Äänestys

Ketä aiot äänestää 2. kierroksella?

Tarja Halonen
23 (52.3%)
Sauli Niinistö
21 (47.7%)

Äänestäjiä yhteensä: 42

Äänestys päättynyt: 16.01.06 - klo:23:32

Kirjoittaja Aihe: Presidentti 2006 - osa 2  (Luettu 74832 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa PekkaV

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 10375
Re: Presidentti 2006 - osa 2
« Vastaus #30 : 17.01.06 - klo:18:33 »
Lainaus käyttäjältä: "seppos"
Lainaus käyttäjältä: "satman"
KOMin konsertissa lauloi myös Kaisa Korhonen, jonka Pekka Milonoff juonsi lavalle sanoen muun muassa: "Hän on joutunut maksamaan tinkimättömyydestään kovan hinnan."


Tiesitkö, että Kaisa Korhosen äidillä oli körttipuku hautaan asti ja isä oli körttirovasti. Valitettavasti Kaisan äiti ja veli menehtyivät kolarissa kotimatkalla Sotkamon  Herättäjäjuhlilta.


,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Tiesin. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


................................................................................... [-( ........................................................................................
Tervetuloa talkoisiin Vaasaan! Herättäjäjuhlat rakennetaan yhdessä toimien. Juhlien onnistumiseksi tarvitsemme n. 1000 talkoolaista eri tehtäviin. Sellaisia ovat muun muassa juhla-alueen rakentaminen ja purkaminen, kahvioiden ja grillien toiminta, liiken ...

https://herattajajuhlat.fi/talkoot2024

Poissa llwyd

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 766
    • http://stockholmslender.blogspot.com/
Presidentti 2006 - osa 2
« Vastaus #31 : 17.01.06 - klo:19:10 »
Tunnustan että minulle kaikkien pääehdokkaiden erot ovat marginaalisia: jokainen edustaa samaa poliittista konsensusta vain pienin painotus- ja imago-eroin. Haloseen en suhtaudu mitenkään innokkaasti, mutta kyllä hänen arvonsa ovat näistä kahdesta omia arvojani lähimpänä - joskin onhan Niinistökin melko selkeä arvo-liberaali. Ulkopoliittista keskustelua ei näköjään haluta vakavasti käydä ennen valintaa: sekä Niinistö ja Halonen eivät perimmäisiä Nato-kantojaan ole paljastaneet, ainakaan käsiä sitovalla tavalla. Mutta hyvä ehdokas valitaan, voittaa sitten kumpi tahansa puolentoista viikon päästä.
Opeta tälläisena luoksesi tulemaan

Poissa Hanna

  • armon kerjäläinen
  • Viestejä: 451
Presidentti 2006 - osa 2
« Vastaus #32 : 17.01.06 - klo:19:16 »
Olen syvästi pahoillani jos joku kunnollinen porvari on pahoittanut mielensä puoluetta rienaavasta viestistäni! Tarkoitukseni oli lähinnä herätellä keskustelua siitä onko se Sauli nyt välttämättä körttiläisin vaihtoehto(vaikka täällä välillä tunteekin olevansa kokoomusnuorten kotisivuilla) ja tyylini oli ihan tarkoituksella kärjistävä.
  Ei ollut aikomustakaan käännyttää hartainpia kokoomuslaisia, eikä ole syytäkään, sillä esim. m.k:n arvomaailmaan kokoomus varmaan sopii kuin nyrkki silmään! Sillä kyllähän tämä meidän hyvinvointivaltio on valtiontaloudelle aikamoinen menoerä. Siksi minä sen viestini pääkohdaksi sosiaaliturvan nostin kun se on mulle aivan hemmetin tärkeä asia! Mulle kaikkien tällaisten "epätuottavien" ryhmien kuten vammaisten, sairaiden, eläkeläisten, opiskelijoiden... asioiden ajaminen on tärkeää. (esim.vasemmistoliitto oli veroalejen sijaan viime vaaleissa ainoana peruspalveluiden turvaamisen puolella)Siispä haluaisin pressan joka muistais tällaisetkin ihmisryhmät. Tottakai siis voin myös muuttaa mielipidettäni jos huomaan olleeni jossain kohdin väärässä!
  Minua hämensi kovasti se, että Vanhanen käski kannattajiensa siirtyä Niinistön taakse (sopimus on tietysti sopimus), kun koitin saada ensimmäisellä kierroksella kunnolla eroa Vanhasen ja Halosen mielipiteisiin ja huomasin, että ovat kyllä hyvin monessa asiassa samoilla linjoilla!
  Eikö myöskin Nato ole melkoisen Yhdysvaltavetoinen eli eikö siihen liittyminen tarkoittaisi myös tämän USA:n järjettömän Irak-politiikan tukemista?
On monta tapaa solmia kaunis kimppu ja monta tapaa elää onnellinen elämä

Poissa m.k

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 964
Presidentti 2006 - osa 2
« Vastaus #33 : 17.01.06 - klo:19:18 »
Minusta Niinstön haastattelussa (Helsingin Sanomien ehdokashaastattelut, en muista tarkkaa päivämäärää) Niinistö ilmoitti jokseenkin selkeästi kannattavansa liittymistä eurooppalaisempaan Natoon, joka olisi myös minusta paras, melkein ainut, vaihtoehto Suomelle. Minusta Nato ei silti ole tärkein asia, josta nyt pitäisi keskustella. Jossakin vaiheessa Suomen on pakko liittoutua, ja Nato on tällä hetkellä ainut vaihtoehto.

Poissa Hanna

  • armon kerjäläinen
  • Viestejä: 451
Presidentti 2006 - osa 2
« Vastaus #34 : 17.01.06 - klo:19:45 »
Kiitokset m.k vastauksesta Minulle koko Nato on vielä melko vieras asia ja täytynee asiaan vielä paremmin tutustua ennenkuin pystyn mielipidettä muodostamaan, vaikka siitä on mediassakin aika paljon puhuttu.
On monta tapaa solmia kaunis kimppu ja monta tapaa elää onnellinen elämä

Poissa m.k

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 964
Presidentti 2006 - osa 2
« Vastaus #35 : 17.01.06 - klo:20:46 »
Edelleen sinulla ei ole tarjota faktoja, missä kokoomus tai joku kokoomuslainen olisi hyvinvointiyhteiskuntaa alas ajamassa. Erot löytyvät siitä, kuinka hyvinvointiyhteiskuntaa halutaan pitää yllä, ja ennen kaikkea kenen varoilla. Minua ei muuten hämmentänyt ollenkaan, että porvari (Vanhanen) asettui toisen porvarin (Niinistö) taakse. Totta kai porvarin pitäisi porvaria äänestää, suurin osa kepulaisistakin on edelleen lähempänä kokoomusta kuin vasemmistopuolueita. Molemmat ehdokkaat toisella kierroksella puolustavat hyvinvointiyhteiskuntaa, siitä voit olla varma. Konsteja on silti muitakin kuin sosialidemokratia. Tilanne on kuitenkin suhteellisen ahdas nyt kun suuret ikäluokat ovat jäämässä eläkkeelle, ja luultavasti jostakin on tingittävä. Verotusta ei ole varaa kiristää juuri ollenkaan, mutta myös veronkevennyksien tulisi säilyä maltillisina juuri nyt. Veronkevennyspaineet ovat silti mielestäni nyt hyvätuloisilla, sillä pienituloisten verotus on jo nyt minusta riittävän alhaista. Tasavero olisi unelmani, mutta siihen en usko Suomessa siirryttävän vielä pitkää aikaa. Silti kokisin, että suurituloisten kustannuksella eläminen ei voi jatkua ikuisuuksiin, ja muutos on suhteellisen helppo tehdä kun edetään vähän kerrallaan. Tärkeistä hyvinvointipalveluista en olisi valmis tinkimään, mutta palveluiden tehostaminen entisestään ja joidenkin tukien määriä ja saantiperusteita voitaisiin mielestäni syynätä ja tarvittaessa muokata. Hyvinvointi kuuluu silti kaikille, se on oikeus eikä etuoikeus.

Tällä hetkellä Nato on kovin USA vetoinen, mutta tilanne lienee muuttumassa. Mikäli USA säilyy edelleen johtavassa asemassa, vaikka liittoon kuuluisi koko Eurooppa, on tilannetta tarkasteltava uudelleen. Tilanteessa, jossa USA kuitenkin on kotiuttamassa osan joukkojaan Euroopasta, uskoisin että Eurooppalaisten halutaan kantavan entistä enemmän vastuuta ko. liitossa, joka samalla tarkoittanee myös Eurooppalaisten päätösvallan lisäämistä. Mielestäni tässä tilanteessa olisi hyvä, jos kaikki EU:n jäsenvaltiot jotka vielä eivät Natoon kuulu, liittyisivät sen jäseneksi. Tilanne, jossa osa luottaa vain mahdollisiin EU:n turvatakuisiin ja osa lisäksi Natoon, olisi minusta aika hullunkurinen. Myös turvatakuiden tarpeellisuus tilanteessa jossa kaikki kuuluisivat samaan puolustusliittoon on jokseenkin kyseenalainen. Puolustuspolitiikan yhtenäisyys on mielestäni koko EU:n etu, ja hyvin helposti saavutettavissa mikäli jäsenvaltioiden liittosuhteissa ei ole eroavaisuuksia. Tilanteessa jossa kaikki EU-jäsenmaat kuuluvat Natoon, olisi kaikkien valtioiden aseistus ja joukkojen koulutus samojen standardien mukaista, mistä ei ainakaan haittaa olisi. Samalla voitaisiin myös hankkia keskitetysti uusia tarvikkeita, jolloin myös Suomen kokoinen maa pysyy mukana puolustustekniikan kärkikastissa.

USA:n harjoittamaa ulkopolitiikkaa ei ole pakko hyväksyä, vaikka Natoon kuuluukin. Liittolaisen ulkopolitiikan kärjekäs moittiminen ei toki liene korrektia, mutta kaikesta ei silti tarvitse olla samaa mieltä.

Poissa Johannes

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1334
Presidentti 2006 - osa 2
« Vastaus #36 : 17.01.06 - klo:22:05 »
Lainaus käyttäjältä: "llwyd"
Tunnustan että minulle kaikkien pääehdokkaiden erot ovat marginaalisia: jokainen edustaa samaa poliittista konsensusta vain pienin painotus- ja imago-eroin. Haloseen en suhtaudu mitenkään innokkaasti, mutta kyllä hänen arvonsa ovat näistä kahdesta omia arvojani lähimpänä - joskin onhan Niinistökin melko selkeä arvo-liberaali. Mutta hyvä ehdokas valitaan, voittaa sitten kumpi tahansa puolentoista viikon päästä.


Tuossa taidan olla aikalailla samoilla linjoilla kirjoittajan kanssa. Ihan hvä pressa saadaan ja nyt ei oikeastaan "huonoja" ehdokkaita ollutkaan, kun ei ollut ääriryhmiä, vaan arvomaailmat ovat melko lailla samat.


Lainaus käyttäjältä: "Hanna"
Minua hämensi kovasti se, että Vanhanen käski kannattajiensa siirtyä Niinistön taakse (sopimus on tietysti sopimus), kun koitin saada ensimmäisellä kierroksella kunnolla eroa Vanhasen ja Halosen mielipiteisiin ja huomasin, että ovat kyllä hyvin monessa asiassa samoilla linjoilla!


Kuin myös. Sehän tästä valinnasta vaikean tekeekin, pitäisi äänestää ekalla kierroksella Vanhasta kannattaneena porvaria, vaikka Halonen olisi lähempänä omaa arvomaailmaa.

Tuli muuten mieleen, että mistä lähtien Keskusta on ollut porvaripuolue? Siis sehän on yleinen käytäntö, että se niihin luetaan, mutta eikös se (ainakin meille opetettiin lukiossa) ole poliittisen kartan keskellä? Vai onko takana pelko SDP:n kasvamisesta yhdessä Vasemmistoliiton kanssa vasemmistolaiseksi suurpuolueeksi, johon porvarit Keskusta ja Niinistö ovat vastassa? Keskustahan pitäisi olla melko "neutraali", kun  vaalitenteissäkin ekalla kierroksellakin Halonen ja Vanhanen tuntuivat välillä olevan samaa puoluetta Niinistöä vastaan. Välillä taas Vanhanen Niinistön kanssa Halosta vastaan. Toivottavasti ymmärrätte, mitä yritän ajaa takaa. Tuli vain tässä mieleen, että mihin se porvaripuolue-Keskusta perustuu? Enkä kysy sen takia, että ajaisin jotakin takaa, vaan koska itsestäni oli aika erikoinen juttu, kun sitä mietin. Vai onko yksinkertaisesti niin, että Kokoomus on varsinainen porvaripuolue ja Keskusta vähemmän, jonkinlainen "vasemmisto-porvari"?  :lol:  Entäs pienpuolueet, mihin ne luetaan, kun aina on vaan "pienpuolueet". RKP nyt ainakin on mun mielestä melko selvä porvari, kai?
"Ei mikään niin voi virvoittaa,
en muusta iloani saa,
ei autuutta saa suurempaa
kuin minkä Jeesus lahjoittaa."

Poissa Henri

  • Valoa vaikk' en näekään...
  • Viestejä: 78
Presidentti 2006 - osa 2
« Vastaus #37 : 17.01.06 - klo:22:11 »
En jaksa lainailla m.k:ta. Mutta USA:n sotilas/ulkopolitiikkaa ei todellakaan ole pakko hyväksyä. Mm Saksa ja Ranska asettuivat ennen Irakin sotaa aika reilusti poikki teloin USA:aa vastaan, ja aivan oikein mielestäni tekivät. Tämä  suhteellisen rohkea ele jo ennakoi hieman sitä, että Naton painopiste on siirtymässä Eurooppaan. Ei esimerkiksi kymmenen vuotta sitten mikään Euroopan valtio olisi noin näkyvästi uskaltanut kritisoida Yhdysvaltoja.

Ja muuten mitä yleensäkin tulee tuohon USA:n mollaamiseen, niin on se hyvä juttu silloin, kun se on oikeutettua, mutta täytyy kuitenkin muistaa sekin tosiasia että Yhdysvallat on se valtio, joka pitää esim. YK:n pystyssä. Ei mikään muu valtio tai edes EU rahoita sen toimintaa samalla mittakaavalla kuin USA.

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16857
    • http://www.samila.1g.fi
Perätön Haloshuhu Älkää menkö halpaan
« Vastaus #38 : 17.01.06 - klo:22:12 »
http://www.digitoday.fi/showPage.php?page_id=11&news_id=52280,

Laina on digitodaysta ja linkki on ylhäällä
 
 
Haloshuhu leviää tekstiviestinä ja nettikeskusteluissa

Jaakko Kuivalainen
Julkaistu 17/01/2006 kello: 15:49



 

 
Internetin keskustelupalstoilla leviää jälleen Tarja Halosen vanhasta vappupuheesta kertova huhu, jonka mukaan hän olisi 70-luvulla puheessaan toivonut Suomen rauhanomaista liittämistä Neuvostoliittoon. Viestistä kiertää vinhaa vauhtia myös tekstiviestiversio.

