K-kaupan gluteenittimien jauhojen pussissa on ainakin helppo ohje piirakkapohjaksi. Mutta siihen tulee rasva ja perunasosehiutaleitaHyvä pohja siihen tarpeseen.
Kokeilepa ihan normaali muna-sokeri vaahdotus ja siihen gluteenittomia+perunajauhoja esim puoliksi molempia.
Olikohan siinä pussissa myös kääretortun resepti, sehän käy kakkupohjaksikin.
...
Muistelen vielä kuorrutuksia. Koulun taloustunneilla opittiin tekemään hedelmä-täytekakkuja. Ananasrenkaita, persikkaa, säilöttyjä mandariinisiivuja, kirsikoita, viinirypäleitä ym. Täytetyn ja koristellun kakun päälle tehdään esim. persikan purkkiliemestä ja liivatteesta hyytelö joka pullasutilla sivellään ja annetaan olla kylmässä. Tästä kakusta pidän.
Sota-ajan jälkeen äiti teetätti minulla sellaista pestystä voista, sokerista, munista ja kuumasta vahvasta kahvista hierottua Mokkakuorrutusta. Inhosin sitä, mutta lähes sama tulee suklaakääretortun täytteeksi.