavuotinen Herättäjäjuhlien kenkäkauppias on aina julistanut ääneti lapualaissyntyisen Helli vaimonsa kanssa yksinkertaisuuden ja vaatimattomuuden kauneutta. Tästä täydet pisteet Anssille, jonka opin tuntemaan kristillisen teinityön opintoleirillä 1961. Anssi oli melkein koko uransa Herättäjän pappina.

Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 18.04.11 - klo:10:07
Onneksi olkoon voittajat: Perussuomalaiset, Sosiaalidemokraatit ja Kokoomus!
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Tiitiäinen - 18.04.11 - klo:10:09
Mie saatan lähtee Karjalast, mut Karjala ei lähe miusta! tämä lausahdus kävi taas toteen,kun tsekkasin mitä myö kotkalaiset ollaan äänestetty verrattuna luumäkisiin...niinpä niin...olen suorastaan omituinen kotkalainen, kun kattoo mitä täällä on äänestelty...kotopuolessa taas aivan niin kuin kaikki muutkin....
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 18.04.11 - klo:10:11
Onneksi olkoon voittajat: Perussuomalaiset, Sosiaalidemokraatit ja Kokoomus!

Jos termilllä "voittaja" tarkoitetaan sitä, mitä yleensä vaaleissa, eli että on lisännyt kannatustaan, niin ainakin jos katsotaan eduskuntaan läpi päässeitä ehdokaslukumääriä eri puolueista, niin kukaan muu PS:n lisäksi ei lisännyt paikkalukumääräänsä.
RKP piti paikkalukumääränsä samassa, kuin edellisessäkin vaaleissa, kaikki muut eduskuntapuolueet menettivät paikkojaan.

Yksi paikka tuli jollekin pienpuolueelle, en tiedä kelle, joten voihan olla, että se on PSn lisäksi toinen, joka joko piti aikaisemman paikkansa taikka sitten lisäsi paikkoja yhdellä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 18.04.11 - klo:10:30
Yksi paikka tuli jollekin pienpuolueelle, en tiedä kelle, joten voihan olla, että se on PSn lisäksi toinen, joka joko piti aikaisemman paikkansa taikka sitten lisäsi paikkoja yhdellä.
Se taisi olla Ahvenanmaan edustajan paikka.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: seppos - 18.04.11 - klo:10:30
Haluan vielä ottaa pikkuisen osaa tuohon verokeskusteluun. Siinä on ollut monia oikeita ajatuksia pienituloisten osalla, joita kannatan. Pari pientä asiaa kuitenkin. Meidän ei auta antaa kateuden kuitenkaan pienentää verotuloja.
1) Meidän tulee estää hyvätuloisten karkaaminen veroineen ulkomaille, kuten tapahtuu jo nyt. Eestissä on paljon halvemmat verot.
2) Sveitsissä, jossa on aina osattu lypsää rikkaat on olemassa veroakordi. Valtiovallan kanssa voivat sopia, että he maksavat veroa tuloista riippumatta huomattavan, mutta kilpailukykyisen summan veroa. Ruotsin upporikkaat ovat kirjoilla Sveitsissä, miksei Suomessa. Meidän rikkaat ovat Monacossa ja maksavat veronsa sinne eikä Suomeen. Miksi, sillä edes jotain on paljon enemmän kuin ei mitään?
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: seppos - 18.04.11 - klo:10:31
Se taisi olla Ahvenanmaan edustajan paikka.

Se oli Ahvenanmaan paikka.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 18.04.11 - klo:10:31
Onko meidän suostuttava hyvätuloisten yritysjohtajien 'kiristykseen'?
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: juhani - 18.04.11 - klo:11:20
Anssille onnittelut ja voisit konsultoida minulle hyvän maan, johonka lähtisin pakolaiseksi. :icon_wink:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: steal - 18.04.11 - klo:13:44
Minä lähen kasvimaalle pakolaiseksi, kun kesä tulee. :039:

Vaikka hyvinhän nuo vaalit meni.

Keskustan tappio oli iso ja johtui puolueen johtohenkilöistä ja touhuista vuosien varrella.
Jos meinaavat viellä nousta, niin uusiksi koko "teräväpää"
Harmittaa heidän kenttäväen puolesta sillä siellä toimii monta osaavaa ja ahkeraa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: seppos - 18.04.11 - klo:13:46
Onko meidän suostuttava hyvätuloisten yritysjohtajien 'kiristykseen'?

Ei, mutta meidän olisi syytä yhdessä muiden maiden kanssa kehitettävä järjestelmä, joka tekee veroparatiisit mahdottomiksi näille parasiiteille hyödyntää. Jos on tili Cayman saarilla tai vastaavassa niin Suomen passi pois ja viisumipakko EU:hun. Jos vielä laitetaan omaisuus EU:ssa huutokauppaan niin jo alkaa pyyhkiä paremmin ja vältytään verokorotuksilta.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: seppos - 18.04.11 - klo:13:49
Anssille onnittelut ja voisit konsultoida minulle hyvän maan, johonka lähtisin pakolaiseksi. :icon_wink:

Onnitellaan vilpittömästi Anssia ja mennään jonnekin palmun alle, jossa on internet ja kirjoitellaan sieltä. Pidetään seuroja, sinä veisaat ja minä puhun lyhyesti.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: steal - 18.04.11 - klo:13:50
 Seppos puhuu totta,
 Veroparatiiseja ei tarvittas, mutta kun se todellinen rahanvalta ei anna niitä pois.
On sama mitä me kansalaiset halutaan kun RAHA sanoo päättäjille jotta stop, stop, näpit irti.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 18.04.11 - klo:14:13
Kokoomus ostaa persut hallitukseen. Tai siis muutaman persukellokkaan. Tai siis järjestelmä ostaa - kokomusta järjestelmä, joka on kuorrutettu "demokratialla". Vilpittömät ahkerat me tyhmät (elettävä on) painetaan ja raadetaan, pientä porkkanaa saadaan, suurtakin jos ollaan fiksumpia kuin tyhmemmät, avuttomammat ja varsinkin avuttomimmat. Järjestelmä ei muuten toimi. Kaikille ansionsa mukaan. Kaikilla on eri tarpeet. Ei voi haluta, kun ei tiedä paremmasta.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 18.04.11 - klo:14:29
Kun tietää paremmasta, haluaa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 18.04.11 - klo:15:26
Anssille onnittelut ja voisit konsultoida minulle hyvän maan, johonka lähtisin pakolaiseksi. :icon_wink:

