Kirjoittaja Aihe: Aamuhartaus 19  (Luettu 1362 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 30161
Vs: Aamuhartaus 19
« Vastaus #30 : 20.11.21 - klo:08:49 »
Tämä on körttiläisyyden ydin-ajatuksia. Kiitos Wilhelmi Malmivaaralle tästäkin. :eusa_clap:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 19217
Vs: Aamuhartaus 19
« Vastaus #31 : 21.11.21 - klo:07:38 »
Jos sitten ajattelemme, miten pääsisi elämäntien alkuun, niin on myönnettävä alkuun pääseminen mahdolliseksi joka ainoalla askeleellamme, jos vain tahdomme. Kun esimerkiksi tulee toinen ihminen vastaamme, niin on joka ainoalla meistä sellainen synnynnäinen vika, että näemme siinä toisessa vain ihmisen puutteineen ja vikoineen. Ei siinä tarvitse Jumalan tulla aukaisemaan meidän silmiämme toisen vikoja näkemään, sillä ne on avattu sinne päin jo luonnostansa. No, tästäkin sokeudesta sopii meidän nyt lähteä alkuun parannuksenteossamme, jos vain tahdomme ja panemme sen käyntiin. Kun tulee sellainen halveksittu ihminen meitä vastaan, niin siinä sopii päästää mieleemme ajatus: "Jumala toi tuon eteeni sitä varten, että panisin oman kunniani hänen häpeänsä peitteeksi, että minä raukka rupeaisin harjoittamaan syntien anteeksi antamista hänen kohdallansa ja auttamaan häntä tuolta kuopasta pois." Silloin on parannuksemme jo alulla, kun rupeamme nostamaan ylös sitä, jonka vikoja maailma ja saatana on vain suurentanut ja jonka on mahdoton auttaa itseänsä ja päästä nousemaan surkeasta tilastansa, Silloin me teemme parannusta, kun sellaista autamme.

Vilhelmi Malmivaara

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 19217
Vs: Aamuhartaus 19
« Vastaus #32 : 22.11.21 - klo:08:17 »
Kun toisen viat rupeavat näyttämään meille suurilta, näyttää Jumala niitä sitä varten, että huomaisimme: "Minun vikani ovat vielä suuremmat", ja alkaisimme silloin kertoa hänelle: "Rakas ystäväni, sinulla ovat asiat huonosti, mutta minulla paljon huonommasti. Emmekö lähde etsimään Kristusta, joka yksin voi meidät raukat parantaa?" Kun minä niin tekisin, silloin alkaisin kantaa sitä toista Kristuksen eteen Hänen korjattavaksensa. Ja se on parannusentekoa.

Vilhelmi Malmivaara

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 19217
Vs: Aamuhartaus 19
« Vastaus #33 : 23.11.21 - klo:07:53 »
Ja tuolla tavalla joka kohdassa! No, sitähän Herrakin vaatii sanassansa. Siellä sanotaan: Rakastakaa toinen toistanne, niinkuin minä olen rakastanut teitä. Tätä tottelee, kuulkaa, sen te tiedätta, ei maailma, vaan Herran kansa. Sentähden on se kansa niin kallis. Sen joukkoon tohtii mennä huono ja halpakin. Mutta voi onnettomia, niitä helvetin postin kuljettajia, jotka Jumalan puolesta muka kiivailevat, vaikkei siinä kumminkaan ole mikään muu kysymyksessä kuin oman aatamillisen luontonsa ylpeys. Ihminen, joka sen käskyjä noudattaa, polkee jalkainsa alle Herran pyhimmät käskyt, vaikka sanookin rakastavansa Jumalaa.

Vilhelmi Malmivaara

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 19217
Vs: Aamuhartaus 19
« Vastaus #34 : 24.11.21 - klo:07:52 »
Herrasta osallinen ihminen on tyytymätön tilaansa eikä pääse sitä hyväilemään ja siitä kerskumaan. Hänen parannuksentekonsa ei menesty mielensä mukaan, ei ole elämässä sellaista kuin sen olevan soisi, eikä pääse kasvamaan armossa niinkuin kasvaa tulisi. Jumalalla on niin paljon poispanemista meissä, alentamista ja riisumista, tehdessään meitä mitättömiksi, Kristukselle vedettäviksi syntisiksi. Se on Herran työ sellaista aina jokaisessa ihmisessä, se on riisumista ja pukemista, riisumista aivan alastomaksi kaikesta siitä, mitä meissä on pahennukseksi Hänen työllensä, ja puettamista siihen, minkä Herra itse on kipujen alla synnyttää saanut.

