Kirjoittaja Aihe: Valtakunnan parhaat sapuskat eli Riitan ruokajuttuja osa III  (Luettu 36116 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33760
Vs: Valtakunnan parhaat sapuskat eli Riitan ruokajuttuja osa III
« Vastaus #15 : 01.01.10 - klo:14:33 »
En oikein kehtais kirjuuttaa tän sepposin laittaman uuen otsikon alle. Mut jos kelpaa Saloskan sapuskat, niin tässä perunasalaati joka miun pittää aina tehä Uuveks vuuveks ja juhannukses:

2 tölkkiä kermaviiliä, pienen purjon valkea ja vaaleanvihreä osa silppuna, 1 tl sinappia, 2 rkl ruokaölyä, 1 tl suoaa 1 rkl sokeria, ripaus mustapippuria, tilliä. !/2 vihreää kurkkua, 1/2 dl suolakurkkuviipaleita, 1 vihreä omena, 6-7 isoa keitettyä, jäähdytettyä perunaa.

Kaikki sekoitetaan kermaviiliin. Kasvikset pienittyinä kuutioiksi ja sipuli ohuiksi siivuiksi.

Säilytä tiiviisti suljetussa astiassa kylmässä 1 h ennen tarjoilua.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16862
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Valtakunnan parhaat sapuskat eli Riitan ruokajuttuja osa III
« Vastaus #16 : 01.01.10 - klo:15:20 »
En oikein kehtais kirjuuttaa tän sepposin laittaman uuen otsikon alle. Mut jos kelpaa Saloskan sapuskat, niin tässä perunasalaati joka miun pittää aina tehä Uuveks vuuveks ja juhannukses:

2 tölkkiä kermaviiliä, pienen purjon valkea ja vaaleanvihreä osa silppuna, 1 tl sinappia, 2 rkl ruokaölyä, 1 tl suoaa 1 rkl sokeria, ripaus mustapippuria, tilliä. !/2 vihreää kurkkua, 1/2 dl suolakurkkuviipaleita, 1 vihreä omena, 6-7 isoa keitettyä, jäähdytettyä perunaa.

Kaikki sekoitetaan kermaviiliin. Kasvikset pienittyinä kuutioiksi ja sipuli ohuiksi siivuiksi.

Säilytä tiiviisti suljetussa astiassa kylmässä 1 h ennen tarjoilua.

Muista Riitta, että olen varmaan saanut eniten tästä porukasta markkinointikoulutusta, vaikka ei se mikään päätehtäväni ole koskaan ollut. Siksi mainoslauseiden laadinta on minusta haastelleine huvi. Toisekseen vaatimattomuus ei ole koskaan ollut vahva laji minulle. (iso ristiriita muun körttiläisyyden kanssa, mutta haastetta riittää) Työkaverini opetti, että olkoon ne vaatimattomia, joilla on siihen aihetta. Hän oli varsinainen sanailija.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Pirska

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6624
  • Vihaaja
Vs: Valtakunnan parhaat sapuskat eli Riitan ruokajuttuja osa III
« Vastaus #17 : 01.01.10 - klo:15:29 »
Työkaverini opetti, että olkoon ne vaatimattomia, joilla on siihen aihetta. Hän oli varsinainen sanailija.

Olipa hauskasti sanottu! On hyvä, jos ihmisellä on tervettä itsetuntoa. Jos osaa jotain hyvin, niin kai sen saa myöntää itselleen ja muille.
Vielä, Herra, kutsut meitä,
Vielä sanas saarnataan.

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Valtakunnan parhaat sapuskat eli Riitan ruokajuttuja osa III
« Vastaus #18 : 01.01.10 - klo:22:35 »
Miekii laitan perunasalaattiin aina omenaa. Se tekkee hyvän säväyksen.

Tänään tein vanhaa "rosollin korviketta". Raastetaan karkeaksi raasteeksi etikkapunajuurta ja omenaa. Suhde voi olla 3/2, siis vetomitalta, ei kappaleilta, koska omenan ja punajuurienkin koot vaihtelee. Piristykseksi sekaan ohueksi siivutettua purjoa, sieltä vihreämmästä päästä.
Pyryharakka

Poissa Mörtti-57

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1567
Vs: Valtakunnan parhaat sapuskat eli Riitan ruokajuttuja osa III
« Vastaus #19 : 02.01.10 - klo:21:00 »
Haltijan hommana vispasin 5v kummilikkani kanssa äsköön niin maan perusteellisesti fohvelitaikinaa. 3 kamunaa, 5dl maitoa, 3dl jauhoa, 1dl rypsiöliyä, tl vaniliasokeria, tl leivinjauhoja ja ripaus sualaa. Kauhian hyviä ja rapeeta tuli, kun viälä jäätelön ja lettuhillon kera niitä syätihin. Mukavaa puuhastelua rasavillille tenavalle.
Kuinkahan taas saan tuan vispikonehen pysähtymähän ja nukkumahan. :017:
Paree ymmärtää pikkuusen oikeen ku palio väärin.

