Kertailin opiskeluvuosien reseptejä, muistin että söimmehän me silloinkin. Erilaiset tonnikalaruoat, tavallisesti risotto, oli vielä helppo ja nopea. Silloin en muista kaupasta saadun papuja, eli porkkana-kaali-paprika, vai mikä oli tuo pakastepussisekoitus, riisi ja tonnikala oli aika okei. Nythän saa myös nuudeleita halvalla, ja papuriisiyhdistelmä ei kaipaa tonnikalaa. Sen sijaan jokin muu kasvispussi sopii.
Perusjuttuihin kuului tietty janssonin- ynnä muista valmistettu kiusaus milloin sähkölasku kuului vuokraan. Samoin ja todella herkullista on tomaatti- punasipuli- perunaviipalepaistos jota tosin alettiin valmistaa vasta kun oli kuukausituloja. Sitä laittelen vieläkin usein, se on hyvää.
Perunasosekeitot, joihin yleensä liitettiin sipulia ja tomaattia oli sikäli edullinen ettei tomaattia tarvittu juuri ollenkaan. Silakkajutut ovat aina todel herkullisia. Nämä menevät osin päällekkäin.
Muistelen mitä kaverit valmisti, mitä itse. Täytyy oikein kunnolla koota lista, se mikä lisää mahdollisuuksia on kyllä, ettei moniakaan erilaisista säilykkeistä pakasteista sun niinpoispäin niistä mitä nyt myydään, todella edes tunnettu.
Kyllä Prisman halpuutus tuntuu. Ostin viiden päivän sapuskat, oli ruuhkaa enkä laskenut hintoja laskimella, vain päässä, ja se on aina noin. Hain tarjoukset ja edullisiksi tietämäni. Halvinta olisi elää 90 sentin makkaralla, mutta tiedän kokemuksesta kuinka aliravitsemuksesta seuraa jatkuva nälän tunne vaikka kuinka olisi syönyt, ja jos syö vain tuota niin se on halpaa mutta vaikka kuin täyttää vatsan, sitä on pian tilanteessa jossa on aliravittu. Ja nälkäinen.
Ei mahdoton. 28 euroa. Ja siinä oli pakastimeenkin leipää ja iso juusto.
Onneksi matoset tulevat erittäin edulliseksi.
Ryynejä oli kotona.