Kirjoittaja Aihe: Ruokajuttuja osa 2.  (Luettu 5185 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa malla

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 15518
Ruokajuttuja osa 2.
« : 27.12.13 - klo:16:51 »
Niin lipeäkalasta ja muusta juttuja  :eusa_angel:

Itse juon parhaillaan kahvia joulutortun kera. :kahvi:

Ja jouluna söin ihan kohtuudella, en ylen määrin.
Kinkkuakin vain vähän, eilen laatikoita.

Muut saavat jatkaa ruokaisista jutuista, avasin ketjun kun huomasin edellisen menneen jo lukkoon. :eusa_angel:

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18466
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #1 : 27.12.13 - klo:19:43 »
Niinpä, KINKKUA vain vähän. Entäs minä  :003:. Jospa se ensi jouluun sulaa.

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18466
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #2 : 27.12.13 - klo:19:47 »
Halusin ehdottomasti vastata M:lle, koska viestissäni ja nimimerkissäni oli sama luku. Ei tule toistumaan. :icon_biggrin:

Poissa malla

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 15518
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #3 : 27.12.13 - klo:19:54 »
Nyt on jo sinulla viestejä 1945  :icon_cool: :icon_eek:

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #4 : 27.12.13 - klo:21:35 »
On se vain jännä herkku tuo lipeäkala. Söin tänään töissä eilen tähteeksi jääneen lipeäkalan lopun suurella nautinnolla. Mietin, olisiko se yhtä suuri herkku, jos siitä ei aina syntyisi mielleyhtymää jouluun.  :017:
Pyryharakka

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33740
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #5 : 28.12.13 - klo:07:00 »
Eipä ollut ainakaan syyskuussa vajaa kymmenen vuotta sitten kun Lidingön kaupungintalolla meille tarjottiin sitä työmaaruokalassa.
Lipeäkala on haudutettu uunivuoassa valkokastikkeen alla. Seassa oli porkkanan palasia ja purjosipulia.

Jouluinen lipeäkala perinteisine valkokastikkeineen ja rouhitun maustepippurin kera on eri herkku kuin ruotsalaisten arkiruoka.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa PekkaV

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 10392
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #6 : 31.12.13 - klo:09:30 »

   Huomenna syödään livekalaa.


Tervetuloa talkoisiin Vaasaan! Herättäjäjuhlat rakennetaan yhdessä toimien. Juhlien onnistumiseksi tarvitsemme n. 1000 talkoolaista eri tehtäviin. Sellaisia ovat muun muassa juhla-alueen rakentaminen ja purkaminen, kahvioiden ja grillien toiminta, liiken ...

https://herattajajuhlat.fi/talkoot2024

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33740
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #7 : 31.12.13 - klo:09:40 »
Tänään syodään kinkun potkasta keitelty hernerokka, huomena riisiä ja kanaa kookosmaidossa. Omatekoinen perunasalaati on suunnitteluasteella.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #8 : 31.12.13 - klo:23:19 »
   Huomenna syödään livekalaa.


 :023:  Sama suunitelma meillä.  :023:
Pyryharakka

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33740
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #9 : 07.01.14 - klo:13:46 »
Kotileiden liitteenä tuli pataruoka-reseptivihkonen. Silmäiltyäni niitä päädyin kokeilemaan Vorschmack-vuokaa. Enkä suotta. Vaikka hiukan mukaellen omani valmistin, on tämä jauhelihaperunasoselaatikkojen parhaimmistoa.

Näin kuuluu ohje:
                                                                                       
                                                                                                          1.  Kuori ja keitä perunat. Kaada keitinvesi pois. Survo perunat
                                                                                                               muusiksi. Lisää joukkoon juustokerma. Silppua kevätsipulit ja
                                                                                                                kuullota ne vähässä rasvassa. Lisää sipulit, munat ja
                                                                                                                parmesaani.

                                                                                                       2.      Viipaloi paisti monitoimikoneessa. Silppua sipuli ja valkosipuli
                                                                                                                ja kuullota ne rasvassa. Mittaa kaikki ainekset lihan sekaan
                                                                                                                 ja pyöräytä tahnaksi.


                                                                                                       3.      Levitä lihaseos voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle
                                                                                                                perunasose ja kypsennä 150 aseessa 1 tunti.
 




1 kg perunoita                                                                       Minä tein: Perunamuusiin lisäsin kerman+juustoraaste+parmesaani+munat
2 dl juustokermaa                                                                                jotka oli vatkannut keskenään .                               
nippu kevätsipulia
rasvaa                                                                                               lihan, naudan jauhelihan paistoin pannulla, lisäsin sipulit ja
2 munaa                                                                                             tomaattimurskan ja anjovista. Pestoa ei ollut.
ripaus suolaa                                                                                       Mustaapippuria ja ripaus suolaa.
rouhittua mustaapippuria
                                                                                                         Uuniin, kuten ohjeessa.
                                                                                                         

400 gr kypsää karitsaa
1-2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
n 250 gr tomaattimurskaa
2 rkl punaista pestoa
100 gr anjovista
rouhittua mustaapippuria
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa malla

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 15518
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #10 : 07.01.14 - klo:15:33 »
Söin juuri lihakeittoa ja leipää & maitoa.
Kylläinen olo.
Pian kahviakin. :kahvi:

Poissa malla

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 15518
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #11 : 08.01.14 - klo:16:52 »
Maksalaatikkoa tänään.
Löytyi pakastimesta rasia.
Ja puolukkahilloa.

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18466
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #12 : 10.01.14 - klo:19:13 »
Ei ohjetta riistaruoalle, mutta jutun juurta...

Tapahtui sinä syksynä, kun Suomessa kesällä oli siirrytty viisipäiväiseen työviikkoon. Kaksi kaveria ajeli illan hämärissä firman mökille tarkoituksena edessä olevan viikonlopun aikana metsästää kanalintuja. Juuri ennen mökille tuloa tien varresta pölähti lintu lentoon. Edellä ajava huikkasi olkansa yli taakseen: "Oli muuten mettoo". Tulivat mökille, vähän söivät ja köllähtivät kumpikin pritsilleen. Silloin tämä toinen vastasi kaverilleen: "Ei ollu metso, se oli teeri". Ja kun hän aamusella heräsi, hän löysi pöydältä pahville kolikynällä kirjoitetun viestin: LÄHRIN KOTIA KERTA MENI RIIROOKSI.
Mitähän heimoa nämä stereotyyppiset kaverit edustivat?

Poissa Saukkis

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1252
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #13 : 12.01.14 - klo:15:37 »
Riitta-mummille kiitos vinkistä Kotilieden pataruokaohjevihkosen suhteen. Olen tehnyt appelsiinibroileria ja halloumi-juuresvuokaa. Jälkimmäinen ei kyllä kypsy ohjeen mukaisessa puolessa tunnissa, ja pidemmässä ajassa juustot kuivuvat ja palavat. Joten kasvikset ainakin tunti uunissa ja juustokuutiot päälle viimeisen vartin ajaksi, tai kannen alle koko ajan.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33740
Vs: Ruokajuttuja osa 2.
« Vastaus #14 : 12.01.14 - klo:16:19 »
Kiva jos sait vinkin Saukkis !  Minä tein eilen toiseen kertaan sen Vorschmak-padan. Nyt laitoin hiukan liian vähän kermaa perunasoseeseen ja siitä tuli hiukan kuiva. Vastaavasti hoksasin ajella lihat bamixilla ja siitä tuli voschmackinomaista.

 Hallista saa kuulema aina lampaanlihaa ja edullisemmin kuin Prismasta jossa sitä on vain muutama rasia, kertoi työkaveri jolle tunnustin että olen nuukailija.  Ostin toisaalta 1, 5 kg naudanpaistia kun tuli
nuo saunojat syömään.

Itselleni maistui parhaiten keitetyn perunan kanssa kirjolohen mäti sekoitettuna smetana-sipulikastikkeeseen.
Monet ikä-ihmiset kertovat ettei liha-ruoka maistu kuten ennen. Näin meilläkin, joten ei haittaa vaikka riista on jo harvinainen vieras pöydässämme.
Minulle nämä halloumit ja tofut ovat vielä aika vieraita. Jonkun kerran olen tofua paistanut kasvissyöjillemme. Vuohenjuustoon olen jo tottunut ja pidän siitä kovasti.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)