Kirjoittaja Aihe: Valtakunnan parhaat sapuskat eli Riitan ruokajuttuja osa III  (Luettu 36115 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16862
    • http://www.samila.1g.fi
Tästä tämä alkaa

Ja alussa oli tyhjä ruokapöytä.
« Viimeksi muokattu: 13.12.09 - klo:14:03 kirjoittanut seppos »
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

santtu-62

  • Vieras
Ja alussa oli tyhjä ruokapöytä.
... Mutta tänä talvena ruokapöytään katetaan lähellä tuotetuista raaka-aineista loihdittuja aterioita sekä trendikkäitä juureksia. Epävarma taloudellinen tilanne on saanut meidät suosimaan ostoksissaan entistä enemmän kotimaisuutta. Etenkin ruokakaupassa ostoskoriin kerätään yhä useammin kotimaisia raaka-aineita, sillä kotimaisia tuottajia halutaan tukea. eikö niin...
Joten mistä Mummi nyt kehittää sopan tyhjään ruokapöytään? :icon_wink:

Poissa Jampe

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2205


Ja alussa oli tyhjä ruokapöytä.


...ja tyhjyys oli pöytäliinan päällä...
Elämä on ihmisen parasta aikaa -Matti Nykänen-

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33760
...kunnes Riitta-mummi otti kuivattuja suppilovahveroita kourallisen yön yli likoon.
Seuraavana aamuna hän huuhteli ja puristi ne niin kuiviksi kuin nivelrikkoisilla käsillään kykeni. Sitten pari salottisipulia alligaattorin leukoihin(silputin), nokare Valion voita kasarin pohjalle, hiennonnetut sipulit ja vahverot hetkeksi kuullottumaan. Omassa pakastimessa oli ennen muinoin aina hirvenluista valmistettua lihalientä, nyt täytyy Ruotsin puolelta kipaista pari Maggi-kuutiota, Okeroisten vehnämyllyn jauhoja puu-haarukalla(ei omatekoinen, mutta suomalainen) sekaisin ja lihaliemi päälle. Keitellään 30-40 min. Mausteeksi ei suomalaista mustapippuria, omaa kuivattua persijaa(vähän aikasemmin jo että pehmenee) ja lypsylämmintä kermaa jos on lehemä(muutoin Valion purkista) ja lopuksi suomalaista emmentalia kourallinen.

Maustesaarilla ja Svean-maassa on nyt pakko käydä. Katajanmarja kasvaa kyllä hirvipaistin omistajille(meillä edelleen tyhjä hirvimetsä). Merisuola? Onko suomalaista, ei kai?

 :102:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22061
Sveanmaalla Konsumin kassa kysyi taannoin vaimoltani: - Har ni i Finland ingen mandelmassa als?

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16862
    • http://www.samila.1g.fi
Sveanmaalla Konsumin kassa kysyi taannoin vaimoltani: - Har ni i Finland ingen mandelmassa als?

Ja sinä vastasit. Javisst vi har och vi har marsipan också.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa juhani

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4178
... olen n. 40v yrittänyt opiskella marsipaanin syömistä... ei ole tullut kesää
wilhelmi niskasen jäljillä

Poissa Pirska

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6624
  • Vihaaja
... olen n. 40v yrittänyt opiskella marsipaanin syömistä... ei ole tullut kesää
Et ole paljosta jäänyt vaille vaikket olekaan oppinut.
Vielä, Herra, kutsut meitä,
Vielä sanas saarnataan.

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
... olen n. 40v yrittänyt opiskella marsipaanin syömistä... ei ole tullut kesää

Minäkin kierrän Motzartin-kuulat kaukaa. :icon_confused:
Pyryharakka

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33760
Parasta suklaata jota olen syönyt oli saksalainen lahjuspaketti. Suuria neliskulmaisia suklaapaloja, paksuja. Sisällä luumumarmeladia. Lidl´stä olen myöhemmin löytänyt jotain samantapaista.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22061
Vs: Valtakunnan parhaat sapuskat eli Riitan ruokajuttuja osa III
« Vastaus #10 : 14.12.09 - klo:09:23 »
Perheesämme on kehitetty Mozartin kuulia tuhdimmat suklaapallot, jotka saivat nimekseen Bach-kuulat. Neräsi myös idea Toivo Kuulasta, mutta se on vasta kehitteillä.

santtu-62

  • Vieras
Vs: Valtakunnan parhaat sapuskat eli Riitan ruokajuttuja osa III
« Vastaus #11 : 14.12.09 - klo:11:22 »
...Maustesaarilla ja Svean-maassa on nyt pakko käydä. Katajanmarja kasvaa kyllä hirvipaistin omistajille(meillä edelleen tyhjä hirvimetsä). Merisuola? Onko suomalaista, ei kai?
En tiedä, mutta olisikohan mahdollista saada "pitopalvelu" meille jouluksi, Teitin keittiöstä.
"Possu" on kyllä omasta...  :icon_xmaswink:

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33760
Vs: Valtakunnan parhaat sapuskat eli Riitan ruokajuttuja osa III
« Vastaus #12 : 14.12.09 - klo:12:09 »
Terve Benkku! Oliko riittävästi kotimaista?

Ei se minun keittiöni ole sen kummempi kuin muillakaan kotiruokaa harrastavilla .
Kysymys on siitä rakkaudesta ruoanlaittoa kohtaan. Usein itselle ei kokkaamisen jälkeen edes maistu. Mutta annas olla kun pääsen toisen laittamaan pöytään! :039:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pirska

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6624
  • Vihaaja
Vs: Valtakunnan parhaat sapuskat eli Riitan ruokajuttuja osa III
« Vastaus #13 : 14.12.09 - klo:22:12 »
Terve Benkku! Oliko riittävästi kotimaista?

Ei se minun keittiöni ole sen kummempi kuin muillakaan kotiruokaa harrastavilla .
Kysymys on siitä rakkaudesta ruoanlaittoa kohtaan. Usein itselle ei kokkaamisen jälkeen edes maistu. Mutta annas olla kun pääsen toisen laittamaan pöytään! :039:

Älä Riitta nyt ole noin vaatimaton. Eivät nuo ihan tavallisilta pöperöiltä kuulosta. Eikö kaikki huippuosaaminen ole rakkaudesta omaa lajia kohtaan.
Vielä, Herra, kutsut meitä,
Vielä sanas saarnataan.

santtu-62

  • Vieras
Vs: Valtakunnan parhaat sapuskat eli Riitan ruokajuttuja osa III
« Vastaus #14 : 19.12.09 - klo:09:38 »
..."Possu" on kyllä omasta...  :icon_xmaswink:
tänään tuli tupaan vähän pienempi "nassukka" n.7kg ...
ps. kaksi päivää,niin ei ole kuin luut jäljellä. :icon_cool: