Juuri ihmisia sairastuttava asia on epatasa-arvoisuus yhteiskunnassa.
Tama nakyy myos ruoan hinnassa: laadukas ja terveellinen ruoka
maksaa usein liikaa verrattuna pitsoihin, ranskiksiin, hampurilaisiin yms.
Koyhilla vahemman rahaa terveellisiin elamantapoihin.
Tämä nyt on tällaista osittain Shelliltä kuultua, mutta olisin vähän eri mieltä ylläolevasta. Nimittäin ei perunat ole kalliita ja kestävätkin kauan. Samaa voi sanoa vaikka silakoista, ei ne ole kalliita. Viilikään ei ole kallista eikä hedelmät. tavallinen ruisekaleipä on halvinta leipää mitä hyllyltä löytyy, ainakin halvimmasta päästä. jne.
Valmisruoathan ne kalliita ovat kuten nämä pitsat, hampurilaiset jne. Uskoisin kyseen olevan enemmänkin ruokailutottumuksista. Nuori polvi tykkää syödä pitsoja. No, pasta ja tonnikala on kohtuuhalpaa, mutta ne ovat ihan terveellisiä;- ainakin tonnikala on terveellistä. MInäkin syön joka päivä tonnikalaa eikä ikinä ole veren arvot olleet koholla. Tonnikalaa pitää syödä öljyversiona koska hyvät rasvat on terveellisiä. Kasviöljyjähän niissä on. Lisäksi yritän mahdollisimman usein syödä rasvaisia kaloja kuten lohi.
Lihasta en koskaan syö rasvaa kun lihan ihra on huonoa eläinrasvaa, epäterveellistä. Läski ja ihra ei ole terveellistä. Mutta kasvirasvat ja varsinkin kalarasva on mitä terveellisintä!
Katsokaa nyt vaikka jotain Kampotsalaisia tai muita japanilaisia, kiinalaisia jne. jotka elävät kohtuuköyhyydessä mutta syövät älyttömiä määriä riisiä ja varsinkin kalaa kun muuta ei ole. Ei niissä maissa kärsitä tällä tavoin sydän-, ja verisuonitaudeista kuin täällä. Elää kituuttavatkin paljon pitempään, laihankäkkänät vietnamilaiset...