Kirjoittaja Aihe: Herättäjä-Yhdistyksen pomo ei päässyt kirkon päättäjiin  (Luettu 14345 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22151
Herännäisyyden merkkihenkilöitä valittiin luottamustehtäviin kenties siksi, että ymmärrettiin heidän ajavan yhteistä hyvää oman porukkansa etujen sijaan. Eivät siis toimissaan 'pönkittäneet herännäisyyttä'.

Poissa Kalistaja

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2578
Herännäisyyden merkkihenkilöitä valittiin luottamustehtäviin kenties siksi, että ymmärrettiin heidän ajavan yhteistä hyvää oman porukkansa etujen sijaan. Eivät siis toimissaan 'pönkittäneet herännäisyyttä'.

   Ainakin tietty kansanedustaja ja herättäjän johtomies - vuosikymmenien ajan - ajoi tosiaan yleistä hyvää seutukunnan parhaaksi. Mutta hän oli samanaikaisesti myös heränneiden luottomies. Saamani ymmärryksen ja perimätiedon mukaan tämä tietty herännäisyyden kellokas osasi luontevasti yhdistää nämä asiat: seutukunnan eteen tehty uuttera työ ja toistuva tekeminen ja puhuminen herännäistapahtumissa. Kokonaisvaltainen ideointi ja toteuttaminen herännäisasioissa toimi tällä johtomiehellä myös herännäisseurojen ja herättäjäjuhlien "väliajalla", ihan päivittäisissä ajatuksissa ja teoissa. :kahvi:

Poissa Viisveisaaja

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 8436
Tunnen jokusen körttien ns, nimimiehen naisen, vaikkakin ihan sama mulle mikä titteli henkilöllä on mitä isompi sen enemmän karttelen.

No joka tapauksessa ne körtit jollakin paikalla ovat sellaisia, kun eivät siihen paikkaan ole omilla fiksuuksillaan tai muulla pätemisellä päässyt, vaan ihan on valittu siltä vaatimattomalta paikalta kansan hiljaisten parista.

Nämä kun hakee kunniaa ja korkeaa asemaa eivät yleensä menesty kuin hetken, mutta hiljaiset perivät maan.

Esimerkiksi öö, no vaikka Juhani kun hän on täällä foorumillakin kirjoitellut, niin vaatimaton mies jolla puheen parsi enempi kuin Aaronilla ei Mooseksella, mutta hyvin kysytty puheiden pitäjä ja hautajaisiin ja muihin aviojuttuihin.

Eli ennen muinoin ja nykyäänkin körttipapit ja muut kyllä valitaan virkoihin, mutta ei henkilökohtaisilla pätemisillä ja yrittämisillä.

Siis näin olen huomannut.
Asiat yleensäkin menee ihan päin ylös alas. Esimerkiksi ne mun tutut joista viimeksi uskoisin, niin yleensä löytävät sen oikean ja menevät ja ovat onnellisessa suhteessa.
Nämä kauniit ja rohkeat sitten eivät oikein kuitenkaan menesty silläkään alalla.

Kaikki valta tekoälylle!