Söin jakkia. En
nautaeläintä, vaan
hedelmää (Aasiasta kyllä kumpikin, elelevät samoilla seuduilla). Raakana se ei maistu oikein miltään, ei ainakaan makealta eikä ainakaan säilykkeenä, jota söin. Mutta koostumus on lihamaisella tavalla karkean säikeinen, ja siksi sitä syödäänkin, kun halutaan jyystettävää kasvisruokaa. Valuttelin tölkistä liemet ja pilkoin paloja pienemmiksi, heitin pannulle öljyyn, ja kohta perään kastike, jossa oli 3 rkl soijakastiketta, 1,5 rkl tomaattisosetta ja 1 rkl sitruunamehua, 2 tl sokeria, sekä mustapippuria ja chiliä ja hienonnettua kevätsipulia. Annoin hautua puolisen tuntia ja riisin kanssa söin. Proteiinia tuossa ei juuri ole, joten sen virkaa sain hoitaa keitetty kananmuna, joka kai ainakin Indonesiassa on tavallinen annoksen kuin annoksen osa.
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/5b7fe8c5-ff25-4251-afe2-137ec3dbfcc5. En löytänyt mitään poistettavan kovia kohtia.
Niin joo, tuota samaa soosia olen menestyksellä käyttänyt munakoisojen, sienten ja tofun kanssa. Tomaatin saatan joskus jättää vähemmälle.