Kirjoittaja Aihe: Körttiläisyys on Israel-ystävyyttä  (Luettu 3623 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa karjalaisenkyösti

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4307
Vs: Körttiläisyys on Israel-ystävyyttä
« Vastaus #15 : 04.12.21 - klo:17:53 »
Ystävyyden ei tarvitse merkitä heidän tekojensa ihailua, ei edes hyväksymistä.

Eipä tietenkään, jos ei ole aihetta. Teot seuraavat toisiaan, ystävyys pysyköön.

Poissa juhani

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4002
Vs: Körttiläisyys on Israel-ystävyyttä
« Vastaus #16 : 06.12.21 - klo:19:15 »
1970-luvulla teininä minä ostin palestiinalaishuivin. :icon_wink: Palestiinassa oli n. 40% kristittyjä. Israelissa ei ollut kristittyjä.
wilhelmi niskasen jäljillä

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 31318
Vs: Körttiläisyys on Israel-ystävyyttä
« Vastaus #17 : 06.12.21 - klo:20:09 »
Minä olin teininä opetettu olemaan konservatiivi. Se kuului sodan jälkeiseen pelon ilmapiiriin sopivalta. Siihen tavallaan osoitettiin itseni ulkopuolelta.

Olen niistä ajoista muuttunut, ja nyt ajattelen ettei Jumala ole yksin kristittyjen tai juutalaisten Jumala.

Jeesus sanoo: Minulla on myös muita lampaita, sellaisia jotka eivät ole tästä laumasta.

Joh 10: 11-16

Onko Raamatussa sanottu, että Palestiina on Israelin omaa maata ?
Toisetkin ajatukset asiasta on; He ovat miehittäjiä.

Venäjä otti meiltä Karjalan, miusta he ovat miehittäjiä.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 3605
Vs: Körttiläisyys on Israel-ystävyyttä
« Vastaus #18 : 06.12.21 - klo:20:31 »
Aamen! Kovia kokenut kansa saa varauksettoman tukemme.  :023:
Aamen! Tosiherännyt tumma ystäväkansa on Israelin ystävä.   :023:

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 19960
Vs: Körttiläisyys on Israel-ystävyyttä
« Vastaus #19 : 06.12.21 - klo:21:29 »
Tosiherännyt tumma ystäväkansa on Israelin ystävä.

Mitä tarkoittaa olla 'Israelin ystävä'? Ensinnäkin on kysyttävä, mitä Israelilla tarkoitetaan. Raamatussa se jo merkitsee eri asioita. Nimesi on Jaakob, mutta nyt saat uuden nimen: kutsuttakoon sinua Israeliksi.  Niin hän sai nimekseen Israel Jaakob tunnetusti huijasi Eesaulta itselleen esikoisoikeuden ja jotui Jabbok-virralla painimaan koko yön ennen kuin solmi sovinnon veljensä kanssa. Sen kamppailun päätteeksi hänelle annettiin tuo nimi. Israel oli myös kuningaskunnan nimi, josta Juuda sittemmin irtautui. Israel hävisi historian lehdiltä Assyrian kukistaessa sen. Nimeä käytetään sen jälkeen juutalaisista pakkosiirtolaisuudessa ja sen jälkeen. Näin tehdään myös Uudessa testamentissa. Meidän tuntemamme Israelin valtio perustettiin 1948. Merkitseekö Israel siis kansaa, valtiota vai uskontoa?
Mitä sitten on olla ystävä? Lainaan Wikipediaa: Ystävyys on vapaaehtoinen ja tasa-arvoinen suhde, jonka osapuolet viettävät usein vapaa-aikaansa yhdessä ja keskustelevat henkilökohtaisista asioistaan. Poimin tuosta kolme avainsanaa: vapaaehtoinen, tasa-arvoinen ja keskustelevat asioistaan. Ystävyys ei siis ole kritiikitöntä ihailua.

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 17851
Vs: Körttiläisyys on Israel-ystävyyttä
« Vastaus #20 : 07.12.21 - klo:08:59 »
Kun käyttää noin paljon mustetta tiettyihin sanoihin, niin silloin haluaa esiintyä vikoilevana ystävänä. Jos sitäkään. Minunlaistahan tarkoitettiin kritiikittömänä henkilönä.
Unohtui pois juutalaisten joukkotuho.

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 19960
Vs: Körttiläisyys on Israel-ystävyyttä
« Vastaus #21 : 07.12.21 - klo:10:47 »
Unohtui pois juutalaisten joukkotuho.

Se ei ole unohtunut eikä saakaan unohtua. Sen pitäisi olla varoittavana esimerkkinä siitä, mihin ajatus jonkin kansan ylemmyydestä voi johtaa. Minkä tahansa kansan sortaminen ja tuhoaminen on väärin.

Poissa Viisveisaaja

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 7440
Vs: Körttiläisyys on Israel-ystävyyttä
« Vastaus #22 : 10.12.21 - klo:20:04 »
1970-luvulla teininä minä ostin palestiinalaishuivin. :icon_wink: Palestiinassa oli n. 40% kristittyjä. Israelissa ei ollut kristittyjä.
Mullakin oli, mutta ei poliittisista syistä, mutta motoilevana se oli hyvä tuulen suoja.
Paljon kyllä vaikutti myös sen pitämiseen sen aiheuttama pahennus, vaikka en edes oikein ollut kärryillä miksi tää on paha.
Nykyään kait se olisi alkuperäisten riistoa pitää.

Niin ja olen enempi Israelin ystävä, vaikka en kaikkia tekoja tykkääkkään heiltä.
Atomipommi, kyllä kiitos !!

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 3605
Vs: Körttiläisyys on Israel-ystävyyttä
« Vastaus #23 : 22.12.21 - klo:12:59 »
Unohtui pois juutalaisten joukkotuho.
Sukupolvet vaihtuvat – holokaustin uhka jää.

Pian jo väistyvässä sukupolvessa on eritasoisia ja erilaisia muistoja holokaustin hirvittävyydestä. Sitä mukaa, kun sukupolvet vaihtuvat, on vaarana, että tietoisuus holokaustista hämärtyy ja sekoittuu monien muiden asioiden kanssa ja holokaustin ainutlaatuinen hirvittävyys jää taka-alalle.

Yksi esimerkki tällaisesta kehityksestä on, että kansainvälinen holokaustipäivä on muutettu rasismin vastaiseksi päiväksi ja silloin muistetaan rasismin uhreja. Sinänsä rasismi eri muodoissaan on väärää ja vastustettavaa. Mutta jos ei edes kerran vuodessa ole päivää, jolloin keskitytään holokaustin uhreihin ja sen hirvittävyyteen, ja ettei se koskaan enää tapahtuisi, niin silloin ollaan helposti heikentämässä holokaustin merkitystä ja sen ainutlaatuisuutta. Meidän tulee muistaa myös kristillisen kirkon antisemitismi, jolla on pitkät juuret aina kristillisen kirkon varhaiseen historiaan asti.

Muistamme helposti inkvisition,pogromit ja holokaustin, mutta unohdamme varhaisen kirkon antisemitismin ja juutalaisvainot. Ne etenivät asteittain ja kohdistuivat – ei ainoastaan vain juutalaisiin yleensä – vaan myös Jeesuksen juutalaisiin seuraajiin. Heistä viimeinen ryhmä ebioniitit, tuhottiin ja tapettiin noin 617 jKr. mennessä. Tosin heidän oppinsa ei kaikessa ollut UT:n opetusten mukainen ja heitä voidaan pitää eräänä kristillisiä aatteita omaksuneena lahkona.

Apostoli Paavalin roomalaiskirjeestä ilmenee, että Jeesuksen pakanataustaiset seuraajat alkoivat vähitellen hävittämään Jeesus -uskon juutalaisia juuria. Niillä ei ollut heille enää merkitystä. Edelleen myöhemmin pyrittiin eliminoimaan hellenistijuutalaisen Paavalin juutalaispohjaiset opetukset. Jo 400-luvulla kristinuskosta oli poistettu lähes kaikki juutalainen aines ja pohja. Nykyisen tutkimuksen mukaan kristinuskosta tuli roomalaiskatolisen kirkon kehityksen myötä enenmän tai vähemmän keskiplatonilaista filosofiaa.

Kristinuskon yksinkertainen ja selkeä sanoma ylösnousseesta Lunastajasta ja Vapahtajasta korvautui asteittain yhä monimutkaisemmilla opeilla ja käsityksillä. Jeesuksen juutalainen messiaanisuus hävitettiin. Ei-juutalaisella kristityllä kirkolla ei ollut enää tarvetta juutalaiselle Messiaalle, Kristukselle. Juutalaisuus ja juutalaiset muodostivat uhan pakanafilosofiaa hyväksikäyttävälle kristilliselle kirkolle ja siksi heidät oli eliminoitava. Juutalaisten hävittämiseen pyrittiin monin keinoin. Ajoittain juutalaiset Jeesuksen seuraajat kokivat jopa kovempaa vainoa kuin muut juutalaiset.

 Vanhan testamentin tekstejä muokattiin ja niitä selitettiin ja tulkittiin osin mielivaltaisesti. Juutalaisia pakotettiin kuoleman uhalla ja usein kiduttamalla jättämään uskontoperinteensä. Hengellinen antisemitismi jäi suurelta osin elämään osana eri kristillisten kirkkojen ja yhteisöjen asenneilmastoa. Siitä tuli ehkä kätketympää, mutta se oli ja on ollut tähän päivään asti osa monen kristillisen suunnan agendaa.

1970-luvun USA:ssa kehitettiin ajatus juutalaisten poliittisesta käännyttämisestä, jotta he tukisivat amerikkalaisen oikeistouskonnollisen liikkeen poliittisia päämääriä. Tähän kuului kaiken kristillisen julkisen hengellisen- ja evankeliumintyön salaaminen tai lopettaminen ja keskittyminen Israelin valtion tukemiseen maallisilla tavoilla. Hengellisellä saralla usein vain rukoileminen juutalaisten puolesta sallittiin. Tämä liikehdintä synnytti monia uusia kristillisiä Israel- järjestöjä, jotka korostivat Israelin valtion tukemisen tärkeyttä kaikin keinoin.

Ajatuksena oli ”ostaa” juutalaisten tuki ja rakkaus maallisin keinoin. Juutalaisvaltiolle tarjottiin maallista tukea ja mammonaa. Ajatus ja päämäärä oli, että kun amerikkalaiset Israel-järjestöt miellyttävät Israelin juutalaisia niin myös amerikkalaiset juutalaiset alkavat äänestää amerikkalaisen republikaanipuolueen oikeiston ehdokkaita. Näin amerikkalainen oikeisto pääsisi lopullisesti valtaan. Amerikan juutalaisista aiemmin jopa 92% on äänestänyt erilaisissa vaaleissa demokraatteja. Syystä tai toisesta siirtymää on jonkin verran tapahtunut mutta ei vielä ainakaan toistaiseksi riittävästi, jotta republikaanit olisivat päässeet ehdottomaan valta-asemaan.

Vanha sanonta ja väite on, että raha lopulta ratkaisee asiat. Silti juutalainen, kuten mikä tahansa kansa, tarvitsee todellista ja vilpitöntä ystävän rakkautta. Siitä syntyy oikea luottamus. Tällä hetkellä monet juutalaiset ajattelevat, että kristityt – ja erityisesti monet Israelia tukevat kristityt eivät toimi vilpittömästi, vaan heillä on omat taloudelliset ja poliittiset tarkoitusperänsä. Tilanne on valitettava. Jokaisen kristityn Israelin tukijan pitäisi nyt viimeistään herätä tilanteen nurinkurisuuteen. Juutalaisia ei saisi käyttää hyväksi millään tavalla. He ovat ansainneet vilpittömän ystävyytemme juutalaisena eläneen ylösnousseen Vapahtajamme nimessä.

