Kirjoittaja Aihe: Riitan ruokajutut 4  (Luettu 37120 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16862
    • http://www.samila.1g.fi
Riitan ruokajutut 4
« : 17.02.10 - klo:20:58 »
Raamattukakkukaikille hurskaille

Jos et osaa ulkoa Bibliaa (vanha painos on yhtä pätevä).niin ota se esiin ja leivo kakku
200 g l.Moos. 18:8
33/4 dl SananL
9:17 3 kpl Jer. 17:11
2 tl Aam. 4:5
5 dl 3.Moos 24:5
1/2 tl 2.Kun. 2:20
1 tl Laul.l. 4: 14
2 dl Tuom. 4:1.9
1 dI 4.Moos. 17:8 rouhittuna
1 dl Nah. 3:12 hienonnettuna
1 dl 2.sam. 16: 1
Vatkaa 1 Moos. 18 ja Sananl. 9 vaahdoksi. Lisää Jer.17 yksitellen koko ajan vatkaten.
Sekoita Aam. 4, 3 Moos. 24, 2. Kun 2 sekä Laul.l. 4 ja siivilöi ne taikinaan. Lisää Tuom. 4 sekä 4 Moos. 17. Nah. 3 ja   2. Samuel 16.
Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa runsas tunti. Kumoa jäähtyneenä.

Voin kertoa, että on hyvää.
Googlasin ja havaitsin, että kakun resepti on ollut alunperin Sana lehden numerossa 7/2008

Korjasin vähän skannerin virheitä kun tämän paperista skannasin Seppos
« Viimeksi muokattu: 20.02.10 - klo:11:58 kirjoittanut seppos »
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #1 : 17.02.10 - klo:21:55 »
Meidän suosikki on ruis-puolukkakääretorttu. Tehdään kuin tavallinen kääretorttu, mutta jauhoina vain ruisjauhoja (ihan niitä leipäjauhoja, ei lestyjä). Se muuten rullautuukin paremmin kuin tavallinen. Ei ole niin herkkä murtumaan.
Täytteeksi puolukkahilloa ja rahkalla höystettyä kermavaahtoa. Avot, kun on hyvää.
Olen myös tehnyt ruispikkuleipiä. Reseptiä en nyt näin ulkoa muista. Sen muistan, että hyviä tuli.
Pyryharakka

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #2 : 17.02.10 - klo:22:33 »
Pitihän se hakea, se resepti:

Ruispikkuleivät

150 g voita
 75 g sokeria
150 g ruisjauhoja
100 g vehnäjauhoja

Sekoita aineet. Kauli ohueksi levyksi. Ota muotilla pikkuleipiä. Halutessasi voit tehdä pieniä "reikäleipiä". Paista 200 asteessa kypsiksi.
Pyryharakka

Poissa amanda

  • kyselevällä mielellä
  • Viestejä: 515
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #3 : 18.02.10 - klo:10:26 »
Eikö noihin tarvita mitään kohotusainetta? Noita pitää
kokeilla mahd. pian!
Oi rakas Jeesus, suloinen

Poissa meme

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 695
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #4 : 18.02.10 - klo:15:52 »
Kiitos rahka-puolukkakääretortun ohjeesta, pitää kokeilla!

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #5 : 19.02.10 - klo:20:29 »
Eikö noihin tarvita mitään kohotusainetta? Noita pitää
kokeilla mahd. pian!

En ole kirjoittanut reseptiin mitään nostatusainetta. Viimeisestä leipomakerrasta on sen verran aikaa, etten edes muista. Minulla on kyllä se käsitys, että runsas rasva ja rukiin kuituisuus tekee pikkuleivistä mureita ilman mitään kohotetta.
Eihän ruis-mustikkakukkoonkaan tule leivinjauhetta ja mahdottoman hyvää on.
Pyryharakka

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33765
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #6 : 19.02.10 - klo:21:30 »

         Hei täältä TV-ruudun äärestä! Pisteltiin välipalaksi nakkeja ja perunasalaattia ja päälle lakritsijäätelöt että jaksetaan yli puolenyön kisata.

Pääsiköhän se Tiitiäinen pulloposkineen äidinhoiviin viikonlopuksi punajuurikeittoa syömään ja nimipäiväkahveille?    :eusa_pray:

Argentiinalainen härän sisäfilee(pakastettu) oli Citymarketissa tarjouksessa. Saa nähdä mitä siitä tulee. Pihvejä yritän. Ruotsalainen lohi oli myös tarjouksessa joten sitäkin pannaan huomena uuniin smetanahunnulla.

Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #7 : 19.02.10 - klo:21:40 »
         Hei täältä TV-ruudun äärestä! Pisteltiin välipalaksi nakkeja ja perunasalaattia ja päälle lakritsijäätelöt että jaksetaan yli puolenyön kisata.

Pääsiköhän se Tiitiäinen pulloposkineen äidinhoiviin viikonlopuksi punajuurikeittoa syömään ja nimipäiväkahveille?    :eusa_pray:

Argentiinalainen härän sisäfilee(pakastettu) oli Citymarketissa tarjouksessa. Saa nähdä mitä siitä tulee. Pihvejä yritän. Ruotsalainen lohi oli myös tarjouksessa joten sitäkin pannaan huomena uuniin smetanahunnulla.


Kyllä Tiitiäinen on hyvin selvinnyt. Johan tuo söi karjalanpiirakoitakin vaikka enimmäkseen sose ja nestemäisellä linjalla. Vahvat buranat pitää kivut kurissa ja ottivat nyt vain oikean puolen. Kuukauden päästä toisen puolen ja erikseen vielä yhden yksinäisen poikittain ikenessä pötköttävän rautahampaan.

Mie meinaan tehdä huomenna leivinuunissa laatikon lasangnen tapaan. Lasange-levyt korvaan bataatilla. Saa nähdä minkälaista siitä tulee.
Pyryharakka

Poissa amanda

  • kyselevällä mielellä
  • Viestejä: 515
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #8 : 20.02.10 - klo:10:36 »
Mie meinaan tehdä huomenna leivinuunissa laatikon lasangnen tapaan. Lasange-levyt korvaan bataatilla. Saa nähdä minkälaista siitä tulee.
Kuulostaa maukkaalta!

Ajattelin ottaa hiihtoloman askareeksi noiden ruispikkuleipien opettelun.
Oi rakas Jeesus, suloinen

Poissa Atanasia

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2189
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #9 : 25.02.10 - klo:11:28 »
Susittelen siementen idättämistä.

Varsinkin alfa-alfa-idut ovat sikahyviä!

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/31622/Alfa%20alfa%20eli%20sinimailasen%20id%C3%A4tys
Herra armahda.

Poissa Mörtti-57

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1567
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #10 : 26.02.10 - klo:15:43 »
Keittelin eileen purkkihernesvelliä pahimpahan näläkähän. Ajattelin olla yhtä luava herneskeiton teos ku varusmiäskokit kertaushariootuksis. Ne oli höystäny keittoa makaroonilla, perunoolla ja sika-nauta säilykkehillä, josta tuli pakkihin n.pualen kilon lönttejä sattumiksi. Tämä armeijan salaanen ase muistutti ulukoosesti sianruakaa, mutta hyväähän se oli, kun oli näläkä.
Mun tyhyjästä jääkaapista ei löytyny tällääsiä lisukkehia ei eres nakkeja, mutta pakasteesta ripottelin keittohon jättikatkarapuja ja jättikatkarapuherneskeitto a la mörtti syntyi syätäväksi :003:.
Paree ymmärtää pikkuusen oikeen ku palio väärin.

Poissa sadetta

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1504
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #11 : 26.02.10 - klo:15:48 »
Susittelen siementen idättämistä.

Varsinkin alfa-alfa-idut ovat sikahyviä!

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/31622/Alfa%20alfa%20eli%20sinimailasen%20id%C3%A4tys

Nuo alfa-alfat (sinimailaset) ovat varmaan helpoimpia idätettäviä, onnistuvat varmimmin.
Jeesus vaivaiset syntiset korjaa

Poissa hippiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2055
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #12 : 26.02.10 - klo:16:27 »
Mung-pavuistakin on helppo aloittaa ja ovat tosi hyviä!
"Kun oma pohja vajoaa, Niin armo yhä kannattaa. Sen päällä, niin kuin kallion, Minulla turvapaikka on."
(SV 113:7)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33765
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #13 : 27.02.10 - klo:11:02 »


   Kohta pistän kotimaiset kirjolohifileet uuniin. Perunamuusi tehdään pussista. Porkkanalaatikko on myös tekeillä ja lopuksi paistan viimeiset joulutortut, koska Myllyn taikinaa vielä on ja luumutäytteellä ajattelin. Saisihan niistä muna-riisipasteijoitakin.

Huomena kokeillaan mitä se argentiinalainen häränfilee on pihveinä. Ranskanperunat ja kreikkalainen salaatti. Niistä nuoret pitää.

Tuo Mörtin hernesoppajuttu meinasi kuoliaaksinaurattaa. Toki itsekin teen mökillä purkkikeiton, mutta lisään siihen hiukan savukinkkusuikaleita ohuina siivuina.

Jättikatkaravuille löytyisi muutakin käyttöä. :109:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16862
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #14 : 27.02.10 - klo:11:08 »

   Kohta pistän kotimaiset kirjolohifileet uuniin. Perunamuusi tehdään pussista. Porkkanalaatikko on myös tekeillä ja lopuksi paistan viimeiset joulutortut, koska Myllyn taikinaa vielä on ja luumutäytteellä ajattelin. Saisihan niistä muna-riisipasteijoitakin.

Huomena kokeillaan mitä se argentiinalainen häränfilee on pihveinä. Ranskanperunat ja kreikkalainen salaatti. Niistä nuoret pitää.

Tuo Mörtin hernesoppajuttu meinasi kuoliaaksinaurattaa. Toki itsekin teen mökillä purkkikeiton, mutta lisään siihen hiukan savukinkkusuikaleita ohuina siivuina.

Jättikatkaravuille löytyisi muutakin käyttöä. :109:

Minusta tuo Mörtin elämyskeittiö on mainio. Näin syntyy uutta ilman ennakkokäsityksiä tai -luuloja.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi