Körttifoorumi

Keskustelu => Yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: Riitta-mummi - 21.12.23 - klo:11:53

Otsikko: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 21.12.23 - klo:11:53
Paavo Väyrynen eroaa Keskustapuolueesta, taas.

Mediajulkisuus nosti Mika Aaltolan, ja mediajulkisuus myös pudotti.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 22.12.23 - klo:08:56
Suomi on saanut varoituksen euroryhmältä. Varoitus koskee maamme ensi vuoden budjettiehdotusta, koska se on ristiriidassa neuvoston taloussuositusten kanssa. Työministeri Arto Satosen (kok.) mukaan varoitus on syytä ottaa vakavasti.

–  Suomi sai euroryhmältä varoituksen. Se on syytä ottaa vakavasti. Kuvaa julkisen taloutemme tilannetta. Samalla se osoittaa, että uudistukset sosiaaliturvaan ja työmarkkinoihin ovat välttämättömiä.

Valtionvarainministeriön mukaan Suomi on taantumassa ja siitä on tulossa odotettua syvempi.  Valtiovarainministeriö arvioi, ettei hallitus pääse nykyisillä säästöillä ja työelämän uudistuksilla tavoitteeseensa valtiotalouden tervehdyttämisestä. Myös Suomen Pankki varoittaa taantuman pahenemisesta ja ennätyksellisestä velkataakasta.

Suomelle varoitus euroryhmältä – Työministeri: Syytä ottaa vakavasti
https://www.verkkouutiset.fi/a/suomelle-varoitus-euroryhmalta-tyoministeri-syyta-ottaa-vakavasti/#9ed24eb8

Suomi on taantumassa, sanoo valtiovarain­ministeriö, ja siitä on tulossa odotettua syvempi
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010064911.html

Suomen Pankki varoittaa taantuman pahenemisesta ja ennätyksellisestä velkataakasta
https://www.hs.fi/talous/art-2000010067806.html

Hallitus pistää Suomen yhä tiukemmalle säästökuurille – Orpo: ”Kaikki keinot ovat pöydällä”
https://yle.fi/a/74-20065758

Kiitos Herralle, meillä on Orpon hallitus ja työministerinä Arto Satonen sekä valtiovarainministerinä Riikka Purra.  :eusa_clap:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 22.12.23 - klo:18:44
Samalla se osoittaa, että uudistukset sosiaaliturvaan ja työmarkkinoihin ovat välttämättömiä.

Näinhän ministeri Satonen asian mielellään näkisi. Vaikka julkisen talouden korjaus olisikin välttämätöntä, se ei todista, että hallituksemme keinot ovat oikeita saati sitten välttämättömiä.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Mörtti-57 - 04.02.24 - klo:10:54
Suomessa normaalisti neljän vuoden välein vaihtuu hallitus ja jokainen uusi hallitus tekee oman hallitusohjelmansa.
Hallitusohjelman hyvyys tai huonous tuntuu ja vaikuttaa vielä vuosikymmenienkin päässä maan taloudessa ja kilpailukyvyssä.
Hallituksien tekemä shokkihoito ei ole juuri koskaan parantanut maan asioita. Orpon hallituksen tekemät leikkaukset ja säästöt yksinomaan työntekijäpuolen ja heikompien asemaan kylvää taas paljon tuhoa tulevaisuudessa.
Jos oikeasti otettaisiin hallituksen hokemaa oppia Ruotsista, niin yrityksetkin voisi kasvaa rauhassa eikä niistä voisi vain ahneesti heti kupata esim. verovapaina osikoina varallisuutta, jolla yritys pystyisi kasvaa ja investoida.
Suomelle on huono asia, että heti kun yritys alkaa menestyä ja kasvaa hyvin, niin se halutaan laittaa "lihoiksi" myymällä se potentiaaliin nähden pikkurahalla usein ruotsalaiselle, norjalaiselle tai jollekkin kansainväliselle yritykselle.
Yrityksien omistajien vastuunkanto ja isänmaallisuus on Suomessa heikkoa.
Orpon hallitus harjoittaa pääministerin "siltarumpupolitiikkaa" rakentamalla tunnin junayhteyden Turun ja Helsingin välille myimällä 500 miljoonalla eurolla valtion omaisuutta.
Kataisen hallitus myi sähköverkot ulkomaiseen omistukseen ja se näkyy nyt ja aina kipeästi sähkölaskussa.
Juha Sipilän hallitus leikkasi mm. koulutuksesta 690 miljoonaa euroa, kun halusi laittaa yritysjohtajana valtion taseen tuottamaan ja tämä näkyy yhä koulutuksen tason hirvittävänä laskuna.
"Vanhempien mitta täyttyi – ammatti­koulut ovat osalle nuorista pelkkä etä­säilö"
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010142515.html
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 04.02.24 - klo:11:37
Tuo kaikki on tapahtunut ja on totta. oikeisto ajaa vain yritysten ja osakkeenomistajien etuja. Ihmisten syrjäytyminen, nuorison pahoinvointi ja sote-asioiden korjaaminen ei tätä hallitusta kiinnosta samassa määrin.

Jos Suomi nousuun, Suomi kuntoon meinaa vain rikkaiden aseman parantamista, ovat väitäneet vastuuta asioiden todellisista kuntoon saattamisesta.

Kun raha edustaa hyvinvoinnin huippua orpo-purralaisista, säälin heitä. Edestään löytävät paljon pahoinvointia.

Tykkäisin Alex Stuppista ihmisenä, jos hän olisi muun kuin kokoomuksen ehdokas. Iso raha puhui taas tänään. Toiseen kertaan oli aamulehdessämme koko etusivun mainos numerosta 8.

Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Viisveisaaja - 08.02.24 - klo:16:34
Pitäisiköhän kirjoittaa kirja mitä kaikkea vialla vihreässä liikkeessä / puolueessa.

No nyt on RKP pääsemässä toiseksi inhokkipuolueekseni.

No jos joku aiheesta kirjoittaa niin olisi hyvä, kun ei kai mielipiteet muutu kuin keskustelemalla ja sitten kun saa ahaa oivalluksen, niin mietteet muuttuu.

Kuitenkin toi raja juttu ja mamujen maahantunkeutuminen oli aihe joka mietitytti ja siihen olisi myös kiva saada muutakin näkökulmaa kuin tää oma.

- Mitä me tehdään, jos Venäjältä alkaa tulemaan tuhansia ja satojatuhansia Suomeen, kuten niitä nyt tulee Espanjaan ja tonne etelä eurooppaan.
Rajat on kiinni, mutta populaa tulee pitkin maita ja mantuja, siis metsien kautta.

Ampumisen aloitus olisi yksi vaihtoehto, mutta se ei kai tule sivistyneessä valtiossa kuuloon.
Jotain kuitenkin tulisi tehdä ja minusta, kuten Tanskassa ja muualla oliko Englannissa, niin turvapaikanhakijat otetaan maahan ja lähetetään sitten Ruandaan pakolaisleirille ja siellä käsitellään heidän todellinen tarve, eli onko kysymys turvapaikka surffailusta vai mistä?

En ymmärrä miten Suomessa on niin paljon liberaaleja, lue punavihreitä, kun torppaa kaikki rakentavat ehdotukset, oli ne maahantunkeutumista vastaan tai jenginuorten kurittamisiin tai mihin vaan pikkaisen kovempaan suhtautumiseen.
Ei Tanska niin kovin erilainen maa ole taloudelta, rakenteelta, politiikalta ihmisiltään, mutta heillä on ollut mamuja kauemman aikaa ja kovasti ovat aivan erilaista politiikkaa ajamassa kuin me.

Itse kyllä todella apua tarvitsevaa mielelläni autan ja toivotan tervetulleeksi Suomeen.
Niitä kuitenkin on vain pieni osa.

Kuinkahan kaukana olen tyynyliinan vetämisestä päähäni ja liittymisestä KKK hon?
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 09.02.24 - klo:00:05
Suomi kuntoon meinaa vain rikkaiden aseman parantamista, ovat väitäneet vastuuta asioiden todellisista kuntoon saattamisesta.

Maksan kaiketikin vetoja vähän enemmän, kuin suomalaiset keskimäärin.
Kenelle olen vielä velkaa?
Onko minulla omaisuutta, joka ei kuulu minulle?
Jos ei minulle, niin kenelle?
Toki minä ja kaikki muutkin emme ole mitään ansainneet, lahjaa tänä kaikki,
mutta vastaile Riitta noihin kysymyksiini.


Kun raha edustaa hyvinvoinnin huippua orpo-purralaisista, säälin heitä. Edestään löytävät paljon pahoinvointia.

Suurimman vastuun yhteiskunnan taloudesta kantavat ovat roistoja, koska raha on heille tärkeää. Pienituloisille raha taasen ei ole tärkeää? Vai onko se heille tärkeämpää, kuin niille, jotka viulut pääosin maksavat?
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 09.02.24 - klo:09:45
Suurimman vastuun yhteiskunnan taloudesta kantavat ovat roistoja, koska raha on heille tärkeää. Pienituloisille raha taasen ei ole tärkeää? Vai onko se heille tärkeämpää, kuin niille, jotka viulut pääosin maksavat?

Pienituloiselle raha on väline hankkia päivittäinen elanto. Varakkaalle sijoittajalle raha on omaisuuden arvon mittayksikkö.

Viulut maksetaan varoilla, jotka on tienattu työtä tekevien ahkeruudella. Vastuullisilta todella edellytetään vastuuntuntoa.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 11.02.24 - klo:22:46
Perussuomalaisten kannatus on ottanut ison loikan ylöspäin Ylen kannatus­mittauksessa. Puolueen kannatus on nyt 20 prosenttia eli 2,4 prosenttiyksikköä enemmän kuin kuukautta aiemmin.  :eusa_clap:

Sdp:n kannatus laski kolmatta kuukautta peräkkäin.  :eusa_clap:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 12.02.24 - klo:07:38
Perussuomalaisten kannatus on ottanut ison loikan ylöspäin Ylen kannatus­mittauksessa.

Kannatusmittausten ja vaalitulosten ero näkyi taas. Monet 'loikat' mahtuvat virhemarginaaliin.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 12.02.24 - klo:13:49
Kannatusmittausten ja vaalitulosten ero näkyi taas. Monet 'loikat' mahtuvat virhemarginaaliin.
Kiitos Herralle, Suomi on tänään oikeistolainen maa, ja hyvä niin Ay-pomojen käydessä viimeistä taistoaan kansan päättäessä ihan muuta.  :eusa_clap:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 12.02.24 - klo:14:56
Kiitos Herralle, Suomi on tänään oikeistolainen maa, ja hyvä niin Ay-pomojen käydessä viimeistä taistoaan kansan päättäessä ihan muuta.

Hallitustamme voi hyvällä syyllä sanoa oikeistolaiseksi. Eduskunnan voimasuhteet ovat edelleen tasaiset oikeiston, keskustan ja vasemmiston välillä. Ammattiliitot taistelevat kansan puolesta suuryhtiöiden pomoja vastaan. Hyvä, kun tastelevat. Sinun käsityksesi kansasta on toivekuva, luterilainen, ei todellisuutta.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: karjalaisenkyösti - 12.02.24 - klo:16:06
Viulut maksetaan varoilla, jotka on tienattu työtä tekevien ahkeruudella. Vastuullisilta todella edellytetään vastuuntuntoa.

Ahkeruus on arvokas ominaisuus.
Ahkeruus ei kuitenkaan auta, jos ei kukaan auta kohdistamaan ahkeruutta sinne, missä ahkeruudella voidaan kasvattaa todellista yhteistä kakkua eikä ahkeruus myös auta, jos ei ole välineitä, millä työtä tehdään. Työttömät työnhakijat tämän parhaiten tietävät.

Tuottavan työpaikan luominen on paljon vaikeampaa, kuin valmiiseen työpaikkaan töihin tuleminen. On kohtuutonta syyllistää ja vaatia kohtuuttomuuksia niiltä, jotka luovat ja sen jälkeen ylläpitävät työpaikkoja.

Se, että joku on luonut työpaikkoja ja sen tähden rikastunut, keneltä se on pois? Keneltä se on pois, jos tarjoaa muulle töitä ja edelleen rikastuu?
Jos joku kokee, että se on epäoikeudenmukaista, niin lukkoon itse työpaikan, hankkikoon työvälineet ja ryhtyköön käyttämään niitä työssään. Sillä tavoin tienaa paremmin.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 12.02.24 - klo:17:14
On kohtuutonta syyllistää ja vaatia kohtuuttomuuksia niiltä, jotka luovat ja sen jälkeen ylläpitävät työpaikkoja.

Kohtuuttomia ei tule vaatia keneltäkään. Syyllistäminenkään ei yleensä edistä mitään hyvää. Sen sijaan on oikein vaatia vastuullisuutta niiltä, jotka voivat tehdä jotain. Tässä tapauksessa katse on mielestäni kohdistettava työnantajiin eikä työttömiin työnhakijoihin.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 13.02.24 - klo:15:23
Ammattiliitot taistelevat kansan puolesta suuryhtiöiden pomoja vastaan. Hyvä, kun tastelevat.
Eiköhän meneillään olevat poliittiset lakot ole näytelmää, jossa kovapalkkaiset ammattiliittojen pomot nostavat varakkaiden ay-liittojensa profiilia toivoen jäsenmäärän kasvua. Ammattiliittojen jäsenkato onkin ollut suurta. Vaikka poliisilla lakoilla yritetään vaikuttaa Orpon hallitukseen, niin hallitusta se tuskin heilauttaa. Sen sijaan kärsijöinä ovat lakon kohteina olevat yritykset, niiden työntekijät ja muut tavalliset ihmiset. Monissa Euroopan maissa poliittiset lakot ovat kiellettyjä tai rajoitettuja. Kieltomaihin kuuluvat muun muassa Saksa, Iso-Britannia, Hollanti, Espanja ja Kreikka. Rajoitettujen lakkojen maihin lukeutuvat muun muassa Ruotsi, Norja, Tanska, Ranska, Belgia ja Italia.  :eusa_pray:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 13.02.24 - klo:17:47
Vaikka poliisilla lakoilla yritetään vaikuttaa Orpon hallitukseen, niin hallitusta se tuskin heilauttaa. Sen sijaan kärsijöinä ovat lakon kohteina olevat yritykset, niiden työntekijät ja muut tavalliset ihmiset.

Yritysjohtajat uskovat toisaalta hyötyvänsä Orpon hallituksen toimista. Tuskin lakko heitäkään heilauttaa. Hyöty hallituksen toimista saattaa jäädä laihaksi ja lyhytaikaiseksi, kun niiden todelliset seurannaisvaikutukset tulevat ilmi.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 14.02.24 - klo:00:05
Yritysjohtajat uskovat toisaalta hyötyvänsä Orpon hallituksen toimista. Tuskin lakko heitäkään heilauttaa. Hyöty hallituksen toimista saattaa jäädä laihaksi ja lyhytaikaiseksi, kun niiden todelliset seurannaisvaikutukset tulevat ilmi.
Tuskinpa meneillään olevat poliittiset lakot yritysjohtajia heilauttaa vaan ne heilahtavat kipeästi työntekijöiden omiin nilkkoihin aiheuttaen heille välittömiä ansionmenetyksiä. Yritysten tilauskirjat ovat ohuet ja lakkoilun pysäyttäessä yritysten tuotantoa työnantajat ilmoittavat työntekijöille tuotannollisista ja taloudellisista syistä tehtävistä irtisanomisista ja lomautuksista. Näin kuitataan menetetyt myynnit ja tuotot yrityksille työntekijöiden ja veronmaksajien joutuessa lopulta maksamaan lakkojen seurannaisvaikutukset.  :eusa_pray:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 14.02.24 - klo:07:40
Näin kuitataan menetetyt myynnit ja tuotot yrityksille työntekijöiden ja veronmaksajien joutuessa lopulta maksamaan lakkojen seurannaisvaikutukset.

Tämä tarkoittaa nähdäkseni sitä, että julkiset menot kasvavat. Niiden supistaminen on kuitenkin hallituksen tavoite. Kannattiko siis ajaa tilanne näin kireäksi?
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 14.02.24 - klo:14:40
Ollaan Sanna Marinista nykyään mitä mieltä tahansa, niin hän ' oli kova luu'  sanoo Pate Mustajärvi ihailemastaan päämisiteristä. Olen edelleen samaa mieltä Marinin tavasta johtaa hallitusta ja 'viisikkoa'. Nyt ei ole mitään ihaltavaa.

