Kirjoittaja Aihe: Ruokajuttuja osa 2.  (Luettu 5076 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16857
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #15 : 12.01.14 - klo:19:01 »
Riitta-mummille kiitos vinkistä Kotilieden pataruokaohjevihkosen suhteen. Olen tehnyt appelsiinibroileria ja halloumi-juuresvuokaa. Jälkimmäinen ei kyllä kypsy ohjeen mukaisessa puolessa tunnissa, ja pidemmässä ajassa juustot kuivuvat ja palavat. Joten kasvikset ainakin tunti uunissa ja juustokuutiot päälle viimeisen vartin ajaksi, tai kannen alle koko ajan.

Voi. Halloumi on parasta grillissä muiden grilliherkkujen kanssa järven rannalla Suomen suloisessa suvessa.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33644
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #16 : 12.01.14 - klo:20:38 »
Nyt täytyy kokeilla. Juustot ovat todella monipuolisia ruuanlaitossa. Käyvät keittoihin, pastoihin, lihakääryleisiin, lämpöisiin voileipiin, kakkuihin ym.ym.
Ainoastaan se rasvan määrä   :017:. Laitatko seppos vielä Voin halloumin päälle ? ( Vitsiksi tämä. Tuo ihastunut huudahdus on sinulta harvinaisuus. )
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16857
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #17 : 12.01.14 - klo:22:56 »
Nyt täytyy kokeilla. Juustot ovat todella monipuolisia ruuanlaitossa. Käyvät keittoihin, pastoihin, lihakääryleisiin, lämpöisiin voileipiin, kakkuihin ym.ym.
Ainoastaan se rasvan määrä   :017:. Laitatko seppos vielä Voin halloumin päälle ? ( Vitsiksi tämä. Tuo ihastunut huudahdus on sinulta harvinaisuus. )

Ei laita voita päälle, mutta alle laittaa sellaisen paistoverkon, kun grillin ritilä on aika harva. Voi voisi tehdä siitä vielä maukkaamman, mutta rasvalla on rajansa minullakin.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Liina

  • pienellä paikalla
  • Viestejä: 543
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #18 : 12.01.14 - klo:23:28 »
Minusta halloumi on ihan kauheaa kumia. Juustoista pidän, mutta en siitä.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33644
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #19 : 22.02.14 - klo:10:51 »
Paistoin pitkästä aikaa korvapuusteja. Ihana tuoksu leijailee koko talossa. Haluaisin kahvit heti, mutta ensin syödään eiliset tähteet. Broileria soijamaidossa ja wokkikasviksia lämmitetään mikrossa. Iltapäivällä laitan lohimedaljongit uuniin saunavieraille. Pottumuusia ja vihreitä herneitä ja etikkapunajuuria. Siinähän sitä onkin.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa malla

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 15518
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #20 : 22.02.14 - klo:10:53 »
Kohta teen paistinperunoita, mukaan kananmunaa ja makkaraa sekä sipulia.
Sitten suolakurkun, ketsupin ja sinapin kanssa syön.
Kunhan nousen koneelta.

Kiitos jokapäiväisestä leivästä.

Poissa sadetta

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1504
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #21 : 22.02.14 - klo:10:55 »
Paistoin eilen viikonlopun alkajaisiksi halloumia pannulla. Basilika-sellaista. Tosi hyvää salaatin kanssa, nam.
Jeesus vaivaiset syntiset korjaa

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16857
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #22 : 22.02.14 - klo:11:50 »
Paistoin eilen viikonlopun alkajaisiksi halloumia pannulla. Basilika-sellaista. Tosi hyvää salaatin kanssa, nam.

Meillä halloumia grillataan kesällä mökin suuressa grillissä lihojen kera. Halloumi on erinomaista. Yleensä jos tyttäreni tulee mökille niin hän käy hallista hakemassa herkkulihat. Muute hevosen filee on erinomaista. Se on karkeampisyistä, mutta yhtä pehmeää kuin häränfilee.

Muuten kerran viime kesänä kävimme syömässä paikallisessa S-ketjuun kuuluvassa ravintolassa. Saamani pihvi oli selkeää hevosta. Siis hyvää, mutta ei härkää, vaikka aterian nimi oli härkää ja huomautin siitä tarjoilijalle. Hän intti, että heillä ei hevosta käytetä. Sanoin että tämä parempi kuin härkänne, mutta siitä huolimatta tämä oli hevosta. Sanoin, että en valita laadusta, vaan väärästä nimestä, olisin ostanut tämän hevosenakin.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Saukkis

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1252
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #23 : 22.02.14 - klo:13:23 »
Hevosen file on meillä juhlaruokaa, maku ja mureus voittaa naudanfileen kevyesti. Paikallisesta lihakaupasta saa joskus hevosen jauhelihaakin, sitä on nyt pakastimessa odottamassa lihapullantekoa.

Tänään teimme pinaatti-ricota-canelloneja, salaattia ja broilerin paistipihvejä appelsiinikastikkeessa.