Vilhelmi Malmivaara

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 19217
Vs: Aamuhartaus 19
« Vastaus #35 : 25.11.21 - klo:07:31 »
On ihmeellinen asia, että me aina tappelemme Jumalaa vastaan, aivan ensi herätyksemme hetkestä asti viimeiseen askeleeseen saakka. Kun me esimerkiksi katselemme parannuksenasiaa, niin me olemme niin tuiki oikeita siinä ja Jumalan täytyy olla väärässä. Kun ihminen herää, hänelle tulee heti ajatus, että nyt täytyy päästä parannuksentekoon, nyt täytyy tulla elämässä muutos. Jos asia hänestä vain riippuisi, niin kyllä hän parannuksen tekisikin aivan täydellisesti. Mutta kun hän on hetkisen aikaa sitä yritellyt, täytyykin hänen tulla näkemään, ettei tästä mitään tule, vaan tämä on vain kummittelemista kaikki tyynni. Hän luuli tiensä sellaiseksi, ettei siinä ole yhtään ainoaa kompastuskiveä, ei yhtäään semmoista paikkaa, johon vajoaisi, ei yhtään kiusausta, ei mitään sotaa. Ja hänellä on sellainen mieli, että parannuksen tulee olla oikeaa ja hyvää. Hänellä on niin korkea ajatus itsestänsä, etä kun hän niin ja niin tekee, niin sen täytyy kelvata Jumalallekin ja olla Herralle mieluista. Sitä käsitystä minkä hän on itse saanut Jumalan sanasta ei hän epäile vääräksi, vaikka se kaava onkin hänen oma tekemänsä.

Vilhelmi Malmivaara

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 19217
Vs: Aamuhartaus 19
« Vastaus #36 : 26.11.21 - klo:08:19 »
Kun Jumala herättää ihmisen synninunesta, niin Hän näyttää, että ihminen on eksynyt ja kuollut raato. Sellaisena rupeaa Hän minua parantamaan ja korjaamaan. Minun ei tarvitse olla yhtään sen korkeammalla, kun Hän rupeaa minua parantamaan. Kunpa me ymmärtäisimme tämän, niin kyllä me antaisimme Jumalalle kaiken kunnian ja ottaisimme itsellemme häpeän ja tekisimme sen niin, että alkaisimme häpeän alla huutaa anteeksiantamusta Kristukselta, kerjäten sitä siihen saakka, kunnes Herra tämän tomumajan yltämme riisuu!

Vilhelmi Malmivaara

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 19217
Vs: Aamuhartaus 19
« Vastaus #37 : 27.11.21 - klo:09:04 »
Mutta ihmisrukka on sellainen, että kun Herra hetkeksikään kasvonsa salaa, niin kohta hän nostaa sieltä tomusta päänsä ylös. Hän ei tahdo olla Herran armahdettavana ja viheliäisenä syntisenä, vaan tahtoo päästä aina vain korkeammalle Herran määrää ja kuljetusta. Silloin ei Jumalalla ole muuta keinoa, kuin lähettää kiusauksia ja antaa saatanan pelmuuettavaksi se farisealainen luulo, joka rupeaa aina ja aina päätänsä nostamaan, ja tehdä se niin perinpohjin, ettei jää jäljelle mitään ihmisen omista kaavoista. Monta kertaa täytyy Herran tehdä niin, että painaa armahdettavaksi aivan raatona, siten että ihmisen itsensä ja muiden täytyy uskoa: "Minä olen tapettu raato Jumalan edessä."

Vilhelmi Malmivaara

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 19217
Vs: Aamuhartaus 19
« Vastaus #38 : eilen kello 08:00 »
Sellainen se on sääntö, että ihmisen pitää olla se, mikä hän on, mitätön ja viheliäinen, ja Kristuksen sellaisen Armahtajan, ihmisen vain ihmisenä ja Kristuksen Kristuksena. Sentähden Jumalan Poikakaan ei hävennyt tulla ihmisten kaltaiseksi, vaan alensi itsensä ja otti orjan muodon päällensä ja tuli kaikessa meidän kaltaiseksemme. Ei Hänkään hävennyt olla sellaisena Jumalan tuomioiden alla; ja ihmisenä Hän meitäkin autuaaksi teki eikä kummituksena. Mutta sentähden Hän meiltä niin harvoin saa kiitosta, kun me emme uskalla olla sitä, mitä todellisuudessa olemme Herran edessä. Meillä on Häneen niin tuiki vähän luottamusta, ettemme luule Hänen jaksavan meihin katsoa eikä kasvojansa meihin kääntävän, jollei meillä ole muuta näytettävänä kelvataksemme Jumalalle kuin oma viheliäisyytemme. Juuri tämä korkea mieli se on, joka Herran kääntää meistä pois, mutta ei meidän mitättömyytemme.

Vilhelmi Malmivaara