Ensimmäisen kerran nettikeskusteluissa jo vuonna 2004 esiintynyt huhu on jälleen saanut siivet presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Viestistä on liikkeellä muutamia hieman eri versioita sekä tekstiviestilyhennelmä, jossa viestiä kehotetaan levittämään myös eteenpäin.

Huhun mukaan Tarja Halonen piti vappupuheen vuonna 1976 Hakaniemen torilla ja toivoi, että Suomi liitetään Neuvostoliittoon rauhanomaisin keinoin.

"Samalla Halosen mukaan, pääsisimme irti kapitalismin ikeestä. Lopuksi T.H. totesi kapitalismin tuhoutuvan kuitenkin lähimmän 20 v. sisällä, joten voisimme olla edelläkävijöitä Neuvostoliiton rinnalla kohti kommunistista yhteiskuntaa"

Viestissä myös kerrotaan, että puhetta siteerasivat Tiedonantaja ja Izvestja.

Kampanjatoimisto: Aprillipäivästä tuli vappu

Halosen kampanjatoimisto on tietoinen netissä leviävästä viestistä. Huhua on levitetty jo kesällä 2004 Jippiin keskustelupalstalla, jonka ylläpitäjät poistivat jälkikäteen viestit. Google löytää saman huhun myös Helsingin Sanomien keskustelupalstalta viime vuoden puolelta.

Halosen tukijoukkojen mukaan alkuperäisissä viesteissä väitetään, että vappupuhe pidettiin 1.4. eli aprillipäivänä. Sittemmin päivämäärä on kuitenkin muuttunut toukokuun 1. päiväksi. Vapunjälkeisestä Tiedonantajastakaan ei väitettyä Halosen puheen referaattia löydy.

- Väitetty puhe on huijausta alusta loppuun asti, kampanjatoimistosta kommentoidaan.

Lisäys: Myös Sauli Niinistön kampanja on reagoinut kiertotekstiviestiin.

- Viestissä olevat tiedot eivät pidä paikkaansa. Niinistön kampanjalla ei ole mitään tekemistä viestin kanssa ja pyydän, että viestiä ei välitetä eteenpäin, kampanjapäällikkö Harri Jaskarin tiistaina lähettämässä viestissä Niinistön postilistalle sanotaan.

Lisäys II: Halonen torjuu STT:n haastattelussa täysin perättömänä juorun, joka leviää parhaillaan sähköposteissa ja tekstiviesteissä.

Lisäys III: Pro Karelia -kansanliike pahoittelee huhun välittämistä tarkistamatta tietoja. Pro Karelia ei ole huhun alullepanija.

Varhainen versio huhusta
Suomensisu.fi:n foorumi, heinäkuu 2004


"1976 vappupuheessa T Halonen totesi Suomelle olevan siunaus jos liittyisimme Neuvostoliittoon rauhanomaisin keinoin.Samalla Halosen mukaan pääsisimme irti kapitalismin ikeestä ja näin olisimme askelen lähenpänä kommunistista ihanneythteiskuntaa.Lopuksi T Halonen totesi kapitalismin luhistuvan kuitenkin lähimmän 20:n vuoden sisällä,joten voisimme olla edelläkävijöitä Neuvostoliiton rinnalla kohti kommunistista yhteiskuntaa.

Puhe pidetty 01.04.1976 (eli aprillipäivänä ei siis vapaunpäivänä) Hakaniementori Hki
Asiasta kirjoitti mm. Tiedonantaja sekä neuvostoliittolainen Izvestja heti Vapun jälkeen.

Itseasiassa onhan Tavja Halonen kirjoittanut myös punaisen manifestin, jossa mm. vaaditaan suomen armeijan lakkauttamista Niin ja vastusti EEC:hen liittymistä (allekirjoittajien joukossa oli muitakin eturivin kommunisteja, mm. Erkki Tuomioja) Suomen olisi pitänyt käydä kauppaa vain SEV-maiden ja Neuvostoliiton kanssa.