– Nostan vilpittömästi hattua Sanna Marinille, koska oltiinpa politiikasta mitä mieltä tahansa tai oltiinpa poliittisesti kallellaan mihin suuntaan tahansa, niin Marin osoitti äärimmäisen vaativassa paikassa olevansa oikeasti kova luu, Mustajärvi sanoo kirjassaan.

– Marin oli rohkea mielipiteissään ja kommentoi tapahtumia suorasukaisesti ketään kumartelematta.

MUSTAJÄRVEN mielestä Marin ilmensi sellaisia ominaisuuksia, jotka hän yhdistää miehisyyteen.

– Nämä ominaisuudet – rohkeus, suoruus ja kumartelemattomuus – mielletään perinteisesti miehisiksi, ja siksi, kun niitä edustaakin nuori näyttävä nainen, miehinen mies kokee sen uhkana. Vai kokeeko? Minusta se oli hienoa.

Kun Marin oli pääministeri, johti hallitusta viisikko, jotka kaikki olivat naisia. Mustajärven mukaan myös se oli mahtavaa.

– Ja olihan se kansainvälisestikin ennenkuulumatonta, että maan raskaimpia ministerisalkkuja kantoivat nuoret naiset. Hyvä muijat!

  Pate Mustajärvi  IS ssa.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: PekkaV - 15.02.24 - klo:04:51

   Sanna ei kuvia kumarra

Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 15.02.24 - klo:08:31
   Sanna ei kuvia kumarra

Hän mielellään esiintyy kuvissa.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 15.02.24 - klo:08:57
Kyllä Petterikin.  On sokerillaa ko piäsöö kuvviin.  :icon_rolleyes:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 16.02.24 - klo:08:22
Olen aina tiennyt olevani liberaali , mutta sen, enkä sen vastapuolen suunnan määritelmät on olleet minulle, kouluttautumattomalle, vieraat.
Äsken YLEn Jälkiviisaissa TimoSoini korostetusti panotti AlexStbb´n sekkä Pekka Haaviston liberatolismia.
Etsin Googlellta vastausta:

https://liberalismi.net/wiki/Liberalismi

Sen vastapooli on totalitarismi:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Totalitarismi

Näillä tiedoilla mennään. Sitä jään miettimään, mikä vaikuttaa ihmisessä niin että hän valitsee puolensa. :017:

Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 16.02.24 - klo:13:58
Kyllä Petterikin.  On sokerillaa ko piäsöö kuvviin.  :icon_rolleyes:
Petterillä ja bile-Sannalla on kuitenkin se vissi ero, miten bile-Sannan elämästä on tullut kuin huonoa tosi-tv:tä... välillä on suhdekohua, välillä bilekohua, sitten mennään puhumaan johonkin hienoon tilaisuuteen ja tavataan turhia Hollywood-julkkiksia.  :icon_lol:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 16.02.24 - klo:14:07
Ei tuomita.  Monissa ns 'parhaissakin perheissä'  kolisee kaapit täynnään luurankoja.

Onko siis parempi se että esitetään että hienosti menee, vaiko jakaa elämäänsä lehtien sivuilla.
Onko lopulta muuta kuin salatun ja julkisen ero ?

Onko elämään ryhtyminen tuomittavaa ja elämässä  näivettyminen hyväksyttävää ?

Ero on se, että taviksen ja julkkiksen välillä ei ole mitään yhteistä.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Viisveisaaja - 16.02.24 - klo:16:02
Yritysjohtajat uskovat toisaalta hyötyvänsä Orpon hallituksen toimista. Tuskin lakko heitäkään heilauttaa. Hyöty hallituksen toimista saattaa jäädä laihaksi ja lyhytaikaiseksi, kun niiden todelliset seurannaisvaikutukset tulevat ilmi.

Joskus jossain työssäni joku pomo sanoi, että lakkoilkaa prkl. varastot on täynnä, että antaa mennä vaan.
 No lakko kesti vain päivän tai kaks kolme ja hän kirosi kun ei ole kunnon kommun isteja enään olemassakaan.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 18.02.24 - klo:09:58
Meillä saa onneksi yhä osoittaa mielipidettä lakkoilemalla. Venäjällä ei todellakaan saa. Entä USA ssa ? Onhan ainakin näyttelijät olleet lakossa, ja puhutaanhan heidän ammattiliitoistakin.

Miten mahtaa sitten jos Trump pääsee valtaan ja keksii kieltää kaiken sen mikä on kiellettyä Venäjällä.

Mikä vitsi se oli kun Trump sanoi pitävänsä Bidenista enemmän kuin Putinista. Meinasi varmaan että vanha dementeoituva mies on helpompi vastustajana.

EU on nyt tiivistämässä varustelua itää vastaan. Onko Kiina uhka ?
Ukraina on autettava EU hun ja Natoon, alkaa näyttää muutoin huonolra.

Mutta Israel ? Salliiko Jumala Ntanjahun toimet ja politiikan ?

Näitä pohtii vanha R-m :017:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 18.02.24 - klo:16:25
Meillä saa onneksi yhä osoittaa mielipidettä lakkoilemalla.
Hallituksen työelämäuudistukset etenevät laajoista lakoista huolimatta. Ministereillä ei ole halua perääntyä ammattiyhdistysliikkeen vastatoimien edessä, sillä omien puolueiden tarjoama poliittinen selkänoja on vahva. Työrauha- eli lakkolainsäädännön uudistuksia koskeva hallituksen esitys annetaan eduskunnalle näillä näkymin helmikuun viimeisellä viikolla. Paikallisen sopimisen lisäämistä koskevan lakiesityksen taas on määrä lähteä lausuntokierrokselle vielä tämän kuun aikana. :)

Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 18.02.24 - klo:16:29
Ministereillä ei ole halua perääntyä ammattiyhdistysliikkeen vastatoimien edessä, sillä omien puolueiden tarjoama poliittinen selkänoja on vahva.

Mahtaako se olla niin vahva kuin luulevat? Varsinkin Perussuomalaisissa lienee paljon väkeä, jota uudistukset raskaasti kolhaisevat.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 19.02.24 - klo:08:21


  https://fi.pinterest.com/pin/806496245807859221/

   Aleksei Navalnyi



.....

”Uskon, että tästä tulee suuri menestys” – Donald Trump lanseerasi oman kenkämalliston
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 19.02.24 - klo:16:39
Alexander Stubb

Stubbilla voi olla mahdollisuuksia nousta vielä Marin-sarjaan kansainvälisessä huomiossa.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010236912.html

Jos tämän tekstin lukee vain kirjain-kirjaimelta ja jättää rivienvälit ymmärtämättä, on toimittajan työ menny hukkaan.

Joka tapauksessa presidenttinä Alex Stubb on omanlaisensa, täysin erilainen kuin ent. puoluekaveri Sauli Niinistö. Jää nähtäväksi miten kansa jakautuu, vai hurmaako Alex meidät kaikki.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 19.02.24 - klo:18:11
Alex Stubb on omanlaisensa, täysin erilainen kuin ent. puoluekaveri Sauli Niinistö. Jää nähtäväksi miten kansa jakautuu, vai hurmaako Alex meidät kaikki.

Minua ei ainakaan hurmaa. En tosin pidä hurmaamista presidentin virkaan kuuluvanakaan.  :003:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Mörtti-57 - 20.02.24 - klo:13:15
Eipä ole EK:lta tullut ennen mitään näin inhimillistä kannanottoa Orpon hallituksen suunnitelmista. :icon_lol:

" – Kyllä se nyt on ihan selvää, että tämä tulee hallitusohjelman vastaisesti johtamaan kohtuuttomiin kiristyksiin yksittäisille verovelvollisille, EK:n verojohtaja Anita Isomaa sanoo.
Hänen mukaansa kiinteistöveron kiristäminen olisi kovaa varsinkin nykyisessä taloustilanteessa."

Asiahan koskee kiinteistöverotuksen uudistusta ja vaikka osuus kipeästi minuunkin, niin olen valmis osallistumaan osaltani Suomen taloustalkoisiin, notta kitinät pois EK!  :003:
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010209264.html
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 20.02.24 - klo:16:17
Katselin ja ennenkaikkea kuuntelin puheenvuoroja eduskunnasta . Oppositiosta kuulin monta hyvin perustein valmistettua puheenvuoro.Niihin yhtyi myös Keskusta.

Ainoa vakuuttava hallituksen edustaja oli Riikka Purra. Hän taitaakin olla se todellinen pääministeri.
Hän ilmoitti suoraan että hallituksen vastustaja on AY-liike. Kun hallituksen puolustaja ja tuki on Ek n johto, vaikuttaa että johtohenkilöt näissä järjestöissä käyvät sitä todellista poliittista keskustelua ja eduskunta on sen verhottu naamio.

En nähnyt koko lähetystä, mutta kyllä riitti Orpon muikistelut ja Rydmanin  ivalliset hymyt.Ylimielisyys oli ilmeistä.
Molemmill puolilla oli tunteet kuumina . Kannustushuutoja kuultiin ja nyökyttelijöitä oli  runsaasti.

Tämä oli jo jotakin suomalaisittain, maailmalata on nähty monenlaisia show-esityksiä vallan saleissa.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: öppiäinen - 20.02.24 - klo:19:01
Ainoa vakuuttava hallituksen edustaja oli Riikka Purra. Hän taitaakin olla se todellinen pääministeri.

Orpolla selvästi ei ole tarvetta saada olla esillä. Antaa kunkin alueen vastuuministerien hoitaa hommansa ja puhua siitä. Itse voi kulisseissa koordinoida. Kätevää piiloutua Purran ja Satosen ja miksei välillä muidenkin ministeriensä selkien taa. Ikävä vain, kun on sellaiset kiusankappaleet kuin Häkkänen ja Rydman. Heistä on ollut harmia ennenkin, ja nyt on pakko välillä astua esiin heidän ylilyöntejään toppuuttelemaan.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 26.02.24 - klo:16:42
Meillä saa onneksi yhä osoittaa mielipidettä lakkoilemalla.
Eipä vasemmistolaiset Ay-pomot järjestäneet poliittisia lakkoja bile-Sannan punavihervasemmistolaisen hallituksen poistaessa eläkeputken ja säätäessään aktiivimalli kakkosen. Eläkeputken poistohan oli erittäin raju leikkaus etenkin ikääntyviä työläisiä kohtaan aktiivimalli kakkosen kyykyttäessä rajusti työttömiä työnhakijoita. Ilmeisesti bile-Sannan punavihervasemmistolaisen hallituksen työläisiin ja työttömiin kohdistamat rajut leikkaukset olivat näköjään parempia leikkauksia kuin Orpon hallituksen, kun ne teki omaa Ay-pomojen omaa ideologiaa edustava sosialistijohtoinen bile-Sannan hallitus. :icon_lol:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: öppiäinen - 26.02.24 - klo:19:01
aktiivimalli kakkosen kyykyttäessä rajusti työttömiä työnhakijoita.

Mites se nyt niin rajusti kyykyttää?

Eipä ainakaan leikkaa työttömyyskorvausta, jollei onnistu työllistymään, kuten Sipilän aktiivimalli.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 29.02.24 - klo:10:15
Enteileekö Venäjän tämänhetkinen tilanne suurta mullistusta. Edellinen alkoi kun yksi mies V.I. Lenin sai orjuutetun kansan liikkeelle.

Dekapristikapinasta alkoi liikehdintä. https://fi.wikipedia.org/wiki/Dekabristikapina

Nyt on vuosikymmenen ajan ollut liikehdintää jonka tuloksena huomena haudataan sen viimeisin johtaja.

Leskeä pidetään työn jatkajana, jopa parempana puhujana kuin miehensä oli. Hän on liikuttanut EU n johtajat.

Putin ottaa jälleen kerran murskavoiton tulevissa vaaleissa, mutta onko se lopullinen voitto, vai tappion alku.

pohdiskelee R-m
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Viisveisaaja - 01.03.24 - klo:18:15
Riitta mummin kanssa samaa mieltä myös taas.

Onhan se niin kuin öppiäinen insinöörimäisellä lokiigallaan taas totesi, niin Orpo on vetäytynyt sinne taka alalle ja todellinen pääministeri taitaa olla rouva Purra kaulimensa ei kun leikkurinsa kanssa.

Tämä uuso voima kolmikko pikkaisen mietityttää, kun Halla Aho, Stub ja Orpo yhdessä nyt ovat ne kolme phuvaa päätä kun ulkopolitiikkaa ja muuta ainakin ideologista ja arvopohjaa tässä maassa alkavat vaikuttamaan ja tuoda esiin.

Mulla kyllä jotain nyrjähtänyt aivoissa, kun lauseiden muodostaminen tavattoman vaikeaa, kun aivot menee niin kauheella vauhdilla ja sormet näppäimellä ihan hitaasti.

Siis millaisenkohan kuvan saa maailma meistä ja millaiseksi olemme muuttuneet, kun presidentti ensimmäisenä päivänä iltana sanoo, hei meillä on pienet priva bileet.
Ei ihan Kekkosen mörähtelevää arvovaltaista murinaa.

No nykyaikainen kolmikko ja maailma on kai tälläinen nykyään, sen mukaan tässä nyt on elettevä.
Rehn oli kyllä pikkaisen sellainen arvovaltainen tohon hommaan ollut oisi, mutta näillä mennään sano ALEPAn kassa.

Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: öppiäinen - 01.03.24 - klo:22:12
Tämä uuso voima kolmikko pikkaisen mietityttää, kun Halla Aho, Stub ja Orpo yhdessä nyt ovat ne kolme phuvaa päätä kun ulkopolitiikkaa ja muuta ainakin ideologista ja arvopohjaa tässä maassa alkavat vaikuttamaan ja tuoda esiin.

Onhan meillä ulkoministeri Valtonen.

Halla-aho on vain eduskunnan puhemies. "Vain" siinä mielessä, että vaikka se virallisesti onkin tasavallan toiseksi korkein tehtävä, sen alaan ei ulkopolitiikka kuulu. No jos eduskuntaan tulee ulkomailta arvovaltaisia vieraita niin saattaa olla niitä vastaanottamassa.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 02.03.24 - klo:11:01
Kyllä Petterikin.  On sokerillaa ko piäsöö kuvviin.  :icon_rolleyes:
Myös bile-Sannalla (sd) ja kansanedustaja Merja Kyllösellä (vas) on vissi ero.  :icon_lol:

Merja Kyllönen on julkaissut itsestään ja ex-pääministeri Sanna Marinista kuvaparin Facebook-sivullaan. Rinnakkain kuvaparissa ovat Marin ja Kyllönen – molemmat istuutumassa auton takapenkille, tosin hieman erilaisissa olosuhteissa ja asuissa.

Victoria Beckhamin nimikkokäsilaukkua kädessään pitävä Marin on sonnustautunut kuvassa aurinkolaseihin, mekkoon ja korkokenkiin. Kyllönen on puolestaan pukeutunut pipoon, huppariin, trikoisiin ja keltaisiin kumisaappaisiin. Kädessään Kyllönen pitelee sydänkuvioitua kestokassia.

Kansan­edustajalta hulvaton kuvapari Sanna Marinista ja itsestään
https://www.is.fi/politiikka/art-2000009901987.html
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 02.03.24 - klo:23:34
Onhan meillä ulkoministeri Valtonen.
Alexander Stubbin presidenttiyden myötä kokoomuksella on nyt värisuora. Kokoomustaustaisen presidentin lisäksi pääministeri, ulkoministeri ja puolustusministeri ovat kokoomuslaisia sekä kokoomuksen kansanedustajat johtavat puolustusvaliokuntaa ja suurta valiokuntaa. :)
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: öppiäinen - 03.03.24 - klo:04:25
Alexander Stubbin presidenttiyden myötä kokoomuksella on nyt värisuora. Kokoomustaustaisen presidentin lisäksi pääministeri, ulkoministeri ja puolustusministeri ovat kokoomuslaisia sekä kokoomuksen kansanedustajat johtavat puolustusvaliokuntaa ja suurta valiokuntaa. :)

Kyllä mahtaa pyöriä Kekkonen haudassaan!  :icon_eek:

(Tosin joo, luin juttua Ilkka Kanervan haastattelusta, jossa tämä Kekkosen suosioon päässyt kokoomuksen vasemmistolinjan edustaja oli sitä mieltä, että enemmän se oli Virolainen, joka kokoomuksen poissa vallan kahvasta halusi pitää.)
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: öppiäinen - 03.03.24 - klo:06:40
Alexander Stubbin presidenttiyden myötä kokoomuksella on nyt värisuora. Kokoomustaustaisen presidentin lisäksi pääministeri, ulkoministeri ja puolustusministeri ovat kokoomuslaisia sekä kokoomuksen kansanedustajat johtavat puolustusvaliokuntaa ja suurta valiokuntaa. :)

Mutta hetkinen. Eikös se värisuora ollut jo Niinistön presidenttikauden viimeiset kuukaudet? Miten niin vasta nyt?  :017:  Vai meinaatko, ettei Niinistö oikeastaan ollut ihan oikea kokoomuslainen, kun ei Natostakaan oikein perustanut kuin vasta viime hetkellä?
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 03.03.24 - klo:11:29
Mutta hetkinen. Eikös se värisuora ollut jo Niinistön presidenttikauden viimeiset kuukaudet? Miten niin vasta nyt?  :017:  Vai meinaatko, ettei Niinistö oikeastaan ollut ihan oikea kokoomuslainen, kun ei Natostakaan oikein perustanut kuin vasta viime hetkellä?
Kun pääministeripuolueena kokoomus nimeää ehdokkaan Suomen EU-komissaariksi niin kokoomuksella on ulko- ja turvallisuuspolitiikassa sekä maan johdossa sellainen värisuora, jollaista ei ole ennen nähty. :)
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 03.03.24 - klo:11:51
Kun pääministeripuolueena Kokoomus nimeää ehdokkaan Suomen EU-komissaariksi niin Kokoomuksella on ulko- ja turvallisuuspolitiikassa sekä maan johdossa sellainen värisuora, jollaista ei ole ennen nähty.

On siis odotettavissa, että puolueella nousee hattuun ja se joutuu seuraavissa vaaleissa saamaan ylimielisyytensä vuoksi pahasti nenilleen. Näinhän kansanvalta tapaa toimia.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: öppiäinen - 03.03.24 - klo:19:21
Kun pääministeripuolueena kokoomus nimeää ehdokkaan Suomen EU-komissaariksi niin kokoomuksella on ulko- ja turvallisuuspolitiikassa sekä maan johdossa sellainen värisuora, jollaista ei ole ennen nähty. :)

Mutta et nyt tapasi mukaan vastannut esittämääni kysymykseen, vaan jatkoit muuta (tällä kertaa sisänsä kyllä asiaa).

Eli pointti oli se, että eihän presidentin vaihdos värisuoran pituuteen nyt vaikuttanut mitään.

Politiikka-ketjussa kun ollaan, niin kysyisin, muistatteko milloin viimeksi olisi ollut joku kunnolla matematiikkaa osaava henkilö ison eduskuntapuolueen johdossa. Pienten puolueiden kärkipaikoilta niitä kyllä löytyy. Tai hetkinen, Juha Sipilähän osasi. Mutta onko ollut muita milloin?
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: öppiäinen - 03.03.24 - klo:19:23
On siis odotettavissa, että puolueella nousee hattuun ja se joutuu seuraavissa vaaleissa saamaan ylimielisyytensä vuoksi pahasti nenilleen. Näinhän kansanvalta tapaa toimia.

Kokoomuksella on ihmeellinen kyky välttää tuo. Niiden hallituskumppanit joutuvat kärsimään tappion nahoissaan. Puolueella on kaikista uskollisin perusäänestäjäkunta, jotka vielä ovat sitä kansanosaa, joka aina käy äänestämässä. Siksihän alhainen äänestysprosentti suosiikin kokoomusta.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Rajan poika - 04.03.24 - klo:07:10
Luen parhaillaan Tuomo Polvisen Paasikivi-elämäkerran vuosia 44-48 kuvaavaa osaa. Syksyllä 44 presidenttinä oli Mannerheim, pääministerinä Paasikivi. Vaikka M ei presidenttinä ollessaan kummoisia saavuttanut, hänellä oli kuitenkin jonkinlaista arvovaltaa. Paasikivi pesee nykyisen pm:n sitten mennen tullen.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 05.03.24 - klo:12:13
Luen parhaillaan Tuomo Polvisen Paasikivi-elämäkerran vuosia 44-48 kuvaavaa osaa. Syksyllä 44 presidenttinä oli Mannerheim, pääministerinä Paasikivi. Vaikka M ei presidenttinä ollessaan kummoisia saavuttanut, hänellä oli kuitenkin jonkinlaista arvovaltaa. Paasikivi pesee nykyisen pm:n sitten mennen tullen.
Nykyinen pm pesee entisen pm:n mennen tullen. :)
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 05.03.24 - klo:14:53
SAK on huomannut että Orpo-Purra oikeistohallitus pitää työntekijöiden oikeuksia olemattomina. Ideologia on se että omistaja, työnantaja tms. johtajisto sanelee nyt kaiken markkinoilla.

Kuitenkin, heikolta vaikuttaa hallituksen onnistuminen missään.

Onko tultu niin pitkälle kuin mistä 1917 aloitettiin.

Homofobinen homogeeninen hallinto ajaa ihmisyyden lähes orjuuteen.
Onko tällainen mahdollista demogratiassa ?
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 05.03.24 - klo:15:38
SAK on huomannut että Orpo-Purra oikeistohallitus pitää työntekijöiden oikeuksia olemattomina.
Työläisten suurin vihollinen on SAK, joka tuhoaa loputkin työpaikat Suomesta.  :icon_lol:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 05.03.24 - klo:15:55
Mielestäni omistajat lopettavat työpaikatt kun pitäisi lisää liksaa antaa. Siirtävät varansa ulkomaille ja muuttavat asumaan aurinkorannoille.

Oma kokemus oli että mitään ei olisi työnantaja antanut elleivät ammattiliitot olisi ajaneet työntekijöiden etuja.
Kun  männävuosikymmeninä lakkoiltiin , lakot kestivät kauan , mutta lakko oli tuottoisa henkilökunnalle.

Nyt saattaa olla menossa ammattiliittojen alasajo. Sitä seuraa tulee pakkovalta. Halutaanko sitä nyt , saa nähdä.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 05.03.24 - klo:16:05
Mielestäni omistajat lopettavat työpaikat kun pitäisi lisää liksaa antaa.

Toimit muistaakseni aikoinasi pankkialalla. Maksuautomaatit ja verkkopankit ovat tehneet monta taitavaa ihmistä työtömäksi.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 05.03.24 - klo:17:38
Kyllä. Siksipä sitä Pankkitoimihenkilöliiton jäsenet olivat lakossa neljä viikkoa.

Rikkurit, alipäälystö ja johtajat hoitivat tärkeät asiakkaat takaoven kautta.

Monet asiat menivät kyllä pahasti sekaisin pitkäksi aikaa. Kaikki tehdyt virheet eivät koskaan löytyneet.

Nyt ravintola-ala ja rakennus-ala ovat kovimmilla kun palkansaajat säästävät pahan päivän varalle. Kukaan eikä mikään liiku, kiitos hallituksen.

Ulkomaankauppa on Venäjän suuntaan olematonta, sekin tuntuu monella alalla.

Ei tämä ole pelkästään Suomessa, tuntuu olevan vaikeaa muuallakin Euroopassa, puhumattakaan Afrikassa.

Kaikkein kamalinta on kuitenkin Gazassa. Nyt kerrotaan panttivankien pahoinpitelyistä ja raiskauksista, lapsienkin.

Antaako Herra omaisuuskansansa rankaisematta tehdä tämän.  :eusa_pray:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 06.03.24 - klo:08:42
Kari Enqvist sen sanoo: Orpon käsitys hyvinvoinnista on kapea kuin Kalkkisten kanava !   https://fi.wikipedia.org/wiki/Kalkkisten_kanava

https://yle.fi/a/74-20077555

On puolue ja toinenkin joista vain yrittäjät ja tuotanto on kaikki elämässä.
Luoja antoi ihmiselle elämän joka on paljon rikkampi. Siihen sisältyy lähimmäinen ja heikoimman puolesta toimiminen. Ei heikkojen osan painaminen entistä alemmas.
Ei muukalaisen pelkääminen ja vihaaminen siitä syystä että se ottaa meiltä jotakin pois.
Hyvään elämään kuuluu myös hyvä elinympäristä. Luonnon ja eläinten hyvinvointi on kaikille annettu velvollisuus.
Räikeä esimerkki kuultiin Lapinlahdelta. 34 miehen ryhmä ampui ' pois kuljeksimasta'  villieläimiä. Ne  syö meitin kissat ja koirat ja pelottaa akat ja lapset.

Eräänlaista 'miehisyyttä' tämmöinen. Onneksi on laki, metsästyslakikin.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 06.03.24 - klo:09:14
On puolue ja toinenkin joista vain yrittäjät ja tuotanto on kaikki elämässä.

Onkohan se tuotanto kaikille yrittäjille niin tärkeä? Taitaa tuotto olla monelle tärkeämpi.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Mörtti-57 - 06.03.24 - klo:10:32
Onkohan se tuotanto kaikille yrittäjille niin tärkeä? Taitaa tuotto olla monelle tärkeämpi.
Suomessa taitaa olla jo 200 000 yksinyrittäjää, joille suurin motivaatio yrittäjyydessä on tehdä töitä ja saada siitä toimeentulo. Moni päätyy vähän pakosta yrittäjäksi, kun ei työpaikkaa muuten tahdo löytyä.
Itse olin eräänlainen freelancer töitteni suhteen 90-luvun alun jälkeen, kun erosin STTK:n liiton jäsenyydestä. En myöskään ollut YTK-kassan jäsen vaan työttömyysjaksot elin säästöilläni. Periaatteessa työskentelin kuin yrittäjä, mutta tilitin verottajalle tuloni palkansaajana. Yksinyrittäjäksi ryhdyin syystä, kun oli helpompi tehdä töistään lasku kuin ilmoitella työnantajia ja tuloja verottajalla pienistäkin työsuhteista. Yrittäjänä sain keskittyä vain työntekoon ja tilitoimistoni hoiti maksut, verot ja kirjanpidon.

On myös paljon yrittäjiä, jotka yrittäjyyden lisäksi arvostaa työntekijöitä ja ymmärtää hyvinvoiniyhteiskunnan palvelujen tärkeyden.
Lapualainen yrittäjä Juha Hjelt on aina edustanut puoluekannaltaan demareita vaikka helppoa se ei ole ollut, kun 80% valtuustosta on oikeistolaisia.
Monenlaista kampitusta on varmaan ollut hänen arvotaustansa vuoksi, mutta yritys Lapuan Kankurit on menestynyt hyvin ja hänen poikansa Esko Hjelt on nyt yrityksen ruodissa.  :023:  https://lapuanhelemi.fi/index.php/Juha_Hjelt
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 06.03.24 - klo:12:08
Tottakai ymmärrän ja kunnioitan kaikkea rehellistä yrittäjyyttä jota on monenlaista ja -kokoista alkaen yksinyrittäjistä.
Mutta en suostu ymmärtämään hallitusta joka ei ymmärrä muuta kuin yrittäjyyttä.

Onko palkansaaja-veronmaksaja syntipukki huonoon hallinnon- ja taloudenpitoon maassamme.
Ainakin avustuksia tarvitsevat kansalaiset ovat nyt heitä Orpo-Purra -kaksikon mielestä.

En ole koskaan ollut sosialisti, mutta nyt ottaa niin päähän että kirjoitan kuin agitaattori. Se ei ole itsetarkoitus, vaan kristillis-humanistin on nyt pakko tehdä näin. :102: :eusa_pray:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 06.03.24 - klo:21:53
Suomessa taitaa olla jo 200 000 yksinyrittäjää, joille suurin motivaatio yrittäjyydessä on tehdä töitä ja saada siitä toimeentulo. Moni päätyy vähän pakosta yrittäjäksi, kun ei työpaikkaa muuten tahdo löytyä.

Pakosta yrittäjäksi joutuminen on minulle kotkalaisena tuttua. Jo vuosikymmeniä sitten Kotkalle aikoinaan leimalliset suuryritykset ulkoistivat aiemmin palkkalistoillaan olleita yrittäjiksi. Työ pysyi samana, mutta palkan sijaan toimeentulo piti saada työtään kilpailuttamalla.

En piikikkäällä letkautuksellani tarkoittanut näitä 200 000 vaan mitä näitä nyt on: Nokia, Neste, Enso, Kesko, Kone, Sampo...
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 07.03.24 - klo:09:13
Simo Salmisen evergreen Rotestilaulu

https://www.youtube.com/watch?v=TEI2Hw49RLM&list=RDTEI2Hw49RLM&start_radio=1

Pääministeri matkustelee ulkomailla vaikka olis kotonakin töitä. :003:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 07.03.24 - klo:09:15
Eija-Riitta Korhola palasi KDn joukkoihin pyrkiessään taas Europarlamenttiin.

Onnittelen !
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Rajan poika - 07.03.24 - klo:10:19
Tiistaina E-RK kirjoittaa X:ssä europarlamentin olevan poliittisen ongelmajätteen sijoituspaikka, keskiviikkona ilmoittaa omasta ehdokkuudestaan...  :017:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 07.03.24 - klo:10:52
Eija-Riitta lähti KDstä kun rahallinen tuki ei ollut riittävä. Kokoomuks taas ei halunnut häntä 2015 eurovaaleihin:

E-R K   Entinen EU-parlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (kok.) väittää, että kokoomus ei halunnut häntä ehdokkaaksi vuoden 2019 EU-vaaleissa.

– He eivät halunneet minua ehdokkaaksi. Eduskuntavaaleihin minua kyllä pyydettiin mutta euroehdokkaiden listalle en päässyt, vaikka siellä oli tilaa. Mitään perusteluita en puoluesihteeriltä saanut, vain pelkän ehdottoman ein, Korhola kirjoittaa tuoreessa kirjassaan Ilkeitä ongelmia


Hänelle jäi lehtien mukaan suuret velat ja hän erosi Kokoomuksesta 2023.

Onko KD llä nyt enemmän 'pätäkkää'.

Eija-Riitta on hyvä puhuja, omailta alueiltaan. Olen häntä kuullut ja silloin hän kyllä vakuutti.

Viime vuosina en ole hänestä kuullutkaan muuta kuin sairaudesta.

Jotenkin ihmiset kuluvat politiikan rattaissa. Toiset pyöristyvöt, toiset terävöityvät entistäkin särmikkäämmiksi.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Mörtti-57 - 07.03.24 - klo:12:52
Hallituksen ministeri Rydman on nimitellyt työntekijäpuolta edustavia ay-johtajia ay-mafiaksi ym.
Käräjäoikeudessa rikoksesta syytetyllä on aina varattomanakin oikeus saada apua oikeudenkäynnin tai kuulustelujen ajaksi. Tälläistä henkilöä kutsutaan syytetyn puolustusasianajaksi. Jos oikeudessa syyttäjä alkaisi nimitellä puolustusasianajajaa mafian mieheksi tms, niin oikeuden tuomari tuomitsisi tälläisen käytöksen kunnian loukkaamiseksi ja oikeuden halventamiseksi.

Ministeri Rydman on itse syyttänyt monia kunnianloukkauksesta, mutta on itse on surutta loukannut monen kunniaa.
Helsingin Sanomia ja sen toimittajia hän kuvaa rikolliseksi moottoripyöräjengiksi, kun HS kirjoitti Rydmania epäiltiin naisiin naisiin kohdistuvasta häirinnästä ym. vakavista asioista.
Se on nähty ja koettu, että Rydmanista hyökkäys on aina paras puolustus. Kertakaikkiaan epämiellyttävä, niljakas ja häikäilemätön henkilö.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c292e456-df8a-4e8a-9777-29032ed4c719
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Viisveisaaja - 07.03.24 - klo:14:56
Rydmannista en tiedä, mutta noin muuten lakkoilu käy kalliiksi.

-Olisiko poliittisiin leikkauksiin muita tapoja vaikuttaa?

Sen ymmärrän jos joku yhtiö alkaa laskemaan palkkoja ja jo sovittuja asioita muuttamaan, niin silloin ammattiyhdistykset lakkoilee.
Tai jos työpaikalla on jotain syrjintää tai muuta, silloin on ok lakkoilla.

Poliittisiin kiristyksiin joita hallitus tekee työoloihin, palkkoihin ja muihin työssä tuleviin asioihin leikkaamisiin  niin tulisi jotenkin muuten kuin työpaikoilla lakkoilemalla vaikuttaa, josko se olisi mahdollista.