Poissa Pirska

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6624
  • Vihaaja
Vs: Valtakunnan parhaat sapuskat eli Riitan ruokajuttuja osa III
« Vastaus #20 : 02.01.10 - klo:22:05 »
Haltijan hommana vispasin 5v kummilikkani kanssa äsköön niin maan perusteellisesti fohvelitaikinaa. 3 kamunaa, 5dl maitoa, 3dl jauhoa, 1dl rypsiöliyä, tl vaniliasokeria, tl leivinjauhoja ja ripaus sualaa. Kauhian hyviä ja rapeeta tuli, kun viälä jäätelön ja lettuhillon kera niitä syätihin. Mukavaa puuhastelua rasavillille tenavalle.
Kuinkahan taas saan tuan vispikonehen pysähtymähän ja nukkumahan. :017:


Kerro satuja ja ellei nukahda, niin lue körttifoorumia.
Vielä, Herra, kutsut meitä,
Vielä sanas saarnataan.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33760
Vs: Valtakunnan parhaat sapuskat eli Riitan ruokajuttuja osa III
« Vastaus #21 : 03.01.10 - klo:08:18 »
Huomenta mörttinen! Kiva kun sulla on tuo likka jolle opettaa ruoanlaittoa. Resepti on
hyvä, vaniljasokeri on meilläkin lettutaikinan makustin.
Oletko koettanut koskaan lettutaikinaa vichy-veteen?

Englantilainen tapa juoda illalla lämmin kaakao on minun viimeinen keinoni (ei suositeltava näille kiloille) Se tepsii minuun.

Pirskan neuvo lukea jotakin vähemmän kiinnostavaa, on toinen tepsivä juttu. :023:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Paikalla Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22061
Vs: Valtakunnan parhaat sapuskat eli Riitan ruokajuttuja osa III
« Vastaus #22 : 03.01.10 - klo:11:29 »
Lapsilla on usein vakiintunut nukahtamisrituaali, joka toimii. Isä saattaa kyllästyä aina samaan unilauluun ja kokeilla vaihtoehtoja, mutta joutuu sittenkin mörisemään sen ainoan ja oikean ennen kuin pikkuinen sammuu. Tästä on kokemusta.

Poissa Fanni

  • Istahtaa penkin päähän veisaamaan
  • Viestejä: 47
Vs: Valtakunnan parhaat sapuskat eli Riitan ruokajuttuja osa III
« Vastaus #23 : 03.01.10 - klo:11:58 »
rituaalit kokomukseni mukaan ensiarvoisen tärkeitä, ne tuovat pienelle turvallisuuden tunteen. Vaikka sama miljoonaan kertaan luettu iltasatu samalla uneliaalla äänellä, sen jälkeen mitä vähemmän puhumista sitä parempi. :015:

Poissa Kalistaja

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2575
Vs: Valtakunnan parhaat sapuskat eli Riitan ruokajuttuja osa III
« Vastaus #24 : 03.01.10 - klo:17:21 »


    Tässä teille maittavaa sapuskaa venäläisittäin: "Turkki sillin päällä".

    Saimme tätä upeaa ruokaa vaimoni kanssa syksyllä Pietarissa. Vaimoni teki samaa  upeaa sapuskaa meille jouluksi. Aivan maittavaa, niin Venäjällä kuin meillä Suomessa. Ohjeen saimme Vasilin saarella olleesta hotelli-ravintolasta, ja englanniksi ( vähän kielellistä harrastusta teille ystävät, kun käännätte tämän ) se menee näin:

    300 gr Herring fillet ( silliä )

    300 gr Boiled potatoes ( perunoita )

    300 gr Boiled carrots ( porkkanoita )

'   300 gr Boilet beetroot ( punajuurta )

    150 gr Onions ( sipulia )

    4- 5 Boiled eggs ( kananmunia )

    Mayonnnaises ( majoneesia ) ( Boiled =keitetty ) Värjätä voi vaikkapa punajuuriliemellä.