Sama ajatus. Harvoin olen hävennyt niin paljon Suomen kansan puolesta kuin eilen illalla. Häpesin niin paljon, etten saanut unta kuin vasta aamuyöllä. Häpesin vielä aamulla, kun luin ulkomaisten lehtien kommentit Suomen vaaleista. Häpesin varsinaissuomalaisten puolesta, kun huomasin, että Kike Elomaan saaneen yli 13 000 ääntä. Ja minä kun olen pitänyt varsinaissuomalaisia vakaina ja harkitsevina ihmisinä. Ei siinä mitään muuta voi kuin pulinat pois. Kansa on äänestänyt.   
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Jampe - 18.04.11 - klo:16:52
Pitää kuitenkin muistaa että kun Soini ja pubien kansa puhuu jykevällä rintaäänellä  "kansan tahdosta" niin soinilaisia äänestäneet ovat vain yksi pieni osa kansasta. Enemmistö kansasta jotka äänestivät, -äänestivät muita kuin Persuja.  Ylivoimainen enemmistö kansasta kokee siis vieraaksi ja vastenmieliseksi Perussuomalisten uho-vihapolitiikan.

Olihan se suuri nousu, pakko myöntää, -mutta eniten ääniä näissä vaaleissa sai Kokoomus joten Kokoomus on vaalien voittaja ja puolue johon äänestäjät luottivat eniten.

Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Jampe - 18.04.11 - klo:16:55
Ehdotan seuraavaa hallituspohjaa: SDP, PS, Vasemmistoliitto, KD.


Ilmoita sitten minulle jos tuollainen on tulossa, että tiedän hakea ajoissa turvapaikkaa Ruotsista!

Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: myyrä - 18.04.11 - klo:17:10
Ihmetyttää, kuinka vaikeaa joillekin on vaalituloksen hyväksyminen. Demokraatisesti toteutetut vaalit.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Jampe - 18.04.11 - klo:17:25
Ihmetyttää, kuinka vaikeaa joillekin on vaalituloksen hyväksyminen. Demokraatisesti toteutetut vaalit.

Demokratiaan kuuluu, että vaalitulos hyväksytään sellaisenaan, muttei ketään voi vaatia olemaan siihen tyytyväinen/iloinen. Nämä on kaksi eri asiaa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: myyrä - 18.04.11 - klo:17:33
Demokratiaan kuuluu, että vaalitulos hyväksytään sellaisenaan, muttei ketään voi vaatia olemaan siihen tyytyväinen/iloinen. Nämä on kaksi eri asiaa.

Totta. Itsellä on hiukan hämmentynyt olo. Tyytyväinen olen siitä, että valtaeliitti sai nenilleen, mutta kun en ole perussuomalaisten kannattaja. Aika näyttää, mitä tästä seuraa. No, kaikki menee niin kuin menee ja hyvin se menee kuitenkin.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Viisveisaaja - 18.04.11 - klo:17:36
 :-\ Halla-aho sanoi, että hän haluaa maahanmuuttoministeriksi? :-\ :102:

Mikä pesti Kikelle pitää löytää? Saihan hän hirveesti ääniä, että joku pesti myös hänelle.

Jotenkin tulee mieleen Saksa aikoinaan. Siellähän rosvoporukka sai vallan, mutta siis en vertaa perussuomalaisia heihin, mutta noin yleisesti ihan outoa porukkaa valittiin.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 18.04.11 - klo:17:40
:-\ Halla-aho sanoi, että hän haluaa maahanmuuttoministeriksi? :-\ :102:

Mikä pesti Kikelle pitää löytää? Saihan hän hirveesti ääniä, että joku pesti myös hänelle.

Jotenkin tulee mieleen Saksa aikoinaan. Siellähän rosvoporukka sai vallan, mutta siis en vertaa perussuomalaisia heihin, mutta noin yleisesti ihan outoa porukkaa valittiin.


Sehän tässä juuri huolestuttaa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: seppos - 18.04.11 - klo:17:57
:-\ Halla-aho sanoi, että hän haluaa maahanmuuttoministeriksi? :-\ :102:

Mikä pesti Kikelle pitää löytää? Saihan hän hirveesti ääniä, että joku pesti myös hänelle.

Jotenkin tulee mieleen Saksa aikoinaan. Siellähän rosvoporukka sai vallan, mutta siis en vertaa perussuomalaisia heihin, mutta noin yleisesti ihan outoa porukkaa valittiin.


Huoli on aika aiheellinen. Timon puhe omilleen vaalivalvojaisissa toi mieleen Nürnbergin puoluekokouksessa pidetyt puheet. Muuten hän oli hyvin sovinnollinen ja yhteistyöhaluinen.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Hölkänen - 18.04.11 - klo:18:19
Rikkaat on rahoistaan huolissaan, kun päätösvalta ei enää ole kauppakamarien juoksupojilla, puoluekoneistojen broilereilla ja muilla joita pari kuukautta on lehdissä isolla rahalla käsketty äänestää. Kansa kerrankin luotti itseensä ja valitsi eduskunnan, joka oikeasti edustaa Suomen kansaa eikä eliittiä.

Selailin uusien kansanedustajien naamoja, ja näyttää ihan fiksulta, vastuullista työtä tekevältä väeltä. Perussuomalaiset ei ole mikään äärioikeistolainen Sverigedemokraterna. Päinvastoin, puoluekenttä notkahti nyt hiukan vasemmalle. Kansallismielisyys kyllä tuntuu ikävältä, ei mahda onnistua kehitysyhteistyörahojen nosto tälläkään vaalikaudella millekään kunnialliselle tasolle. Saadaankohan ilmastolakiakaan aikaan?

Saattaa kyllä käydä niin, että valta korruptoi persutkin: edustajat keskittyvät nauttimaan eduistaan ja alkavat pedata jatkopaikkojaan. Kansa haistaa petoksen, ja sitten kuihtuu koko puolue kuin edeltäjänsä SMP. Tai sitten hajoaa. Tuommoinen tyhjästä nyhjäisty 39 henkilön ryhmä on ihan sosiaalipsykologisesti ajatellen aika epävakaa ja taipuvainen klikkiytymään. Mutta joka tapauksessa on tervettä tuulettaa eduskuntataloakin välillä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Kalistaja - 18.04.11 - klo:18:32
:-\ Halla-aho sanoi, että hän haluaa maahanmuuttoministeriksi? :-\ :102:

Mikä pesti Kikelle pitää löytää? Saihan hän hirveesti ääniä, että joku pesti myös hänelle.

Jotenkin tulee mieleen Saksa aikoinaan. Siellähän rosvoporukka sai vallan, mutta siis en vertaa perussuomalaisia heihin, mutta noin yleisesti ihan outoa porukkaa valittiin.


Viisveisaaja ja hänen kuorolaisensa: Kike on kansanedustajan tytär, joten hänelle on elämänsä aikana ainakin jonkin verran kulkeutunut tietoa siitä mistä parlamenttitouhussa on kysymys.

 Toiseen asiaan: Minä muuten luulen, että Soini ehdottaa ministerin paikkaa eduskunnan omaehtoisesti jättäneelle lakimies ja poliisi Vistbackalle! Olisiko Vistbacka seuraavan hallituksen sisäministeri? :kahvi:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Viisveisaaja - 18.04.11 - klo:19:06
 :-\ Takkia kääntämättä, ei mulla Kikeä vastaan mitään ole.

Ihan fiksu mimmi. Ikävää että ukko oli rötösherra, mutta eihän sen pitäisi Kiken mainetta mitenkään koskea.

Ehkä se on median antama kuva Kikesta, kun pikkasen vaikuttaa varaukselliseen suhtautumiseen, mutta mikä tässä mitään sanomaan mitään, kun ei henkilöä tunne sen enempi.

Milenkiintoiseksi menee. En usko kyllä Persujen menevän hallituspuolueeksi, mutta jos menee, niin sen mukaan on elettävä.

Ei tämä varmaan ainoaksi isänmaalliseksi julistautuvan puolueen vaalivoitto tule olemaan. Ihan varmasti muistakin maista näitä vielä tulee, kunhan vaaleja tulee.
Eniten pelottaa Venäjän vaalit.

Miten tää maailma on mennyt tän kansainvaelluksen myötä, niin helpatin epävakaaksi ja moniongelmaiseksi.
Vapaa ihmisten liikkuminen kyllä on tuonut mukanaan kaikkea ei toivottua.
Mut kait se on vaan sopeuduttuva tai kuoltava?

En ole persujen puolta, vaikka totean että onhan se realististista, että ongelmia tulee ihmisten vapaanliikkumisen myötä, mutta se että se saa pelon aikaan ja ihmiset liittyvät äärikansallisiin ryhmiin ei ole oikea ratkaisu hoitaa asiaa.

Kalistaja kun näen Kiken, niin varmasti vilpittömästi häntä onnitten, tai jos näen.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: myyrä - 18.04.11 - klo:19:37


Milenkiintoiseksi menee. En usko kyllä Persujen menevän hallituspuolueeksi, mutta jos menee, niin sen mukaan on elettävä.

Ei tämä varmaan ainoaksi isänmaalliseksi julistautuvan puolueen vaalivoitto tule olemaan. Ihan varmasti muistakin maista näitä vielä tulee, kunhan vaaleja tulee.
Eniten pelottaa Venäjän vaalit.

Miten tää maailma on mennyt tän kansainvaelluksen myötä, niin helpatin epävakaaksi ja moniongelmaiseksi.
Vapaa ihmisten liikkuminen kyllä on tuonut mukanaan kaikkea ei toivottua.
Mut kait se on vaan sopeuduttuva tai kuoltava?

En ole persujen puolta, vaikka totean että onhan se realististista, että ongelmia tulee ihmisten vapaanliikkumisen myötä, mutta se että se saa pelon aikaan ja ihmiset liittyvät äärikansallisiin ryhmiin ei ole oikea ratkaisu hoitaa asiaa.




Kyllä PS hallituksessa tulee olemaan tai sitten tähän maahan tulee kapina. Vaalivoiton kanavoiminen hallitukseen (olipa ihmeellisesti sanottu  :003:) on välttämätöntä heille itselleen ja vaalien tuloksen kunnioittamista. Luulen perussuomalaisten tekevän vielä monia kompromisseja.

Näin tutkija selittää PS:n nousun ja varmaan tuossa perääkin on, mutta kyllä suurin syy on pankkien tukeminen. Suomalainen puristelee kauankin nyrkkiä taskussaan, mutta rajansa kaikella ja sitten räjähtää.

Tässä tutkijan näkemys:

http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/Uutiset_kulttuuri/tutkija_soinin_kannattajat_hakevat_satumaata_7039498.html
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Jampe - 18.04.11 - klo:19:54
Minua vähän ärsyttää kun hoetaan että Persujen menestys = kansa on puhunut. Mikä fucking kansa?  Suurin osa kansasta äänesti ihan muita puolueita. kaikkein suurin kansanosa äänesti Kokoomusta.

Onko Persujen kannattajajoukko The "Kansa" ja muut vain muita äänestäjiä?  Persujahan äänesti vain n. 1/5 kaikista äänestäjistä.  Ei tuolla tuloksella paljon olisi vielä varaa paukutella  "kansaonpuhunut"- henkseleitä...

Sitä paitti: nyt se alkaa vaalilupausten syöminen Persuillekin. :003: Stefan Wallin ennusti että vähintään puolet heidän on nieltävä vaaliohjelmastaan.  Mielenkiintoista nähdä miten Soini aikoo hillitä väen jota villitsi ennen vaaleja mahdottomilla puheillaan.

Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pirska - 18.04.11 - klo:20:10
Sama ajatus. Harvoin olen hävennyt niin paljon Suomen kansan puolesta kuin eilen illalla. Häpesin niin paljon, etten saanut unta kuin vasta aamuyöllä. Häpesin vielä aamulla, kun luin ulkomaisten lehtien kommentit Suomen vaaleista. Häpesin varsinaissuomalaisten puolesta, kun huomasin, että Kike Elomaan saaneen yli 13 000 ääntä. Ja minä kun olen pitänyt varsinaissuomalaisia vakaina ja harkitsevina ihmisinä. Ei siinä mitään muuta voi kuin pulinat pois. Kansa on äänestänyt.   

En minä tuomitsisi Suomen kansaa enkä varsinaissuomalaisia. Ei minulla ole valtaa tuomita heitä.

Huomaatko nyt, miten ärsyttää, kun oma vastakkainen mielipide käännetään tuomitsemiseksi?
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: myyrä - 18.04.11 - klo:20:12
 Suurin osa kansasta äänesti ihan muita puolueita. kaikkein suurin kansanosa äänesti Kokoomusta.

 



Kuilu etelän ja muun maan välillä syvenee. Täällä kokoomus sai vain 10,5% äänistä eikä Pekka Ravi olisi mennyt läpi ilman vaaliliittoa kristillisten kanssa. Perussuomalaisten äänisaalis oli 23,1%.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Jampe - 18.04.11 - klo:20:15
Varsinaissuomalaiset ovat mukavaa väkeä, mutta savolaiskulttuuriin suhtaudun suurella skeptisyydellä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: mt - 18.04.11 - klo:20:44
Huoli on aika aiheellinen. Timon puhe omilleen vaalivalvojaisissa toi mieleen Nürnbergin puoluekokouksessa pidetyt puheet. Muuten hän oli hyvin sovinnollinen ja yhteistyöhaluinen.

Soinin puheen tyyli oli mielestäni hyvin tilanteeseen sopiva. Väki oli hurmoksessa (mitä en ihmettele), eikä sellaisessa tilanteessa kaiveta povitaskusta valtiotieteilijän tekemää erittelyä tilanteesta, siihen johtaneista syistä ja lähitulevaisuuden haasteista. Vaalivoittajan omilleen pitämässä televisioitavassa tilannepuheessa pitää olla tunnetta, mutta ei liikaa poliittista asiaa ja kannanottoja, jotta ei paaluteta vahingossa neuvotteluasemia.

Puhe oli taitavasti rakennettu. Ytimekäs isku oli sekä alussa ("Tuli iso jytky") että lopussa ("Tänään on tilipäivä"). Pääosa puheesta oli yhteishenkeä kohottavaa fraasistoa. Sen joukkoon oli sijoitettu kolme terävämpää iskua puhetta ryhdittämään:
"Tuli iso jytky."
"Perussuomalaiset sai kansanedustajan jokaisessa vaalipiirissä."
"Me voitimme sekä vaalit että gallupit."
"Ihmeitä tapahtuu, kun niitä tehdään."
"Tänään on tilipäivä."

Puheteknisesti Soini malttoi nostaa iskut esiin tauotuksen ja tempon avulla, vaikka väsymys selvästi haittasi esitystä.

Annan Soinille tästä puheesta arvosanan 9.

Puoluejohtaja on tuossa tilanteessa huutosakinjohtaja oman persoonallisuutensa mukaisesti. Valitettavasti muita todellisia voittajia ei ollut, joten vertailu on mahdotonta. Katainen, Urpilainen ja Jungner huudattivat hiukan omaa porukkaansa, mutta ainekset olivat miedommat.

Mt
Puheopin ja kaunoluvun tutkinto 1978 tai jotain sinne päin...
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 18.04.11 - klo:21:41
Varsinaissuomalaiset ovat mukavaa väkeä, mutta savolaiskulttuuriin suhtaudun suurella skeptisyydellä.
Savolaisuus on suurta skeptisyyttä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Syterskalet - 18.04.11 - klo:22:56
Huoli on aika aiheellinen. Timon puhe omilleen vaalivalvojaisissa toi mieleen Nürnbergin puoluekokouksessa pidetyt puheet. Muuten hän oli hyvin sovinnollinen ja yhteistyöhaluinen.

No ei nyt sentään. Kai sitä vähän pitää tuulettaa noilla prosenteilla.
Paljon pahemmalta tuntui uho Kokoomuksen vaalivalvojaisissa muutama vuosi sitten (televisiosta nähtynä).

Soinin kampanjasta oli hyvä ohjelma juuri TV2:ssa.

Mutta eipä päässyt Jarmo Korhonen eduskuntaan - perunat loppuivat kesken!
Moni niitti vaalirahoitusjupakan ja muiden sotkujen satoa.

Mutta saapa nähdä pysyykö Soinin ryhmä yhtenäisenä, vai eroavatko kiivaimmat maahanmuuttokriittiset omaksi ryhmäkseen?


Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 18.04.11 - klo:23:59
Huoli on aika aiheellinen. Timon puhe omilleen vaalivalvojaisissa toi mieleen Nürnbergin puoluekokouksessa pidetyt puheet. Muuten hän oli hyvin sovinnollinen ja yhteistyöhaluinen.

Voisiko tässä natsikortin vilauttelussa olla takana puhtaasti se, että liberaali ajattelutapa vain pelkää konservatiivista maailmankuvaa?

Minulle tulee monesti mieleen täällä harjoitettavasta natsikortin käytöstä sun muusta vastaavasta milloin mitäkin negatiivista.
Natsikortin lisäksi täällä on valtava määrä todella hienoja ja ajattelevia ihmisiä, joille toisuskoisuus ei ole mikään uhka.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 19.04.11 - klo:00:12
Olen hyvin iloinen PSn vaalivoitosta ja toivon heille kaikkea hyvää.
Itse tosin äänestin KDtä ja sieltä erästä ulkomaalaistaustaista henkilöä, mutta PS saa minulta paljon sympatiaa.
Jos vaalitulos olisi ollut jokin muu, se ei olisi ollut minulle henkilökohtainen uhka.

Timo Soini on hyvä ja rehellinen tyyppi, vaikka muutamat tuomiovallan omaavat henkilöt häntä täällä raskaasti tuomitsevatkin.
Olen Pirskan kanssa täysin samaa mieltä siitä, että ei meillä kenelläkään ole oikeutta tuomita Timo Soinia.
Joiltain "tuomareilta" se vain näyttää unohtuneen, kun kovin raskaita tuomioita hänen päälleen heittävät.
Älkää hyvät ihmiset tuomitko, ei teillä ole siihen oikeutta.
Mitä te tuomarit oikein kuvittelette olevanne?
Toisten yläpuolella?
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 19.04.11 - klo:00:20
No katoppa ku minä selitän:

Kun on oikein vihassa, ei pysty ajattelemaan lempeästi. Ei osaa rakastaa. Siiitten kun viha laantuu, osaa taas rakastaa. Niin yksinkertaista se minulle on, vaikka en yksinkertainen olekaan.

Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 19.04.11 - klo:05:58


             http://www.youtube.com/watch?v=A4XfpOUeoqo&feature=related
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 19.04.11 - klo:06:00


              http://www.youtube.com/watch?v=yA814qcjdqE&feature=related
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 19.04.11 - klo:07:35
En minä tuomitsisi Suomen kansaa enkä varsinaissuomalaisia. Ei minulla ole valtaa tuomita heitä.

Huomaatko nyt, miten ärsyttää, kun oma vastakkainen mielipide käännetään tuomitsemiseksi?

Kiitos opetuksesta. Näin meitä kokeneita ihmisiä nuoremmat opettavat.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 19.04.11 - klo:07:44
Rikkaat on rahoistaan huolissaan, kun päätösvalta ei enää ole kauppakamarien juoksupojilla, puoluekoneistojen broilereilla ja muilla joita pari kuukautta on lehdissä isolla rahalla käsketty äänestää. Kansa kerrankin luotti itseensä ja valitsi eduskunnan, joka oikeasti edustaa Suomen kansaa eikä eliittiä.

Ymmärrät varmaan itsekin, että on sellainen on kovin naiivi näkemys, että edellinen eduskunta olisi edustanut jotakin eliittiä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Viisveisaaja - 19.04.11 - klo:09:43
Täällähän oli jo aiemmin juttua, että eduskuntaan valitaan ihmisiä kansanparista ja joilla ei ole mitään käsitystä esimerkiksi ministeriön hoidosta.
Kuinka pyörittää sellaista ja vielä vähemmän kuinka toimia sellaisessa koneistossa ilman, että joku taho vie tonne tai tonne.

Jos nyt Halla aho alkaisi maahanmuuttoministeriksi eli perustaisi sellaisen instanssin, niin mitä siitä tulisi?
Kansainväliset lait ja käytäntö ihmisoikeusasioineen, kiintiöpakolaiset, tulevat kriisit ja muut asiat. Eihän niitä voi osata ja jos yrittää jääräpäisesti pitää oman päänsä ja mielipiteensä, niin sellainen ei yksinkertaisesti toimi.

Luulen että tässä käy kuten kävi seurakuntavaalienkin kanssa.
Nuoret tuli innolla seurakuntaan päästyään läpi ehdokkaina, mutta nyt he ihmettelevät kun mitään ei saakkaan muutettua.
 Sitten loppuu into ja pikkuhiljaa ollaan samassa puuromaisessa touhussa, jossa mitään ei saa aikaan.

Perussuomalaisissa on paljon läpipäässeitä edustajia, kun ei ole koskaan ollut sen enempää politiikassa mukana, että hirvittää ajatella mitä tästä seuraa. Onhan niillä avustajansa, mutta jos ei ole kokemusta eduskuntatyöstä, niin en usko kovin helppoa olevan päästä alkuun.
Mutta eiköhän se tästä.
Silloin kun Vihreät tuli puolueeksi ja sieltä kyseltiin ehdokkailta mitä he haluaisivat hallitusohjelmaan, niin sieltä tuli paperille piirrustettuna, että lisää kukkia ja kuviokelluntaa ja muuta sellaista.
Et kait tää ei voi sen hullummin mennä, kun ei mennyt viherpiipertelijöilläkään? :-\

Hyvä että Soini sanoo ruotsalaisille suoraan, että pitäköön huoli omasta maastaan ja asioistaan.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: vanha lihava mies - 19.04.11 - klo:10:16
Et kait tää ei voi sen hullummin mennä, kun ei mennyt viherpiipertelijöilläkään? :-\
Floppi mikä floppi.
Ihmiset tulee pettymään,kun valta alkaa vaikuttamaan PS-edustajiin.
Niin se on ollut aina ja niin se tulee olemaan,kaikilla ihmisillä.
Mutta toisaalta tulos voi saada"herätyksen" aikaan koko yhteiskunnassamma, ja nyt en tarkoita mitään uskonnollista herätystä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: myyrä - 19.04.11 - klo:10:50
Täällähän oli jo aiemmin juttua, että eduskuntaan valitaan ihmisiä kansanparista ja joilla ei ole mitään käsitystä esimerkiksi ministeriön hoidosta.
Kuinka pyörittää sellaista ja vielä vähemmän kuinka toimia sellaisessa koneistossa ilman, että joku taho vie tonne tai tonne.



Perussuomalaisissa on paljon läpipäässeitä edustajia, kun ei ole koskaan ollut sen enempää politiikassa mukana, että hirvittää ajatella mitä tästä seuraa. Onhan niillä avustajansa, mutta jos ei ole kokemusta eduskuntatyöstä, niin en usko kovin helppoa olevan päästä alkuun.
Mutta eiköhän se tästä.


Pakkohan se on jostain aloittaa vai samat vanhat naamatko siellä aina pitäisi olla? Hyvä vaan, että uutta verta tulee ja kaikista ammattiryhmistä eikä vaan akateemisia ns. "asiantuntijoita".
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: PekkaV - 19.04.11 - klo:11:26
Näin on, ja ne tekee laitoksesta näköisensä; sopeutumista joka suuntaan, joustoa, keskustelua, neuvotteluja ja - päätöksiä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 19.04.11 - klo:15:02
Pakkohan se on jostain aloittaa vai samat vanhat naamatko siellä aina pitäisi olla? Hyvä vaan, että uutta verta tulee ja kaikista ammattiryhmistä eikä vaan akateemisia ns. "asiantuntijoita".