Miten sitä sitten voisi, no mielenosoitukset hallitusta vastaan, EU ta voi aina huutaa apuun ja pyytää heiltä näkemystä tekeekö EU lain ja hengen mukaan hallitus leikkauksia, sinne voi valittaa.
 No äänestää voi ja yrittää vaikuttaa puolueisiin, mutta seuraava äänestyskin taitaa olla aika kaukana.
 Nuorena suoratoiminta ja terrorismi olisi ollut vaihtoehto, mutta näin vanhana ei se taida olla järkevä vaihtoehto, vaikkakin sellaista muissa maissa on tapahtunut, kun on yritetty vaikuttaa työntekijöiden sortoon poliittisissa päätöksissä.
 
En tiedä, mutta outoa on että eikö ole olemassa lainsäädöstä miten paljon jo sovittuja malleja voi hallitus muuttaa.

Tuntuu kyllä minustakin oudolta, että esimerkiksi nyt olen kesään mennessä tienannut kesälomapäiviä ja kesälomarahoja noin 15 vuorokautta. Jos nyt firma jossa olen menee konkurssiin tai siltä loppuu työt ja jään työttömäksi, niin tienatut kesälomapäivät pistetään karenssipäiviksi ja niistä ei anneta työttömyyskorvausta, vaan ne mielivaltaisesti otetaan pois.
En tiedä onko kansainvälisen lain mukaista?

Lakkoilu kuitenkin poliittisten päätösten vastustamiseksi ei minusta ole ihan paras ratkaisu.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 08.03.24 - klo:08:38
Keskustapuolue on ainoana saanut kannatuksen selvään nousuun tämänaamuisen tilaston mukaan.

Olemalla itsenäinen ja hötkyilemätön puolue se on ansainnut kansan suosion. Myös Vihreät ja Vasemmistoliitto, sekä RKP ovat plussalla.

Persut ovat ylimielisillä lausunnoilla ja mauttomilla mainostempuilla  panneet peukut alaspäin.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Mörtti-57 - 08.03.24 - klo:12:52
Keskustapuolue on ainoana saanut kannatuksen selvään nousuun tämänaamuisen tilaston mukaan.
Jos ja kun seuraavissakin gallupeissa keskustan nousu jatkuu ja persujen laskee, niin ex puolustusministeri Kaikkosen on laitettava kypärä päähänsä ja otettava keskustan kanssa vastaan persujen kova mediapommitus ja hyökkäys. :icon_wink:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 08.03.24 - klo:13:42
Kyllä mahtaa pyöriä Kekkonen haudassaan!  :icon_eek:

(Tosin joo, luin juttua Ilkka Kanervan haastattelusta, jossa tämä Kekkosen suosioon päässyt kokoomuksen vasemmistolinjan edustaja oli sitä mieltä, että enemmän se oli Virolainen, joka kokoomuksen poissa vallan kahvasta halusi pitää.)
Myös Paasikivi mainittu tässä ketjussa. Vieläkö körttifoorumin punavihreät haikailevat Paasikiven–Kekkosen linjan aikoja?  :icon_lol:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 08.03.24 - klo:13:51
Miksi haikailla menneitä aikoja ? Molemmat olivat kunnon Maan Isiä ja veivät meidät läpi vaikeiden sota- ja sen jälkeisten aikojen. Sitä samaa sanon Viisikon hallitusajasta. Tämä nykyinen vaan pelottelee, mutta on saanut mitään aikaan ?
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 08.03.24 - klo:14:20
Jos ja kun seuraavissakin gallupeissa keskustan nousu jatkuu ja persujen laskee, niin ex puolustusministeri Kaikkosen on laitettava kypärä päähänsä ja otettava keskustan kanssa vastaan persujen kova mediapommitus ja hyökkäys. :icon_wink:
Bile-Sannan hallituksen puolustusministeri Antti Kaikkonenhan hankki Israelista Daavidin linko- korkeatorjuntaohjusjärjestelmän puolustusvoimien ilmatorjunnan tarpeisiin tuhoamaan venäläisiä ballistisia ohjuksia. Daavidin linko on taisteluissa koeteltu Israelin puolustusvoimien käyttäessä sitä meneillään olevassa sodassa Hamasia vastaan. Daavidin linko on huippuluokan ilmapuolustusratkaisu, joka osoittaa jatkuvasti arvonsa taistelukentillä.  :eusa_clap:

Vasemmistoliittohan kritisoi kyseistä hankintaa, mutta nyt täytyy mennä Suomen turvallisuus edellä eikä vasemmistoliiton ideologia saa estää parhaan järjestelmän hankintaa.  :eusa_pray:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 08.03.24 - klo:14:25
Ensimmäinen Nato-ajan tehtävä Suomen armeijalle on Punaisella merellä hutshi-kapinallisten taltuttaminen. Alex Stupp on lvannut sinne joukkoja.

Lisääkö tämä maamme turvallisuutta edes välillisesti. :017:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: öppiäinen - 09.03.24 - klo:11:21
Myös Paasikivi mainittu tässä ketjussa. Vieläkö körttifoorumin punavihreät haikailevat Paasikiven–Kekkosen linjan aikoja?  :icon_lol:

Minä haikailen Ståhlbergin aikoja.

Nythän eletään hyvinkin Paasikivi-Kekkosmaisia aikoja mitä talouspolitiikkaan tulee, eli perustellaan toimia välttämättömyydellä, mahdollisia vaihtoehtoja katsastamatta. Silloin niin tehtiin ulkopolitiikassa, nyt talouspolitiikassa.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: öppiäinen - 09.03.24 - klo:11:23
Ensimmäinen Nato-ajan tehtävä Suomen armeijalle on Punaisella merellä hutshi-kapinallisten taltuttaminen. Alex Stupp on lvannut sinne joukkoja.

Lisääkö tämä maamme turvallisuutta edes välillisesti. :017:

Liittyy länsiyhteistyöhön!

Tietenkin myös kiinalaista tavaraa pitää saada maahan halvalla. Tuota reittiä se kulkee.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 10.03.24 - klo:15:01
Pääministeri Orpon hallituksen keskeiset työmarkkinauudistukset etenivät merkittävästi. Työrauhaa koskeva esitys ja työttömyysturvauudistuksen toinen vaihe hyväksyttiin valtioneuvostossa ja ne ovat alkavalla viikolla eduskunnassa lähetekeskustelussa. Paikallista sopimista koskeva hallituksen esitys lähetettiin lausuntokierrokselle ja etenee eduskuntaan vielä tämän kevään aikana. Suomeen tulee pelisäännöt myötätuntolakoille ja poliittisille lakoille ja laittomien lakkojen rangaistuksia kiristetään. Uudistukset ovat signaali Suomeen investointeja harkitseville. Toimitusvarmuus ja ennustettavuus paranee.  :)

"Kun poliittiset lakot rajataan 24 tuntiin ja myötätuntolakot kytketään työriitaan, niin Suomen asema houkuttelevana investointikohteena vahvistuu. Jatkossa ei enää minkä tahansa työriidan vuoksi voi sulkea koko satamaa, mikä parantaa toimitusvarmuutta.

Voittajia ovat myös kansalaiset, joiden arkielämää ei voi enää vaikeuttaa kuinka pitkään tahansa tai useasti toistuvilla poliittisilla lakoilla. Lakko-oikeuden ydin säilyy silti. Omien työehtojen puolesta saa jatkossakin lakkoilla vapaasti. Myös poliittiset lakot ja myötätuntolakot ovat laillisia jatkossakin, mutta rajoitettuna, kuten monissa muissakin maissa. " :)

Työmarkkinoiden uudistukset etenevät aikataulussa
https://www.verkkouutiset.fi/a/tyomarkkinoiden-uudistukset-etenevat-aikataulussa/#235aaf12
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 10.03.24 - klo:16:16
Toimitusvarmuus ja ennustettavuus paranee.

Nuo tosin eivät suinkaan ole niitä asioita, joilla talouden kilpailukyky paranee. Nykyisin tarvitaan luovuutta ja uusia keksintöjä, joita kukaan ei ole osannut ennustaa. Niitä saadaan aikaan vain suostumalla epävarmuuteen.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 12.03.24 - klo:23:47
Joskus jossain työssäni joku pomo sanoi, että lakkoilkaa prkl. varastot on täynnä, että antaa mennä vaan.
Metsä Group, UPM, Stora Enso ja Teknologiateollisuus ry joutuvat sulkemaan tehtaitaan kaksi viikkoa kestävän poliittisen lakon takia. Teknologiateollisuus ry:n jäseniä ovat muun muassa Valmet oyj, Cargotec oyj ja Kone oyj. Kuljetusalan lakko vaikuttaa raaka-aineiden kuljetuksiin ja alas ajettavilla tehtailla keskeytetään palkanmaksu. UPM on käynnistänyt jo aiemmin muutosneuvottelut mahdollisista 2000 henkilöä koskevista lomautuksista. Työntekijät ovat huolissaan, miten sitten rahat enää riittää arjen menoihin.  :eusa_pray:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 13.03.24 - klo:07:43
Metsä Group, UPM, Stora Enso ja Teknologiateollisuus ry joutuvat sulkemaan tehtaitaan kaksi viikkoa kestävän poliittisen lakon takia. Teknologiateollisuus ry:n jäseniä ovat muun muassa Valmet oyj, Cargotec oyj ja Kone oyj. Kuljetusalan lakko vaikuttaa raaka-aineiden kuljetuksiin ja alas ajettavilla tehtailla keskeytetään palkanmaksu. UPM on käynnistänyt jo aiemmin muutosneuvottelut mahdollisista 2000 henkilöä koskevista lomautuksista. Työntekijät ovat huolissaan, miten sitten rahat enää riittää arjen menoihin.

Näin hyvin asiat siis ovat hallituksen hallinnassa.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 13.03.24 - klo:08:44
Kuuntelin YLEn uutisissa Paikallisesta sopimisjärjestelystä. Onko tämä nyt uusi yritys horjuttaa vahvojen ammattiliittojen osuutta työsopimuksista neuvoteltaessa. Vai onko kysymys ehkä työsuojeluasiasta. Kaksi yliopistomiestä tästä aamun lähetyksessä selvitti. Toisaalta osa meni yli hilseen.

Ja, onko tämäkin hallituksen heikennyspolitiikkaa ? Vaiko on tällä todellista arvoa ?
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 13.03.24 - klo:11:01
Näin hyvin asiat siis ovat hallituksen hallinnassa.
Kaikki hallituksen työmarkkinoiden uudistamisen lakialoitteethan on käsitelty kolmikannassa, väittäkööt SAK:n liittojohtajat ja heidän vasallinsa kentällä mitä tahansa. Lakko on lakko, oli sitten tekosyynä “poliittinen” tai “tuki” tai ”myötätunto”, niin ne eivät tee niistä sallittavampia. Työntekijöillä on oikeus lakkoilla vauhdittaakseen oman TES:n neuvotteluja silloin, kun TES ei ole voimassa. Silloinkin työntekijöiden on syytä miettiä, onko viisasta kiristää ja aiheuttaa toiselle neuvotteluosapuolelle työnantajille haittaa. Kiristys ja haitanteko ei ole neuvottelua.  :eusa_pray:

Eihän SAK:n poliittiset lakot edes estä lakien voimaantuloa eivätkä ne edistä työntekijöiden etuja vaan päinvastoin, kansalta on tulossa eduskuntaan esitys poliittisten lakkojen kieltämisestä kokonaan.

Kansalaisaloite - Poliittiset lakot kiellettävä https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/13148

Poliittiset lakot lisäävät valtion budjetin leikkauksia ja yritysten lomautuksia sekä irtisanomisia. Niistä työntekijät saavat kiittää kovapalkkaisia SAK.n liittojohtajia Jarkko Elorantaa, Ismo Kokkoa, Häkan Ekströmiä, Riku Aaltoa ja muita SAK:n johtavia tovereita, jotka ovat vastuussa poliittisista lakoista.  :eusa_pray:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 13.03.24 - klo:12:40
Kaikki hallituksen työmarkkinoiden uudistamisen lakialoitteethan on käsitelty kolmikannassa, väittäkööt SAK:n liittojohtajat ja heidän vasallinsa kentällä mitä tahansa.

Miten lie 'käsitelty'. Kyllä kai käskynjäkoakin voi sanoa asian käsittelyksi. Se, mitä kaivataan, on todellinen neuvottelu, jossa osapuolet saavat äänensä kuuluviin ja haetaan kaikille kelpaavaa sovitteluratkaisua.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 13.03.24 - klo:14:36
Kyllä sen politiikasta ymmärtämätönkin hoksaa että hallitusohjelma on näin lausuttu:

Puna/vihreä Marinin hallitus on syyllistynyt valtavaan velkaantumiseen. Orpo ja kumppanit häpeävät sitä EUn salongeissa. Käsky on käynyt: Suomi nousuun !

Orpo: Mistään ei nyt tingitä, Piste !

Säästöt saadaan helpoimmin heikoimmin pärjääviltä. Kaikkea avustus- ja tuki-nimellä kulkevaa leikataan Purran isoilla saksilla.

Nyt katsotaan kenenrahkeet kestää.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 13.03.24 - klo:21:45
Pääministeri Orpo sai EU-parlamentissa kovaa kritiikkiä: https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-216006

Herra Orpo, liittolaisuutenne äärioikeiston kanssa on todellinen uhka demokratiallemme ja eurooppalaiselle projektille.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 13.03.24 - klo:23:39
Pääministeri Orpo sai EU-parlamentissa kovaa kritiikkiä: https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-216006

Herra Orpo, liittolaisuutenne äärioikeiston kanssa on todellinen uhka demokratiallemme ja eurooppalaiselle projektille.
Pääministeri Orpo sai EU-parlamentissa kovaa kritiikkiä vain sosialisteilta ja vihreiltä.

Pirkko Ruohonen-Lerner (ps) kävi puhujapöntössä kertomassa, että perussuomalaiset ei ole äärioikeistolainen puolue. Kokoomuksen meppi Petri Sarvamaa kävi huomauttamassa, että EU-parlamenttiin ei kuulu tuoda kotimaiden poliittista kiistelyä.

Orpo vastasi vielä, että työmarkkinoita pitää uudistaa, koska tavoite on luoda 100 000 työpaikkaa ja pitää huoli hyvinvointimallista. Hänen mukaansa Suomen hallituksessa ei ole äärioikeistolaisia.

Orpon oman ryhmän, Eurooppalaisen kansanpuolueen EPP:n puheenjohtaja Manfred Weber kehui Orpoa, hallitusta ja presidentti Alexander Stubbia.

Varsinaisessa puheessaan Orpo käsitteli muun muassa kilpailukykyä, sisämarkkinoita, Itärajan tilannetta, Ukrainan tukemista ja varautumista kriiseihin. :)
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 14.03.24 - klo:08:01
Orpo vastasi vielä, että työmarkkinoita pitää uudistaa, koska tavoite on luoda 100 000 työpaikkaa ja pitää huoli hyvinvointimallista. Hänen mukaansa Suomen hallituksessa ei ole äärioikeistolaisia.

Kertoisipa joku, miten hallitusohjelman 'uudistukset' loisivat nuo 100 000 työpaikkaa! Se on tietysti tulkinnanvaraista, mihin äärioikeiston raja vedetään. Perussuomalaiset toki kuuluvat EU-parlamentissa Euroopan konservatiivien ja reformistien ryhmään, joka on selvästi oikealla laidalla.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 14.03.24 - klo:08:25
Hölmöläisten konstilla. Saksitaan satatuhatta työpaikkaa alapäästä ja sitten ommellaan se pala yläpäähän.

Kas´temppu tehyillee ! sanoo savolainen.

Orpon ei tarvitse itse osata, tehdä tai selittää, hänellä on sitä varten Purra, Mäkelä ja Rydman.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 14.03.24 - klo:09:16
Orpon ei tarvitse itse osata, tehdä tai selittää, hänellä on sitä varten Purra, Mäkelä ja Rydman.

... ja EK.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 14.03.24 - klo:10:31
Täähä myö tiijetää !

 :117:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 14.03.24 - klo:15:49
... ja EK.
Ek on suomalaisille hyödyllinen, mutta stalinistisesta SAK:sta on pelkkää haittaa.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 14.03.24 - klo:16:33
Stalinistisesta SAK:sta on pelkkää haittaa.

Varmaan olisikin, jos SAK sellainen olisi. Stalinistit taitavat olla nykyisessä työväenliikkeessä jo sukupuutossa. Mahtavatko kaikki ammattiyhdistysliikeessä olla edes sosialisteja?
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 14.03.24 - klo:17:29
Kävi jo sääliksi pääministeri Orpon asema loistavasti puhuvien naisiin verrattuna.

Hänen retoriikkansa on Antti Rinteen tapaista. Painavaa toistoa kuin käännytävä pappi ikään. Samat asiat moneen kertaan kuin ulkolukuna.

