Kirjoittaja Aihe: Hesarista...  (Luettu 22141 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa m.k

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 964
Hesarista...
« : 18.04.06 - klo:11:47 »
Lainaus käyttäjältä: "An-na"
Lainaus käyttäjältä: "satman1"
No nyt pukkaa päälle ajatus NYT-liitteen kansiaiheesta, josta tarvittaisiin kyllä oma ketjunsa. Sitä ennen luen joka sanan jutusta. Joku ehtii varmaan minua ennen aloittamaan.


Se oli ihan pöyristyttävä juttu! Tyypillistä Nyt-liitteen tyyliä, mutta tällä kertaa rima alitettiin ihan törkeästi. Ensimmäistä kerran pohdin, että mitä ihmettä minä tällaista lehteä tilaan.
Hesari nyt onkin Suomen suurin demarilehti ja kirkon vihaaja, mutta pakko sitä on tilata kun ei maassa muutakaan kunnollista sanomalehteä oikein ilmesty. Nyt-liite oli alkuaikoina oikeinkin mukavaa luettavaa ajoittain, mutta kun sen päätoimittaja taannoin vaihtui niin samalla kyllä lehden taso mielestäni putosi. Kuukausiliite on silti aivan mahtava, toista samantasoista julkaisua en ole vielä löytänyt. Erityisesti valokuvat ovat julkaisussa huipputasoa, mutta myös mielenkiintoisia juttuja on usein mukana. Huomaa kyllä, että valokuvaus kannattaa jättää valokuvaajalle, eikä niin että toimittaja räpsii kuvat toimituksen kameralla... Itsekin joskus olen hesarin juttuihin hiiltynyt, mutta kun ei ole vaihtoehtoja niin siihen on tyydyttävä, siksi toisekseen muiden kuin uskontoa käsittelevien juttujen taso on mielestäni ihan hyvä. Ei tuokaan juttu nyt mitenkään pöyristyttävä sinällään, oikeus kai Krohnillakin on mielipiteeseensä, mutta en kyllä voi väittää olevani samaa mieltä...

Poissa myyräpartio

  • armon kerjäläinen
  • Viestejä: 437
Hesarista...
« Vastaus #1 : 18.04.06 - klo:13:04 »
Pöh. Luitteko edes koko juttua?
Itsekin jo kerkesin innostua, että joko nyt Suomessakin kollektiivinen älykkyys ylittää rajan johon en uskonut päästävän vielä vuosikymmeniin (tai satoihin). Mutta lopulta jutussa lähes kaikki olivat sitä mieltä, että nykyinen tilanne on vähintään välttävä. Eli nyt pitää närkästyä mistä?

Ei kai se auta muuta kuin jäädä vieläkin odottelemaan sitä aikaa, kun tässäkin maassa uskomuksiin, luuloihin ja muuhun diibadaabaan perustuvat järjestöt on perusteellisesti erotettu todellisen maailman hallinnosta ja järjestelmistä. Voi toki olla, ettei tämä tapahdu vielä omana elinaikanani mutta jonakin kauniina päivänä... Jotain uskoa sentään pitää olla tähän maailmaan ja sen ihmisiin.

Poissa m.k

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 964
Hesarista...
« Vastaus #2 : 18.04.06 - klo:13:24 »
Tulihan se luettua. Mielestäni juttu itsessään ei ollut kovinkaan pöyristyttävä. Hieman tuli kyllä paha mieli siitä, että tämä juttu julkaistiin juuri pääsiäisenä, joka on meille kristityille suurin juhla. Myös muita mielestäni hieman epäilyttäviä artikkeleita olin huomaavinani, enkä jaksa uskoa että ne mitenkään vahingossa olisivat lipsahtaneet lehteen juuri pääsiäisenä, kyllä ne sinne aivan tahallaan on laitettu. Eikä muuten ollut ensimmäinen kerta ko. julkaisulta, kun tehdään tällaista. Muuten lehti on mielestäni kuitenkin hyvä, ja artikkeleiden taso (myös näiden) on yleensä vähintäänkin kohtalaista, mutta tietynlainen uskontokriittisyys paistaa kyllä ajoittain läpi, joskus artikkeleista, joskus niiden julkaisuajankohdista. Jos tässä maassa julkaistaisiin sanomalehteä, joka suhtautuisi kristinuskoon ja ev.lut. kirkkoon neutraalisti, lukisin ennemmin sitä, mutta kun ei julkaista niin on tyydyttävä tähän.

