Itse olen hyvinkin kaikkiruokainen(helpotti Malawiinkin menoa, kun ei tarvinnut syömistä jännittää) eli kaali-, veri- ja maksaruoatkin tekevät hyvin kauppansa..ovat oikeastaan herkkuja, kun niitä harvoin saa...esim. kaalikääryleet ovat ihania, mutta sen verta työläitä, että ei tule itte tehtyä...olen laiskimus, joka keksii, että ruokaakin vois tehdä vasta siinä vaiheessa,kun on jo nälkä... Himangalla jouluna ollessani sain taas paalikkapaistia, käsittääkseni hyvinkin sama asia kuin veripalttu, ja hyvvää oli. Ja hapankaalikin maistuu...itse en ole laatikko muodossa sitä saanut, mutta sellaista keittoa olen syönyt, jonka perusaineena on hapankaali. Ja kovasti tykkäsin myös siitä.
Varmaan ainoita perinneruokia, joita on oikiasti helppo kokemattomankin lähestyä on etelä-karjalainen perinneruoka mustikkakukko. Ite hurmasin 2007 luokkakaverini mustikkakukolla. Lyhyesti kukko on litra mustikoita makeaan ruiskuoreen leivottuna...tarjotaan vaniliakastikkeen tai jäätelön kera...jos ette ole ikänä saanu maistaa, niin voinette kuvitella, että herkkua on.
Ja karjalaisistahan on sanottu, että karjalaiset tekee kaik ruoat piirakoiks!