Samaa ei voi sanoa Riikka Purrasta, hän ymmärtää mitä sanoo, ja myös kuunteli puheenvuoroja keskittyneesti.

Myös ministeri Satonen osaa puhua, vaikka joskus sattuu tulemaan väärää tietoa.

Kyllä oli kuumat paikat hallituksen olla opposition osumatarkan tulituksen kohteena.

Johtajuutta kyseltiin moneen kertaan. Onko Orpolla sitä ?

Hjallis Harkimo sanoi sen mitä me maalaisjärjellä varustetut ajatellaan myös: Ei tule tällä tavalla sopua ! Pitää nimetä sovittelija, kun valtiosihteeri Nykäsen työ tuloksista ei tiedetä. Harkimo esitti Sauli Niinistöä.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 15.03.24 - klo:08:50
Kuuntelin äsken MTV3  sta keskustelun jossa oli mm. tuttu Eeva Lehtimäki, Rosa Meriläinen IS n toimittaja Haapala.

Kyselytuntien ilmapiiri on mennyt kireäksi, EK n ohjailu ajatteluttaa toisia, toisia ei. Mutta se että on ehdotettu sovittelijaksi juuri eläköitynyttä Saulu Niinistöä ja jopa kaksiviikkosta nykyistä presidenttiä kertoo maamme politiikan lamasta.

Tahallistakin väärinymmärtämistä on olemassa.
Itse ajattelen että tulee pääministeristä syntipukki, uhrataanko Orpo ?

Ovatko äänestäjäneet tienneetkään etukäteen mitä hallitus tuli tehneeksi.  :017:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 15.03.24 - klo:08:51
Johtajuutta kyseltiin moneen kertaan. Onko Orpolla sitä ?
Minusta Orpo on erittäin hyvä, asiallinen, kiihkoton ja konsensushakuinen pääministeri. Juuri tällaista Suomi tarvitsee eikä omaa etua ajavaa bilettäjää, koska maamme ei elä somejulkisuudesta. Jokaisen on itse kovalla työllä tehtävä yhteiskunnastamme menestyvä ja kilpailukykyinen kun suurin osa ihmisistä on töissä ja maksaa veroja. :)
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 15.03.24 - klo:09:26
Minäkin arvostan mainitsemisiasi ominaisuuksia, mutta tässä virassa saisi olla enemmän varmuutta otteissa ja parempi verbaliikka.

Niitä oli Sanna Marinilla, ja on Alexander Stubbilla, mutta ei Orpolla.

Pekka Haavisto on rauhallinen ja muitakin noita tasaisen ihmisen ominaisuuksia, mutta on myös särmää.

Orpo taitaa olla niitä ihmisiä jotka joko haluavat kaiken tasaisena tai sitten menettävät hermonsa. Se myös näkyy hänessä.

Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Viisveisaaja - 15.03.24 - klo:11:03
Samperin sanelupolitiikkaa. Mrrr mrrr.

Alkaa Orpon touhu olla kuin entisessä Neuvostoliitossa.

Liikaa valtaa puolueilla kun on hallitusvastuussa.
Oppositio ei voi kun vikistä, kun hallitus vie.
Sanna Marin veti Suomen allikkoon velanotolla ja muutenkin pimeellä hallitustyöskentelyllä.
On kuin teini tyttö, kun bailaa ja elää ökyelämää.
Entinen ukko sai kenkää ja lapset, nyt sitten kaikenlaista kampaajaa ja muuta.
Ymmärtäisin jos olisi tosissaan teinistä kysymys, mutta eukkohan on jotain yli 40 vee, hei haloo ihan vanhus.

No bailatkoon, mutta ikävä työ nykyhallituksella korjata sosdemareiden jälkiä.

Saas näkee saako oppositio ja rkp kaadettua tän uuden rajalain?

No sellainen kansa kuin sen päättäjät.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: öppiäinen - 15.03.24 - klo:11:15
Entinen ukko sai kenkää ja lapset, nyt sitten kaikenlaista kampaajaa ja muuta.

Entinen ukko sai kenkää, joo, tosin saattoihan se olla niinkin päin, että kenkää antoi se entinen ukko.

Mutta että lapset? Mistä päättelet, että nekin (yksi kpl) ovat saaneet kenkää?
Siitäkö vain, ettei lapsen kanssa vietetystä ajasta ole somepäivityksiä?
Jos olisi, niin sitten tulisi valitusta, kuinka altistaa lastaan julkisuudelle ja että on varmasti vaikea olla ex-pääministerin mukula.

Siis eihän tuo välttämättä tee sen kummempaa kuin kaikki ne, joiden työ on osittain ulkomailla ja vaatii matkustamista.

Onko tilanne sen kummempi kuin ulkoministeri Valtosella, joka myös on eronnut ja jolla on alaikäisiä lapsia?

Sekö se vain pahastuttaa, että julkaisee jotain bilekuvia? Saako bilettää, jos tekee sen kaikessa hiljaisuudessa, näyttämättä että tekee sitä?
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: öppiäinen - 15.03.24 - klo:11:21
Alkaa Orpon touhu olla kuin entisessä Neuvostoliitossa.

Liikaa valtaa puolueilla kun on hallitusvastuussa.
Oppositio ei voi kun vikistä, kun hallitus vie.

Ja kun pistin viestin jossa olen eri mieltä, niin pistetään nyt tässä vielä tämä että tästä olen samaa mieltä. Ollaan ikävästi menossa kohti blokkipolitiikkaa ja selkävoittojen hakemista.

Siitä seuraa sitten juuri tuo, että hallitukset jyrää päätöksensä läpi. Seuraava hallitus kumoaa ne. Samanlaista tempoilevuutta on Yhdysvaltain politiikka.

No, entinen Neuvostoliitto oli kyllä tässä suhteessa vakaa. Ja taitaa olla tuo nykyinenkin itänaapuri, kun on diktaattori kaikesta päättämässä.

En tiedä pitäisikö olla jonkinlainen täydennysvaalijärjestelmä, jossa kaikkia kansanedustajia ei valitakaan kerralla vaan vaihdettaisiin vaikka vuosittain neljäsosa. Tai miksei vielä tiheämmin. Vaikka niin, että joka vaalipiiri järjestäisi vaalit eri aikaan. Pitäisi olla enemmän varuillaan siellä hallituksessa, ettei ihan äärimmäisiä päätöksiä tee.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: öppiäinen - 15.03.24 - klo:11:34
Sanna Marin veti Suomen allikkoon velanotolla ja muutenkin pimeellä hallitustyöskentelyllä.

Suomen allikko alkoi kyllä jo 15 vuotta sitten. Siitä pitäen ei ole yritysten tuottavuus kasvanut samaa vauhtia kuin muualla.

Se mistä se johtuu ansaitsisi kyllä kunnollisen analyysin. Hesarissa taannoin oli juttu jossa sitä taloustieteilijöitä haastattelemalla selitettiin (https://www.hs.fi/visio/art-2000009358922.html), mutta siitä varmaan voisi joku olla muutakin mieltä. Lyhyesti sanottuna yrityksiä kiinnostaa kulukuri ja osingon maksaminen, mutta ei innovointi ja toiminnan laajentminen.

Se nyt on selvää, että Vanhasen kakkoshallitus (kesk+kok+vihr+rkp) jakoi rahaa avokätisesti, kun oli nousukausi. Ei mitenkään varauduttu tulevaan lamaan, kun ei uskottu, että sellainen tulee. Tehtiin siis sama virhe kuin Holkerin hallitus aikoinaan. (Ja muistan kuinka kauppa- ja teollisuusministeri Ilkka Suominen kehui kuinka on talous hyvällä mallilla, ja saman teki sittemmin valtiovarainministeri Jyrki Katainen.) Sittenpä Katainen joutuikin ottamaan velkaa oikein reippaasti, ilman että olisi ollut mitään tavallisesta poikkeavia ulkoisia kriisejä koronan ja Ukrainan sodan tapaan. (Pitäisi tietenkin osata ajatella, että tuollaisetkin kriisit ovat tavallisia. Odottamaton on normaalia.)

Ja viennin yksipuolinen rakenne on ongelma, se on ollut sitä hallituksesta riippumatta. Tai no ehkä se sikäli voi riippua hallituksesta, että hallituksella olisi valtaa miettiä yritystukien kohdentamista. Tässä esim. Ruotsi ja Tanska pärjäävät paremmin. Etenkin Ruotsissa on kehitetty vientituotteeksi digitaalisia palveluita, joiden luulisi sopivan Suomellekin, niiden vientiä kun ei niin paljon rajoita se, että olemme saari. Ei haittaisi lakkoilevat ahtaajat.

Marinin velanotosta suurimman osan siunasi myös oppositio. Varsinkin se osa, mikä meni yritysten koronatukiin (ja roiskittiin minne sattui) sai opposition suorastaan riemuitsemaan.

Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 15.03.24 - klo:12:00
En hallitse politiikkaa muuten kuin oman pöytäni äärestä talouttamme pitäen. Olen yleisesti seurannut historiaa ja siitä tiedän että voin vienti Englantiin tyssäsi joskus toisen maailmansodan melskeissä. Maidon vienti Pietariin loppui itsenäistymisen jälkeen. Lehmätkin ovat enää vain muutamilla suurilla tilallisilla älynavetoissa.

Puut kasvavat Suomessa hyvin, metsää on enemmän kuin koskaan, mutta puutavaraa ei paljon viedä. Sitä tuodaankin maahan.

Paperin käyttö vähenee koko ajan kun älylaitteisto lisääntyy.

Se mitä sanotaan älyvienniksi, tahtoo viedä myös sen älyn omaajan ulkomaille verojaan maksamaan.

Silti Suomen Pankki uskoo jo tämän vuoden lopulla talouden kasvun alkavan. Perustuuko tämä usko siihen mistä hallitus nyt puhuu ja aikoo panna toimeksi.


Nyt näin:

Tulokset haulla

Ennusteen mukaan ensi vuonna bruttokansantuote kasvaa 1,7 prosenttia ja vuonna 2026 1,5 prosenttia. Suomen Pankin mukaan ennusteen riskit painottuvat heikomman kehityksen suuntaan. Vielä joulukuussa Suomen Pankki ennusti, että Suomen talous supistuu tänä vuonna 0,2 prosenttia ja yltää ensi vuonna 1,5 prosentin kasvuun.3 tuntia sitten



Joulukuussa 2023 näin:

Suomen talous on taantumassa ja toipuminen takkuaa

Suomen Pankki
https://www.suomenpankki.fi › tiedotteet › suomen-talo...
19.12.2023 — Suomen Pankki on julkaissut ennusteensa vuosille 2023–2026. Bruttokansantuote supistuu 0,5 prosenttia vuonna 2023 ja 0,2 prosenttia vuonna 2024.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: öppiäinen - 15.03.24 - klo:14:42
Paperin käyttö vähenee koko ajan kun älylaitteisto lisääntyy.

Kartongin käyttö kasvaa verkkokaupan suosion kasvun myötä. Jaaha, olisi taas tuossa omassakin eteisessä muutama pahviloota odottamassa keräyspisteelle pääsyä. Se on totta että paperijätettä ei enää niin kerry.

Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Viisveisaaja - 15.03.24 - klo:15:05
Sanna Marian avioelämä nyt ei kiinnosta sen enempää ja tein johtopäätökseni saamani kuvan Sannan persoonasta ja mediasta. En tunne henkilökohtaisesti ja "Herra varjele" en tahtoisikaan.

Tosi asia on, että ukko ja lapset on jääneet ja biletys on hurjaa.
-Saa juhlia ja pitääkin, mutta vastuuasemassa on myös vastuu.
Kun biletys menee överiksi, niin jonkun pitäisi saada Sanna rauhoittumaan.
Nyt siis on vaan kyse miten asian näen median kautta, mutta järkyttävää se on.

Oikeesti toi himmenevä tähti ei voisi vähempää kiinnostaa, mutta se sieppaa, että rouva tai entinen rouva nykyinen öö bilehile, niin kuitenkin ajoi voimakkaasti Suomen velkaantumista jota nyt sitten yritetään parannella.
Toivottavasta ei Sanna ole samanlainen pikavippi Sanna myös omassa taloudenhoidossaan.

Samanlainen päänsärky kuin Sannasta on tulosta Riikkasta. Miksi ne valitsee näitä maamme johtoon?

Onneksi olen niin vanha että ei kauan tarvitse katsoa miten hulluksi tämä maailma vielä menee jo nyt sekaisin kuin gugukello.


Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 15.03.24 - klo:15:24
Minäkin arvostan mainitsemisiasi ominaisuuksia, mutta tässä virassa saisi olla enemmän varmuutta otteissa ja parempi verbaliikka.

Niitä oli Sanna Marinilla, ja on Alexander Stubbilla, mutta ei Orpolla.

Pekka Haavisto on rauhallinen ja muitakin noita tasaisen ihmisen ominaisuuksia, mutta on myös särmää.

Orpo taitaa olla niitä ihmisiä jotka joko haluavat kaiken tasaisena tai sitten menettävät hermonsa. Se myös näkyy hänessä.
Punavihervasemmisto luulee, että Suomi on kuin punakaarti, jossa pärjää huutamalla. Sanna Marinin verbaliikkaan kuului itkupotkuraivarit,  ja A-studiossa Krista Kiuru leikki marinlookissa Sanna Marinia keskittyen lähinnä häiriköimiseen eikä antanut elinkeinoministeri Ville Rydmanin vastata rauhassa, vaan huusi toisen puheenvuoron päälle. Loppuhuipennuksessa Rydman ja juontaja Marja Sannikko remahtivat nauramaan. Koska punavihervasemmistolla keinoja ei ole yritetään korvata asioita huutamalla niin kuin Tytti Tuppurainen A-talkissa huusi suuvaahdossa ja Li Andersson höpisi tukka heiluen suu vääränä vasemmistoliiton jargoniaa muttei mitään konkreettista.  :icon_lol:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 15.03.24 - klo:15:45
Punavihervasemmisto luulee, että Suomi on kuin punakaarti, jossa pärjää huutamalla. Sanna Marinin verbaliikkaan kuului itkupotkuraivarit,  ja A-studiossa Krista Kiuru leikki marinlookissa Sanna Marinia keskittyen lähinnä häiriköimiseen eikä antanut elinkeinoministeri Ville Rydmanin vastata rauhassa, vaan huusi toisen puheenvuoron päälle. Loppuhuipennuksessa Rydman ja juontaja Marja Sannikko remahtivat nauramaan. Koska punavihervasemmistolla keinoja ei ole yritetään korvata asioita huutamalla niin kuin Tytti Tuppurainen A-talkissa huusi suuvaahdossa ja Li Andersson höpisi tukka heiluen suu vääränä vasemmistoliiton jargoniaa muttei mitään konkreettista.

Sinä taas luulet, että keskenkasvuisen koulukiusaajan tapainen suunsoitto ja toisten ulkonäön ja käyttäytymisen pilkkaaminen on toimivaa poliittista keskustelua. Yritä aikuistua!
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Mörtti-57 - 15.03.24 - klo:17:39
Suomen allikko alkoi kyllä jo 15 vuotta sitten. Siitä pitäen ei ole yritysten tuottavuus kasvanut samaa vauhtia kuin muualla.

Se mistä se johtuu ansaitsisi kyllä kunnollisen analyysin. Hesarissa taannoin oli juttu jossa sitä taloustieteilijöitä haastattelemalla selitettiin (https://www.hs.fi/visio/art-2000009358922.html), mutta siitä varmaan voisi joku olla muutakin mieltä. Lyhyesti sanottuna yrityksiä kiinnostaa kulukuri ja osingon maksaminen, mutta ei innovointi ja toiminnan laajentminen.

Suomen alamäki johtuu pääosin heikoista yritysjohtajista ja heitä kumartavista poliitikoista. Toimillaan ja kaupoillaan he ovat saaneet aikaan bisnemokillaan miljarditappioita toisensa perään. Ottaisivat nyt oikeasti oppia ruotsalaisten liikemiestaidoista, niin että Suomeenkin syntyisi kasvua.

Jyri Häkämies ajoi kiivaasti omistajaohjausministerinä Fortumin Venäjälle menoa. Sinne sitten investoitiin 6miljardia euroa. Nyt tämä "aasintuntijajoukko" ei edes muista, että kuka tai ketkä oli riskiarvion laatija. Oli varmaan joku Fortumin talkkari, joka sen teki.. :icon_lol:
Järkyttävät miljardisummat on vuosikymmenten aikana hukattu tyhmiin ulkomaankauppoihin ja näkyyhän se pakosti näiden miljardien euron puuttuminen  Suomen taloudesta.
-Sonera maksoi umts-kaupan toimiluvista 4,3 miljardia euroa.
Pari vuotta myöhemmin Sonera totesi luvat arvottomiksi.
-Fortum voi kärsiä jopa 13 miljardin euron tappiot Uniper-seikkailustaan. Valtionyhtiön on arvioitu tekevän tänä vuonna miljardien alaskirjaukset, esimerkiksi Helsingin Sanomat on laskenut luvuksi noin 6,5 miljardia.
-Fortumin omien laskelmien mukaan yhtiön Venäjän-bisnesten tappiot ovat noin kaksi miljardia euroa, kun huomioidaan esimerkiksi saadut osingot. Se on noin 360 euroa jokaista suomalaista kohden.
Kataisen hallituksen jäsenten olisi pitänyt estää Fortumia myymästä sähkönjakeluverkkonsa, joka on nyt nimetty "Vuosituhannen munaukseksi".

Nyt kun maassa on oikeistohallitus, niin suurimmaksi syylliseksi Suomen heikkoon kasvuun onkin saatu duunarien ja köyhän kansan liian hyvät edut ja oikeudet.
Eihän koskaan mitään vikaa löydy oikeistosta ja yrityksistä, jota aina saavat vain kaikkea hyvää Suomessa. :icon_lol:
https://www.verkkouutiset.fi/a/te-nain-fortum-hukkasi-miljardiomaisuuden-venajalle/?fbclid=IwAR3svmictnCdT29kiZjMVycdnGP_6GPRuFvWU77X3PAwIpGDYzO5jV5DqJw#44937924
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 15.03.24 - klo:18:43
Sinä taas luulet, että keskenkasvuisen koulukiusaajan tapainen suunsoitto ja toisten ulkonäön ja käyttäytymisen pilkkaaminen on toimivaa poliittista keskustelua.
Luulenpa mitä luulen, niin A-studiossa Rydmanin ja juontaja Marja Sannikon remahtaessa nauramaan niin remahdin kotisohvalla itsekin nauruun, oli sen huikea tuo Krista Kiurun Sanna Marin- imitaatio.  :icon_lol:

Somessa kommentoitiin esiintymisten lisäksi myös Kiurun asuvalintaa, joka joidenkin mielestä tuntui kumman tutulta. Asuvalinta herätti keskustelua, sillä se muistutti kommentoijien mielestä Sanna Marinin tyyliä.

Krista Kiurun asuvalintaa kommentoitiin muun muassa Jodelissa.

”Krista Kiuru marinmaisessa nahkatakissa kuvastaa aika hyvin 2024 demareita. Ei vaan lähde.”

”Krista Kiuru laittanut nahkatakin A-studioon. Yrittääkö se olla kuin Sanna Marin?”

”Krista Kiuru oman elämän Sanna Marinina”.

Nahkatakki huomattiin myös X:ssä. https://twitter.com/LisaLeinonen/status/1767991786645995952?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1767991786645995952%7Ctwgr%5E2f51f62d642b656cf60304ecc540afa3475eb998%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fembed.sanoma-sndp.fi%2Fext%2Fembed%2F%3Furl%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FLisaLeinonen2Fstatus2F1767991786645995952

Tällainen oli Krista Kiurun ”Marin-look” – asuvalinta herätti keskustelua somessa
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010292695.html
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Mörtti-57 - 15.03.24 - klo:19:45
Luulenpa mitä luulen, niin A-studiossa Rydmanin ja juontaja Marja Sannikon remahtaessa nauramaan niin remahdin kotisohvalla itsekin nauruun, oli sen huikea tuo Krista Kiurun Sanna Marin- imitaatio.  :icon_lol:

Somessa kommentoitiin esiintymisten lisäksi myös Kiurun asuvalintaa, joka joidenkin mielestä tuntui kumman tutulta. Asuvalinta herätti keskustelua, sillä se muistutti kommentoijien mielestä Sanna Marinin tyyliä.

Krista Kiurun asuvalintaa kommentoitiin muun muassa Jodelissa.

”Krista Kiuru marinmaisessa nahkatakissa kuvastaa aika hyvin 2024 demareita. Ei vaan lähde.”

”Krista Kiuru laittanut nahkatakin A-studioon. Yrittääkö se olla kuin Sanna Marin?”

”Krista Kiuru oman elämän Sanna Marinina”.

Nahkatakki huomattiin myös X:ssä.

Krista Kiurun nahkatakkiko on nyt politiikka-keskustelun aihe? :017:
Eipä kannata kommentoida mitään, kun kirjoittelun taso on näin persunhuonoa. :icon_sad:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Mörtti-57 - 15.03.24 - klo:19:59
Internetti on siitä mukava tietolähde, että siältä poliittinen muisti ei häviä samalla tavalla kuin äänestäjillä.
Tästä linkistä voi lukea, että mitä se tämä pollea populistipersu kirjoitteli ennen vaaleja. :icon_lol:
Vaalien jälkeen oli kuin uudesti syntynyt! :eusa_clap:
https://twitter.com/ToermaeEki/status/1767818401102103017
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Viisveisaaja - 17.03.24 - klo:14:36
Kokoomusko se nyt on alas ajamassa työmarkkinoita?
Eikö se ole ay liike joka lakkoilee ja hankaloittaa työmarkkinoita.

Mörtillä vähän punaiset lasit joilla katsoo asiaa.

No onhan se myös niin että niin kokoomus kuin demarit on tässä sotajalalla keskenään.
Pahuksen demarit ja Marin, kun sotki totaalisesti Suomen talouden viimekaudella.
Nyt sitten kun tilannetta yritetään parantaa, niin samat voimat vastustaa kaikkia leikkauksia ja muita asioita joilla tilannetta yritetään pelastaa.

Onhan hallituksessakin vikansa, kun ei suostu neuvottelemaan vaan pitää härkäpäisesti kiinni kannoistaan.

Onko se taas vedettävä kuin silloin kerran yleislakon partaalle asiat.
Muistan kun melkein mentiin koko Suomi yleislakkoon, mutta silloin vasta hallitus antoi periksi.



Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 17.03.24 - klo:16:08
Kokoomusko se nyt on alas ajamassa työmarkkinoita?

Työmarkkinoilla käydään kauppaa työstä. Työnantajat ja työnhakijat ovat osapuolina. Tämän yksinkertasen kuvion lisäksi on kysymys työehdoista eli palkasta, työajasta, ympäristöstä, turvallisuudesta, irtisanomisen helppoudesta ja niin edelleen.

Työnantajien ja työnhekijoiden edut törmäävät juuri näiden työehtojen kohdalla. Hallituksemme pyrkii nähdäkseni vaikuttamaan näihin ehtoihin. Sana, jota käytetään, lienee joustavuus. Sillä taidetaan nyt tarkoittaa, että halutaan tinkiä tilanteen mukaan palkasta, työympäristön viihtyisyydestä ja turvallisuudesta ja helpottaa irtisanomista...
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Mörtti-57 - 18.03.24 - klo:09:42
Entä jos valtio-omisteinen Sonera ei olisi ostanut 4,3 miljardin euron UMTS-kaupoillaan Saksasta ilmaa?
Entä jos Jyrki Kataisen hallitus ei olisi antanut lupaa Fortumille myidä Suomelle strategisia sähkönsiirtoverkkoja, jotka ovat nyt ulkomaisen omistajan monopoliaseman armoilla?
Mitä jos Fortum ei olisi saanut hallitukselta lupaa ostaa sähkönsiirtoverkoista saamillaan rahoilla saksalaista Uniperin hiilivoimaloita 8 miljardilla eurolla ja lopulta menetti kaupoillaan 5,6 miljardia euroa?
Entä jos valtion omistajaohjausministeri Jyri Häkämies (joka aikanaan lausui, että Suomen suurimmat uhat ovat Venäjä, Venäjä ja Venäjä!) ei olisi antanut lupaa Fortumille sijoittaa Venäjälle rakennettaviin sähkövoimaloihin 6 miljardia euroa?

Mitä jos nyt, kun pyörät ei Suomessa oikein pyöri ja kasvua ei synny VIKA ei olekkaan suomalaisessa duunarissa ja tavallisessa kansalaisessa?
Entä jos VIKA Suomessa onkin tyhmissä yritysjohtajissa ja poliitikoissa? https://www.iltalehti.fi/…/09604337-7e58-4494-882e…
https://youtu.be/a22mUEFz5JU?si=yX8f0kn64PQr2xHs
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 18.03.24 - klo:10:27
Entä, jos sosiaaliturvan sijasta leikattaisiin yritystuista?
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Viisveisaaja - 22.03.24 - klo:12:03
Yritystoiminta on muutakin kuin voittojen tavoittelua.

Esimerkiksi nämä energialaitokset ja niiden pyörittäminen ja muu yritystoiminta vaatii kovaa suunnittelemistyötä, toteutusta ja teknisiä osaajia, siivoojia ja ei niin osaavia työntekijöitä.

Sitten on nämä mitähän ne on sosiaaliset taidot ja suhdetoiminta.
Ihmisten väliset funkitiot ja saada ihmiset motivoitua työssään ja ties mitä kaikkea siihen sisältyykään.

Yritystoiminta vaatii myös voittoa ja yleensä sitä voittoa käytetään lisäinvestointeihin että homma yleensä pysyy markkinoilla ja pärjää.

Ymmärrän vihervassareiden itkun, että yrityksiltä pitää leikata ja liian suuret palkkiot pomoilla.
 Kuitenkin se paletti kun pyörii on aika arvokas, siis arvokasta hommaa. Siitä yritystoiminnasta on paljoon hyväänkin.
- Esimerkiksi kalistaja useasti kirjoituksissaan kauhistelee milloin postipomojen palkkoja ja duunarien palkkoja.
Ihmettelen mistä se johtuu ei ainakaan Raamatun tuntemisesta.
Ei kai Jeesus ollut yritystoimintaa ja rikkaita vastaan, vaan rakkaudesta rahaan hän hermoili.

Raamatussa oli yritysjohtajia, kuten Salomo ja niitä kuninkaita joita Jumala siunasi ja lisäsi varallisuutta ja se varallisuus monesti mainittiin siunauksena Jumalalta.

En nyt mikään menestysteologi kai ole, mutta jos nyt rikas ja köyhä kohtaavat tiellä, niin molemmille paistaa sama aurinko ja armon alla he ovat.
Jumala voi hetkessä tehdä rikkaasta köyhän tai köyhästä rikkaan.
Minusta jos joku on ökyrikas ja saa ökypalkkaa, niin siitä vaan.
Kunhan työläisillään ja yhteisöllään jossa on on hyvät tai ainakin kohtuulliset tulot.
Riisto tietenkin on väärin, mutta en tiedä onko postinpomo joku kapitalisti riistäjä?
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 22.03.24 - klo:14:30
Yrittäminen on yksityistä taloutta, mutta yritysten tukeminen yhteisistä varoista on julkista taloutta, jota hallituksemme nyt on sanojensa mukaan 'sopeuttamassa'. Suoraa tukea annetaan liki miljardi, lainat ja takaukset lisäksi.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Viisveisaaja - 22.03.24 - klo:14:45
Yrittäminen on yksityistä taloutta, mutta yritysten tukeminen yhteisistä varoista on julkista taloutta, jota hallituksemme nyt on sanojensa mukaan 'sopeuttamassa'. Suoraa tukea annetaan liki miljardi, lainat ja takaukset lisäksi.

AUTS
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 23.03.24 - klo:17:45
Venäjällä alkaa olla levotonta sisäisestikin. ISIs-isku oli suuri häpeä Putinille jota Yhdysvallat varoitti pari viikkoa sitten. Putin kuittasi sen pelotteluksi ja kiusaamiseksi.

Emme voi tietää mitä kaikkea valtavan maan sisällä muhii. Vähä vähältä alaa tiedot Länsimaiden viestimistä saavutta venäläiset ja sillä täytyy olla vaikutusta.

Selvää oli että Putin yrittää kääntää terrori-iskun Ukrainan hyökkäykseksi. Yhtä vyvin se voi olla sisältä tilattu teko.

Se on pelottavaa että  j o s  naapurissa alkaa tapahtua, ja milloin, ehtiikö turva-aita rajalle siihen mennessä.

Tämä on nyt tosiasia joka täytyisi sulattaa, mutta enpä olisi kolmevuotta sitten arvannut. Armeijan miehet ovat olleet tiedustelussa valppaina. Piste Veneheittoon !

 :039:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 28.03.24 - klo:09:01
Yritin olla Hiljaisella viikolla hiljempaa, mutta tämä täytyy linkittää:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010309280.html

Riikka Purra on yksi tiukimmista valtiovarainministereistämme. Täältä Lahdesta postia ovat hoitaneet mm. Erkki Huurtamo, Ulla Puolanne, nykylahtelainen Iiro Viinanen ja lisäksi Jouko Skinnarinkin kuva on seinällä. Hänet muistan urheilumiehenä. Huurtamo oli pidetty poliitikko, mutta Ulla Puolanne miehiä tiukempi.

Tuossa Purran haastattelussa hän tosin ymmärtää mikä ammattijärjestöliike on, mutta nyt ei tahdo yhteistoimita sujua.

Lukemani kirjan, Kaari Urtrion elämänkerran asioissa tuli am.yhd.liike esiin isä-utrion suulla näin: 'Jos ei meillä olisi ammattiyhsidtysliikettä, meno olisi kuin Etelä_Amerikassa !' Aika Hyvin Untamo Utrio asian ymmärsi.

Orpo-Purra-liike haluaa hidalgoiksi  gauchojen maahan.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Viisveisaaja - 28.03.24 - klo:18:08
No hiljainen viikko tai pääsiäinen kai se minullakin on tulossa ja menossa.
Aioin pitää ei niin hiljaisen pääsiäisen alun ja retkeilykamat ostin pakkasin ja huristelin salaiselle rantapaikalle, mutta sempä olikin jo muutkin löytäneet ja ei muuta kuin takaisin kotiin pettyneenä.

Iloista pääsiäistä kuitenkin kaikille.

Ensin vastaan Riitta mummin kirjoitukseen Putinista ja siitä että hän on helisemässä siellä maassaan.
Taitaa ukolla olla kuitenkin sen verran diktatorinen asema, että ei kai toi terroristien isku hänen valtaansa ainakaan horjuta.

Yhden iloisemman uutisen bongasin Venäjältä, vaikka ei se iloinen ollut niille maahantunkeutujille, jotka aikoivat rynnätä rajan yli Suomeen.
FSB eli sikäläinen suojelupoliisi oli pysäyttänyt Suomeen aikovat tunteutujat ja nostavat nyt oikeusjutun heitä vastaan ja passittavat omaan maahansa.

Suomi ei tietenkään olisi passittanut takaisin kotimaahan, vaan pitäneet heidät täällä.
Olen kyllä itse sitä mieltä, että pieni keskustelu tulisi käydä venäjän rajaviranomaisten kanssa ja venäjän hallinnon ja avata rajat, niin että he joilla on tarvittavat asiakirjat pääsisivät Suomeen ja takaisin ja toisin päin.
 Jotenkin en usko venäjän hallinnon olleen niin kovasti myötä vaikuttamassa laittomaan rajanylitykseen kuin media väittää.
.Olihan siellä kyllä kieltämättä rajavartioita kun talutti maahantunkeutujia rajallemme, mutta uskon sen olleen joten lähti lapasesta oire.
Eli oli alkanut se levoton meno ja ohjeita ei Kremlistä ollut tullut ja meni miten meni.

Olemme kuitenkin NATOsta huolimatta naapureita ja meidän tulisi suhtautua tavan venäläisiin muutenkin kuin vihaamalla.
Josko konfliktiakin tulee, niin meillä olisi millä puollustautua, kun osoittaisimme, että olemme rauhan ja järkevän politiikan puolta.

Sotilaallisesti kyllä on hyvä varautua pahimman varalle, kun isosta naapurista ei koskaan tiedä.

Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 30.03.24 - klo:11:38
Doland Trump on ryhtynyt myymään Raamattuja ! Eikä siinä kaikki, hän on tehnyt Pyhään kirjaan omia lisäyksiään.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010327236.html

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e6642140-4332-4e69-a5dc-2da195fb93be

Bisnes on aina bisnes !
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 31.03.24 - klo:20:51
Eikä siinä kaikki, hän on tehnyt Pyhään kirjaan omia lisäyksiään.