Shalom- terveisin,

Ilkka Vakkuri

Lähde

https://www.iy.fi/shalom-lehden-paakirjoitus-marraskuu/

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 19960
Vs: Körttiläisyys on Israel-ystävyyttä
« Vastaus #24 : 22.12.21 - klo:14:08 »
Juutalaisten joukkotuhon yhteydessä unohtuu usein tämä: "Juutalaisten lisäksi holokaustin yhteydessä tapettiin slaaveja kuten puolalaisia ja venäläisiä, neuvostoliittolaisia sotavankeja, romaneja, natsien aatteellisia vastustajia, vapaamuurareita, Jehovan todistajia, ruusuristiläisiä, mustia, homoseksuaaleja sekä eugeniikan eli rodunjalostuksen nimissä kehitysvammaisia ja psyykkisesti sairaita. Jos holokaustin määritelmään sisällytetään kaikki natsien järjestelmällisissä vainoissa kuolleet, nousee uhrien määrä arviosta riippuen 11–17 miljoonaan henkeen."

Poissa sivullinen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 601
Vs: Körttiläisyys on Israel-ystävyyttä
« Vastaus #25 : 22.12.21 - klo:14:29 »
^ Kyllä. Ensimmäisenä tapettiin kommunistit, sitten homot ja romanit.

Poissa Viisveisaaja

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 7440
Vs: Körttiläisyys on Israel-ystävyyttä
« Vastaus #26 : 23.12.21 - klo:23:00 »
Niin ja ei se ollut ainoa kansanmurha maailmassa, vaikkakin lukumääräisesti varmaankin suurin.
Suomen sisällissodassa taisi prosentuaalisesti olla kansaan nähden suurin tuho?

Israel on kyllä varsin humaani sodassaan palestiinalaisia ja muita arabeja kohtaan.
Jos juutalainen jää arabien käsiin, niin kyllä siinä kidutetuksi tulee, mutta jos palestiinalainen, niin ei minusta samalla tavoin.

Toisaalta tuhoja kun miettii, niin Einstein kun laittoi sen kirjeen amerikan presidentille, että oliko uraani vetää atomeja puoleensa ja siitä saa aikaan atomiaseen, niin se sai kyllä sellaisen joukkotuhon aikaan, että kyllä juutalaisetkin osaa tuhota.

Kuitenkin noi yleisesti Israel on kyllä ihan hyvin hoitanut maansa puollustamisen ja tuki heille.

Kaikenlaisesta täällä kirjoitellaankin, en tiedä miten tämä liittyy herännäisyyteen?
Atomipommi, kyllä kiitos !!

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 19960
Vs: Körttiläisyys on Israel-ystävyyttä
« Vastaus #27 : 24.12.21 - klo:07:34 »
Niin ja ei se ollut ainoa kansanmurha maailmassa, vaikkakin lukumääräisesti varmaankin suurin.
Suomen sisällissodassa taisi prosentuaalisesti olla kansaan nähden suurin tuho?

Stalinilla ja Maolla on useampia miljoonia tunnollaan kuin Hitlerillä.

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 3605
Vs: Körttiläisyys on Israel-ystävyyttä
« Vastaus #28 : 30.12.21 - klo:13:55 »
1970-luvulla teininä minä ostin palestiinalaishuivin. :icon_wink:
Aamen! Palestiinalais- ja körttihuivit sekä Päivi Räsäsen maalittaminen kuuluvat herännäisyyteen.  :icon_xmaslol:

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 19960
Vs: Körttiläisyys on Israel-ystävyyttä
« Vastaus #29 : 30.12.21 - klo:14:13 »
Aamen! Palestiinalais- ja körttihuivit sekä Päivi Räsäsen maalittaminen kuuluvat herännäisyyteen.

Tiedätkö, mitä maalittaminen on? Maalittamisessa henkilöä pyritään tarkoituksellisesti mustamaalaamaan ja vaikuttamaan hänen toimintaansa usuttamalla ihmisiä hänen kimppuunsa. Näin määritellään Wikipediassa. Henkilön toimien arviointi tai arvostelu ei ole maalittamista, ellei siihen liity kehotusta tehdä joukolla samoin hänen maineensa pilaamiseksi.