Niinhän se oli ennenkin. Ei tässä mitään vallankumousta tapahtunut. Mutta nyt esimerkiksi "eduskunnan lapsinero" putosi kokonaan eduskunnasta. (Kimmo Kiljunen). Taisi muuten pudota susi-Pulliainenkin, kokenut, osaava ja aktiivinen vihreiden kansanedustaja.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Hölkänen - 19.04.11 - klo:17:07
sellainen on kovin naiivi näkemys, että edellinen eduskunta olisi edustanut jotakin eliittiä.
Tämän päivän Helsingin Sanomissa oli kuvaava kartta Helsingin kansanedustajien asuinpaikoista. 2/3 asuu siellä minne raitiovaunulla pääsee, yli puolet Meilahti-Katajanokka-akselilla. Se on ihan tilastollinen fakta, että kansa äänestää itseään rikkaampia ihmisiä eduskuntaan. Hyvä tietysti että siellä on kyvykkäitä, ahkeria, sosiaalisia ja viisaita ihmisiä päättämässä toisten asioista, mutta eliittiä he joka tapauksessa ovat ja väistämättä vieraantuneet köyhemmän kansanosan todellisuudesta.

Yhtä lailla parlamenttimme, Pekka Haavistoa ja muutamaa muuta poikkeusta lukuunottamatta, on varsin tietämätön maailman köyhien todellisuudesta. Maailman mittakaavassa jokainen suomalainen on eliittiä. Tämä varakas ja sopeutumiskykyinen eliitti päättää myös asioista, jotka mitä suurimmassa määrin koskee koko maailmaa, esimerkiksi vähennetäänkö kasvihuonekaasupäästöjä tosissaan.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 19.04.11 - klo:17:14
Tämän päivän Helsingin Sanomissa oli kuvaava kartta Helsingin kansanedustajien asuinpaikoista. 2/3 asuu siellä minne raitiovaunulla pääsee, yli puolet Meilahti-Katajanokka-akselilla. Se on ihan tilastollinen fakta, että kansa äänestää itseään rikkaampia ihmisiä eduskuntaan. Hyvä tietysti että siellä on kyvykkäitä, ahkeria, sosiaalisia ja viisaita ihmisiä päättämässä toisten asioista, mutta eliittiä he joka tapauksessa ovat ja väistämättä vieraantuneet köyhemmän kansanosan todellisuudesta.

Luulenpa, että kansanedustajat lukevat enemmän KELAN tilastollista vuosikirjaa kuin muut kansalaiset. En ymmärrä näkemystä, jonka mukaan kansanedustajat olisivat jotenkin vieraantuneet jostakin. Todennäköisesti he ovat enemmän tekemisissä kaikenlaisten ihmisten kanssa kuin keskiverto kansalainen, joka ei edes tiedä, mitkä puoleet ovat hallituksessa ja oppositiossa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Jampe - 19.04.11 - klo:18:24
Tämän päivän Helsingin Sanomissa oli kuvaava kartta Helsingin kansanedustajien asuinpaikoista. 2/3 asuu siellä minne raitiovaunulla pääsee, yli puolet Meilahti-Katajanokka-akselilla. Se on ihan tilastollinen fakta, että kansa äänestää itseään rikkaampia ihmisiä eduskuntaan. Hyvä tietysti että siellä on kyvykkäitä, ahkeria, sosiaalisia ja viisaita ihmisiä päättämässä toisten asioista, mutta eliittiä he joka tapauksessa ovat ja väistämättä vieraantuneet köyhemmän kansanosan todellisuudesta.

Yhtä lailla parlamenttimme, Pekka Haavistoa ja muutamaa muuta poikkeusta lukuunottamatta, on varsin tietämätön maailman köyhien todellisuudesta. Maailman mittakaavassa jokainen suomalainen on eliittiä. Tämä varakas ja sopeutumiskykyinen eliitti päättää myös asioista, jotka mitä suurimmassa määrin koskee koko maailmaa, esimerkiksi vähennetäänkö kasvihuonekaasupäästöjä tosissaan.

Koska koko kansa ei voi lähteä neuvottelemaan asioista niin pitää olla kansanedustajat ja muu hallinto. On hyvä asia jos kansa pyrkii äänestämään koulutettua, fiksua ja asiantuntevaa porukkaa edustamaan itseään. Edustajien varakkuus on minulle täysin toissijainen asia, lähes merkityksetön tässä suhteessa. Vielä vähemmän teen ihmisistä päätelmiä heidän asuinpaikkansa perusteella.  Jokaisessa kansanluokassa (jos semmoisista voi puhua) on sekä mukavia vilpittömiä ihmisiä että kusipäitä.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: sadetta - 20.04.11 - klo:12:47
Joskus on tullut mieleeni, että kun aina valitetaan asioiden olevan pielessä, niin miksi ihmeessä äänestetään aina samoja tyyppejä ja samoja isoja puolueita vuodesta toiseen. Jotkut haluavatkin äänestää varmaa läpimenijää, olla voittajan puolella tai muuten. Nyt tuli muutosta, viimeinkin jokin otti tarpeeksi pattiin. Kansa äänesti Kokoomusta, SDP:tä ja selkeimmäksi vaihtoehdoksi koettua Perussuomalaisia. Jotenkin hassu nimi puolueelle kyllä tuo viimeisin. Jossain englanninkielisessä oli True Finns.. höh?! Mistähän juontanee juurensa Kokoomus-nimi?

Nyt sitten nähdään, tuleeko mitään muutosta, ja onko kummoinen muutos edes mahdollista. Ja ovatko persut hallituksessa vai ei. Jos persut ovat pelkkä kupla, niin kyllä se neljässä vuodessa puhkeaa. Ei pelkällä uholla mitään valmista saada aikaan, mutta millaisiin kompromisseihin sitten ollaan valmiita, saa nähdä. Ja kuinka yhtenäinen poppoo on.