Ei voi kun ihmetellä, että TUOLLAINEN ihminen voi olla Suomen presidenttinä."
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa m.k

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 964
Presidentti 2006 - osa 2
« Vastaus #39 : 17.01.06 - klo:22:23 »
Kyllä minä ainakin miellän Keskustan enemmän oikeaan kuin vasempaan laitaan. Keskustan taustalla taas on Maalaisliitto, joka oli yksiselitteisesti maalaisten puolue ja sillä siisti, ja tästä leimasta on edelleenkään vaikea päästä irti, minkä huomaa tarkastellessaan kannatusta suurimmissa kaupungeissa.

Minusta Keskusta on arvomaailmaltaan ja ohjelmaltaan huomattavasti lähempänä Kokoomusta kuin SDP:tä. Eroja löytyy ehkäpä eniten maatalous- ja talouspolitiikassa, kuitenkin SDP on etenkin talouspolitiikassa myös kaukana. Ennemmin sanoisin, että maaseudun porvari kuin vasemmisto-porvari. Suurin osa kepulaisista vaikuttaa myös kokoomuslaisia konservatiivisemmilta.

RKP (vaikka kannattajista osa tosin voidaankin luokitella työläisiksi) ja Kristillisdemokraatit ovat selkeästi porvaripuolueita. Jos Soininvaaraa ei oteta huomioon, ei eduskunnan istuntosalissa Vihreille tarpeeksi vasenta nurkkaa ole olemassakaan. Esim. Satu Hassiin verrattuna ketä tahansa Vasemmistoliittolaistakin voi pitää äärioikeistolaisena, ja muutenkin puolueen kannattajat ja jäsenet tuntuvat järjestään olevan stalinisteja tai piirun verran miedompia kommunisteja. Tämän vuoksi ihmettelenkin, minkätakia kukaan Vihreitä äänestää. Kun edes järkeviä kannanottoja ympäristön suhteen saa odottaa (tuulivoimasta ja työmatkapyöräilystä kyllä tuntuu asiaa riittävän) niin ihmetys on vielä suurempi.

Perussuomalaisista ei taas oikein ota selkoa kukaan, jonkinasteinen sekasikiö on tämä SMP:n perillinen. Minusta tuntuu että tämä lähinnä vitsiltä vaikuttava puolue on jonkinlainen vastustuspuolue, kaikkien vastarannan kiiskien äiti. Jos ei oteta huomioon jokseenkin tökeröitä ja useimmiten perusteettomia tai heikosti perusteltuja EU- ja Nato-näkemyksiä, ei puolueella oikeaa asiaa tunnu olevan. Tällaisia vöyhöttäjiä kyllä tässä maassa riittää, siitä ei pelkoa ole.

Mielenkiintoista sen sijaan on nähdä, mitä puoluekentässä tapahtuu ensi vuoden eduskuntavaaleissa. Hesarissa tänään joku mietiskeli, että mikäli Kokoomus voittaa Keskustan, voidaan ennen pitkää olla kaksipuoluejärjestelmässä, jossa Keskusta on Kokoomuksen apupuolueena, samalla tavalla kuin Vasemmistoliitto on nyt SDP:n apupuolue. Saa nähdä, tuskin ainakaan parien seuraavien vaalien aikana tällaiseen tilanteeseen ajauduttaisiin. Ei kaksipuoluejärjestelmässä sinällään mitään, eivätpähän olisi demarit päätöksiä tekemässä...

