Kirjoittaja Aihe: Kotikokki VIII  (Luettu 15540 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 21983
Vs: Kotikokki VIII
« Vastaus #75 : 03.04.21 - klo:18:39 »
Poistin luterilaisen rienauksen.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33643
Vs: Kotikokki VIII
« Vastaus #76 : 03.04.21 - klo:18:49 »
Teit hyvin ja oikein , kuten Bengt´kin. Hän on välittänyt anteeksipyynnöt, minullekin.

Oikein Hyvää ja Siunattua Pääsiäistä !

 
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4783
Vs: Kotikokki VIII
« Vastaus #77 : 04.04.21 - klo:00:05 »
No joo, oli huono läppä. Pyydän katumuksessa Jeesukselta ja teiltä anteeksi!

Poissa vn

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 21725
Vs: Kotikokki VIII
« Vastaus #78 : 04.04.21 - klo:10:22 »
Jatketaan armon ja anteeksiantamuksen varassa.

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4783
Vs: Kotikokki VIII
« Vastaus #79 : 07.04.21 - klo:14:11 »
Tänään kokkasin Jeesuksen mielen mukaista vegaanista makkarakastiketta keitinperunoilla. Ruuan kera paljon raakakasvissalaattia, raasteita, punajuuriviipaleita ja puolukkasurvosta. Ruokajuomana kotikaljaa.  :eusa_pray:

1pkt vegaanisia grillimakkaroita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rs (250g) minitomaatteja
1 rkl rypsiöljyä
1 pkt (70g) tomaattipyreetä
1 prk kaurakermaa
1 rkl dijoninsinappia
1 tl paprikajauhetta
1,5 tl mustapippuria
ripaus sokeria
basilikaa

Paloittele makkarat. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Ruskista makkarapalat öljyssä kasarissa. Lisää sipulit ja kuullota pari minuuttia. Lisää tomaatit, tomaattipyree, kaurakerma ja mausteet. Hauduta kannen alla 5-10 minuuttia. :)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33643
Vs: Kotikokki VIII
« Vastaus #80 : 20.04.21 - klo:09:41 »
Kaikki kaupan-kahvileipä on lopussa, eikä ole kauppapäivä.
Iltaisen kaurapuuron loppuun alustin grahamjauhoista, siemenrouheesta taikinan jota maustoin siirapilla ja suolalla.

Nyt ne ovat uunissa 250 asteessa. Kohta nähdään ja maistetaan.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33643
Vs: Kotikokki VIII
« Vastaus #81 : 28.04.21 - klo:15:39 »
Perunasalaatti Vapuksi  IS

Peggyn Kesän paras perunasalaatti
1 kg (uusia, jos on) perunoita keitettynä

2 hapanta omenaa

2 pientä kevätsipulia tai 1 iso jos löytyy (talvella kelpaa ruohosipuli)

100 g fetaa

8 kevätsipulin vartta

nippu persiljaa

35 g kapriksia tai makusi mukaan


Kastike

200 g kermaviiliä

150 g crème fraîchea

2 rkl valkoviinietikkaa

2 rkl sinappia

1 tl sokeria


[/i

Tämän tapaisen olen aina tehnytkin. Huomena teen maustumaan. Nakitkin on jo ostettu.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6310
Vs: Kotikokki VIII
« Vastaus #82 : 02.05.21 - klo:11:46 »
Kävin illalla "kalassa", ja hyvä otti olikin: K-kaupasta halpaa lohta, S-marketista siikaa, muikkuja, kylmäsavukirjolohta ja jotain uutta valmiiksi maustettua kalatuotetta, nämä punalaputettuina. Suurin osa meni hetkeksi pakastimeen. On ainakin toukokuuksi tuossa kalat, kun kotona oli valmiiksi vielä silliä ja sardelleja. Vatsani tuntuu kestävän hyvin ikääntyneempää ruokaa, joten minusta on kehittynyt varsinainen punalappuliisa.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33643
Vs: Kotikokki VIII
« Vastaus #83 : 02.05.21 - klo:13:32 »
Kyllä minäkin ostan punalaputettuja ,  jos vain on mieleistä leikkelettä tai lihaa jota heti käytän. Joskus olen pakastimeenkin laittanut jotakin .

Vatsani on alkanut reistata. Olen koettanut noudattaa foodmappia. Kahvia olen jo jonkin aikaa vähentänyt. Nyt viljpja, kaalia ( voi itku ! ) herneitä ja päärynöitä.

Kyllä tähänkin voi tottua, mutta moni muukin herkku, kuten sipulit ja sienet aiheuttavat vaivaa.

Perunasalaatti jonka reseptin linkitin oli meidän ruokailijoiden mieleen. Se oli raikasta, ei öljyistä eikä iian mausteista kuten monet osto-salaatit ovat.
Martta söi yhdeksän nakkia, minä vain kaksi. Oli myöskin ribsejä, omatekoisia . En voi kehua, mutta kaikki menivät.
Kaksikymmentäkolme munkkia keitin ja kaikki syötiin siman kanssa. Minä ja pikkuvävy saatiin vatsavaivoja. Vehnä ja hiiva munkeissa, hiiva ja rusinat simassa  :icon_exclaim:

Kalaa meilläkin nyt on enemmän kuin joka-toinen päivä jossakin muodossa. Loheen alkaa jo tulla ällötys.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16857
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Kotikokki VIII
« Vastaus #84 : 30.05.21 - klo:22:15 »
Vaimo taas lelli minua tarjoamalla pekoniin käärittyjä uunissa paistettuja parsoja. Kyllä on syntisten herkkua.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33643
Vs: Kotikokki VIII
« Vastaus #85 : 04.06.21 - klo:08:49 »
Saimme suuren määrän korvasieniä muutama päivä sitten. Ne ovat olleet parvekkeella ritilän päällä kuivumassa. Tuoksu ( haju ) on melkoinen.

