Kirjoittaja Aihe: Politiikkaa osa 13.  (Luettu 14956 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Paikalla Viisveisaaja

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 8271
Vs: Politiikkaa osa 13.
« Vastaus #45 : 21.09.22 - klo:20:29 »
On tämä kyllä jännä vasemmistohallitus, kun ensin syytää yrityksille koronatukia ja pelastaa sähköyhtiöitä ja nyt vielä rajoittaa lakko-oikeutta.  :icon_cool:  Ja porvarioppositiolle ei kelpaa!  :icon_surprised:
:icon_biggrin: :icon_eek: :icon_confused: :icon_wink: :icon_sad: :icon_rolleyes: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
Tik toc.

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4709
Vs: Politiikkaa osa 13.
« Vastaus #46 : 28.09.22 - klo:10:50 »
Vasemmistoenemmistöistä monipuoluehallitusta ja pääministeri bile- Sanna Marinia kaivataan julkisuuteen rauhoittamaan kansalaisia ja kertomaan, miten vakava turvallisuuspoliittinen tilanne on.

Jopa hallituspuolueista on seurattu päiväkausia kestänyttä näytelmää, miten ja millä perusteella venäläisten turistiviisumeihin saadaan rajoituksia ja venäläisturistien määrä laskuun.

Rajavartiolaitos haluaa puolestaan itärajalle aidan pikavauhtia.

Julkisuudessa turvallisuuspolitiikan ajankohtaisia kysymyksiä kommentoi päivä päivän ja ilta illan jälkeen armeijan verran asiantuntijoita, mutta hallitus tuntuu pääministeri Marinin johdolla pitävän kuurupiiloa.  :eusa_pray:

Lähde

Kommentti: Marinia ja hallitusta kaivataan arvioimaan vakavaa turvallisuus­poliittista tilannetta epäiltyjen Nord Stream -iskujen jälkeen – jopa hallitus­puolueissa ihmetellään vallitsevaa hiljaisuutta
https://www.is.fi/politiikka/art-2000009098531.html

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 21878
Vs: Politiikkaa osa 13.
« Vastaus #47 : 28.09.22 - klo:14:33 »
Hallitus tuntuu pääministeri Marinin johdolla pitävän kuurupiiloa.

Kenestä tuntuu, kenestä ei. Minusta ei tunnu. Sitä vartenhan asiantuntijat ovat olemassa, että kertovat asioista, jotka tuntevat. Valtioneuvosto tekee päätökset asianmukaisesta järjestyksessä.

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4709
Vs: Politiikkaa osa 13.
« Vastaus #48 : 28.09.22 - klo:16:46 »
Kenestä tuntuu, kenestä ei. Minusta ei tunnu. Sitä vartenhan asiantuntijat ovat olemassa, että kertovat asioista, jotka tuntevat. Valtioneuvosto tekee päätökset asianmukaisesta järjestyksessä.
Keskustan kansanedustaja, eduskunnan puolustusvaliokunnan jäsen Joonas Könttä vaatii jo pääministerin ilmoitusta ajankohtaisesta ulko- ja turvallisuuspoliittisesta tilanteesta.  :eusa_pray:

- Harvoin on näin ajankohtaista informoida eduskuntaa ulko- ja turvallisuuspolitiikan tilanteesta kuin nyt. Nord Stream -kaasuputkien räjähdykset todennäköisen sabotaasin johdosta, Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja liikekannallepano, sekä lisääntynyt rajaliikenne ovat mittavia mullistuksia Suomen lähialueen turvallisuudessa, Könttä toteaa tiedotteessaan.

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr) on sentään sanonut pitävänsä aidan rakentamisesta itärajalle tarkastelun arvoisena.  :003:

Lähde

Sisäministeri Mikkonen: Pidän tärkeänä, että aidan rakentamista itärajalle tarkastellaan
https://yle.fi/uutiset/3-12639568

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4709
Vs: Politiikkaa osa 13.
« Vastaus #49 : 28.09.22 - klo:17:11 »
Hallitus käsittelee tänään iltakoulussaan ajankohtaista ulko- ja turvallisuuspoliittista tilannetta.  :eusa_pray:

Hallituksella on aiheesta tiedotustilaisuus noin klo 20.  :eusa_pray:

Paikalla ovat pääministeri Sanna Marin, ulkoministeri Pekka Haavisto, puolustusministeri Antti Kaikkonen ja sisäministeri Krista Mikkonen. :eusa_pray:

