Kirjoittaja Aihe: Suomessa on kaksi uuttavuotta  (Luettu 6222 kertaa)

0 jäsentä ja 2 Vierasta katselee tätä aihetta.

Poissa Rauski

 • Saapunut Aholansaaren rantaan
 • Viestejä: 16
Suomessa on kaksi uuttavuotta
« : 02.12.09 - klo:22:02 »
Tosiaankin maasamme on kaksi uuttavuotta. Mitä ne ovat? Ensinäkin uusi kirkkovuosi,mikä on jo alkannut Adventinajalla Adventus Domino, Herra tulee. Se on valmistautumista jouluun Vapahtajan syntymäjuhlaan. Uusi kirkkovuosi luo toivon näkymiä Kristuksessa. Se on iloista aikaa pienestä paastosta huolimatta. Ehkä se meissä synnyttää uusia ajatuksia nykypäivän kristillisyydestä. Sellaisia ajatuksia,jotka ovat toivoa täynnä ja sisälttää siunauksen.
Toiseksi vuoden vaihtuminen uudeksi eli vuodeksi 2010. Silloin me osaamme iloita ja juhlia. Miksi ei adventin aikana. Luotaamme katsestamme tulevaisuuteen sisälämme ahdistus luonnon muutoksista. Teemme ehkä hyviä päätöksiä luonnonsuojelun suhteen. iloksi muuttaa Raamatun sana tulevaisuuden pelkomme, sillä tien päässä odottaa iankaikkinenelämä.
Uusivuosi on myös lehden kääntämistä uuteen, miksi jo ei jo adventin aikana. Uudet vuodet ovat sisällöltään toisisttaan poikeavia. Mutta lehden kääntäminen vanhasta uteen on kummallekin yhteistä.

Poissa Pirska

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 6624
 • Vihaaja
Vs: Suomessa on kaksi uuttavuotta
« Vastaus #1 : 03.12.09 - klo:04:35 »
Kaksi uuttavuotta, no niinpä tosiaan on. Muistan vielä ajan, jolloin kalenterivuoden vaihtuminen oli pelkästään positiivinen asia. Kansan rikastumisen takia siitä on tullut viheliäinen kokemus. Vaikka asuu täällä metsän ympäröimänä, niin sitä helvetillistä rakettien paukuttelua ei pääse pakoon sitten millään. Tuntuu, että ihmiset kuvittelevat, että vuosi ei vaihdu, ellei ole enemmän, isompia ja ennen kaikkea äänekkäämpiä raketteja kuin naapurilla. Vaikka monet ovat jo luopuneetkin raketeista, niin aina löytyy niitä valopäitä, joiden pitää tärvellä kaikki ilo vuoden vaihtumisesta.

Onneksi ei ole koiraa, jota pitäisi käyttää lenkillä myös vuoden vaihtuessa!
Vielä, Herra, kutsut meitä,
Vielä sanas saarnataan.

Poissa Sarai

 • Kotimatkalla
 • Viestejä: 309
Vs: Suomessa on kaksi uuttavuotta
« Vastaus #2 : 03.12.09 - klo:08:06 »
Pirska, sanos muuta! Edellinen koiramme ei paukkuja onneksi pelännyt, eikä tämäkään aralta vaikuta. Tuleva uusivuosi on ensimmäinen tälle pennulle, ja jos siitä selvitään ilman traumoja, niin mahdollisuudet säästyä paukkuarkuudelta jatkossakin ovat hyvät. Vaan mitenkäs varmistan sen, että täällä kaupungissa pystyn ulkoiluttamaan koiran ilman että joku "valopää" kakara viskaa paukkuja liian lähelle? Pentua kun ei voi pitää jalat ristissä sisällä iltakuudesta aamuun asti... Huokaus.

Meille on jostain syystä pesiytynyt uudenvuodenperinne, että vietämme sitä yhden kaveripariskunnan kanssa. Ihan kiva pariskunta, mutta kun mä en nykyisin halua hirveästi ryypätä... Ja katsoa kolmea kännissä olevaa itse selvinpäin? Ei, ei, ei... Sitäpaitsi koiranpentu tarvii asiallisen mamman jos sitä sattuu pelottamaan! Ärsyttää! Perutaan koko uusi vuosi!

