Kirjoittaja Aihe: Rauhanneuvottelut  (Luettu 360 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa PekkaV

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 10135
Rauhanneuvottelut
« : 02.03.23 - klo:05:58 »

   Rauha tarvitsee kokovartalohierontaa.

Pasianssi kyllä etenee.


Poissa PekkaV

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 10135
Vs: Rauhanneuvottelut ...
« Vastaus #1 : 06.03.23 - klo:05:08 »

   ... on sumun peitossa ... tunnelin päässä en näe valoa, mutta uskon ponnisteluja tehtävän kulissien takana - ainakin osapuolten mielissä. Jos kosketukseen päästään, ei välttämättä ole vielä julkista. Osapuolet päättävät, milloin tulevat ulos - tai tilanne vuotaa julkisuuteen. Nyt kuitenkin näyttää punaiselta ja harmaalta ja (hyvin hyvin) surulliselta. Ei pitäisi liioitella eikä paisutella. On pysyttävä asialinjalla pää kylmänä ja sydän lämpimänä.
   Tämä on nyt tiemme. Herra auta ja varjele meidät maailmanrauhaan, yhteisymmärrykseen ja toistemme kunnioittamiseen. Kuule rukoukseni. Älä viivytä armahdustasi. Olethan kanssamme nyt ja aina maailmanlopun jälkeenkin. Mutta eihän maailma lopu, eihän!? Koskaan; vaan kasvaa ja kehittyy Armossasi ja Rauhassasi.


Poissa PekkaV

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 10135
Vs: Rauhanneuvottelut
« Vastaus #2 : 07.03.23 - klo:06:06 »

   "Rauha on valtioiden tai muiden vastaavien välinen normaali sovinnon tila varsinkin sodan vastakohtana.[1] Sanaa käytetään usein merkitsemään rauhanpäätöstä tai rauhansopimusta, jolla kaksi tai useampi valtiota julistavat keskenään käymänsä sodan lopetetuksi. Ennen lopullista rauhaa tehdään tavallisesti aselepo eli välirauha. Elleivät neuvottelut heti vie lopulliseen rauhansopimukseen, tehdään valmistava rauhansopimus. Kun liittokuntasodassa joku liittolaisista tekee rauhan aikaisemmin kuin muut, sitä kutsutaan erillisrauhaksi. "

https://fi.wikipedia.org/wiki/Rauha


"Sota on järjestäytyneiden yhteisöjen välinen aseellinen konflikti. Sodan vastakohta on rauha, jota pidetään sodan poissaolona (niin sanottu negatiivinen rauha) tai mahdollisesti sotaan johtavien rakenteellisten tekijöiden puuttumisena (niin sanottu positiivinen rauha). Sodankäynti on sodan toteuttamista käytännössä. Nykyisin sitä säätelevät sekä kansainväliset sopimukset (Geneven sopimukset) että kansainvälinen humanitaarinen tapaoikeus. Sodan etiikkaa käsittelee moraalifilosofian osa-alue (sodan etiikka)."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sota


Poissa PekkaV

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 10135
Vs: Rauhanneuvottelut
« Vastaus #3 : 10.03.23 - klo:18:21 »
   Substantiivi

neuvo

    saatu tai annettu hyödyllinen ohje

        Kiitos neuvosta!
        Mummoni neuvot olen muistanut koko ikäni.

    keino, apu, apukeino

        Nyt ovat hyvät neuvot kalliit!
        Mikäs nyt neuvoksi?

    kalu, väline

        ajoneuvo, apuneuvo


https://fi.wiktionary.org/wiki/neuvo


Neuvottelu on prosessi, jossa tavoitellaan yhteistä tahtotilaa yleensä sopimuksen kautta. Osapuolia on kaksi tai useampia.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Neuvottelu


Poissa Thomas McElwain

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2754
Vs: Rauhanneuvottelut
« Vastaus #4 : 29.04.23 - klo:05:45 »
Saa nähdä, onko ikinä rauhanneuvotteluja minun ja körttien välissä.
Sai körttien vihan päällensä kääntämällä ystävällisenä eleenä kaikki Malmivaaran 158 virttä englanniksi (ca 10.000 riimitettyä riviä), kuulemma kamala ja kuvottava teko.