Olisi kiinnostavaa tietää, onko hän tehnyt myös karsintaa. Uutisista saa sen käsityksen, että hänen 'Raamattunsa' kenties sisältää vain valittuja kohtia Raamatusta.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Rajan poika - 01.04.24 - klo:07:18
Jokohan äärikristillisten harrastama Trumpin fanittaminen vähän laantuisi, kun tämä alkaa Raamattuakin peukaloimaan  :017: ?

No, voi olla turha toivo...
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Mörtti-57 - 01.04.24 - klo:12:44
Teuvo Hakkarainen, mies joka valittiin Europarlamentiin 29 075 perussuomalaisen ääneksi äänettömille, sorretuille päähänpotkituille itsenäisille ja itsepäisille ihmisille.
Nyt persujen johto sanoo, että Teuvo et enää ole meille kelvollinen asettumaan ehdokkaaksi vaikka Teuvo on tehnyt parhaansa verkostautumalla ja hänen työnsä uhkaa nyt metsäasioiden hoidossa jäädä kesken Europarlamentissa.
Syynä Teuvon hyljeksintään on persujen välinen valtataistelu pääsystä Brysseliin. Kaustisen keisari Mauri Peltokangas haluaa nyt Teuvon paikalle Brysseliin. Mauri on kansallismielisen Suomen Sisun Keski-Pohjanmaan piiripäällikkö. Elokuussa 2021 Peltokangas valittiin puolueensa toiseksi varapuheenjohtajaksi.
Peltokangas on kova mediataistelija: "Elokuussa 2018 Peltokangas ilmoitti haastavansa Facebookin oikeuteen, koska oli saanut kuukauden eston. :003: Heinäkuussa 2020 Peltokangas kirjoitti Facebookissa Suomen ministerien olevan ”säälittäviä persereikiä”. Hän väitti, että ministerit eivät olisi esittäneet pahoitteluja perussuomalaisen eduskunta-avustajan Pekka Katajan pahoinpitelyn johdosta."
Silloinen kovan luokan perussuomalainen Teemu Torssonen oli pitkään syytettynä Pekka Katajan murhayrityksestä, mutta postipaketista löytyneistä sormenjäljistä huolimatta Torssonen vapautettiin syytteistä. Pidätysajastaan Torssonen sai valtiolta korvauksia 38 250€. Erikoinen oli tapauksen tutkinta!  :icon_sad: Ei tämä ainakaan uskoa suomalaiseen oikeusjärjestelmään parantanut.
https://yle.fi/a/3-11797898

Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Viisveisaaja - 05.04.24 - klo:12:18
Olen mörtin kanssa samaa mieltä. Ikävää että herra Hakkarainen ei voi jatkaa, vaikka on verkostoitunut ja hiljaisesti vaikuttanut Brysselissä enemmän kuin kukaan suomipolitiikko.

Donald Trump pitää Raamattua julkisesti esillä ja sepä harmittaa joitakin.
Minusta erikoinen persoona, kuten Hakkarainenkin.
Maailma tarvitsee juuri heidänlaisia ihmisiä.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 05.04.24 - klo:19:23
Donald Trump pitää Raamattua julkisesti esillä ja sepä harmittaa joitakin.

Eipä Trump taida lukea sitä Raamattuaan, vaikka väittää sen olevan lempikirjansa. Hän ei tietääkseni ole kysyttäessä osannut mainita mitään yksityiskohtaa siitä, ei Vanhasta eikä Uudesta testamentista. Trump käyttää Raamattua tekopyhästi vain heiluttaakseen sitä suljettuna. Sitä sietääkin harmitella.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 09.04.24 - klo:16:18
Tämä tarkoittaa nähdäkseni sitä, että julkiset menot kasvavat. Niiden supistaminen on kuitenkin hallituksen tavoite. Kannattiko siis ajaa tilanne näin kireäksi?
Orpon hallitus aikoo tehdä kehysriihessä päätöksiä uusista sopeutustoimista, koska julkisen talouden tilanne on synkentynyt. Kehysriihessä päätetään noin kolmen miljardin euron lisäsäästöistä niiden koskiessa myös eläkkeitä.  :eusa_pray:

Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 09.04.24 - klo:17:50
Mitä mieltä olet näistä mainitsemistasi leikkauksista ?  Oletko onnellinen hallituksen teon johdosta, vai ehkä sen että eläkkeitäkin rokotetaan. :017:

Tämä hallitus ei ole tehnyt mitään muuta kuin sulkenut rajan.
No se tiedetään ettei Salon rata toteudu toistaiseksi.

Lakeja , onko niitä laadittu ? Vain poliittisten lakkojen kestoa on rajattu.

Nyt on työteliäs oppositio. Se saa enemmän aikaan kuin oikeistohallitus.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 09.04.24 - klo:18:07
Orpon hallitus aikoo tehdä kehysriihessä päätöksiä uusista sopeutustoimista, koska julkisen talouden tilanne on synkentynyt. Kehysriihessä päätetään noin kolmen miljardin euron lisäsäästöistä niiden koskiessa myös eläkkeitä.

Jospa syyn ja seurauksen suhde onkin toinen: Julkisen talouden tilanne synkentyy, koska Orpon hallitus on tehnyt päätöksiä sopeutustoimista.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 10.04.24 - klo:10:08
Talous kukoistaa, kun raha liikkuu. Kun tätä liikettä estetään leikkauksin, talous taantuu.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 10.04.24 - klo:11:01
On todella taitamatonta politiikkaa yrittää tällaisessa maailmantilanteessa näin suurta säästöbudjetin viemistä väkisin läpi.

Kansa on vetäytynyt poteroihin ja odottaa mitä ja mistä alkaa 'tapahtua'. On ihan tarpeeksi Venäjän kanssa. Lisänä Gazan kärsimyksen seuraaminen ja luonnonilmiöt ympäriinsä. Kouluampumiset lisänä.

Talous lakkaa pian pyörimästä, vaikka lakkoilu loppui. Sekään ei ole hallituksen ansiosta.

Orpon puheet ovat aivan ympäripyöreitä, mutta Purra sanoo ja Mäkelä säestää sen minkä laki sallii.

Stubb on noviisi eikä ole vielä ärähtänyt. Sen Niinistö oolisi jo tehnyt, saati Kekkonen.

Onko EU niin ehdoton mallioppilastaan kohtaan ettei anna aikaa kohentaa vakavaraisuutta vähitellen?
 Vai onko kiire pelkästään oikeiston halu kyykyttää demokratiaa.

Pohdin vaan. R-m
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 10.04.24 - klo:15:25
Mitä mieltä olet näistä mainitsemistasi leikkauksista ?  Oletko onnellinen hallituksen teon johdosta, vai ehkä sen että eläkkeitäkin rokotetaan. :017:
Tietenkin boomereiden eläkkeitä pitää leikata, sillä eihän sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juusokaan (ps.) lupaa ettei kehysriihessä  lapsia ja nuoria jätetä leikkausten ulkopuolelle. Eutanasian sallimista esittävä kansalaisaloite on etenemässä eduskuntaan mutta kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd.) mielestä niin kauan kuin kristillisdemokraatit on hallituksessa eutanasialakia ei lähdetä valmistelemaan.  :eusa_pray:

Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso ei lupaa, että lapset ja nuoret säästyisivät leikkauksilta kehysriihessä
https://yle.fi/a/74-20082814

Päivi Räsänen: Niin kauan kun kristilliset ovat hallituksessa, eutanasialakia ei lähdetä valmistelemaan
https://yle.fi/a/74-20082836
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 10.04.24 - klo:15:50
Eutanaia-kysymyksessä olen samaa mieltä kuin KD. Tämä ei ole poliittinen mielipide, vaan luottamusta Jumalaan ja lääketieteeseen.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: öppiäinen - 10.04.24 - klo:16:10
Stubb on noviisi eikä ole vielä ärähtänyt. Sen Niinistö oolisi jo tehnyt, saati Kekkonen.

Stubb ei ehkä koko kautenaan toivomallasi tavalla ärähtele. Sisäpolitiikka ja varsinkaan talouspolitiikka eivät ole hänen leipälajejaan, on todennut sen itsekin. Ja eihän etenkään talous presidentille kuulukaan. Stubb taisi haluta presidentiksi päästäkseen nimenomaan ulkopolitiikkaa johtamaan. Ehkei huomannut, että suuri osa kansaa odottaa presidentiltä myös jonkinlaista arvojohtavuutta, kykyä esittää sovittelevia ja kohtuullisia kantoja kansallisesti merkittävissä kysymyksissä.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: öppiäinen - 10.04.24 - klo:16:16
Talous kukoistaa, kun raha liikkuu. Kun tätä liikettä estetään leikkauksin, talous taantuu.

Hallitus ehkä ajattelee vain valtiontaloutta, ei kansantaloutta.

Ja ehkä ajattelee myös, että valtion tehtävistä tärkein on pitää talous tasapainossa. No, sehän saataisiin aikaan vaikka siten, että valtio leikkaa itseltään pois kaikki tehtävät.  :039:

Kun kamreerit eli kassakirstun vartijat pääsevät valtaan, on aina vaarana tuo, että talouden tasapainottamisen nimissä talous kutistetaaan. Eli tasapaino nostetaan itse tarkoitukseksi, vaikka sen tarkoitus on vain tukea sitä varsinaista toimintaa, joka pitäisi hoitaa. Samaa tapahtuu yrityksissäkin.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 10.04.24 - klo:17:24
Nimenomaan ajattelen presidenttiä ' maan isänä'  jonka tehtävä on vaikeina aikoina luoda luottamusta kansaan. Hallitus ei kykene nyt muuta kuin pelästyttämään niin nuoria, vähävaraisia kuin vanhuksiakin. Siis mielestäni lähes kaikkia muita kuin suuryritysten omistaja-johtajia ym. ökyrikkaita.

Maan sanotaan olevan, ainakin Euroopan, sodassa. Kuka Suomea johtaa, EU ko ?
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Viisveisaaja - 11.04.24 - klo:20:00


Siis jos eläkkeitä leikataan, tän Marinin velaksi vaan edellisen hallituksen takia, niin miten se oikein menee.

Jos saan vaikka 1500 euroa eläkettä ja sen maksaa Ilmarinen  vakuutusyhtiö.
Siitä leikataan 5% ia, niin miten valtio siitä hyötyy?
Ilmarisen tarvitsee maksaa mulle 5% vähemmän ja sen kassa kasvaa ja sehän ei maksa veroa kuten eläkeläinen maksaa, vaan keinottelee sen veronmaksun sijoittamalla sen 5% johonkin mihin nyt tykkää osakkeeseen.

Jos taas saamastani 1500 euron eläkkeestä otetaan enempi veroja valtion kassaan, niin kyllä valtio siinä saa enempi rahaa, muta sitten ostovoimani vähenee ja ehkä jopa joudun ottamaan tukia valtiolta.
Lisäksi valtiolle tulee hirmuinen byrokraattinen jutska eteen ja siihen menee enempi rahaa kuin valtio saa kassaan.

Sitten on rikkaiden eläkkeiden leikkaaminen. Ne on tienannut rahansa ja eläkkeensä ja sitten tulee valtio. Ei pyssy kädessä vaan lakikirja ja ryöstää sulta omaisuuttasi jonka olet työlläsi ja muita työllistäessäsi tienannut.

Nyt kyllä olen Orpon kanssa erimieltä tästä eläkkeiden leikkaamisesta. Kannustaisi vaan eläkeläisiä kun pystyy jatkamaan työtä niin kauan kuin mahdollista, mutta tää leeikkuu juttu, niin hyi hyi Orpo ja vihreät kun eläkkeisiin koskevat.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: öppiäinen - 11.04.24 - klo:22:14

Siis jos eläkkeitä leikataan, tän Marinin velaksi vaan edellisen hallituksen takia, niin miten se oikein menee.

Jos saan vaikka 1500 euroa eläkettä ja sen maksaa Ilmarinen  vakuutusyhtiö.
Siitä leikataan 5% ia, niin miten valtio siitä hyötyy?
Ilmarisen tarvitsee maksaa mulle 5% vähemmän ja sen kassa kasvaa ja sehän ei maksa veroa kuten eläkeläinen maksaa, vaan keinottelee sen veronmaksun sijoittamalla sen 5% johonkin mihin nyt tykkää osakkeeseen.

Voihan sen toteuttaa vaikkapa kiristämällä eläkkeiden verotusta. Ja jos alennetaan nyt töissä olevien eläkemaksuja, ei Ilmarinenkaan pääse lihomaan.

Eihän niitä omia työeläkkeitään ole ihmiset ansainneet itse. Ovat maksaneet jonkin verran työeläkemaksuja, ja ne on sijoitettu, ja nyt töissä olevat maksavat paljon isompia eläkemaksuja kuin nykyiset eläkeläiset, jotta eläkeyhtiöllä varmasti olisi varaa maksaa eläkkeet.

Ja tämä pätee, vaikka eläkkeitä leikattaisiin (ja leikataankin) muista syistä kuin Marinin hallituksen takia. Pääsyy on töissä olevien määrän väheneminen suhteessa eläkkeellä oleviin, ja aikoinaan laaditut eläkejärjestelmät, joissa ei otettu huomioon sitä, että niinkin voisi käydä.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Viisveisaaja - 12.04.24 - klo:12:22
En nyt vieläkään tajua vihreiden ja öppiäisen ajatuksen kulkua.

Ihan oon äimäkäkenä, illalla enempi onhan perjantai.

Siis jos on sovittu että eläkkeet on näin ja näin, niin se että niitä sitten kun olet päässyt pienelle eläkkeelle niin aletaankin ryöväämään sinulta. Ei pidetä kiinni mistä on sovittu.
Eiks oo vähän niinku halpamaisesti tehty. En nyt laittanut sitä ilkeämpää ilmaisua, "eläkeläisiä kustu silmään", kun sellainen kirjoittelu ei sovi foorumin henkeen

Sitäkään en oikein ymmärrä miten se eläkkeiden leikkuu tai lisäverotus kansankassaa siis valtiota lihottaisi.
No jos prosentti nousisi niin eläkeläinen joutuisi hakea tukea ja muutenkin byrokratian määrä lisääntyisi ja sen vuoksi.

Ja väite että Ilmarisella ei olisi varaa maksaa on tuulesta temmattua. On sillä ja siltä voisi jopa leikata.

Vihreät ensimmäisenä ehdottivat eläkkeistä leikkaamista ja nyt valtiovarain ministeri kehuu vihreitä. Minä en kyllä kehu.

Jos nyt ois pakko leikata niin leikatkaa yritystuista, mut ei mun yrityksen, mut en saa tukeakaan. Ja teen verokortilla paitsi sijoitus hommalle varmaan pitää firma pistää.
Mut siis niinku*:
Tallink. Sitten ne punaiset laivat. Niiden miljoona tuet vääristävät kilpailua ja keinotekoisesti pidetään yllä ylisuurta armadaa ja laivoja uusitaan, kun valtio tukee.
Sitten on raviratoja joille jokusia miljoonia.
Ottakaa sieltä ja jättäkää eläkeläiset rauhaan.

Ois kyllä kirveelle työtä sanoin härmän häijjy.

Aikoinaan hain tukea kun sitä tarjottiin firmalleni puoliväkisin. No kysyin mitä Finvera nyt tukee. He että saat lainaa pienellä korolla.
Siis noin pikkuyrittäjää vedätetään muka tuella.

Eläkkeisiin on rahaa, se on kyllä suurikusetus, et ei riittäisi raha Ilmarisen kassasta siihen.

Köyhää kansaa taas kusetetaan ja herrat nauraa. Mrrrrr.

Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 12.04.24 - klo:13:40
En nyt vieläkään tajua vihreiden ja öppiäisen ajatuksen kulkua.

Luuletko vihreiden ja öppiäisen todella haluavan leikata eläkkeitä? Ymmärsin, että ainakin öppiäinen kuvasi valitettavaa kehitystä, joka ikävä kyllä näyttää väistämättömältä. Vihreät ovat kai ottaneet kantaa siihen, mitä eläkkeitä voi leikata, jos se nähdään välttämättömäksi.

En tiedä, nauravatko herrat, muta tämä eräs rouva hallituksesta vääntää vakavasta asiasta vitsejä.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Viisveisaaja - 12.04.24 - klo:14:55
No itse ymmärsin öppiksen vastanneen insinöörimäisellä tavallaan pragmaattisesti itse tekniseen ongelmaan keskittyen sen suurempia aatteellisia vaikuttimia en usko hällä olleen.

Noin kuitenkin joku vihreistä oli joka aloitti tämän eläkkeisiin leik, öö koskemisen.