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 33994
Vs: Suomessa on kaksi uuttavuotta
« Vastaus #3 : 03.12.09 - klo:08:35 »
Meidän koirat, Busse-vainaa ja Basso-vanhus eivät ole pelänneet pauketta. Metsäkoisina suorastaan nauttivat, roistot. NYT MENNÄÄN metsästämään, ne luulivat.

Minä en siitä metelistä pidä, enkä siitä että rahoja kylvetään taivaan tuuliin niin että ilma on sakeanaan rikinkatkuista savua. Monet kaupungit ovatkin jo kieltäneet keskustoissa rakettien lähettämisen. Mutta kiinarit ja tykinlaukaukset porttikongeissa
rätisevät ja paukkuvat.
Karkoitetaan pahoja henkiä ja kiinalaiset rikastuu. Eihän siinä mitään, mutta huvitti kun aamun lehdessä joku kirjoitti että ostetaan vaan kiinalaista krääsää niin kohta päästään kysymään sieltä töitäkin.

                                      :013:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pirska

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 6624
 • Vihaaja
Vs: Suomessa on kaksi uuttavuotta
« Vastaus #4 : 04.12.09 - klo:23:23 »
Edellinen koiramme ei paukkuja onneksi pelännyt, eikä tämäkään aralta vaikuta. Tuleva uusivuosi on ensimmäinen tälle pennulle, ja jos siitä selvitään ilman traumoja, niin mahdollisuudet säästyä paukkuarkuudelta jatkossakin ovat hyvät. Vaan mitenkäs varmistan sen, että täällä kaupungissa pystyn ulkoiluttamaan koiran ilman että joku "valopää" kakara viskaa paukkuja liian lähelle? Pentua kun ei voi pitää jalat ristissä sisällä iltakuudesta aamuun asti... Huokaus.

Pitäisikö kaikille kaupungin koirille järjestää poliisisaattue, joka menisi edellä ja takana niin että nämä koirat saisivat vapaasti tehdä tarpeensa uudenvuoden yönä. Tuntuu, että kakaroilla on suuri halu säikytellä ihmisiä niiden paukkupommiensa kanssa. Kyllähän värikkäät raketit ovat kauniita taivaalla. Pitäisi säätää laki, että vain sellaisia saa ampua ja niitäkin ihan kohtuullisen määrän.
               
Vielä, Herra, kutsut meitä,
Vielä sanas saarnataan.

Poissa Sarai

 • Kotimatkalla
 • Viestejä: 309
Vs: Suomessa on kaksi uuttavuotta
« Vastaus #5 : 05.12.09 - klo:15:20 »
Mua ei haittaisi yhtään, jos yksityiset ihmiset eivät saisi ollenkaan ostaa / käyttää raketteja. Rakettifirmat ja erilaiset yhdistykset voisivat ihan rauhassa järjestää ilotulituksia, koska silloin ne olisivat tietyissä paikoissa ja asiallisesti hoidettuna. Toinen melkein yhtä hyvä vaihtoehto olisi se, että raketteja saisi ampua ja paukkuja paukutella vain aivan tietyissä paikoissa. (Esim. tietyt kentät tai vastaavat.) Mutta nythän näyttäisi siltä, että erilaisia rajoituksia tuohon paukutteluun tulee pikku hiljaa. Vielä kun niiden noudattamista pystyttäisiin valvomaan, mutta mahdotontahan se on poliisinkaan olla joka paikassa koko uudenvuodenyötä...

Poissa Pirska

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 6624
 • Vihaaja
Vs: Suomessa on kaksi uuttavuotta
« Vastaus #6 : 05.12.09 - klo:19:19 »
Eihän se poliisi ehdi joka paikkaan yhtä aikaa. Sitäpaitsi paukuttelijapojat aloittavat jo hyvissä ajoin ennen uutta vuotta ja jatkavat pitkälle tammikuuhun saakka.
Vielä, Herra, kutsut meitä,
Vielä sanas saarnataan.

Poissa Sanneli

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 2387
Vs: Suomessa on kaksi uuttavuotta
« Vastaus #7 : 06.12.09 - klo:19:47 »
Mihinkä niitä paukkuja oikein edes tarvitaan, sädetikuthan on vielä hienompia!  :102:
"Kun oma pohja vajoaa Niin armo yhä kannattaa. Sen päällä, niin kuin kallion Minulla turvapaikka on."
Parhain terveisin Sanna