Meillä on tapana tehdä eräät ruoat ym. aina yhdessä.
Niitä ovat : sienten perkuu ja suolaus, marjojen puhdistus ja pakastus, salaatit , kuten jouluna rosolli ja juhannuksena tai muulloinkin katkarapu-simpukkasalaati.
Matti kuorii ja silppuaa, sekä sekoittelee valmiit ainekset. Minä sekoitan salaattikastikkeen ja ohjeistan .
Tännän ensin teimme viikkosiivouksen. Sitten minä vaihdoin valkoisen liinan pöytään.
Salaatti tekeytyy pari tuntia jääkaapissa. Sillä aikaa Matti voisi ( voisiko ) hakea kimpun koivun oksia. Tuoksun vuoksi, juhannustuoksun.
Minun ruisleipäni ovat olleet hyvän makuisia, mutta rakenne on vielä hakusessa.
Eilen otin viimeisen juuren jääkaapista, se haisi tenulta. Lisäsin siihen lämmintä vettä ja jauhoja, aamulla keittiössä oli selvä 'kotipolttoisen' haju. Se erä meni wc-pönttöön, mutta uusi on jo tulossa. Nyt otin Oululaisen Reissumihestä siemenen.
Ruokaisaa Juhannusta, ystävät !