Poissa Vompsu

  • Yhtyy veisaamaan: Koska valaissee...
  • Viestejä: 62
Hesarista...
« Vastaus #3 : 18.04.06 - klo:15:22 »
Siitäkö jutusta on puhe, jossa kirkon ja valtion eroa vaadittiin?

Mikäs siinä, eihän se mitään haittaisi. Entinen kansankirkko, Suomen ev.lut. kirkkohan menettää jäseniä koko ajan muiden kasvaessa, niin ihan siltäkin kannalta, että päästäisiin tasa-arvoiseen asemaan muiden maan kristittyjen kanssa olisi erottaminen hyvä asia. Eikä se tietenkään tarkoita kaikkien kristillisten perinteiden katoamista tästä maasta, vaikka sillä peusteella usein erottamista vastustetaan. Onhan se myös vapausaatteen mukaista, ja kunnat erotettiin seurakunnista jo 1800-luvulla, niin miksei valtiota kirkosta edes nyt. Eihän valtio sitäpaitsi ole missään määrin hengellinen yksikkö, saatika pääse taivaaseen, varsinkaan meidän luterilaisen uskomme mukaan. Lutherhan jo määritti kahden hallinnon oppiaan. Miksei siis erotettaisi? Jutun muita "sotahuutoja" en muista, mutta tämä ja uskonnonopetuskysymys jäivät mieleen. Pittää kai lukea juttu uudelleen.

Poissa Lentoaura

  • veisaa: "...Armahda heikkoa ja kurjaa.."
  • Viestejä: 225
Hesarista...
« Vastaus #4 : 18.04.06 - klo:15:37 »
hmmm... Lukiko kukaan V-lehden juttua "uskovaisista". Se oli kyllä niin asiaton(+epäasiallinen) että intoutuipa Jukka Poikakin siitä turisemaan radiossa...

Mielestäni juttu oli joko mielettömän ylivedetty ironisuudessaan tai sitten vaan rasistinen...

Hyviäkin pointteja oli: Miksi huumeista laulamista ei koeta ollenkaan huumeiden tuputukseksi, mutta jos joku laulaan uskosta, se on heti aggressiivista käännytystä?
työnsin pääni vesimeloniin

Poissa myyräpartio

  • armon kerjäläinen
  • Viestejä: 437
Hesarista...
« Vastaus #5 : 18.04.06 - klo:15:45 »
Jostain V-lehden jutuista kyllä aika turha vetää hernettä nekkuliin. Voi jättää aika lailla omaan arvoonsa kun julkaisu sijoittuu journalistiselta tasoltaan jonnekin 7 päivää ja city-lehden välille.

Ennemmin ehkä huolestuisin, jos löytäisin itseni toistuvasti tuota lehteä selailemasta. :O

Poissa An-na

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 857
Hesarista...
« Vastaus #6 : 18.04.06 - klo:16:03 »
Lainaus käyttäjältä: "myyräpartio"
Pöh. Luitteko edes koko juttua?


Joo, en lukenut, vaan otsikon perusteella kommenttini sanoin  :-? Tietenkin luin. Pöyristyttävän jutusta teki (okei, tuo voi olla ehkä hieman yliampuva ilmaisu, mutta kyllä minä aika pahalle tuulelle jutusta tulin) ensinnäkin se, että valtakunnanlehden pääsiäisnumero julistaa tuollaista asiaa. Myös Krohnin jotkut mielipiteet olivat kyllä niin käsittämättömiä, että ne tekivät jutusta aika ikävän. On totta, että jutussa mainittiin toki hyviäkin puolia, miksi kirkko ja valtio on hyvä pitää yhdessä, mutta miksi ylipäätään asia piti kirjoittaa tästä näkökulmasta? Miksei kirjoitettu, että kirkko ja valtio tulee pitää yhdessä! Ja tähän olisi haastateltu alan _oikeita_ asiantuntijoita.

Miksi pitää provosoida aiheella juuri suuren kristillisen juhlan alla? On niin tekopyhää kirjoittaa tuollainen juttu, kun tekijät kuitenkin itsekin pääsiäistä viettävät. Jos halutaan kirkko ja valtio erottaa toisistaan, niin eikö kristillisten juhlapyhien vietto kuulu vain silloin kristityille? Muut menkööt silloin töihin ja pitäkööt lomansa joskus muulloin.

Nyt-liite on tyyliltään naivi, haluaa tahallaan ärsyttää. Siellä on toisinaan ihan hyviä juttuja, mutta tyyli ei kokonaisuudessaan miellytä minua. Nyt-liitteen perässähiihtäjä on Ylioppilaslehti, joka on kokonaisuudessaan ihan naurettava. En yhtään ihmettelisi, vaikka Ylioppilaslehden toimittajia olisi siirtynyt Nyt-liitteen toimittajiksi, niin samankaltaista päänaukomista se välillä molemmissa lehdissä on (ja sen lisäksi Yo-lehti on raivostuttavan vasemmistolainen).

Helsingin Sanomat ja sen kuukausiliite ovat muuten loistolehtiä. Siksi onkin välillä aika käsittämätöntä, että miten valtakunnan suurimman lehden viikkoliite alentuu moiseen moskaan, mitä siellä välillä on. Kun levikki on suuri, voisi kuvitella, että jututkin voisivat olla vähän laadukkaampia. Kaikki kortit ovat heidän käsissään! Mutta ei, halutaan pitää tämä jokseenkin lapsellinen tyyli, joka miellyttää ehkä vain tietyntyyppistä ihmisjoukkoa.

Lainaus käyttäjältä: "Vompsu"
Mikäs siinä, eihän se mitään haittaisi. Entinen kansankirkko, Suomen ev.lut. kirkkohan menettää jäseniä koko ajan muiden kasvaessa, niin ihan siltäkin kannalta, että päästäisiin tasa-arvoiseen asemaan muiden maan kristittyjen kanssa olisi erottaminen hyvä asia.


Oletkos tullut miettineeksi, mitä kaikkea ihan käytännön ongelmia siitä jo tulisi?

Yksi kohta Krohnin ja Meriläisen vaatimuksissa minua eritoten kiusasi. Miksi vaaditaan uskonnonopetuksen lopettamista kouluissa? Tulevana opettajana (niin luokan- kuin musiikin-) minun on pakko puolustaa myös henkisiä arvoja opettavia aineita. Lapsi tarvitsee tasapainoiseen kasvuun myös sellaisia aineita, joissa ei opeteta pelkkiä lukuja tai faktoja. Miten tärkeää kasvulle on taideaineet (kuvataide ja musiikki) kuin myös eettiseksi aineeksi luettava uskonto. Sen lisäksi, että uskonnossa opetetaan omasta uskonnosta, opitaan siellä myös etiikkaa ihan ruohonjuuritasolla. Kun tuntuu, että nyky-yhteiskunnassa on nykyään ihan valtavan paljon pahaa, niin eikö se ole kohtuus, että edes koulussa vähän mietitään niitä asioita?

Onhan uskonvapaus Suomessa ihan omaa luokkaansa, vaikka kirkko ja valtio yhdessä ovatkin. Ketään ei pakoteta kuulumaan mihinkään kirkkoon. Jokainen saa oman uskontonsa opetusta, kenenkään ei tarvitse mennä koulun ev.lut uskonnontunneille, ellei kirkkoon kuulu.

Miksi pitää katkaista kaikki se, mitä on tässä maassa vaalittu vuosisadat? Tuntuu, että kaikki yhteisöllisyys katoaa pala palalta. Ihmiset voivat huonommin kuin koskaan. Individualismilla on ihan liian suuri merkitys tämänhetkisessä yhteiskunnassa. Se, että kirkko ja valtio erotettaisiin toisistaan, olisi jälleen kerran yksi teko kohti yksilön itsenäistä ja _yksinäistä_ elämää. Nämä ovat pitkän suunnan linjanvetoja, mitä tässä tehdään. Kyllä minä ainakin olen kovin huolissani siitä, kun pahoinvointia on tässä maassa enemmän kuin koskaan, ja silti ollaan muka hyvinvointivaltio ja taloudellisesti vahvempia kuin koskaan. Pitääkö rikkoa asioita, jotka ihan hyvin toimivat, ja josta ei oikeasti mitään haittaa kenellekään ole? Vain sen vuoksi, että se ei ole nykyaikaista?

