Kirjoittaja Aihe: Kotikokki V  (Luettu 22407 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4814
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #45 : 05.12.19 - klo:16:25 »
Tänään kokkasin kotona keitettyjä perunoita ja paistettua kuhaa. Ruuan kera punajuuriviipaleita, salaattia, raasteita ja puolukkasurvosta. Ruokajuomana kotikaljaa. :)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33717
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #46 : 07.12.19 - klo:09:39 »
Tein hirvenjauhelihasta ja sikanaudasta lihamurekkeen uuniin ja samalle uuvivuoalle pernapihvit eilisen perunamuusin tähteestä.

Eilen illalla paistoin blinit ja söimme ne mateenmädin ja sipulisilpun keralla. Smetanan unodin ostaa, mutta purkillinen majoneesia oli. Ei sei ollut smetanan väärti, ja osan söimmekin ilman . Herkkukurkkuja ja anjovista oli. Proseccoa joimme hiukan.
Jälkiruokana oli vuohenjuustoa ja viikunahilloa, myös päärynää ja vesikeksejä panin tarjolle.

Hirvenliha ja mäti ovat Padasjoelta.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4814
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #47 : 07.12.19 - klo:17:56 »
Tänään kokkasin kotona keitettyjä perunoita hirven jauhelihakastikkeessa. Ruuan kera punajuuriviipaleita, salaattia ja puolukkasurvosta. Ruokajuomana kotikaljaa. :)

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4814
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #48 : 09.12.19 - klo:14:23 »
Tänään kokkasin kotona terveellistä nyhtökaura-bolognesea. Ruuan kera ketsuppia, punajuuriviipaleita, salaattia, raasteita ja karpaloita. Ruokajuomana kotikaljaa. :)

1pkt Gold&Greenin tomaatti nyhtökauraa
rypsiöljyä paistamiseen
1 iso sipuli kuutioituna
1 valkosipulinkynsi pilkottuna
1tl kuivattua timjamia
1tl kuivattua rosmariinia
1tlk paseerattua tomaattia
1rkl balsamico viinietikkaa
mustapippuria maun mukaan
400g Aurora kaurakuitupastaa
100g raastettua parmesaania

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna öljy pannussa, lisää pilkottu sipuli, valkosipuli, timjami ja rosmariini. Paista pari minuuttia käännellen. Lisää nyhtökaura ja paista vielä pari minuuttia. Kaada sekaan paseerattu tomaatti ja balsamico, ja kuumenna kiehuvaksi. Siirrä pannu pois kuumalta levyltä ja mausta pippurilla. Annostele keitetty pasta. Viimeistele raastetulla parmesaanilla. Ja sitten syömään.

Jätin suolan pois, koska en käytä suolaa ruuanlaitossani. Myös tuoreet basilikan lehdet sopivat hyvin tähän ruokaan. :)

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4814
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #49 : 10.12.19 - klo:15:11 »
Tänään kokkasin vegaanista juureskeittoa. :)

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4814
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #50 : 16.12.19 - klo:15:17 »
Tänään kokkasin särkikiusausta. Ruuan kera punajuuriviipaleita, salaattia, raasteita, karpaloita ja puolukkasurvosta. Ruokajuomana kotikaljaa. :)

1 prk Järki Särki tomaatti&yrtit särkeä öljyliemineen
1 pss peruna-sipulisekoitusta
2,5 dl kaurakermaa
tilkka soijamaitoa

Lado jäinen peruna-sipulisekoitus ja särjet kerroksittain voideltuun vuokaan. Kaada kerma-maitoseos päälle. Kypsennä 200 asteessa kunnes ruoka on  kypsää.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33717
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #51 : 16.12.19 - klo:16:00 »
Keitin viimeiset kuivatut korvasienet, ensin liottaen ja ryöpäten tietysti, sopaksi joka äsken nautittiin paahtoleivän ja ceddar-juuston kanssa. Nam !

Leivoin ison, 2, 5 ltr. taatelikakun joka jopa onnistui. Se jäähtyy nyt ja käärin sen sitten folioon ja säilytän parvekkeella.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4814
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #52 : 18.12.19 - klo:14:12 »
Tänään kokkasin aivan ihanaa vegaanista aasialaista ruokaa. Ruuan kera punajuuriviipaleita, paljon salaattia ja raasteita sekä puolukkasurvosta. Ruokajuomana kotikaljaa. :)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33717
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #53 : 19.12.19 - klo:12:49 »
Lanttulaatikko on valmis. Joulupullat paistettu.

