Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Yleinen keskustelu / Vs: Joensuu 2022 Herättäjäjuhlat
« Uusin viesti kirjoittanut Leena tänään kello 06:37 »
kyllä kiusaa kun ei pysty talkoisiin eikä tulemaan edes juhlille heikon kunnon vuoksi. Menkää muut ja iloitkaa niistä. Valitettavasti emme tapaa, mutta  raportoikaa minulle juhlista.

Ikävää, mutta näillä mennään. Matka sinne olisi rankin juttu, ja näillä säillä etenkin.

Sitten taas kun juhlapaikka on etelämpänä. Reissun järjestäminen muuten kuin menemällä bussiporukalla täältä ja takaisin onnistuisi, kun aika myöhään valaistui yleensä koko juhlakaupunki  Niinpä, en ole poikennut seuroissa en.  Jotenkin jäin yhä hiukan lkaikenlaisten jumalanvierimmäisten ulkopuolelle, eikä sillekään mitään mahda, tai en minä ainakaan. Ehkä siihen joku apu löytyy ennen kuolemaa tai sitten ei.

Silmiisi katson, Jeesus
jois tuomionkin kuulisin
kaitoisin hyljättynäkin
silmiisi helliin, Jeesus.

Joensuu on mukava kaupunki kuin mikä, olisi sinne reissannut halukseen muutenkin. Talkoilua voin harrastaa sitten käveleskelemällä väkiujoukossa ea-liivi niskassa, jos joku vaikka pyörtyy kuumuudessa.

...............

Joo-oh ja minä suunnittelin sinne Naisten Valmiusjoukkoihin pyrkimistä. Noh, kaikenlaista voi hölmöillä  :icon_cool::icon_cool:
2
Yleinen keskustelu / Vs: Nyt, osa 31
« Uusin viesti kirjoittanut Leena tänään kello 06:25 »
Nyt

on liian kuuma.

Siilit eivät nuku, saan pitää terassia avoinna vuorokauden ympäri. Minulla on muutama kantakundi joilla tosin on pitkään istuttua taipumus alkaa tapella ateriakulhoista, kun siis suurin nälkä -- ja jano-- on tyydytetty.  Enkä osaa selittää siiliksi että tässä tarjoilupaikassa on nollatoleranssi sellaiseen.  :icon_cool:
3
Yleinen keskustelu / Vs: Keskustelua Natosta
« Uusin viesti kirjoittanut Leena tänään kello 06:08 »
Salih Muslimin puolueesta on tietoa Wikipediassa: Demokraattinen unioni puolue (in kurdi  : Partiya Yekîtiya Demokrat , PYD , vuonna arabiaksi  : حزب الاتحاد الديمقراطي , Hizb Al-Ittihad Al-Dimuqraṭiy ), on Syyrian kurdien poliittinen puolue .


Totta, ja Pohjois-Syyrian kurdialueen sodan pelosta oli laajempikin juttu kesäkuun alkupäivinä, kun Erdogan uhosi hyökkäyksellä sinne. 

Ja hän siis on Suomessa, ja toimii täällä poliittisesti aktiivina, Mielenkiintoista, on mennyt minulta kokonaan ohitse.  No, uskomme että Wiki tietää.  Muistaakseni hänellä oli jo runsaahkostri ikää, mutteihan se menoa estä. 


Halusin tietää mitä hän oli tehnyt, siis onhan  Turkkiin toki kohdistunut vastarintaiskuja.  Ja hän oli sitten osallinen johonkin näistä.  Kiinnostavaa sillä sen kyllä muistan ja kuulin ihan Ylen ajankohtaisohjenmasta tai luin verkkosivulta että puolue, jonka toimia pidettäneen yleismaailmallisesti terroristisina, on työväenpuolue PKK. 

Ei se tässä nyt valaise että näppäimistössä on arabialaiset kirjaimet  mutta miksei, miksei. Erdogan kylläkin esitti tuon syytöpksensä ennen 7.6. eli välittömästi kuultuaan Suomen ja Ruotsin Nto-hakemuksista. Ehdottomasti ei koska näissä maissa suositaan ja suojelllaan terrorismia. 

Kyllä siinä leukaa nsai hieroa sijoilleen joks pitkään kun mietti, miten vaikkeaa täne Suomeen on saada edes turvapaikkaa. En nyt tarkoita Ukrainaa.

.........................

Joskus tekisi mieleni huomauttaa, ettei ehkä Suomenkaan kannata hakata ovea jonka takana hymistellään kiusaantuneina ja no, myötätu ntoni Stoltenbergille, joka on ihan mukava mies ja koettaa kovasti.    Ei meillä ole loputtomiin aikaa  eikä resursseja jauhaa yhtäsamaa jonkin epämääräisen Erdoganin kanssa, kun pitää varustaa sitten entistä tehokkaampaa armeijaa ja kylläöhän täälläkin pystytään ydinaseita valmistamaan jos ei muuta pelotetta enää keksitä.


.........................

Sais hirttää hellästä paikasta mokomat suurvaltiaat.  Osmannien valtakuntaako se äijä haikailee?  Onko sillä Putinin kanssa joku skaba --- ei nyt koskien meitä sentään, mutta sitä Syyriaa, jonka toivoisi saavan jo elää rauhassa.
4
Yleinen keskustelu / Vs: Joensuu 2022 Herättäjäjuhlat
« Uusin viesti kirjoittanut Pena tänään kello 05:51 »
Eipä sitten muuta, kaima, kuin kääri hihat ja ala hommiin! Muista juoda tarpeeksi vettä!
5
Yleinen keskustelu / Vs: Joensuu 2022 Herättäjäjuhlat
« Uusin viesti kirjoittanut Mörtti-57 eilen kello 22:42 »
Eipä tänäänkään tullut talkookutsua, mutta onneksi oli omiakin pihahommia niin paljon, että sain olla auringossa aivan tarpeeksi.

Illalla soitin kenttätoimikunnan puheenjohtaja Matti Turuselle, kun ei oikein kannata turhan päiten ajella 40km talkoisiin, jos ei olekkaan tarvetta.
Matti toivotti minut tervetulleeksi talkoisiin ja kertoi talkootoimiston ehkä olevan kuormittunut, että talkookutsua ei ole kaikille tullut.
Huomenna siis aamupala ja "käskynjako" Kirkkokatu 28:ssa klo 8:00. :023:
6
Yleinen keskustelu / Vs: Joensuu 2022 Herättäjäjuhlat
« Uusin viesti kirjoittanut seppos eilen kello 21:37 »
Vakiokasvona minua pidettiin vuodesta 1968 jälkeen... minua niin  herikset nyt rupea kiinnostamaan... voi olla, että kokonaan... äidinmaidosta körttiläiseenä minua haukutaan, mutta olen tyytynyt siihen osaan. :icon_wink:

Ei ole paha moite
7
Yleinen keskustelu / Vs: Joensuu 2022 Herättäjäjuhlat
« Uusin viesti kirjoittanut juhani eilen kello 21:32 »
Vakiokasvona minua pidettiin vuodesta 1968 jälkeen... minua niin  herikset nyt rupea kiinnostamaan... voi olla, että kokonaan... äidinmaidosta körttiläiseenä minua haukutaan, mutta olen tyytynyt siihen osaan. :icon_wink:
8
Yleinen keskustelu / Vs: Joensuu 2022 Herättäjäjuhlat
« Uusin viesti kirjoittanut seppos eilen kello 19:40 »
Digitaalisuuden nimeen vannotaan nykyisin joka paikassa ja oikeastaan mitään ei voi tehdä ilman nettiä. Sanovat sen nopeuttavan ja helpottavan asioiden hoitoa, mutta kummasti sillä myös saadaan monet asiat turhan vaikeaksi, etenkin vanhemmalle kaartille.


Digitaalisuudesta. Vaimon perään ajettiin tänään ja yritimme tehdä ilmoitusta vakuutusyhtiöön, että pääsisimme korjauttamaan automme. Takaluukku ei aukene, melkein kaikki muu toimii. Teimme pari tuntia netissä töitä yritysten sivuilla löytämättä oikeaa puhelinnumeroa. Yhden löysimme ja riemuissamme soitimme siihen. "Tämä ei ole oikea, mutta voin yhdistää siihen." Kuuntelimme 17 minuuttia soittoääntä ja sitten saimme kylliksi. Sitten haimme laskut esiin ja sieltä löytyi numero johon ystävällinen Ville vastasi ja asia hoitui. Koko homma 2.40 tuntia johon sisältyy yli kymmenen pyrkimystä näin parantaa palvelua. Jotain on hämärtynyt
9
Seuratupa / Vs: Abortti
« Uusin viesti kirjoittanut seppos eilen kello 13:05 »
Tässä saattaa käydä niinkuin Suomessa kieltolain kanssa. Tarkoitus oli vähentää alkoholin käyttöä, mutta kiellon seurauksena syntyi salakuljetus- ja salakauppaverkosto, joka opetti suomalaiset juomaan kirkasta viinaa. Amerikassa pyritään nyt vähentämään aborttien määrää, mutta se saattaakin kasvaa. Toivon tietysti, etteivät synkät aavistuksen toteudu. Pelkäänpä kuitenkin.

Valittaen totean, että pelkosi on mitä suurimmassa määrin asiallinen ja totta
10
Testialue / Vs: Se "Kristuksen sisällinen tunteminen"?
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi eilen kello 09:20 »
Tämä asia on ehkä aivan käsittämätön joka ei ole sitä itse kokenut. Eikä se ole vain yksi ja ainutkertainen kokemus, vaan elämä Kristuksen kanssa, aina.

Olen tästä maininnut, ja tunnen sen, mutta selittäminen on vaikeaa.

Se on jotakin sellaista jota ei minussa, minun lihallisessa luonnossani, ole eikä ole ollut. Siksi sen voi erottaa kun on päässyt sen yhteyteen.

Yritän kuvailla vajavaisesti kuitenkin.

Se on olemisen rauhaa irti omista ponnisteluista. Käsittämätön lämpö ja rakkaudentunne ,  (ei eros-rakkauden ) voitelee sisimpää kaikkea luotua kohtaan.

Toinen alue on ylhäältä ( niin uskon, koska minussa ei sitä ole ) annetut vastaukset ja tieto elämän eri alueille. Ei ole kirjaviisautta, se voi hyvin erottaa.

Se on hyväksymisen ja armahtamisen voitelu. Se muuttaa koko entisen elämän asenteet. Ja minua johdatetaan koko ajan.

Ja viimeisenä Hän on seisova multieni päällä-lohdutus.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10