Poissa llwyd

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 766
    • http://stockholmslender.blogspot.com/
Hesarista...
« Vastaus #7 : 18.04.06 - klo:16:14 »
HS ei kyllä ole demari-lehti esim. johdonmukaisen negatiivisessa suhtautumisessaan ay-liikkeeseen ja lakkohin. Se on itse asiassa pysynyt hämmästyttävän johdonmukaisesti liberaalissa perinteessään, mistä epäilemättä myös juontuu tämä sen perinteisen etäinen suhtautuminen kirkkoon ja uskontoon. Jos olisi Hesarin varassa ei paljoa tämän maan uskonnollisesta tilanteesta tietäisikään, mikä nyt jo pelkästään journalistiselta kannalta on tyhmä linja lehdeltä. Olen An-nan kanssa samoilla linjoilla itse kysymyksestä. Siteen purkaminen kirkon ja valtion välillä olisi taas yksi askel kohti täydellistä materialismia ja tyhjää individualismia. Miksi korjata jotain sellaista mikä ei ole rikki?
Opeta tälläisena luoksesi tulemaan

Poissa myyräpartio

  • armon kerjäläinen
  • Viestejä: 437
Hesarista...
« Vastaus #8 : 18.04.06 - klo:16:37 »
Lainaus käyttäjältä: "An-na"

Miksi pitää provosoida aiheella juuri suuren kristillisen juhlan alla? On niin tekopyhää kirjoittaa tuollainen juttu, kun tekijät kuitenkin itsekin pääsiäistä viettävät. Jos halutaan kirkko ja valtio erottaa toisistaan, niin eikö kristillisten juhlapyhien vietto kuulu vain silloin kristityille? Muut menkööt silloin töihin ja pitäkööt lomansa joskus muulloin.


Eli kun on ensin varastanut juhlansa joltain toiselta tarpeeksi kauan sitten, voi niitä alkaa kutsumaan omikseen ja evätä muilta niiden pito?

Kauhanen T

  • Vieras
Hesarista...
« Vastaus #9 : 18.04.06 - klo:16:37 »
Olen ihan samaa mieltä An-nan ja - harvinaista kyllä - llwydinkin kanssa. Muistuttaisin silti, että kirkko on jo erotettu valtiosta, vaikka vasta hiljattain. Ev. lut. ja ort. kirkkojen julkisoikeudellinen asema perustuu siihen, että valtio katsoo vielä hyötyvänsä niistä, ja haluaa myös mahdollisuuden niiden kontrolloimiseen koska suuri osa kansasta niihin kuuluu.

Vihreiden teesi pitäisi ilmaista "Valtio irti kirkollisesta perinteestä nousevista käytännöistä". Kirkolla ei ole näissä asioissa enää mitään päätösvaltaa. Uskonnonvapaudella mitään heidän vaatimuksiaan ei enää voida perustella, sillä kenekään ei ole pakko esimerkiksi mitenkään viettää pääsiäistä. Sen sijaan heidän on demokratiassa pakko mukautua siihen, että enemmistö haluaa välttää työntekoa pääsiäisenä, joten he eivät silloin pääse shoppailemaan. Sama on sovellettavissa uskonnonopetukseen: enemmistö veronmaksajista haluaa että heidän maksamissaan kouluissa sitä opetetaan.

Ainoa törkeä epäkohta on hautaustoimi: kirkko velvoitetaan hautaamaan muutkin kuin omat jäsenensä, ja vielä erottamaan hautausmaistaan uskonnottomat alueet, joilla ei ole ristejä, enkeleitä tms. Kaikki hautaustoimi kunnille, niin saadaan kirkko vihdoin vapaaksi valtiosta!

Poissa Johannes

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1334
Hesarista...
« Vastaus #10 : 18.04.06 - klo:17:32 »
Lainaus käyttäjältä: "Kauhanen T"
Ainoa törkeä epäkohta on hautaustoimi: kirkko velvoitetaan hautaamaan muutkin kuin omat jäsenensä, ja vielä erottamaan hautausmaistaan uskonnottomat alueet, joilla ei ole ristejä, enkeleitä tms. Kaikki hautaustoimi kunnille, niin saadaan kirkko vihdoin vapaaksi valtiosta!