Itselleni paistoin pienen pannullisen herkkutatteja valkosipulin, persiljan ja suolan maustaessa ne ihanasti. Ladoin ruisleivälle ja herkuttelin.

Matti lähti työpaikkansa ( entisen ) eläkeläisten joululounaalle. Siellä on täydellinen joulupöytä.

Lähden tästä nyt kupin kahvia itselle laittamaan ja tuoretta pullaa mutustamaan.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6330
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #54 : 20.12.19 - klo:01:56 »
Piti lopulta tehdä jotain jouluruokaa, mutta hillotut appelsiininkuoret olivat keskustan isoimmista kaupoista kaikista loppu. Hedelmäkakkuun niitä kuuluisi laittaa. Näinkö joudun juomaan tuon kakkua varten osamani konjakin, jos en kaikkia tarpeita saa kasaan?
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Leena

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 11590
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #55 : 20.12.19 - klo:08:45 »
Paista kakku ja laita kostukkeeks se konjamiini ja kata komeus marsipaanilla, saattaa maistua kiinnostavalle.  Tavallisesti vissiin kostutetaan jollain mantelinmakuisella. 

Tää on ensimmäinen joulu vuosiin etten leivo edes homperskoja, on uuni rikki.  Mutta vienen marenkilevyjä sekä niille täytteitä, jotain jäätelöä ostan paikkakunalta sillä me syömme jätskimme pimeään vuodenaikaan, sinne suklaakastiketta ja jotain mitä kehitän. 

Ihme juttu, joku syö jäätelöä vain talvella. 
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33717
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #56 : 20.12.19 - klo:11:49 »
Tänään teen meidän 1970-luvun jouluherkut, riisuklaat muffinsimuotteihin.
Niistä liikenee myös tylleröille vietäväksi vaikka lähinnä Tapaninpäivän vieraille ne ajattelin.
Tytär tulee puolisoineen ja 'pikku-ukkoineen', ja hänelle riisisuklaat, 'ukoille' lihapiirakat jotka keitän Tapaninaamuna.

Nyt vielä pääsen melko helpolla, ja on aikaa tv-urheilulle. Huomena siivotaan ja valmistaudutaan kinkku-ja tuuvinki-souviin joka koittaa su-ma välillä.

Tosollitarpeet ja sillitarjottimen aineet ovat jääkaapissa. Maanantaina ostetaan vain havaitut puuttuvat jutut.

Lasitettu parveke on nyt hyvä apu ruokien säilytykseen kun asteet pysyvät plussalla.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6330
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #57 : 20.12.19 - klo:15:47 »
Ihme juttu, joku syö jäätelöä vain talvella.

Mulla menee talvella enemmän. Se on talvella niin paljon helpompi tuoda kaupasta kotiin ilman että sulaa matkalla.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Leena

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 11590
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #58 : 20.12.19 - klo:17:23 »
Mulla menee talvella enemmän. Se on talvella niin paljon helpompi tuoda kaupasta kotiin ilman että sulaa matkalla.

Kas, joku ymmärtää tai ainaki pitää samoja tapoja.   Luulin olevani tässä(kin) ihan kerrassan outo ellen peräti epäilyttävä ja varmasti paha olento. 
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa Annikka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 765
  • Eisbärenbaby im Tierpark Berlin
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #59 : 22.12.19 - klo:19:13 »
Ruskistin hellalla pannulla sikanauta jauhelihaa melko kuivaksi.

Sitten sulatin voisiivun uunipannun pohjalle.

Pilkoin uunipannuun kerroksittain ruskistettua jauhelihaa, kuorittujen ja keitettyjen perunoiden siivuja ja juustoraastetta.
Pinnalle ravistin Knorrin mausteseosta, sellaista korppujauhon näköistä.

Sitten koko komeus uuniin paistumaan.

Tein myös kakun, sellaisen vaalean piparkakun makuisen.
Ihan tavallinen sokerikakkutaikina eli yhtä paljon sokeria, kananmunia ja vehnäjauhoa sekä teelusikallinen leivinjauhetta.
Sitten laitoin taikinan sekaan melko runsaan lorauksen vaaleaa siirappia ja kourallisen rusinoita.
Uuniin paistumaan n. 180 asteeseen n. 40 minuutiksi.