Tykkää siitä tai ei niin en kyllä ymmärrä miten se voisi olla matemaattisestikkaan järkevää.

EU n mukaan alin eläke tulisi olla 1350 euroa ja meillä se on alempi.
Paljon köyhemmässä maassa Latviassa eläkeläiset saavat enempi käteen kuin me Suomessa .

Kyllä ny tämä vihreistä lähtenyt aie on aika pers...tä, huono.

En nyt kuitenkaan ole vihreitä noin muuten vastaan. Olihan kaikenlaista huuhaata jo mun nuoruuden aikananikin.
Sellaista hauskaa, mutta reaalitaloudessa toivoisin muutakin.

Esimerki8ksi punkbiisi i dont care what teacher say i dont care it all. oli kova ja hauska biisi, mutta tyhmähän se oli ja sen sanoma.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 12.04.24 - klo:15:57
Hain tietoa suomalaisten eläkkeistä. Vähintään 2 000 euron eläke oli vain kolmasosalla suomalaisista. Yli 3 000 euroa kuussa sai 10 prosenttia eläkkeensaajista. Näin tiedettiin Iltasanomissa. Suomen suurin eläke on 70 000 euroa kuussa. Tämän kertoi Kansan Uutiset. Kenellä mahtanee olla?
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: öppiäinen - 13.04.24 - klo:12:43
Siis jos on sovittu että eläkkeet on näin ja näin, niin se että niitä sitten kun olet päässyt pienelle eläkkeelle niin aletaankin ryöväämään sinulta. Ei pidetä kiinni mistä on sovittu.
Eiks oo vähän niinku halpamaisesti tehty. En nyt laittanut sitä ilkeämpää ilmaisua, "eläkeläisiä kustu silmään", kun sellainen kirjoittelu ei sovi foorumin henkeen

Sitäkään en oikein ymmärrä miten se eläkkeiden leikkuu tai lisäverotus kansankassaa siis valtiota lihottaisi.
No jos prosentti nousisi niin eläkeläinen joutuisi hakea tukea ja muutenkin byrokratian määrä lisääntyisi ja sen vuoksi.

Ja väite että Ilmarisella ei olisi varaa maksaa on tuulesta temmattua. On sillä ja siltä voisi jopa leikata.


Ketkäs sen sopimuksen osapuolia on? Ja mitä kaikkea muuta ehkä on sovittu, mitä ei ole pidetty?

Eli onko se sovittu mielestäsi sen vankemmin kuin moni muu lakisääteinen asia (joita lakeja muutetaan milloin mitenkin)?

Se epäreiluus on siinä, että nykyinen työssäkäyvä joutuu maksamaan paljon kovempia työeläkemaksuja kuin aikoinaan maksoivat ne, joiden eläkkeitä hän nyt maksaa.

Tietysti jos työllisyysastetta saataisiin nostettua, ongelmaa ei olisi. Ja se pienenisi myös, jos eläkeikää nostettaisiin ja työnantajat kelpuuttaisivat ikääntyneemmätkin töihin. Tuo jälkimmäinen on kyllä omankin kokemukseni mukaan ollut aika nihkeää, pl. sote-ala. (Sitähän me kaikki puoluekannasta riippumatta toivomme, että talous saataisiin kasvuun, mutta käsityksemme siitä, miten se onnistuisi, ovat sitten erilaisia, ja näin luulisin siksi että ihmiset liikaa seurustelevat kaltaistensa keskuudessa ja luulevat, että kaikilla on toiminnoilleen samat motiivit kuin heillä itsellä on, mikä ei pidä paikkaansa.)

Mutta joo, minäkin kyllä ihmettelen joidenkin puheita, että eläkkeitä pitäisi vain pienentää, koska, kuten koetin esittää, sehän vain lihottaisi eläkevakuutusyhtiötä. Valtio luultavasti jäisi tappiolle.

Se valtiolle voitollisempi keino olisi eläkkeiden verotuksen kiristäminen.

Ja ei kaikki eläkeläiset siinä tilanteessa ole, että johonkin tukiin joutuisivat turvautumaan, jos eläkkeestä leikataan. Kyllähän moni kuitenkin saa reippaasti yli toimeentulotuen verran sitä eläkettä.

Minä en kyllä muista, ehdotinko eläkkeistä leikkaamista. Vai koetinko vain perustella näkemystä, miten systeemi on nuoria sukupolvia kohtaan epäoikeudenmukainen, ja selittää, miksi joku suora leikkaus ei välttämättä ole niin hyvä idea kuin verotuksen kautta tehtävä. Mutta tämä ei ole minulle mitään uutta, että jos teoreettisesti pohdin kaikenmoisia vaihtoehtoja niin luullaan, että kannattaisin niiden täytäntöönpanoa oitis.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Viisveisaaja - 13.04.24 - klo:19:56
Orpo lupasi että eläkkeistä ei leikata.

No veroprosenttia nostetaan.
Miten se eroaa leikkaamisesta?

Eihän eläkeläisraukka saa kuin vähemmän rahaa lääke ja muun ostamiseen.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 13.04.24 - klo:20:13
Mitäs meni Orpo lupaamaan. Eikö ollut jo Ukrainan sodan alettua  selvää että maamme Venäjän kauppa tyrehtyy.
Monet suuryritykset tulivat pois ja myivät tuotantoyritykset muualle.

Jo pelkästään täällä Lahdessa ovat Raute ja Luhta menettäneet suurimmat tilaajansa. Samoin Lahden kaupunki osti kaasua ja öljyä.

Sodassa kärsivät kaikki, eläkeläisetkin.   Venäjä oli hyvin suuri kauppakumppani, mutta nyt vihollinen. That´s  it !

Eläkkeistä, ainakin niistä suurimmista saisi verottaa vähän enemmän. Nyt jokainen eläkeläis-julkkis on vihainen, ainakin iltalehtien mukaan. Voi sitä keskikokoisen eläkkeen saajakin säästää. Kun ei kuluta enemmän kuin eläkettä tulee, jää 'pahan päivän varalle' jotakin.

Taloudenpito on laskutoimitus !
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: öppiäinen - 13.04.24 - klo:20:51
Orpo lupasi että eläkkeistä ei leikata.

No veroprosenttia nostetaan.
Miten se eroaa leikkaamisesta?

Eihän eläkeläisraukka saa kuin vähemmän rahaa lääke ja muun ostamiseen.

No se nyt ei ole kovin sitovaa, jos yksi poliitikko jotain lupaa. Purra väitti ennen vaaleja, että pienituloisilta leikkaaminen ei perussuomalaisille käy, mutta kuinkas sitten kävikään? Kuka se ensimmäisenä saksien kanssa poseeraakaan.

Kaikki eläkeläiset nyt eivät kuitenkaan ole mitään pienituloisia raukkoja.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: öppiäinen - 16.04.24 - klo:17:58
Ja niinhän siinä sitten kävi, että eläkeläisten verotus kiristyy, ja nimenomaan parempituloisten eläkeläisten.

Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Riitta-mummi - 16.04.24 - klo:18:50
Niihä tuo tekköö ! Ei koske minua, mutta Mattia jonkin verran.

Minä ajattelen kuitenkin mitä tämä vaikuttaa kansa ostohaluihin ja miten käy kansantulon kasvun. Jos tällaiset kuin minä eivät osta muuta kuin ruoan ja lääkkeet 'Suomen kasvojen pelastasinen' tja panevat ' sukan varteen' niin paljon kuin liikenee, voi käydä niin että syntyy jopa lama.
Sitähän emme toivo, mutta kyllä tämä on Suomen kasvojen pelastamiseksi tehty.
Kun ollaan oltu mallioppilas niin kunnia ja mainehan menee jos jäämme luokalle ja meidän siirretään tukiopetuksiin.

Sote-maksut nousee, mutta soten henkilökunta vähenee. Mikä yhtälö !

Tämä Orpon hallitus tullaan muistamaan pakkokeinoista.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Mörtti-57 - 16.04.24 - klo:19:45
Jos nyt ois pakko leikata niin leikatkaa yritystuista, mut ei mun yrityksen, mut en saa tukeakaan. Ja teen verokortilla paitsi sijoitus hommalle varmaan pitää firma pistää.
Mut siis niinku*:
Tallink. Sitten ne punaiset laivat. Niiden miljoona tuet vääristävät kilpailua ja keinotekoisesti pidetään yllä ylisuurta armadaa ja laivoja uusitaan, kun valtio tukee.
Valtion tukemat yritysten osinkojuhlat saa vain jatkua, kun Purra sanoi, että yritystuet ja verovapaat osingot eivät kuulu hallitusohjelmaan.
Viime vuonna eniten yritystukea sai Viking Line reilut 20 miljoonaa euroa, josta on mukava jakaa osakkeenomistajille nyt huhtikuun lopussa 1€/osake. ???
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 16.04.24 - klo:19:47
Minä ajattelen kuitenkin mitä tämä vaikuttaa kansa ostohaluihin ja miten käy kansantulon kasvun. Jos tällaiset kuin minä eivät osta muuta kuin ruoan ja lääkkeet 'Suomen kasvojen pelastasinen' tja panevat ' sukan varteen' niin paljon kuin liikenee, voi käydä niin että syntyy jopa lama.
Orpon hallitus ajaa Suomea ekologisesti kestävään suuntaan ja luonto kiittää. :)
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 16.04.24 - klo:21:51
Orpon hallitus ajaa Suomea ekologisesti kestävään suuntaan ja luonto kiittää.

Tästä olen toista mieltä. Ympäristöministeri näyttää uskovan vielä kokeilemattomiin teknisiin ratkaisuihin ja haluaa jatkaa tämän uskonsa perusteella luontoarvojemme riistämistä
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: öppiäinen - 16.04.24 - klo:22:21
Valtion tukemat yritysten osinkojuhlat saa vain jatkua, kun Purra sanoi, että yritystuet ja verovapaat osingot eivät kuulu hallitusohjelmaan.

Joo, ei ole vielä likikään laarin pohjia myöten käyty säästökohteita läpi, vaikka Orpo niin väittää.

ALV-korotukset minusta ok.

Mutta parista asiasta en tykkää: Ensinnäkin perusterveydenhuollon hoitotakuun löysentäminen. Siinähän ne vaivat ehtii pahentua, kun ei pääse heti hoitoon, ja sitten tarvitaankin kalliimpaa erikoissairaanhoitoa. No, sote nyt toki muutenkin on melkoinen solmu. Onko siinäkään tolkkua, että terveydenhuollon maksuja korotetaan ja samalla nostetaan yksityislääkärikäyntien kela-korvauksia?

Helpompi tapaus on toisen asteen oppimateriaalien maksuttomuus, jonka hallitus on viisaudessaan rajaamassa 18 ikävuoteen. Minä antaisin suorittaa ensimmäisen perusasteen jälkeisen tutkinnon kokonaan maksutta, vaikka ikäraja tulisi täyteen. Tuolla ei paljon valtio säästä, mutta vähävaraisia tuokin voi ohjata nopeampien opintojen pariin, tai jättämään opinnot kesken, kun 18 vuotta tulee täyteen. Vai onko tarkoitus varmistaa hampurilaisbaareille ja siivousfirmoille tarpeeksi opiskelijatyövoimaa tilanteessa, jossa osa-aikatyö muulle kansalle ollaan tekemässä kannattamattomaksi?

Oppivelvollisuutta kun edellinen hallitus oli pidentämässä, niin minähän ihan hätkähdin, kuinka iso osa nuorisosta jättää koulunkäynnin peruskouluun. Olin luullut, että nykyään kaikki menisivät peruskoulun jälkeen johonkin opintoihin ja niistä myös valmistuisivat, mutta se oli harhaluulo se. Jos kerran toivotaan, että kaikki jonkin toisen asteen tutkinnon suorittavat, soisi sen olevan maksutonta.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 17.04.24 - klo:00:40
Tästä olen toista mieltä. Ympäristöministeri näyttää uskovan vielä kokeilemattomiin teknisiin ratkaisuihin ja haluaa jatkaa tämän uskonsa perusteella luontoarvojemme riistämistä
Orpon hallituksen leikkaukset ja veronkiristykset ovat suoraan pois suomalaisten kulutuksesta. Se syventää ja pidentää taantumaa, koska kulutushan on tärkein talouskasvun tekijä. Siksi luonto kiittää Orpon hallitusta taantumasta, sillä suomalaiset kuluttavat asukasta kohden laskettuna osansa maapallon luonnonvaroista nopeammin kuin suurin osa maailman muista maista.  :)

Ylikulutus https://wwf.fi/uhat/ylikulutus/
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 17.04.24 - klo:00:50
Luuletko vihreiden ja öppiäisen todella haluavan leikata eläkkeitä?
Vihreiden ja kokoomuksen välillä keskustelu kävi kuumana eläkeavauksesta.  :eusa_pray:

– Vihreät ovat esittäneet, että pienituloisten eläkeläisten verotusta kiristettäisiin. Jo 1 125 euroa eläkettä kuukaudessa saavien verotusta tulisi vihreiden mielestä kiristää. Onko tällaisten pienituloisten eläkeläisten ostovoima todellakin liian hyvä? kummasteli kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz.

https://yle.fi/a/74-20057163
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 17.04.24 - klo:00:57
Tämä hallitus ei ole tehnyt mitään muuta kuin sulkenut rajan.
Kysypä joltakin sudanilaiselta rajansa sulkeneesta hallituksesta.  :003:
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: luterilainen - 17.04.24 - klo:00:58
Orpon hallituksen leikkaukset ja veronkiristykset ovat suoraan pois suomalaisten kulutuksesta. Se syventää ja pidentää taantumaa, koska kulutushan on tärkein talouskasvun tekijä. Siksi luonto kiittää Orpon hallitusta taantumasta, sillä suomalaiset kuluttavat asukasta kohden laskettuna osansa maapallon luonnonvaroista nopeammin kuin suurin osa maailman muista maista.  :)

Ylikulutus https://wwf.fi/uhat/ylikulutus/
UP
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Pena - 17.04.24 - klo:08:59
Orpon hallituksen leikkaukset ja veronkiristykset ovat suoraan pois suomalaisten kulutuksesta. Se syventää ja pidentää taantumaa, koska kulutushan on tärkein talouskasvun tekijä.

Hallituksen tavoittena on nimenomaan talouskasvun lisääminen. Kotimainen kulutus saattaa vähentyä, mutta viennin kasvattamiseen ainakin pyritään. Tavoite näkyy palkkapolitiikan linjauksissa, jossa vientiteollisuus on asetettu määrääväksi perustaksi. Tuskinpa Suomen luonto tästä pyrkimyksestä kiittää.
Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: Viisveisaaja - 17.04.24 - klo:15:52
Meinasin lentää persuksilleen kun katoin hallituksen leikkuprojektin.

Ei mulla paljoa valittamista.
Alv nosto vähän harmittaa, mutta ymmärrän että viherpunahallitus teki niin paljon velkaa, että sen vuoksi pakko mikä pakko oli nostaa.
Eläkkeisiin olisi kyllä leikkuu pitänyt tulla noin tonnin enempi tienaavien kohdalta ylöspäin, mutta nyt meni näin.
Pikkaisen hymyilytti veroprosentin nosto Sveitsiin muuttaneille :) Taitaa olla herra Whalroos tähtäimessä?

Muutenkin hallinnon talouden purkua ja muuta ei vain köyhiltä leikkuuta.

Olin jo mielessä ajatellut, että köyhimmiltä taas otetaan, mutta onneksi ei ainoastaan.

Hyvä Purra ja perussuomalaiset.
Eiköhän nyt ala Sannan lainaksi vaan elämisen maksuja paikkailtuja.

Haittaverot väkeville alkoholeille pikkasen huolettaa, no onhan Viron Superalko lähellä.

Yksi outuos oli että eläkettä ei makseta ulkomaille?
Itse ainakin eläkeläisenä muutan toiseen maahan on jo remontti käynnissä Latviassa jonne muutan 3 huonetta ja heittiö, se heittiö olen minä.
 Onneksi kysymys siis minulle onneksi on että työeläkkeitä maksetaan ulkomaille, mutta kansaneläkettä ei.
En kyllä ymmärrä miksi. Mitä väliä sillä on missä eläkeläinen loppuvuotensa on?
-  Joku foorumilainen voisi selittää.

Kansaneläke on niin pienikin alle EU normien, miksi sen saajia kiusataan?

Otsikko: Vs: Politiikka 22.osa
Kirjoitti: seppos - 17.04.24 - klo:15:54
jatkuu osassa 23