Itse en ole ko. artikkelia nähnyt. Ylipäänsäkään en oikeastaan koskaan Hesaria lue, aika harvoin, siis sattumalta, kun ei siitä täällä päin ole mitään hyötyä kun siinä on vain etelän asioita. En siis osaa kommentoida juttua, mutta viesteistä päättelin, mitä siinä on taas ollut. Itse pitäisin tilanteen nykyisellään, vierailin kerran "eroa kirkosta"-sivustolla, kun olin sellaisesta kuullut ja uteliaisuus voitti. On muuten pöyristyttäviä ajatuksia. Yhtäkkiä unohdetaan kaikki kirkon tuomat hyvät asiat. Kirkko sentään tuo vielä edes aavistuksen henkisyyttä ja välittämistä tähän materialistiseen maailmaan.

No se siitä ja nyt tuohon lainaukseen.... (taas minun tapani jaaritella!) Eli itsekin olen miettinyt tuota hautaustointa. Toisaalta kirkko saa siihen valtion apua, niin ihan sama kai se on noinkin, jos tilanne olisi vaan siten että kirkko hyötyisi tai edes pysyisi omillaan. En tiedä, miten menee käytännössä.
Kuitenkin minusta pitäisi siunauksen ja muun olla kirkon jäsenille huomattavasti edullisempaa kuin muille. Laitetaan hautausmaksut ja papinpalkkiot ja muuta vaikka viisinkertaisiksi kirkkoon kuulumattomille, niin pistääpä kummasti ajattelemaan niillä, jotka kahden vaiheilla eroavat kirkosta. Siis ainahan olisi parempi, jos ihminen haluaa uskon takia kuulua kirkkoon, mutta myönnettävä on, että osa kuuluu kirkkoon "varmuuden vuoksi" ja itse tukisin myös heidän kuulumistaan kirkkoon.
Ja ylipäänsä, jos ihminen ei kuulu kirkkoon, niin miksi hän haluaa kristillisen hautauksen? Rahasta kirkkoon kuuluminen tuskin on kiinni, kun Suomessa kuiteskin on sen verran hyvin asiat ja pienillä tuloilla summa on aika olematon ja lisäksi voi saada kirkon apua. Oikein kylmästi kun ajattelee, niin kirkkoon kuulumattomat vaan monttuun pois silmistä. Jos on eläessään halunnut eroon kirkosta niin mitä sitä ovat omaiset sellaisten tahtoa vastaan tekemään. Onneksi pappien ei ole pakko heitä siunatakaan. Siis tämä on vain heitto, en sano, että näin pitäisi tehdä. Kuitenkin maksut pitäisi saada huomattavasti korkeammiksi kirkkoon kuulumattomille, koska kristilliset hautajaiset ko. henkilöille kertovat, että ovat halunneet vain jättää veron maksamatta.
"Ei mikään niin voi virvoittaa,
en muusta iloani saa,
ei autuutta saa suurempaa
kuin minkä Jeesus lahjoittaa."

Poissa An-na

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 857
Hesarista...
« Vastaus #11 : 18.04.06 - klo:18:56 »
Lainaus käyttäjältä: "myyräpartio"
Lainaus käyttäjältä: "An-na"

Miksi pitää provosoida aiheella juuri suuren kristillisen juhlan alla? On niin tekopyhää kirjoittaa tuollainen juttu, kun tekijät kuitenkin itsekin pääsiäistä viettävät. Jos halutaan kirkko ja valtio erottaa toisistaan, niin eikö kristillisten juhlapyhien vietto kuulu vain silloin kristityille? Muut menkööt silloin töihin ja pitäkööt lomansa joskus muulloin.


Eli kun on ensin varastanut juhlansa joltain toiselta tarpeeksi kauan sitten, voi niitä alkaa kutsumaan omikseen ja evätä muilta niiden pito?


No tuskinpa nämä ei-kristityt tai kirkkoon kuulumattomat viettäisivät sitä juutalaistenkaan alkuperäistä juhlaa.

Juttuhan on siinä, että tämä yhteiskunta on perikristillinen, niin yhteiskuntajärjestelmältään kuin esim. kalenteriltaan. Kaikki viettävät kristikunnan pyhien lomia (joulu, pääsiäinen, juhannus, ym.) riippumatta siitä, uskovatko Jumalaan, kuuluvatko kirkkoon jne. Jos kerran valtio halutaan erottaa kirkosta, niin eikö olisi yhtä järkevää, että kristikunnan pyhävapaapäiviä viettäisivät vain ne, jotka kirkkoon kuuluisivat ja muut kävisivät silloin töissä. Tietenkin sama määrä työpäiviä vuodessa kaikille; ne jotka eivät kuuluisi kirkkoon, pitäisivät lomansa muulloin. Eikö tämä ole juuri yksi tapa, miten valtio ja kirkko tulisi erottaa toisistaan?

