Syyllistyivätkö lakkolaiset kollektiiviseen rangaistukseen?
Minun piti käydä Helsingissä eilen, kävin taksilla. Meni noin 90 euroa, kun muuten olisin selvinnyt 6 eurolla.
Jos olisin nähnyt vaivaa niin olisi ehkä vähän halvemmalla päässyt, varsinkin tulomatkalla, mutta näin nyt kuitenkin kävi.
Miksi minua rangaistiin siitä, että demokraattisesti valitut instanssit toimittivat kansan tahtoa?
Toki vaalitulosta ja sen mukanaan tuomia asioita saa kritisoida, mutta on kohtuutonta rangaista vaalituloksesta minua? Vai onko?
Eivät syyllisty.
15. helmikuuta kävin Tampereella ihan toisaalla, ja meni sata euroa siihen reissuun, kun lakon takia taksilla kuljin. En kokenut, että minua mistään rangaistaan.
Ajattele, sait tukea rehellistä ammatinharjoittajaa, taksikuskia!
Taksista olen ajatellut, että kun en autoa omista, säästän niin paljon, että kerran - pari vuodessa voin sellaisella ihan hyvin kulkea.
Paikallisen joukkoliikenteeni lippu on ns. arvoa, eli maksan joka matkan erikseen. Tai oikeammin yhdellä leimauksella saan aloittaa reissut puolentoista tunnin ajan, ja tietyllä alueella liikkua. Jos vaikka on keskustaan lyhyttä asiaa, pääsen samalla leimauksella sinne ja takaisin. Mutta siitä en ole maksanut, että tämä oivallinen palvelu on käytössäni milloin tahansa. Se nyt ei sattunut tuona nimenomaisena päivänä toimimaan, joten reissasin toisella, huomattavasti kalliimmalla tavalla.
VR:n lipuissakaan ei ole nykyään mitään kiinteää hinnoittelua. Rangaistaanko meitä jostakin silloin, jos lippu onkin kalliimpi kuin toisena päivänä? Joskus on kaupassa erikoistarjouksia ja joskus ei - onko se joku rangaistus, jos joudun kahvini tai kirjoloheni kalliimmalla hinnalla ostamaan?