Tyhmät juntit äänestivät väärin? Mutta eikös se ole demokratiaa, että kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Jos nyt koettu on väärä tie, niin miten olisi semmoinen vaihtoehto, että riittävän 'viisaat' (keitä he olisivat?) valitsevat eduskunnan jne? Ettei tule tuollaisia kokemattomia ja ymmärtämättömiä ihmisiä päättämään asioista, kun eivät edes osaa tapoja ja käytäntöjä, kokemattomat  :003: 

:eusa_think:  Tai ei mitään eduskuntaa kumileimasimeksi, vaan 'isoveli' valvoisi ja päättäisi asioista, onhan tällä pallolla ilmeisesti liikaa ihmisiäkin jo, liikaa hiilidioksidia  :120:

Huh huh  :icon_eek: 
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Salis - 20.04.11 - klo:14:14
Joskus on tullut mieleeni, että kun aina valitetaan asioiden olevan pielessä, niin miksi ihmeessä äänestetään aina samoja tyyppejä ja samoja isoja puolueita vuodesta toiseen. Jotkut haluavatkin äänestää varmaa läpimenijää, olla voittajan puolella tai muuten. Nyt tuli muutosta, viimeinkin jokin otti tarpeeksi pattiin. Kansa äänesti Kokoomusta, SDP:tä ja selkeimmäksi vaihtoehdoksi koettua Perussuomalaisia. Jotenkin hassu nimi puolueelle kyllä tuo viimeisin. Jossain englanninkielisessä oli True Finns.. höh?! Mistähän ]juontanee juurensa Kokoomus-nimi?

Kansallisen Kokoomuksen perustamisjulistuksessa v. 1918 sanotaan näin:

"Vakuutettuina siitä, että Kansallisen Kokoomuspuolueen perustaminen vastaa laajalti suomalaisessa kansassa jo kauan tunnettua eheytymisen ja kokoutumisen tarvetta, allekirjoittaneet täten kääntyvät kansalaisten puoleen kaikkialla maassamme, kehoittaen heitä entisiin puoluerajoihin katsomatta lukuisasti liittymään tähän puolueeseen, perustamaan sille paikallisia järjestöjä ja käymään niissä innokkaaseen työhön isänmaan hyväksi puolueen ohjelman henkeen."
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Jampe - 20.04.11 - klo:17:59

Tyhmät juntit äänestivät väärin? Mutta eikös se ole demokratiaa, että kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Jos nyt koettu on väärä tie, niin miten olisi semmoinen vaihtoehto, että riittävän 'viisaat' (keitä he olisivat?) valitsevat eduskunnan jne? Ettei tule tuollaisia kokemattomia ja ymmärtämättömiä ihmisiä päättämään asioista, kun eivät edes osaa tapoja ja käytäntöjä, kokemattomat  :003: 



Minä voin kenties auttaa/tarjota vastauksen tähän onkelmaan eli jos joku jäljempänä olevista kriteereistä täyttyy ihmisen kohdalla -> ei äänestämään!

-Kovaääniset krääkkyturvat

-Jääkiekkotollot

-"sunray-Seadance-Bayliner"- pikaveneilijät

-Ihmiset jotka hoitavat työkseen asioita joihin heillä ei ole koulutusta eikä tietämystä

-armeija käymättä

-liikennepoliisit

-tanssitaidottomat turvenuijat

-nainen joka ei osaa laittaa ruokaa

-mies joka ei saa käsillään mitään aikaan

-Ääliöt jotka ostavat uuden auton velaksi

-sellaiset jotka veisaavat virttä puoli säkeistöä muita jäljessä


Tässä aluksi muutamia joilta äänioikeus heti pois!
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: mt - 20.04.11 - klo:18:35
Tässä aluksi muutamia joilta äänioikeus heti pois!

Ja koska minulle on kertynyt näitä kriteereitä yli oman tarpeen, voin luovuttaa muutaman yhteiseen, Jampen hoitamaan äänioikeuden pidätyskassaan.

Mt
Kovaääninen koulutusta vastaamatonta työtä tekevä armeijan kelvottomaksi havaitsema tanssitaidoton krääkkyturpa turvenuija
 
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 20.04.11 - klo:19:39

Minä voin kenties auttaa/tarjota vastauksen tähän onkelmaan eli jos joku jäljempänä olevista kriteereistä täyttyy ihmisen kohdalla -> ei äänestämään!

-Kovaääniset krääkkyturvat

-Jääkiekkotollot

-"sunray-Seadance-Bayliner"- pikaveneilijät

-Ihmiset jotka hoitavat työkseen asioita joihin heillä ei ole koulutusta eikä tietämystä

-armeija käymättä

-liikennepoliisit

-tanssitaidottomat turvenuijat

-nainen joka ei osaa laittaa ruokaa

-mies joka ei saa käsillään mitään aikaan

-Ääliöt jotka ostavat uuden auton velaksi

-sellaiset jotka veisaavat virttä puoli säkeistöä muita jäljessä


Tässä aluksi muutamia joilta äänioikeus heti pois!

Voidaanko näiltä kerätyt käyttämättömät äänet jakaa lisä-ääniksi seuraaville:
Hiljaiset myhäilijät, suunnistajaälyköt, soutelijat, harrastajatiedemiehet, aliupseerikillan jäsenet, rattijuopot, salonkileijonat, keittiömestarit, pitsinnyplääjät, antiikkiautojen keräilijät ja polkkayhtyeiden poskisolistit?
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Jampe - 21.04.11 - klo:15:25
Jos olisi eilinen, lisäisin listaan vielä eläkeläiset, mutta nyt panen vain että  :003:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: juhani - 21.04.11 - klo:18:35
Minä voin konsultoida jampea eläkeläisyydestä. Olen ollut 27 vuotta eläkeläisenä ja tykkään lueskella jotakin muutakin kuin jerrykottonia. Jerrykotton on hyvä sarja. :icon_wink:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pirska - 22.04.11 - klo:23:04
Savon Sanomat: Lipponen kutsuu vaaleja junttikapinaksi