Poissa myyräpartio

  • armon kerjäläinen
  • Viestejä: 437
Hesarista...
« Vastaus #12 : 18.04.06 - klo:19:18 »
No, mulle iiihan sama kuule. :)

Pointtina oli vaan se, että nuo päivät ovat olleet juhlakäytössä ties kuinka kauan ja ties millä syyllä milloinkin.

Poissa m.k

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 964
Hesarista...
« Vastaus #13 : 18.04.06 - klo:21:10 »
Johannekselle tuosta kun sanoit hesarin käsittelevän vain etelän asioita. Mielestäni lehti sisältää oikein kattavat koti- ja ulkomaan uutisosiot, kulttuuri- ja urheilusivut sekä joka päivä yhden teemaosion, kuten tiede&luonto, elämä&terveys ja sunnuntaina sunnuntai-sivut. Häviävän pieni osa käsittelee pääkaupungin asioita, jokunen sivu taitaa olla. Lisäksi kerran viikossa ilmestyy NYT-liite, joka sisältää elokuva- ja musiikkiarvosteluja, viikon tv-ohjelmat ja arviot viikon tv-elokuvista ja muuta hieman kevyempää tavaraa. Kuukausittain julkaistaan lisäksi hieman aikakauslehtimäisempi Kuukausiliite, jossa on hyvinkin laajoja artikkeleita ja usein käsittämättömän hienoja kuvareportaaseja (viimeksi oli Tsernobylista upea kuvareportaasi, juttua olisin kaivannut ehkä enemmänkin). En ole vielä törmännyt toiseen päivittäin ilmestyvään lehteen, joka tarjoaisi vastaavan määrän informaatiota. Meilläpäin useat lukevat Kalevaa, jonka lukeminen on kylllä aivan käsittämättömän vaikeata, lehti näyttää siltä kuin jutut olisi ladottu sinne humalassa miettimättä ulkoasua lainkaan, muutenkin juttuja on hieman vähemmän. Jos on olemassa joku toinen lehti, joka tarjoaa saman kuin hesari, kertokaa ihmeessä, voisin tutustua siihen vaikka kirjastossa.

Hesarissa ärsyttää oikeastaan vain ja ainoastaan sen johdonmukaisen kriittinen suhtautuminen kristinuskoon, ja se, että kristittyjä tunnutaan oikein tahallaan ärsyttämään julkaisemalla tietyn tyyppisiä artikkeleita jouluna, pääsiäisenä ym. kristillisinä juhlapyhinä. NYT-liitteenkin juttujen taso on yleensäottaen aika surkea, mutta toisaalta, pakkoko sitä on lukea. Sielläkin silti ihan kivoja juttuja, kuten ravintola-arvosteluja, joskus jotain hausaa henk.koht palstalla, tyyli-palstalla ihan OK juttuja sillointällöin, ja ennenkaikkea viikon tv-ohjelmat tv-elokuva-arvosteluineen. Näiden seikkojen valossa minusta hesari on hyvä lehti, ja tulen sitä ilomielin tilaamaan vastedeskin. Uskontokriittisyys ja ajoittainen ärsyttäminen ärsyttää toki, mutta hyvät puolet ovat tässä tapauksessa minusta painavampia kuin ajoittaiset minua ärsyttävät jutut.

Toisaalta, tämäkin artikkeli sai aikaan mielenkiintoista keskustelua, vaikkei ajankohtansa ja sisältönsä puolesta miellyttänyt. Se on ihan hyvä se!

Poissa Lentoaura

  • veisaa: "...Armahda heikkoa ja kurjaa.."
  • Viestejä: 225
Hesarista...
« Vastaus #14 : 18.04.06 - klo:21:19 »
Lainaus
Ennemmin ehkä huolestuisin, jos löytäisin itseni toistuvasti tuota lehteä selailemasta. :O


No ööhhh.. Ehkä oot oikeessa.  Kunhan jauhan.

Mutta Nytin jutusta jäi vähän omituinen maku suuhun.
työnsin pääni vesimeloniin