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6310
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #24 : 22.02.14 - klo:22:00 »
Harkitsen sellaista radikaalia tempausta, että eläisin seuraavan kuukauden niillä elintarvikkeilla, mitä kotoani nyt löytyy  :107:. Paitsi jos vieraita sattuisi tulemaan, mutta ehkä heillekin onnistuisin nyt olemassaolevista tarpeista jotain kehittämään.

Eniten epäilyttää se, että siirappia, hunajaa ja erilaisia sokereita on yhteensä melkein kaksi kiloa, joten niitä tulisi melkoinen päiväannos, enemmän kuin mihin olen tottunut (ja enemmän kuin uskon olevan terveellistä). 60 g päivässä olisi 240 kilokaloria, eli menisi vähän päälle sen kymmenen energiaprosentin, joka virallisten terveyssuositusten mukaan vielä olisi hyväksyttävää.

Lasken, että leipoisin piimäkakun, johon upotan huonoksi menemässä olevan jogurtinjämän, sitä siirappia, ja jotain vanhoja luumuja ja rusinoita. Sitten paistaisin lopusta maidosta lettuja (munia on), sivelisin väliin lopun herukkahyytelön, ja pakastaisin. Punaisista linsseista osa menisi keittoon, johon uppoaisivat kätevästi sipulin, purjon ja varsisellerin jämät sekä tomaattisose.

Ruokalistalla olisi sitten aamulla pieni annos kaurapuuroa voisilmän ja marjakiisselin kera sekä hapankorppu, jolla juustosiivu ja alkuun tuoretta kurkkua, sitten suolakurkkua. Lounaaksi olisi pakastimessa viikon keitot, sitten voisin jakaa kerta-annoksiksi ne lihat, kalat ja makkarat, mitä on. Muutaman satsin höysteeksi syntyisi sienikastike tai linssidal, ja riisit ja pastat keittelisin myös lounaaksi myös, ja pakastimen vihannekset. (Lipeäkala olisi varmaan paras jättää viikonlopuksi jottei töissä häiriinnytä hajusta.) Illalla sitten imelää: lettuja, kakkua jonka voitelisin marmeladilla, ja omena-juuresraastetta (siihen voin upottaa hunajan ja pähkinät, ja öljykastike siihen kuuluu kanssa).

Yleensä en harrasta napostelua, mutta jos sellainen tarve tulisi, niin sitten olisi kyllä kuivattuja sieniä paljon mitä hävittää  :003:. Voisikohan niitä dipata vaikka soijakastikkeeseen?

Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16857
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #25 : 22.02.14 - klo:22:22 »
Harkitsen sellaista radikaalia tempausta, että eläisin seuraavan kuukauden niillä elintarvikkeilla, mitä kotoani nyt löytyy  :107:. Paitsi jos vieraita sattuisi tulemaan, mutta ehkä heillekin onnistuisin nyt olemassaolevista tarpeista jotain kehittämään.

Eniten epäilyttää se, että siirappia, hunajaa ja erilaisia sokereita on yhteensä melkein kaksi kiloa, joten niitä tulisi melkoinen päiväannos, enemmän kuin mihin olen tottunut (ja enemmän kuin uskon olevan terveellistä). 60 g päivässä olisi 240 kilokaloria, eli menisi vähän päälle sen kymmenen energiaprosentin, joka virallisten terveyssuositusten mukaan vielä olisi hyväksyttävää.

Lasken, että leipoisin piimäkakun, johon upotan huonoksi menemässä olevan jogurtinjämän, sitä siirappia, ja jotain vanhoja luumuja ja rusinoita. Sitten paistaisin lopusta maidosta lettuja (munia on), sivelisin väliin lopun herukkahyytelön, ja pakastaisin. Punaisista linsseista osa menisi keittoon, johon uppoaisivat kätevästi sipulin, purjon ja varsisellerin jämät sekä tomaattisose.

Ruokalistalla olisi sitten aamulla pieni annos kaurapuuroa voisilmän ja marjakiisselin kera sekä hapankorppu, jolla juustosiivu ja alkuun tuoretta kurkkua, sitten suolakurkkua. Lounaaksi olisi pakastimessa viikon keitot, sitten voisin jakaa kerta-annoksiksi ne lihat, kalat ja makkarat, mitä on. Muutaman satsin höysteeksi syntyisi sienikastike tai linssidal, ja riisit ja pastat keittelisin myös lounaaksi myös, ja pakastimen vihannekset. (Lipeäkala olisi varmaan paras jättää viikonlopuksi jottei töissä häiriinnytä hajusta.) Illalla sitten imelää: lettuja, kakkua jonka voitelisin marmeladilla, ja omena-juuresraastetta (siihen voin upottaa hunajan ja pähkinät, ja öljykastike siihen kuuluu kanssa).

Yleensä en harrasta napostelua, mutta jos sellainen tarve tulisi, niin sitten olisi kyllä kuivattuja sieniä paljon mitä hävittää  :003:. Voisikohan niitä dipata vaikka soijakastikkeeseen?

Erinomainen idea joka suhteessa. Kaappi on hyvä putsata vanhoista aina välillä ja lisäksi on tämä taloudellisesti erittäin edullista.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi