Hei! Täällä ollaan taas.
Älä suotta kokeile hunajalla Homperkoja, en usko tulevan ' oikeeta' makua. Siirappi on oleellinen, silläkin lailla ettei se siedä liian tummaksi paistamista. Tulee väkevää.
Näissä on ikäänkuin Joulun makua, ja etenkin paiestettaessa tulee joulupiparin tuoksu kotiin. Eivät kuitenkaan maistu joulupipareilta. Helpot tehdä, mutta noudata tarkoin määriä. Taikina ei saa olla liian kova tai löysä.
Muutoin minun ruokani ovat ns. kotiruokaa. Ei mitään monimutkaisia, hörseleiä .
Mausteita kyllä käytän, mutta tarkkana talousihmisenä en tee periaatteessa ruokaa hifistelyyn, vaan syömiseen. Karsin liian monimutkaiset pois. Enkä tee liikaa. En halua ruokaa heitettävän roskiin.
Enää en juurikaan leivo, koska Mattikaan ei välitä kahvi-herkuista ja minulta ne ovatkin periaatteessa kiellettyjä.
Just tuollaiseen pikaruokaan turvaudun kun on paljon ohjelmaa päivässä, tai olen väsynyt.
Usein ostan Prisman grillistä vain mustaamakkaraa, tai broilerinkoipia tai -rintoja. Siihen salaattia tai puolukkaa, ja ehkä leipää.
Helppo jälkiruoka on nytkin jääkaapissa: Keitin ison kattilallisen mustikkakiisseliä. Sen kanssa vähän Arlan Vaniljajugurttia= nautinto.
Ruoan laitto ja sen tarjoaminen ovat minun mieluisimpia kotitöistä.