http://uutiset.msn.hs.fi/politiikka/artikkeli/Savon+Sanomat+Lipponen+kutsuu+vaaleja+junttikapinaksi/1135265597790
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: sadetta - 22.04.11 - klo:23:33
So what..
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Mörtti-57 - 23.04.11 - klo:07:51
Lipponen halaveksii demokratiaa ja persujen äänestäjiä, joita siirtyi persuihin joukoittain kaikista pualueista. Lipposen valtakaurelta tiärän monta aktiividemaria, jotka eros pualueesta suuttuneena Lipposen tyylihin johtaa ja teherä politiikkaa. Jutta Urpilaisen puheenjohtajakaurella on tapahtunu paluumuuttoa pualueesehen. Kansan antamaa valtaa pitääs jakaa nöyremmin. Mettä tapaa vastata, niin ku sinne huuretahan.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Syterskalet - 24.04.11 - klo:00:10
Lipponen halaveksii demokratiaa ja persujen äänestäjiä, joita siirtyi persuihin joukoittain kaikista pualueista.

Meiltä vihreistä ei tainnut kuitenkaan joukoittain siirtyä äänestäjiä vihreisiin - vasemmistoliittoon ehkä?

Mielenkiinnolla (ja kauhulla!) odotan Persujen ympäristö- ja energiapoliittisia linjauksia.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: myyrä - 24.04.11 - klo:06:44
Meiltä vihreistä ei tainnut kuitenkaan joukoittain siirtyä äänestäjiä vihreisiin - vasemmistoliittoon ehkä?


Ja suuntahan on aivan oikea ;)
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Syterskalet - 24.04.11 - klo:10:40
Ja suuntahan on aivan oikea ;)
Piti tietysti kirjoittaa, että vihreistä persuihin :-)

Joko voi aloittaa spekuloinnin siitä, minne persujen äänestäjät loikkaavat ensi vaaleissa? Ei varmaan vihreisiin, mutta kepuun kyllä.

Jos Soini asettuu ehdokkaaksi presidentinvaaleissa ja valitaan, niin jääkö persujen eduskuntaryhm tuuliajolle?

Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: seppos - 24.04.11 - klo:10:55
Piti tietysti kirjoittaa, että vihreistä persuihin :-)

Joko voi aloittaa spekuloinnin siitä, minne persujen äänestäjät loikkaavat ensi vaaleissa? Ei varmaan vihreisiin, mutta kepuun kyllä.

Jos Soini asettuu ehdokkaaksi presidentinvaaleissa ja valitaan, niin jääkö persujen eduskuntaryhm tuuliajolle?

Tyhjiöllä on tapana täyttyä
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: juhani - 25.04.11 - klo:11:45
Tyhjiö oli 1920-luvun aikana pyhällä saksanmaalla. Kyllä Te tiedätte 1930-luvun Saksan. Tyhjiö täyttyi ja täyttyy edelleenkin modernissa suomalaisessa yhteiskunnassa.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: vanha lihava mies - 26.04.11 - klo:08:58
Tyhjiö oli 1920-luvun aikana pyhällä saksanmaalla. Kyllä Te tiedätte 1930-luvun Saksan. Tyhjiö täyttyi ja täyttyy edelleenkin modernissa suomalaisessa yhteiskunnassa.
Löitkö pöytään "natsikortin" vai "körttikortin"... taitaa olla "natsikortti". :eusa_think:

ps.Eräs nimimerkki taisi ohjata minua kuukeloimaan mitä kristillisyys merkitsee (mitä en kyllä ole tehnyt, enkä tule tekemään).
Minäpä kehoitan teitä "kuukeloimaan" mitä merkitsee "natsikortti" :icon_wink:.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Sanneli - 26.04.11 - klo:21:12
Hitlerkortti (http://www.nic.fi/~piruile/demikortit/hitlerkortti.jpg)  :003:
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: Pena - 26.04.11 - klo:21:20
Olisikohan kuitenkin kyseessä lapualaiskortti? "Heil Hitler, muil Mussolini, meil Kosola."
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: juhani - 27.04.11 - klo:07:29
En minä lyönyt mitään korttia. Sanoin vain, että tyhjiö täytetään. Se on luonnonlaki.
Otsikko: Vs: Eduskuntavaalit 2011 osa 2
Kirjoitti: m.k - 29.04.11 - klo:19:09
Lipponen halaveksii demokratiaa ja persujen äänestäjiä, joita siirtyi persuihin joukoittain kaikista pualueista. Lipposen valtakaurelta tiärän monta aktiividemaria, jotka eros pualueesta suuttuneena Lipposen tyylihin johtaa ja teherä politiikkaa. Jutta Urpilaisen puheenjohtajakaurella on tapahtunu paluumuuttoa pualueesehen. Kansan antamaa valtaa pitääs jakaa nöyremmin. Mettä tapaa vastata, niin ku sinne huuretahan.
Minä taas tunnen paljon porvaripuolueiden kannattajia, jotka saattoivat äänestää myös demareita Lipposen valtakaudella. Heinäluoma kyllä karkotti taatusti jokaisen vähänkään porvarillisesti ajattelevan ihmisen kauas pois demareitten läheltäkään, ja en usko että Urpilainen olisi heitä (tai oikeastaan meitä) saanut houkuteltua takaisin. Minua toissa vaaleissa (2007) harmitti oikein toden teolla, kun olisi hyvä demariehdokas ollut meiltä Ylivieskasta - vaan kun ei pystynyt äänestämään kun se olisi valunut Heinäluoman johtamille demareille. Lipposen aikana olisi voinut huoletta äänestää. Että näin se vaan menee, kun yhteen suuntaan kumartaa niin toiseen tulee väistämättä pyllistäneeksi... Sitä olen tosin itse miettinyt, että kuinka syvään vasemmalle demareitten kannattaa kumarrella, kun siellä on vasemmistoliittokin - ja täällä porvarisleirissä haisi ainakin Heinäluoman pj-kaudella väkevästi demaripaska... Saa nähdä nyt miten käy kun tulevassa hallituksessa istunevat ainakin Kokoomus ja SDP, että kuinka yhteistyö luistaa tällä kertaa näin päin?