Poissa An-na

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 857
Presidentti 2006 - osa 2
« Vastaus #40 : 17.01.06 - klo:23:14 »
Hanna, m.k:n tavoin haluaisin tietää, miten kuvittelet, että kokoomus olisi ajamassa hyvinvointivaltion etuja alas? Jos joku tuollaista edes puolitosissaan lähtisi ehdottamaan, niin sehän olisi todellinen poliittinen itsemurha. Kokoomuksen erot sdp:hen tai muihin vasemmistopuolueisiin ovat aivan jossain muualla. Tuntuu, että ylipäätään joku ihmisten kieroutunut käsitys on se, että porvari on paha, joka haluaa ajaa sosiaaliturvan ja muut hyvinvointiyhteiskunnan edut pois. Haloo! Lue Hanna ja lukekaa kaikki kiinnostuneet vaikkapa täältä jotain faktaa kokoomuksesta: http://www.kokoomus.fi/tavoitteet/periaateohjelma/

Halosen "kommenteista" levinneet tekstiviestit ja e-mailit ovat kyllä jännä ilmiö. Kuka ne on laittanut alulle ja mitä varten? En jotenkin voisi uskoa, että kukaan rehellinen ja fiksu Niinistön kannattaja lähtisi tuollaista levittämään, valheella kun on perin lyhyet jäljet. No ehkä se oli joku epärehellinen tai tyhmä Niinistön kannattaja :) Tai Halosen kannattaja, joka yrittää saada tällä tavoin Niinistön kannattajat näyttämään valehtelijoilta. Tai operaattorit, jotka haluavat lisää rahaa tekstiviestien muodossa!

Poissa m.k

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 964
Presidentti 2006 - osa 2
« Vastaus #41 : 17.01.06 - klo:23:31 »
Lainaus käyttäjältä: "Henri"
Ja muuten mitä yleensäkin tulee tuohon USA:n mollaamiseen, niin on se hyvä juttu silloin, kun se on oikeutettua, mutta täytyy kuitenkin muistaa sekin tosiasia että Yhdysvallat on se valtio, joka pitää esim. YK:n pystyssä. Ei mikään muu valtio tai edes EU rahoita sen toimintaa samalla mittakaavalla kuin USA.
Harmi kun en muista, moneltako vuodelta ovat USA:n YK-jäsenmaksut rästissä :wink:

Poissa PekkaV

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 10375
Presidentti 2006 - osa 2
« Vastaus #42 : 18.01.06 - klo:00:44 »
Huh! Kylläpä tuli tekstiä! Tarkoitan määrää, laatu on kirjoittajansa mukaista. Olen positiivisesti vaikuttunut vireydestä, jota tässä ketjussa on.

Päällimmäiseksi jäi Suomen Keskustan määrittely akselilla oikeisto-vasemmisto.
Yksi peruskivi on, että S.K.:n täytyy määritellä ja toteutua  imagotasolla Kokoomuksen ja SDP:n linjojen välissä ollakseen olemassa Keskustana, täyttääkseen, mitä on kirjoitettu (='keskusta').
Toinen, suurempi, peruskivi on Tausta: maaseutuväestö. SDP:llä se on kaupunkien teollisuustyöväki, Kokoomuksella suurpääoma, siis lähtökohtaisesti. Nämä ovat ytimet, joista poliittisen kenttämme  kolme muuntajaa saavat virtansa.
Halutaan kysyä, miksi maaseutuväestö ei sitten ole oikeistoa eikä vasemmistoa, ja vastata, siitä yksinkertaisesta syystä, että leipäviljan tuottaminen ei ole politiikkaa. Se on elinehto.
SDP syntyi puolustamaan nousevan teollisuustyöväestön oloja. Kokoomus sai voimaa puolustaessaan 'Kodin', 'Uskonnon' ja 'Isänmaan' asein yhteiskuntamme taloudellisen ylärakenteen oikeuksia ja neuvotellessaan teollisuustyöväestön kanssa oikeutettujen etujen jaosta.