Seuraa suorana https://www.youtube.com/watch?v=qzS7Tc8nieQ

Lähde

Hallituksen tiedotustilaisuus tänään 28.9. noin klo 20 https://valtioneuvosto.fi/-/hallituksen-tiedotustilaisuus-tanaan-28.9.-noin-klo-20

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4709
Vs: Politiikkaa osa 13.
« Vastaus #50 : 28.09.22 - klo:22:43 »
Naiset eivät kestä paineita.  :eusa_pray:

Lähde

Sisäministeri Mikkonen pyörtyi kesken tiedotustilaisuuden
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7d9f8d56-a984-41ad-9639-c7a82b642d35


Poissa Rajan poika

 • kyselevällä mielellä
 • Viestejä: 497
Vs: Politiikkaa osa 13.
« Vastaus #51 : 29.09.22 - klo:07:18 »
Taas pitkästä aikaa tuli vilkaistua tänne.

Ei olisi kannattanut  :icon_sad:

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4709
Vs: Politiikkaa osa 13.
« Vastaus #52 : 29.09.22 - klo:08:15 »
Nämä keskeiset päättäjät eivät nähneet Nord Streamissa mitään turvallisuus­poliittista ulottuvuutta:  :eusa_pray:

Kansanedustaja Eero Heinäluoma pilkkasi turvallisuusriskistä huolestuneita. ”Näyttää siltä, että osa kuvittelee, että todellakin sieltä kaasuputkesta lähtee tulemaan suikkahattuisia, punatähtisiä, harmaapukuisia miehiä pyssyt kainalossa”, Heinäluoma sanoi eduskunnassa.

Presidentti Tarja Halonen keskusteli Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin kanssa Nord Stream -hankkeesta ”rakentavassa hengessä” vuonna 2007.

– Suomalaisille kaasuputkiasia on nimenomaan ekologinen kysymys. Jos putki voidaan rakentaa ekologisesti turvallisesti, niin se meidän mielestämme on silloin hyvä ratkaisu, Halonen sanoi.

Halosen kanssa samoilla linjoilla oli silloinen pääministeri Matti Vanhanen (kesk), jonka mukaan kaasuputken mahdollinen vetäminen Suomen vesille on puhtaasti ympäristökysymys. Vanhanen kertoi valtioneuvoston ratkaisevan lupa-asian aikanaan ympäristöselvitysten pohjalta.

– Meitä kiinnostaa vain tämä ympäristövaikutus tässä ja palataan sitten siihen lupakysymykseen, kun sen aika tulee käsiteltäväksi, Vanhanen sanoi vuonna 2007.

Suomen entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd) konsultoi Nord Stream AG:tä lupahakuprosessiin ja ympäristövaikutusten arviointiin liittyvissä asioissa. Lipponen ryhtyi yhtiön konsultiksi vain viikko sen jälkeen, kun Venäjä oli hyökännyt Georgiaan vuonna 2008.

Lipponen ihmetteli Ylellä vuonna 2009, miksi Itämerelle rakennettavaa maakaasuputkea pidetään turvallisuuskysymyksenä. Hänen mielestään hallitus veti asiassa oikeaa, pelkästään ympäristönäkökulman linjaa.

Lipposen mielestä putken turvallisuuskysymysten esiinnosto on ollut ”löysää ja perustelematonta puhetta”.

Myös ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk) oli sitä mieltä, ettei kaasuputki lisää turvallisuusriskejä Itämerellä.

– Kaasuputkea ei tarvitse sotilaallisesti puolustaa kriisin tai terrori-iskun sattuessa. Kriisin tullessa kaasuputken hana vain suljetaan, Lehtomäki sanoi vuonna 2008.

Eduskunnan ulkoasianvaliokunta linjasi vuonna 2007, että ”Suomen osalta Nord Stream on ympäristökysymys”. Valiokunnan puheenjohtajana toimi silloin kansanedustaja Pertti Salolainen (kok).

Vaikka luvan kaasuputkelle myönsi hallitus, Salolaisen puhemiesneuvostossa tekemän aloitteen myötä Itämeren kaasuputkihankkeesta käytiin ajankohtaiskeskustelu eduskunnassa lokakuussa 2009.

Hankkeen esitteli eduskunnalle elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk).