Oleskelin partisilla muutamaan otteeseen kasveja hoitamassa, seurauksena kutiavat silmät ja vatsakipu.

Eilen oli paikallislehdessä juttu korvasienistä. Niitä ei suositella sisätiloissa keitettävän, sillä kiehuessa muodostuu ilmaan niiden myrkkyä. Sama tapahtui niiden kuivuessa auringossa. Läpivetokaan ei kaikkea vienyt.

Herkkua, ja myrkkyä niistä tulee. Avaruusteknologia hyödyntää sitä myrkkyä, gyromitriiniä,  rakettien polttoaineeksi, se sa aikaan räjäyttävän lähdon.

Minulla oli lievästi räjähtänyt olo illalla.   :003:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33643
Vs: Kotikokki VIII
« Vastaus #86 : 14.07.21 - klo:10:54 »
Kun helle yhä jatkuu on ollut pohdittava mitä ruokia voi valmistaa ilman usen tunnin lieden saati uunin käyttöä. Muutenkin on terveellisempää syödä kevyesti näissä oloissa. Eikä raskas ruoka maistukaan nyt.

Oln osittain käyttänyt palvelutiskin valmiita ruokia, kuten täytettyjä broilerifileitä, Lindstömin pihvejä ja salaatteja. Perusalaati usista perunoista ja kesäsipulistä vastaa tavanomaista muusia tai keitetyjä perunoita.
Muista salaatteja värkkään vaidellen lisäkkeitä. Käytän hunajamelonia, mozzarellaa, aurinkokuivattua tomaatteja ja oliiveja lähes aina.

Erikseen on tomaatti-sipulisalaatti tuoreilla basilikanlehdillä ja ölj-viinietikkakastikkeella. Rouhin maustepippuria hiukan kastikkeen joukkoon.

Tänään kypsennän muikut Rantakalan tappaan. Nopesti miedolla lämmöllä valurautapannun pohjalla kannen alla. En lisää perunoita, syömme ruisleipää kalan kanssa.

https://www.k-ruoka.fi/reseptit/rantakala-muikuista

Juomme kauramaitoa ja kivennäisvettä.

Jälkiruokana mansikoita ja jäätelöä pakasteesta.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33643
Vs: Kotikokki VIII
« Vastaus #87 : 16.07.21 - klo:15:50 »
Keksin kivan hellejuoman, jonka moni muukin on jo varmasti hoksannut.

 Kun pelkän veden juoniti alkaa tökkiä, hörpätään välillä kivennäisvettä, mutta sitä ole keksinyt, enkä metfursiviipaleen imeskeluäkään.
Vaan:
Lasken hanasta litran niin kylmää vettä kuin saan, ja lisään siihen 5 - 6 jäistä mansikkaa.
Tulee nätti punestava juoma jossa on hiukan mansikan aromia, ja pysyy viileänä kauemmin.
Toisteaan 2 -3 kertaa kahdelle ihmiselle.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33643
Vs: Kotikokki VIII
« Vastaus #88 : 19.07.21 - klo:10:10 »
Parvekeviljely alkaa kantaa 'satoa'.  Olen poiminut kymmenkunta tomaattia, ison nipun minttua ja persiljaa.

Tomaatit syödään kun ehditään, minut kuivatan ja persiljaa laitoin pakastimeen.

Salaattia olen myös saanut käyttöön. Se on sellaista vaaleanvihreää lehtisalaattia. Hyvin hentoista se on mutta käy lisän' ostosalaatin pinnallen, värinsä ja rakenteensa vuoksi. Maku on mieto ja miellyttävä.

Tilli ei onnistu millaan siemenistä, mutta ruukkutillin ostettuani istutan sen ja käytän aina kalaruokiin.  Pakastettavan tillin ostan torikauppiaalta.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33643
Vs: Kotikokki VIII
« Vastaus #89 : 08.08.21 - klo:08:56 »
En ole aivan varma olenko koskaan syönyt hanhenmaksaa, ehkä joskus sellaista purkki-tahnaa.

Sain joululahjaksi n. 100 gr  pakastettua tuoretta h-maksaa. Se on eettisesti kasvatetusta hanhesta.

Nyt katselen reseptiö johon sen vihdoin käytän.  Pihvivoileipä on ajatuksissa.

Paistetun leivän päälle salaattia, pihvi ja päälle kevyesti paistettu maksa ynnä majoneesia ja marmelaadia.

Kuullostaa kerska-hienolta, mutta teen muunnelman tästä:

https://anna.fi/reseptit/hanhenmaksa-pihvivoileipa

Häränpihviä eikä kvittenimarmelaadia ole. On nautaa ja omenamarmeladia.

Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)