................................................................................... :smt108 ........................................................................................
Tervetuloa talkoisiin Vaasaan! Herättäjäjuhlat rakennetaan yhdessä toimien. Juhlien onnistumiseksi tarvitsemme n. 1000 talkoolaista eri tehtäviin. Sellaisia ovat muun muassa juhla-alueen rakentaminen ja purkaminen, kahvioiden ja grillien toiminta, liiken ...

https://herattajajuhlat.fi/talkoot2024

Poissa Johannes

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1334
Presidentti 2006 - osa 2
« Vastaus #43 : 18.01.06 - klo:13:55 »
Kiitoksia vain m.k:lle ja satmanille puolueiden valaisusta! Varsinkin noiden pienpuolueiden osalla tuli uutta asiaa poliitikkojen tautoista. Itse ei ole niin ollut mielenkiintoa seurata tarkemmin politiikkaa. Ja hyvä, kun tuli kerrattua puolueiden taustat. Sehän se on aina se pääjakaja. Eli mikäli oikein ymmärsin, niin Keskusta edelleen on SDP:n ja Kokoomuksen välissä, mutta voi olla aavistuksen oikealle kallellaan? Aivan kuten olen ajatellutkin ja ilmankos minäkin mieluummin Kokoomusta kuin SDP:tä tukisin, jos olisi eduskuntavaalit. Vihreät taitaakin tästä eteenpäin mennä ajatuksissani punaiselle listalle, jos se noin vasemmistolainen puolue kerran on.

Mutta siltikin...kova työ tulee Niinistölle, kun Keskustan riveistä iso osa menee Halosen taakse. Johto ja ehkä jäsenkirjan omistavista iso osa on kyllä hänen takanaan, mutta itseni kaltaiset ei-jäsenkirjalliset, Keskustaa alueellisuuden vuoksi tukevat (silloin, kun ei ole toisen puolueen vuoro saada ääntäni) äänestävät kyllä sekaisin. Ainakin mitä ensikokemuksia itselläni on, niin esim. Vanhasta äänestäneistä sukulaisista osa äänestää Halosta ja osa ei ollenkaan ja tietysti osa Niinistöäkin. Itsekään en tosin vielä tiedä. Halosella on vain niin vankka näyttö osaamisestaan, mikä saattaa koitua Niinistön tuhoksi, vaikka kukaan ei tiedä vaikka hän olisi Halostakin parempi presidentti. Ja Halosen ei tarvitsisi saada paljoa ääniä päästäkseen läpi, nyt on jo reilut 40 prossaa ja siihen, kun lisää vaikka alle puoletkin Vanhasen äänistä, niin huonolta näyttää. Siis odottelemaan innolla ensimmäistä mielipidemittausta, millaiseksi tilanne muotoutuu.




 
Niin ja asiasta toiseen...loppukevennys...tuli mieleen tuosta Keskustan Maalaisliittotaustasta.
Elikkäs kuinka moni tietää edelleen maalaisliittolaiset? Mummoni aina syötti niitä meille, vaikka ne ei niin hyviä omasta mielestä olekaan. Nykyisin taitaa olla useampaa eri merkkiä, niin mitkäköhän ovat ne oikeat maalaisliittolaiset nykyisin!
"Ei mikään niin voi virvoittaa,
en muusta iloani saa,
ei autuutta saa suurempaa
kuin minkä Jeesus lahjoittaa."

Hölkänen

  • Vieras
Presidentti 2006 - osa 2
« Vastaus #44 : 18.01.06 - klo:15:57 »
Näköjään tilanne on ääneni jälkeen tasan. Jännäksi menee!

Halonen on suosikkini, vaikka kyllä menetti ensimmäisen kierroksen ääneni kampanjansa ansiosta. Aion seurata tuleviakin vaalikeskusteluja tarkkaan - jos lisää epämiellyttäviä piirteitä istuvasta presidentistä paljastuu, voin äänestää Niinistöäkin. Mutta ei hänkään mielestäni väittelyissä edukseen ole erottunut.

Ulkopoliittisena linjana Halosen idealismi vetoaa minuun paljon enemmän kuin Niinistön pragmatismi. Ei tässä maailmassa säily sopu, jos ajetaan vain omia etuja. Jos sen sijaan lisäämme esim. kehitysmaiden hyvinvointia, sitä tihkuu sieltä ennen pitkää meillekin Suomeen. ;)