Tässä teille maittavaa sapuskaa venäläisittäin: "Turkki sillin päällä".
Saimme tätä upeaa ruokaa vaimoni kanssa syksyllä Pietarissa. Vaimoni teki samaa upeaa sapuskaa meille jouluksi. Aivan maittavaa, niin Venäjällä kuin meillä Suomessa. Ohjeen saimme Vasilin saarella olleesta hotelli-ravintolasta, ja englanniksi ( vähän kielellistä harrastusta teille ystävät, kun käännätte tämän ) se menee näin:
300 gr Herring fillet ( silliä )
300 gr Boiled potatoes ( perunoita )
300 gr Boiled carrots ( porkkanoita )
' 300 gr Boilet beetroot ( punajuurta )
150 gr Onions ( sipulia )
4- 5 Boiled eggs ( kananmunia )
Mayonnnaises ( majoneesia ) ( Boiled =keitetty ) Värjätä voi vaikkapa punajuuriliemellä.
Chilled vegetables should be pilled, and then cut into cube shape separately. Cut Herring fillet also the cupe shape. Grind the eggs and chop onions. Take salad bowl and put chopped onion on the bottom of the bowl then put cubes and herring fillet, then put potatoes and carrots and cover with mayonnaise, put beetroot, onions, grinded eggs and herring again cover with mayonnaises. Repeat the same once again. You can make so many layers as you prefer it depends on the shape of your bowl. Cover your last layer with grinded eggs. Put some chopped dill on the top.
Kokeilkaapa, ystävät, ylle merkittyä vaikka jonain pyhänä. Tai milloin vain. Kokeilkaa ja kertokaa kokemuksenne. Kertokaa maistuiko teille Turkki sillin päällä!