    Chilled vegetables should be pilled, and then cut into cube shape separately. Cut Herring fillet also the cupe shape. Grind the eggs and chop onions. Take salad bowl and put chopped onion on the bottom of the bowl then put cubes and herring fillet, then put potatoes and carrots and cover with mayonnaise, put beetroot, onions, grinded eggs and herring again cover with mayonnaises. Repeat the same once again. You can make so many layers as you prefer it depends on the shape of your bowl. Cover your last layer with grinded eggs. Put some chopped dill on the top. :kahvi: :023:

   Kokeilkaapa, ystävät, ylle merkittyä vaikka jonain pyhänä. Tai milloin vain. Kokeilkaa ja kertokaa kokemuksenne. Kertokaa maistuiko teille Turkki sillin päällä! :039:


 
   

   
   



Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16862
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Valtakunnan parhaat sapuskat eli Riitan ruokajuttuja osa III
« Vastaus #25 : 03.01.10 - klo:17:43 »

    Tässä teille maittavaa sapuskaa venäläisittäin: "Turkki sillin päällä".

    Saimme tätä upeaa ruokaa vaimoni kanssa syksyllä Pietarissa. Vaimoni teki samaa  upeaa sapuskaa meille jouluksi. Aivan maittavaa, niin Venäjällä kuin meillä Suomessa. Ohjeen saimme Vasilin saarella olleesta hotelli-ravintolasta, ja englanniksi ( vähän kielellistä harrastusta teille ystävät, kun käännätte tämän ) se menee näin:

    300 gr Herring fillet ( silliä )

    300 gr Boiled potatoes ( perunoita )

    300 gr Boiled carrots ( porkkanoita )

'   300 gr Boilet beetroot ( punajuurta )

    150 gr Onions ( sipulia )

    4- 5 Boiled eggs ( kananmunia )

    Mayonnnaises ( majoneesia ) ( Boiled =keitetty ) Värjätä voi vaikkapa punajuuriliemellä.

    Chilled vegetables should be pilled, and then cut into cube shape separately. Cut Herring fillet also the cupe shape. Grind the eggs and chop onions. Take salad bowl and put chopped onion on the bottom of the bowl then put cubes and herring fillet, then put potatoes and carrots and cover with mayonnaise, put beetroot, onions, grinded eggs and herring again cover with mayonnaises. Repeat the same once again. You can make so many layers as you prefer it depends on the shape of your bowl. Cover your last layer with grinded eggs. Put some chopped dill on the top. :kahvi: :023:

   Kokeilkaapa, ystävät, ylle merkittyä vaikka jonain pyhänä. Tai milloin vain. Kokeilkaa ja kertokaa kokemuksenne. Kertokaa maistuiko teille Turkki sillin päällä! :039:
   

Kuinka se kananmuna oli käsitelty?  9 käännöstä sanalle Grind sanakirjassa  englanti - suomi
1 hienontaa 2 pilkkoa 3    tasoittaa 4    tasata 5 teroittaa 6 tahkota 7 murskata 8 jauhaa 9 pinko Tuo viimeinen jää varmaan pois, mutta muuten joutuu arvaamaan aika paljon.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Kalistaja

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2575
Vs: Valtakunnan parhaat sapuskat eli Riitan ruokajuttuja osa III
« Vastaus #26 : 03.01.10 - klo:19:13 »



   Kylmä, murskattu ja keitetty kananmuna. Myös vihannesten ( peruna ja porkkana) tulee olla kylmiä, edellisenä päivänä keitettyjä.  :023:
   

Poissa Kalistaja

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2575
Vs: Valtakunnan parhaat sapuskat eli Riitan ruokajuttuja osa III
« Vastaus #27 : 03.01.10 - klo:19:16 »


   Kylmä, murskattu ja keitetty kananmuna. Myös vihannesten ( peruna ja porkkana) tulee olla kylmiä, edellisenä päivänä keitettyjä.  :023:
   

   Kananmuna pitää murskata haarukalla ( niin pieneksi kuin haarukalla saa). Monitoimisilppurilla tulee liian pientä höttöä! :023:

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33760
Vs: Valtakunnan parhaat sapuskat eli Riitan ruokajuttuja osa III
« Vastaus #28 : 03.01.10 - klo:20:37 »
Ai silvii ko munavoihin hienonnettaa haarukall. Tullee mujua ja se sekotettaa pehmitettyy voihin.

Tämä alligaattori millä laitan esim. rosollin on kai myös sopiva apuväline. Tulee kaikista viipaloiduista kasviksista, sipulista, sillistä ja munista 2 mmx 2mm pieniä kuutioita. :023:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33760
Vs: Valtakunnan parhaat sapuskat eli Riitan ruokajuttuja osa III
« Vastaus #29 : 03.01.10 - klo:20:42 »
Taitaa olla melkein yhtä makoisaa kuin Maunon sillihöysto. Siinä ei ole muita kasviksia kuin sipulia ja majoneesin tilalla smetanaa. Eikä ole munaa.

Molemmat muistuttavat venäläistä silliä. Kaikki herkkua jo siksikin kun suolainen on epäterveellistä!!! :098:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)