– On ollut miellyttävää havaita, miten hallitus ja erityisesti ministerit Pekkarinen ja Lehtomäki ovat johdonmukaisesti vieneet tätä hanketta eteenpäin Suomen periaatteitten mukaan. Meille tämä on alusta lähtien ollut ympäristökysymys vailla poliittisia intohimoja, kiitteli kansanedustaja Kimmo Tiilikainen (kesk) eduskuntakeskustelussa.

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok) tyrmäsi keskustelussa esille nousseet turvallisuushuolet.

– Yksiselitteinen vastaus: meille tämä kaasuputki ei ole ulko- ja turvallisuuspoliittinen kysymys, Stubb sanoi.

Kovasanaisimmin kaasuputkihanketta arvosteli kansanedustaja Tuulikki Ukkola (kok).

– Ulkoministerin lausuntoja on kyllä todella saanut tänä iltana ihmetellä. Kuka ihme on teidät oikein pelotellut puolikuoliaaksi? [...] On se kumma, että yksikään ministeri ei sano sitä, että Itämerestä todellakin tulee sotilaspoliittinen ja turvallisuuspoliittinen räjähdyspiste, Ukkola ihmetteli.

– Voi herran jestas, kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd) päivitteli Ukkolan puheita.

Stubb toisti, että hallituksen analyysi on yksiselitteinen.

– Meille tämä ei ole turvallisuuspoliittinen kysymys. Keskinäisen riippuvuuden kasvattaminen Venäjän ja Euroopan välillä on hyvä asia, Stubb sanoi.

Myös kokoomuksen tuleva puheenjohtaja Petteri Orpo suhtautui vuonna 2009 myönteisesti venäläis-saksalaiseen kaasuputkihankkeeseen.

– Täytyy nähdä tämän edistävä vaikutus eurooppalaisen turvallisuuden osalta. Se on tärkeä kumppanuushanke ja yhteistyöhanke Venäjän ja Euroopan välillä, Orpo sanoi eduskunnassa.

Kansanedustaja Elina Valtonen (kok) teki kirjallisen kysymyksen Nord Stream 2 -hankkeen turvallisuuspoliittisesta ulottuvuudesta vuonna 2016 ja kysyi, aikooko hallitus tehdä turvallisuuspoliittisen analyysin hankkeesta.


Silloinen pääministeri Juha Sipilä (kesk) vastasi kysymykseen toteamalla, että Suomi on suhtautunut hankkeeseen pääosin neutraalisti, eli pitänyt hanketta kaupallisena hankkeena.

– Suomella ei ole kansallisia erityisintressejä vastustaa tai tukea hanketta. Hanke ei vaikuta Suomen energiaturvallisuuteen eikä hankkeella tämänhetkisen arvion mukaan ole muitakaan suoria turvallisuusvaikutuksia Suomeen. Keskeinen hankkeessa arvioitava asia Suomessa ovat ympäristövaikutukset, Sipilä totesi vastauksessaan.

Sipilän hallitus antoi suostumuksensa Nord Stream 2 -kaasuputkien rakentamiselle vuonna 2018.


Heinäluoma on kunnostautunut kaasuputkihankkeen puolustamisessa myöhemminkin. Perussuomalaisten silloinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja Heinäluoma ottivat yhteen kaasuputkihankkeesta Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n eurovaalipaneelissa vuonna 2019.

– Olen erittäin huolissani siitä, että Euroopassa on erilaisia entisiä hallitusten päämiehiä, jotka lobbaavat esimerkiksi Venäjän kaasuteollisuuden asiaa ja näin ollen Kremlin asiaa, Halla-aho sanoi.

– Minusta se on pelottavaa. Se lisää Euroopan energiariippuvuutta Venäjästä ja näin ollen lisää Venäjän poliittista vaikutusvaltaa Euroopassa, Halla-aho jatkoi.

Heinäluoma hermostui Halla-ahon puheista.

– Tämä alkaa mennä nyt kyllä aivan mahdottomille urille tämä keskustelu. Täällä heitetään ihan mitä tahansa, Heinäluoma sanoi Mauri Pekkarisen kompatessa vieressä.

– Puhutaan vaihteeksi asiaa. Kaasuputkihanke on täysin laillinen hanke ja sen edistämisestä ovat kiinnostuneita paitsi Venäjä, niin Saksa ja myös muita tahoja, Heinäluoma paalutti.

Halla-aho puolusti näkemystään.

– Jos nyt ajatellaan sitä, mitä Kreml haluaa ja mitä (Venäjän presidentti Vladimir) Putin haluaa, niin hän haluaa poliittista vipuvartta Euroopassa ja sitä voi hankkia myös kaupallisin keinoin, Halla-aho totesi.

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen (kok) puolestaan vaati Nord Stream 2 -hankkeen pysäyttämistä ja Ville Niinistö (vihr) patisti Suomen valtiojohtoa arvioimaan uudelleen suhtautumista hankkeeseen Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin myrkytyksen jälkeen 2020.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö torjui Yhdysvaltain varoitukset, joiden mukaan Nord Stream 2 olisi Venäjälle poliittisen vaikuttamisen väline Euroopassa.

– Siellähän on jo nyt yksi kaasuputki eikä ainakaan minun silmiini ole sattunut kovinkaan paljon poliittista vaikuttamista. Siihen on myös rakennettavissa puolustus eli on oltava vaihtoehtoja, Niinistö sanoi.

Myös Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi varoitti Niinistöä Nord Stream 2 -hankkeesta Kiovan-vierailulla 2019.

– Korostin presidentille, että tämä projekti on uhka koko Euroopalle. Suhtautuminen siihen pelkkänä taloudellisena liiketoimena saattaa tulla kalliiksi kaikille eurooppalaisille kumppaneille, Zelenskyi kertoi.

Lähteet

He eivät nähneet Nord Streamissa mitään turvallisuus­poliittista ulottuvuutta
https://www.is.fi/politiikka/art-2000009098767.html

Nord Stream: Viron päätös ei viivytä putkihanketta
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nord-stream-viron-paatos-ei-viivyta-putkihanketta/2290564

Lipposen mielestä kaasuputki ei ole turvallisuuskysymys
https://yle.fi/uutiset/3-5903898

Paavo Lipposen yritys tekee huimaa tulosta – tunnetaan Nord Stream -yhtiön konsulttina
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009098753.html

Presidentit Medvedev ja Halonen keskustelivat kaasuputkihankkeesta
https://yle.fi/uutiset/3-5240551

Lehtomäki ei näe kaasuputken lisäävän turvariskejä
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001569136.html

Jussi Halla-aho varoittaa Venäjästä ja Eero Heinäluoma puolustaa Venäjää
https://www.youtube.com/watch?v=quhNej6IPpY

Zelenskyi näpäytti Niinistöä kaasuputkesta: ”Korostin, että tämä on uhka koko Euroopalle”
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006236688.html« Viimeksi muokattu: 29.09.22 - klo:08:26 kirjoittanut luterilainen »

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 21878
Vs: Politiikkaa osa 13.
« Vastaus #53 : 29.09.22 - klo:08:21 »
Naiset eivät kestä paineita.

Pyörtymisellä ei ole mitään tekemistä paineenkestävyyden tai sukupuolen kanssa.

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4709
Vs: Politiikkaa osa 13.
« Vastaus #54 : 29.09.22 - klo:22:27 »
Hallitus päätti torstaina iltapäivästä rajoittaa merkittävästi Suomen itärajan matkustusliikennettä. Päätöksen mukaan toimet rajalla aloitetaan heti torstaina keskiyöllä.  :eusa_pray:

Venäjän varaulkoministerin Aleksandr Gruškon mukaan Venäjä tulee reagoimaan Suomen viisumirajoituksiin ”omien etujensa mukaisesti”. Asiasta kertoo Venäjän valtiollinen uutistoimisto Tass.

"Lähdemme liikkeelle omista eduistamme. On selvää, että nämä EU-maiden epäystävälliset toimet tuhoavat humanitaarisen yhteistyön perustan”, Gruško sanoi lehdistötilaisuudessa jo keskiviikkona ennen Suomen virallista päätöstä.

Gruškon mukaan Venäjällä on ”paljon valinnanvapautta” sen suhteen, mihin toimenpiteisiin se voi ryhtyä vastauksena Suomelle. Hän lisäsi, ettei Venäjällä kuitenkaan ole vielä tarkkoja suunnitelmia siitä, miten se tulee vastaamaan.

Gruško totesi myös, että kansainväliset sitoumukset ovat hänen nähdäkseen hyvin selkeitä. Hän katsoo, että ne toteavat vapaan liikkuvuuden olevan osa kansainvälisiä suhteita. Gruško väittää, että Euroopan unioni haluaa erottaa ”oikeat” kansalaiset ja ”vääristä” kansalaisista.

”Näemme, miten helposti EU-maat nykyään vääntävät kansainvälisiä sopimuksia geopoliittisten tavoitteidensa saavuttamiseksi. Nykyään ne julistavat, että ihmisten, venäläisten, liikkuminen on etuoikeus eikä lainkaan vapaus. Näin he itse kumoavat kaikki periaatteet, joiden noudattamista he ovat vaatineet jo vuosia”, Gruško lisäsi.

Lähteet

Suomen raja sulkeutuu torstaina keskiyöllä venäläisiltä lomamatkailijoita – Sisäministeri Mikkonen: "Vaikutus liikennemääriin on merkittävä"
https://yle.fi/uutiset/3-12643051

Venäjä: Reagoimme Suomen raja­päätökseen omien etujemme mukaisesti
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009103135.html

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 21878
Vs: Politiikkaa osa 13.
« Vastaus #55 : 30.09.22 - klo:07:40 »
Olisiko tuo ymmärrettävä näin: ”Me haluamme sulkea itse omat rajamme. Sitä eivät muut saa tehdä.”

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4709
Vs: Politiikkaa osa 13.
« Vastaus #56 : 30.09.22 - klo:13:07 »
Pääministeri bile-Sannan vasemmistoenemmistöisen monipuoluehallituksen viisumipäätös on löysä, moittii Juha Ristamäki Iltalehdessä.  :eusa_pray:

Vaikka turistiviisumit nyt kielletään, venäläiset saavat jatkossakin tulla Suomeen monilla eri syillä. Oikeampaa olisi ollut hiljentää rajaliikenne suoraan sillä perusteella, että Venäjältä tulevat kasvattavat turvallisuusuhkiamme, mutta tähän tulkintaan eivät suojelupoliisi ja sen jälkeen hallitus taipuneet.  :eusa_pray:

Jos esimerkiksi venäläisen tiedustelupalvelun palveluksessa oleva henkilö pyrkii Suomeen pahat mielessään, tietoa tuskin löytyy hänen papereistaan, kirjoittaa Juha Ristamäki.  :eusa_pray:

Lähde

Hallituksen viisumipäätös on löysä - uhkien edessä ei saa olla sinisilmäinen
https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/c4d88228-420f-4165-99d6-135d1a3167ac

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 21878
Vs: Politiikkaa osa 13.
« Vastaus #57 : 30.09.22 - klo:20:55 »
Jos esimerkiksi venäläisen tiedustelupalvelun palveluksessa oleva henkilö pyrkii Suomeen pahat mielessään, tietoa tuskin löytyy hänen papereistaan, kirjoittaa Juha Ristamäki.

He ovat jo maassamme; ovat olleet vuosikausia. Putin oli myös aikoinaan. Suopo tietää, miten heidän toimiaan seurataan; ovat sen osanneet vuosikausia.

Poissa Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 11590
Vs: Politiikkaa osa 13.
« Vastaus #58 : 02.10.22 - klo:22:14 »
Taas pitkästä aikaa tuli vilkaistua tänne.

Ei olisi kannattanut  :icon_sad:

Tai jos satuit vilkaisemaan noh, hetkenä joka ei passaa sinulle?

Äl kadota toivorikkauttas millän tavoin  :kahvi:
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 11590
Vs: Politiikkaa osa 13.
« Vastaus #59 : 02.10.22 - klo:22:16 »
Pääministeri bile-Sannan vasemmistoenemmistöisen monipuoluehallituksen viisumipäätös on löysä, moittii Juha Ristamäki Iltalehdessä.  :eusa_pray:

Vaikka turistiviisumit nyt kielletään, venäläiset saavat jatkossakin tulla Suomeen monilla eri syillä. Oikeampaa olisi ollut hiljentää rajaliikenne suoraan sillä perusteella, että Venäjältä tulevat kasvattavat turvallisuusuhkiamme, mutta tähän tulkintaan eivät suojelupoliisi ja sen jälkeen hallitus taipuneet.  :eusa_pray:

Jos esimerkiksi venäläisen tiedustelupalvelun palveluksessa oleva henkilö pyrkii Suomeen pahat mielessään, tietoa tuskin löytyy hänen papereistaan, kirjoittaa Juha Ristamäki.  :eusa_pray:

Lähde

Hallituksen viisumipäätös on löysä - uhkien edessä ei saa olla sinisilmäinen
https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/c4d88228-420f-4165-99d6-135d1a3167ac


Bellingcat!

Perustakaamme alaosasto joka vakoilee vain vennäänmaalta saapuvia vain tässä maassa!
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.