^ Minun pitääkin ehdottaa äidilleni, että jos siivooja voisi reissullaan ensin ruuvata hellan sulakkeet paikoilleen, sitten kokata, sitten poistaa ne sulakkeet, ja sitten syödä yhdessä. Palkkaa ajasta saaden, ja ilmainen lounas. En tiedä onko äitiini iskenyt vanhuuden piheys vai mikä. Tilillä olisi kyllä rahaa tuollaiseen.
Vorschmack on kanssa ruoka, johon silliä voisi upota. Suomessa siihen halutaan lihaa, mutta se ei ole käytäntö kaikkialla. Katsoin V. V. Pohlebkinin kirjasta
Neuvostoliiton kansalliset keittiöt ohjetta, joka on esitelty juutalaisen keittiön yhteydessä. Siihen olisi ainekset, jos leipoisin venhäleivän (jauhoja kyllä on). Sipulia on ohjeessa aika paljon, mutta sen voisin jättää vähemmälle. Tarvitaan siis silliä, sipulia, sinappia, munia, vaaleaa leipää, hapan omena, öljyä, etikkaa (voisin skipata), suolaa, pippuria, sokeria. Munat keitetään kovaksi, keltuaiset sekoitetaan etikkaan, sokeriin ja pippuriin. Loput ainekset jauhetaan muusiksi, josta muotoilaan mureke, joka päällystetään keltuaismössöllä. Ja tuota sopisi syödä perunoiden kanssa tai ruisleivän päällä. - Jos teen niin taidan jättää keltuaisen kanssa taiteilun sikseen ja heittää ne ja pippurin samaan massaan kalojen kanssa. Syön sitten vaikka silmät kiinni, jos on rumaa.
Mahavaivoista voisinkin jatkaa toisessa ketjussa, sillä niitä on ollut.