Maillä syötiin jämiä. Kun nyt kokkaan urakalla, tulee esim. lihamurekkeesta ja sienikastikkeesta 3-4 ateriaa kahdelle. Lisäksi oli viimeiset murenet Janssonin kiusausta.
Tänään oli leipomapäivä. Täällä leijailee nyt ihanat kardemumman, kanelin ja kaakaojauheen tuoksut. Täytin pullataikinaan tavalliset korvapuusti-aineet ja toiseen osaan laitoin kaakao-sokerijauhotuksen voilevitteen päälle. Onko nämä nyt niitä suklaapuusteja? Hyviä mokomat ovat, ja kaloripommeja.
Oletteko te yhtä tarkkoja emäntiä kun minä pula-ajan konstit taitava? Kerään kaikki valkoisen leivän kannikat suureen lasitölkiin kuivumaan. Tänään oli sitten korppujauhojen tekopäivä.
Suuri leikkuulauta, kunnon puukaulin, iso nokallinen muovikulho, siivilä(ei liian tiukka sihti) ja kaksi tyhjää lasitölkkiä( 1l.)
Kuivia leipiä laudalle, kaulimella painellaan ne rikki ja sitten kaulitaan. Minulla oli 3 l. tölkki leipiä. Kaulin ne kolmessa osassa. Siivilä muovikulhon päälle ja kaulittu muruste siivilään. Ravistellaan. Ne mitkä jää siivilään kaadetaan toiseen tölkkiin. Ne mitkä menee läpi, toiseen. Näin toistaen sain 2 l korppujauhoja. Hienot mihin vain käyttöön, ruovit liotan vedessä tai vichyssä lihapullataikinaan yms.
Ei tällä maailma pelastu, mutta yhtään ylimääräistä muovipussia ei tullut. Ja säästö n. 5 euroa.